Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2012-12-23 i Blog Entries

  1. Sommaren 2015 blev jag opererad för att ta bort ett utslag i ansiktet. Läkaren sa att det inte var något farligt, men att han skulle skicka det på test. Han skulle höras av om det var något. Jag hörde inget och tog för givet att allt var okej. Eftersom jag har en historia med hudutslag blev jag inte speciellt fundersam när "utslaget" kom tillbaka under 2016. Jag åt LCHF under våren och det krympte, men under sommaren seglade jag mycket och kunde inte ordna specialkost. Under hösten blev "utslaget" värre, blödde tidvis och jag fick tag på en hudläkare som opererade snabbt precis före jul 2016,
    6 points
  2. Dags för en liten uppdatering. Jag vet inte om man kan kalla det här ett projekt längre men det får fortsätta heta så. Jag avslutade Metformin-intaget för en vecka sedan. Några dagar innan avslutet satte jag på mig en Freestyle Libre sensor för att se hur glukosvärdena har utvecklats. Slutresultatet blev lite deprimerande: Studerar man detta ser man att medelvärdet har höjts med 0,7 mmol/L sedan jag började äta Metformin vilket är ganska mycket. Jag har tre troliga förklaringsmodeller: 1. Freestyle Libre sensorerna är lite olika kalibrerade. 2. Jag har ätit slarvigar
    5 points
  3. 2/2 För några dagar sedan lade en vän upp några bilder på Facebook. Det var innehållet i en låda från 70-80-tal. Mest brev, men också en broschyr med den gamla kostcirkeln. Jag blev lite förvånad över att det faktiskt bara var en åttondel som innehöll det vi mest utesluter i LCHF, nämligen säd. I och för sig innehåller en del rotfrukter och en del frukt, men det är fortfarande bara 3/8. Om vi hade fortsatt att hålla oss till den åttondelen kanske dagens eländiga matkultur aldrig hade uppstått. Efter kostcirkeln kom matpyramiden. I den har det LCHF utesluter fått hela botten. L
    3 points
  4. En oerhört lugn helg som jag så här långt har ägnat åt hemmet (bland annat lagat golvet i köket och städat några köksskåp). Har också börjat träna igen, väldigt långsamt eftersom jag fortfarande läker efter frysbehandlingen i ansiktet. En sak som retar gallfeber på mig är när man är med i en förening och föreningen har en allergilista. I ingressen står det att alla fester som kräver föranmälan ska ta hänsyn till listan. Nu har de beslutat att det blir vegetariskt nästa helg. Är hjärtinnerligt trött på vegetarianernas aggressiva marknadsföring av sin matkultur, faktiskt. Hur gör ni fö
    3 points
  5. 3/1 I går var jag på den första festen sedan jag började den här resan. I förväg hade jag frågat om vad som bjöds. Eftersom jag inte ville ställa några krav på köket tog jag istället med eget att äta. Det blev rökt lax och kokt broccoli med en sås på 34% crème fraiche och majonnäs, med fiskrom i. Jättegott. Till efterrätt hade jag med mig 40% grädde att vispa och servera med hallon i. Det blev nog lite för många hallon, men alltihop var väldigt gott. Drack rödvin till maten och te till efterrätten. Recept på såsen, 2 portioner: 2 dessertskedar majonnäs 1 burk CF 34% en halv burk r
    3 points
  6. Det var nog här på bloggen jag skulle skriva mitt inlägg som handlade på övrigt men det spelar ingen roll nu . Jag får fortsätta här kanske mest för att hålla koll på mig själv , lite egen pepp.Jag har jobbar natten o sovit dåligt så träning går bort idag men jag har ju ätit fantastisk god mat och nu ska jag krypa ner i sängen o försöka sova några timmar till , 1 natt kvar.
    2 points
  7. 2/2 Var på en härlig historisk fest i lördags kväll. Frågade redan innan om maten och de var supergulliga och hjälpsamma. Jag hade med lite i reserv, men de tog med mig ut i köket, läste innehållsförteckningar och så kom vi fram till vad jag skulle få på min tallrik. Underbart med förståelse och service, trots att det var helt ideella krafter. För övrigt är historisk mat betydligt mer LCHF än vår moderna föda, eftersom den lagas från grunden.
    2 points
  8. 4/1 forts. Det blev lite snacks i går kväll: marinerade vitlöksklyftor, några bitar julost, några valnötter och några skivor sån där fin hemgjord julmarknadskorv. Dryck: te med kokosfett i. Är inte hundra på att jag tål det där med att ha kokosfett i teet. andra gången jag har känt mig lite rörig i magen efter sådant, men det kan också vara en vanesak att lära kroppen ta hand om det. Ska prova igen om några dagar. 5/1 Nu ringer jag återbud till tiden på onkologen på måndag. Det känns meningslöst att gå dit när jag ändå har bestämt mig. Istället ska jag ringa min ursprungliga hudläkare
    2 points
  9. När jag börjar äta Metformin sjunker fatseglukosvärdet till att vara vid gränsen till normalt och A1c värdet sjunker till lågt normalt. Intressant är att jag startade med en dos på 500 mg eftersom effekten såg så bra ut sänkte jag dosen till 250 mg de sista 7 dagarna. Effekten kvarstod med den låga dosen. Effekten är ca 10-15% lägre blodsocker. Jag kommer nu fortsätta att ta den låga dosen fram till dess att jag skaffat en ny sensor för att utföra ytterligare tester. (Anledningen till att jag körde två dagar utan Metformin med den andra sensorn var för att se om jag under den pe
    1 point
  10. Jag testade tjänsten Mydrop. Den fungerar nästan lika smidigt som med Werlabs men man kan välja precis vilka test man är intresserad av. Några kommentarer runt resultaten Det verkar som att jag ofta går och mäter mig när Glukosvärdena är ovanligt bra. Lite intressant att HbA1c värdet blev exakt detsamma som Freestyle Libre mätaren kom fram till. Det var kul att C-Peptid låg lågt .... tidigare när jag testat detta har det legat högt. Lite oroande högt värde på Urat, vet inte riktigt vad man kan göra åt det? ApoB värdet som vanligt en bit högre än man kan önska... https://www.mydrop.
    1 point
  11. Utanför pinglar glassbilen, eller om det är hemglass. Är mätt och belåten, men det vattnades i munnen när jag tänkte på en ananassplit. Tror inte ens att de har såna längre. Tror att jag bara är törstig. Men det var lite märkligt, eftersom jag inte känt sötsug på länge. Nå, det är ganska lätt att inte gå ut i det här vädret.
    1 point
  12. 11/2 Men så skoj, på väg hem från min dans upptäckte jag att en annan person också har tagit bort sockret ur kosten och lagt till fett, mår toppen och äter gott. Vi började nästan omgående byta tips på goda saker med grädde eller smör i. Det gläder mig varje gång någon inte bara förstår vad jag gör, utan också har provat själv. Blir peppad av sånt.
    1 point
  13. 9/2 Börjar hamna i det där läget där det sällan känns speciellt angeläget att äta. Eftersom jag inte gör det här för att gå ner i vikt funderar jag på att ställa klockan. Jag har valt att inte äta frukost, eftersom jag vill åt reningen som några extra timmars fasta efter natten är bra mot olika sjukdomar, men sen ... Nå, det innebär väl att kroppen har ställt in sig på lchf, helt enkelt. Nu gäller det att gå vidare med balans mellan rening och energi. Har tyvärr inga nya recept att dela, eftersom jag har fastnat lite i sån där frusen bit lax i sås med creme fraishe och majonäs, samt brocc
    1 point
  14. 31/1 Så konstigt. I dag har jag sockersug. Har ju ätit lågkolhydrat sedan i december och ketogent sedan juldagen, alltså mer än en månad sedan. Tror att det är mer hjärnspöken än egentligt sug. Tänker köpa några såna där Babybel-ostar och ta med när de andra fikar i eftermiddag. Hur gott det än känns just nu med en väldigt speciell sorts godis, så ska jag inte. Så det så Tur att det inte är i dag jag ska storhandla, laga mat och frysa. Å andra sidan har inte Ica hemlagat godis. Nå, bu på dig, dumma sockersug.
    1 point
  15. 29/1 I går träffade jag kompisar på Bishop's arms. Alltid trevligt, men maten ... Jag frågade en i personalen om de hade mat utan kolhydrater. Hon kom tillbaks från köket och svarade att det var i princip entrecote eller hamburgare utan bröd som gällde. De kunde göra hamburgaren med extra sallad. Jag beställde, var noga med att få en skål olivolja som dressing (och inget annat) och inväntade glatt min middag. Hon antecknade noga. Det började med att det kom en hamburgare, som avtalat utan bröd, men med en massa pommes. Jag förklarade för servitören att det inte var vad jag hade
    1 point
  16. 25/1 Den där energidippen var förhoppningsvis bara en dipp medan kroppen anpassar sig. I går kom några vänner och jag att prata om vad man äter och jag berättade om mitt val. Lite förvånad lade jag till att jag mår väldigt bra. Det kan finnas många orsaker, där sådant spelar in som att jag lagar mat från grunden och inte fuskar ibland med någon färdigrätt, som jag gjorde tidigare. Det kan också bero på att jag är cancerfri och kroppen kan ägna sig åt normal verksamhet. Det kan bero på kosten i sig själv. Eller givetvis på en sammanslagning av de här faktorerna. Egentligen kvittar det vilk
    1 point
  17. I dag bakar jag det här: https://www.dietdoctor.com/se/recept/lchf-frallor/portioner/6 Lite lattjo att det står fiberhus, medan hon i videon är noga med att påpeka att det inte ska vara husk. Dessutom snurrade min deg upp sig på visparna i äckliga tjorvar. Vi får väl se vad det blir. Det står i ugnen och gräddar nu. Osäker på tiden då jag vill ha småfrallor, men som sagt ... jag återkommer med en bedömning.
    1 point
  18. 14/1 Enligt alla källor ska man eventuellt känna sig energilös den första veckan på ren keto. I går var det 20 dagar, förutom nedtrappningen i december. Var på årets första dansövning och hade noll krut i benen. Kände mig dessutom flåsig på ett lite onormalt sätt, nästan som hjärtklappning. Brukar inte ens bli flåsig efter sommaruppehållet, så något var inte som det skulle. Tog en liten paus, satte mig och drack vatten och fick lite ny energi, men det var fortfarande inte riktigt som det skulle. Tror inte att det är kondisen som felar, för jag var liksom mör i benen redan på vägen dit. Ha
    1 point
  19. 12/1 Den stora energin har brutit ut. Inte oväntat, bara skönt. Städade ut julen och hamnade i en storstädning som gick mycket längre. Så skönt efter att bara ha existerat med behandlingar och operationer tidigare. Verkligen dags att börja på nytt.
    1 point
  20. 9-10/1 Två dagar efter besöket hos hudläkaren är jag glad att jag har matlådor och kan jobba hemifrån. Toksvullen kring ena ögat, efter att svullnaden i pannan som jag fick efter frysbehandlingen har ramlat ner. Det gör inte ont, det påverkar inte synen nämnvärt (lite grus i ögonvrån då och då), men jag ser ut som om jag varit i ett gammaldags drängslagsmål, haha. Däremot fortsatt inga problem med att äta LCHF. I går var jag till min skrivarcirkel och kände mig hungrig på vägen. Där är ett snabbköp med en sån där plocka-själv-sallad min bästa vän. Plockade varmräkt lax och en majonäs
    1 point
×
×
  • Skapa nytt...