Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2021-01-26 i Inlägg

 1. Liten anekdot om en person i min närhet. Han blev av läkare ordinerad gin och tonic, när han hade svårt att andas under sin corona. Det hjälpte. Kininet antar jag.
  3 points
 2. 2 points
 3. Det lär ha varit en yngre patient - under 50. Trevlig läkare!
  2 points
 4. Är det inte skillnad mellan att något oxideras och att det glykeras ? Men jag håller med dig; varför pratar vi kolesterol i allmänhet och LDL i synnerhet överhuvudtaget - det är ointressanta hälsomarkörer, möjligen kan ett högt LDL indikera hög grad av inflammation (tror jag läst det hos Ranskov) och då bör man adressera inflammationen och inte sänka LDL. Inflammation kan man mäta på andra sätt.
  2 points
 5. Du vet... läkare och mat och dryck... ingår inte i medicinarekursen
  1 point
 6. Enligt läkaren finns kinin i både gin och tonic water. Men enligt det jag läst finns det bara i tonic water och av olika mängd och kvalitet i skilda sorter.
  1 point
 7. Ja, det måste väl vara gin som är den verksamma beståndsdelen
  1 point
 8. Där är ett av felen som skolmedicinen ofta gör sig skyldig till - använda läkemedel till att reducera effekten av något som orsakar problemet utan att först utreda orsakssambanden bakom detta något. Är det inte egentligen det som skolmedicinen oftast ägnar sig åt - att dämpa symtomen inte skälet bakom?
  1 point
 9. I stort sett skriver jag matdagbok varje dag. Vad gör man när några av ens papper kommer bort? Inte optimalt att skriva på lösa papper som jag gör just nu. Tror att det går bra med maten. Igår blev det lite mer kolhydrater då jag åt 1 liten potatis, 1/3 äpple, har småätit pumpa under dagen och till middag, hade även 1 en liten sked honung i en yoghurtsås. Kanske också hade varit bra att vänja av mig från den vanliga senapen, som jag haft till huvudsakligen prinskorv och skinka den senaste månaden. Mest kolhydrater kommer annars nog från äpple, morot och tomatpuré. Idag är det den 16:e dag
  1 point
 10. Även om du äter LCHF kan du behöva individa individanpassa. Finns det mat inom ramarna för LCHF som du själv vet att du inte klarar av att äta? Skriv i den här tråden när du behöver det, när du börjar känna sug, när du tror dig bara vara några minuter eller centimeter från att äta sött. Här får du en blandad lista av olika resurser som skulle kunna vara till hjälp, återkom gärna om du föredrar böcker, texter online, poddar eller något annat. Läs boken 'Sockerbomben 3.0' av Bitten Jonsson och Pia Nordström. Här är Bittens hemsida. My Westerdahl (drev tidigare bloggen LCHF-
  1 point
 11. Hur Tage Danielsson kunde ha sett på pandemin om han fortfarande levt Med tanke på Tage Danielssons syn på begreppet sannolikhet, skulle hans resonemang under Covid-19 pandemin mycket väl ha kunnat utvecklas enligt följande: Att vara sannolikt, betyder väl nåt som är likt sanning. Men riktigt lika sant som sanning, är det inte om det är sannolikt. Nu har vi tydligen inte råd med äkta sanningar längre, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler. Det är synd det, för dom håller lägre kvalitet än sanningar. Dom är inte lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efte
  1 point
 12. Jag förstår inte. Skulle @Zepp vilja definiera ett medicinskt tillstånd och förklara varför den inte kan påverkas av kostens innehåll?
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...