Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/29/2021 in all areas

 1. Välkommen till forumet, @DH! Det är förstås oerhört frustrerande att stoppa upp i viktnedgången när "alla andra" lyckas så bra med LCHF/keto. Samtidigt är det tyvärr så att vi är många, många som INTE haft framgångssagor av typen som gärna basuneras ut. Av det du skriver utgår jag från att du är kvinna, i fertil ålder och med stress- eller känsloätande och att du tillämpar periodisk fasta. Innan jag börjar radda upp en massa frågor om olika saker; har du mätt ditt omfång utöver att stå på vågen? Testat med kläder du inte kunnat ha på länge t ex? Många vittnar om att vågen står still men måtten krymper. När man är överviktig är kroppen inflammerad. Man kan liksom inte vara tjock utan inflammation. Om du äter ren mat, dvs kött, fisk, fågel, ovanjordgrönsaker och fett som avocado, smör, kokosfett och olivolja, och inte färdiga såser, low carb-produkter, fröoljor (raps/solros) mm, så håller troligen din kropp på att börja läka dig. Är man tjock kan man utgå från att tarmen är inflammerad och det tar lite tid att läka. Man kan väl säga att först ska man läka/bli frisk och sen blir viktminskningen en bieffekt av det. Var sitter din övervikt? Rumpa/lår? Överarmar? Putmage/hängbuk? Det kan säga en del om du tex har hormonella problem (viktreglering är hormonell). Äter du tillräckligt, både energi och näringsmässigt de gånger du äter? Om kroppen inte får tillräckligt kommer den vilja hushålla. Kroppen vill ju ha homeostas, dvs jämvikt, och styr upp eller ner ämnesomsättningen och så behövs. Är du frusen är det ofta ett tecken på att ämnesomsättningen styrts ner. Rör du på dig? Cyklar till jobbet, promenerar eller leker med barnen? Rörelse för att bränna är rätt värdelöst men det är med i hormonregleringen. Berätta gärna lite om hur dina måltider ser ut. Äter du LCHF eller LCHP eller kanske LCLF? Mäter/väger du maten? Räknar du kolhydrater? Tänker du på mat hela tiden? Är du stressad? Sover du på nätterna? Stress (som är hormonell) är en JÄTTEBOV när det gäller vikten. Sömnbrist räknas till stress. Hoppas mina frågor kan väcka lite tankar. Återkom gärna med funderingar om du vill!
  3 points
 2. Ja äntligen regnar det och temperaturen ligger under 25 grader. Kan det bli bättre?
  2 points
 3. Jag har ätit strikt LCHF i 4 veckor och det känns som att viktminskningen stannade av efter första veckan. Såhär har det sett ut för mig: V.1: -4kg V.2: -0,4kg V.3: +0,3kg V.4: +- 0 Innan jag började med LCHF vräkte jag i mig otroliga mängder godis och glass varje dag och sedan jag började med LCHF har jag inte fuskat någon gång. Jag äter endast lunch och middag, till frukost tar jag kaffe med en tesked kokosolja och en matsked vispgrädde. Äter inte mycket mejeriprodukter och heller inte sötsaker med sötningsmedel. Det enda jag äter som inte är toppen är några fishermans Friends om dagen. Givetvis helt sockerfria. Har köpt ketosticks och jag ligger på den högsta nivån som mäts och har gjort det sen jag började testa för en vecka sen. Börjar undra om LCHF inte fungerar för mig? Är verkligen i stort behov av att gå ner i vikt. Har lagt på mig ca 30kg under senaste 2 åren som bestått av både graviditet, Corona och föräldraledighet och med det ett ständigt snaskande på godsaker. Uppskattar tips och råd!
  1 point
 4. Eftersom detta kommer från Dr Maffetone, lägger jag det i MAF-tråden. Det handlar dock inte om träning utan om diffusa besvär som vården sällan kan ta hand om. Fibromyalgi (värk i hela kroppen), sköldkörtelproblem, tarmproblem, kronisk trötthet och nu även det som kallas lång Covid osv. Dr. Maffetone pratar livsstil, stress mm. https://philmaffetone.com/post-stress-syndrome-beyond-covid/
  1 point
×
×
 • Create New...