Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/16/2021 in all areas

 1. Det vore bra att få den omskriven i en massa andra media. Kanske väcka någon som inte redan är frälst... tycker sektmedlemmen Effie.
  3 points
 2. Ann Fernholm skriver om en viktig raport: http://annfernholm.se/2021/08/16/ny-eu-rapport-konsumtionen-av-tillsatt-socker-bor-vara-sa-lag-som-mojligt/?fbclid=IwAR0Vytg_YxpIanuDCALjNSsSgtBu9PXUDI0Ftfn7A8lUVZ2X4DSgNUk00wk Nu gäller det att kämpa mot socker industrins lobbyister som kommer försöka r hindra att folkhälsan förbättras. Sockret måste minska dramatiskt!
  2 points
 3. 51% av svenskarna är överviktiga. Vetenskapligt är det lätt att lösa problemet. Prof. Roy Taylor har visat att man lätt kan bota typ2 diabetes med fasta, så går man ner att antal kilo, och om man kombinerar med lågkolhydrat kost blir det ännu lättare . Massmedia måste fås att uppmärksamma det. Kostnaderna för följdsjukdomarna av de felaktiga kostråden kommer att knäcka sjukvårdens ekonomi.
  2 points
 4. Annika Dahlqvist har en bra tråd på sin blogg om kolesterol: https://annikadahlqvist.com/2021/06/21/hogre-kolesterol-langre-och-friskare-liv/. Tråden har flera bra kommentarer bl. a. av Doc. Uffe Ravnskov.
  1 point
 5. Det vore trevligt om Professor Fredrik Lindström skriver en artikeln om rapporten hos Dietdoctor. Det skulle ge tyngd åt artikeln!
  1 point
 6. Vi har tidigare avhandlat äggmjölk som alternativ till välling för små barn och jag har nåt recept med osaltat smör, äggula och vatten men finns det annat recept som kan funka som smoothie på långdistansspringning? Nåt som kan mätta och vara gott när man tränar eller tävlar länge? Typ 24-timmars, 6 dagars eller andra strapatser? Kan man ha i grädde? Tänker om man kan få till nån sorts flytande glass eller så? Ofta när man är igång länge är det svårt att få i sig näring och energi i tillräcklig mängd. Jag behöver öva på detta, därav frågan. Letar efter vettiga recept. Uppskattar om jag slipper ”ät mat istället”-kommentarer.
  1 point
 7. Bara av att läsa receptet blir jag ju sugen.... Med lite kakao får man en variant... Jag ska absolut testa! Kanske rent av med blåbärskaka...
  1 point
 8. Råkräm är nog kanske det du söker. Typ denna, men kanske även tillsätta lite smält smör?... http://www.ketolivet.se/festmiddag/sockerfri-blabarskaka-med-rakram/
  1 point
 9. Förra veckan fick jag tag i chefen för HC och berättade om felaktigheterna i journalen. Hon sa att felaktigheterna kunde döljas och sen kunde man skriva en ny journalanteckning vid kommande möte, att de tidigare var felaktiga. Man kan ändra i journalen också, men då måste man göra en ansökan hos Socialstyrelsen. Kändes kanske lite over-kill för det här ärendet... Sen ringde jag för att beställa tid hos läkaren och innan dess provtagning. Jag ville också se om sköterskan kunde se mer detaljer än mig i journalen, då det inte fanns några anteckningar om att jag skulle ta uppföljande prover, vad jag kunde se. Hade tänkt mig provtagning denna vecka eller nästa. Då sa sköterskan att när det var frågan om uppföljning så behövdes ingen remiss från läkaren utan då kunde labb-personalen ordna det själva. Så hon bokade in mig på en provtagning i onsdags! Liiite förvirring från labb-personalens sida, men efter att de tittat i min journal och sett vilka prover som var rödmarkerade, så tog de proverna utifrån detta, Nu har jag fått svar på dem och de leverprover som tidigare var förhöjda var nu normala igen. Däremot hade ferritinet åter stigit. Från att ha varit nere på 142 hade det nu stigit till 213 igen... (ref: 12-100) Vete gudarna varför...
  1 point
 10. Lär dig vara stolt över att du äter lchf. Raka ord till doktor är oftast det bästa ..enligt mina erfarenhet..
  1 point
 11. Förstår inte riktigt. Vad har du för sjukdom i levern som gör att du dragit ner på protein? Vid nedsatt njurfunktion vet jag att man ska minska på protein, men aldrig hört det i samband med lever.
  1 point
 12. Jag är heller, inte för medicinering i onödan. Men som sagt inget är svart eller vitt. Ibland behöver man stötta upp. Ibland behövs medicin! En med erfarenhet...
  1 point
 13. Haha, jag kan tänka mig att det finns åsikter! Samtidigt får jag samma känsla som med Forskningsfusket; borde man inte åka dit för förtal om man skriver den här typen av uppgifter om de inte är sanna? Många källhänvisningar finns det... När vi var på BUP frågade jag lite om vad som händer sen, när det fonns en diagnos. Då svarade psykologen -”Blir det ADHD så blir det medicinering och blir det autism får man en remiss till xxx!” Inget om att det kan behövas medicin i vissa fall eller så utan ett självklart konstaterande. En av syskonbarnens kompisar har ätit medicin i 14år. Han var 16 när han började. 16år?! Då är man pubertal och galen UTAN medicinering och kan det verkligen vara meningen att man ska ha medicinerat halva livet för detta när man är 30...? Det känns som att man utesluter andra alternativ och ser medicin som lösningen inte bara kortsiktigt utan även långsiktigt. Sorgligt. Sedan kan man absolut behöva stötta upp men jag har svårt för medicinering istället för långsiktiga, ogiftiga, lösningar.
  1 point
×
×
 • Create New...