Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-04-07 i Inlägg

 1. 6 points
  Efter många mellanlandningar runt om i världen, kom han hem idag! 🥰 Studierna fortsätter på distans på internet. 👍
 2. 3 points
  Vilken lättnad!🤩
 3. 2 points
  Nils, det verkar som vi klarar oss med ett nödrop i Stockholm och efter att vården kraftigt byggt ut sina resurser från att behöva ta extremt många obehagliga beslut i vården. Vad tror du hade hänt om vi inte hade vidtagit alla drakoniska åtgärder utan levt på som vanligt? Ingen skillnad? Liten skillnad? Mycket stor skillnad? Det ser jag som den relevanta frågeställningen. Jag lutar nog åt mycket stor skillnad. Jag tror att det räcker med att besvara den enkla frågan istället för att föra komplexa resonemang om covid är ett virus eller inte eller vad man dör av egentligen, hur befolkningsprofilerna ser ut, hur många som dör av säsongsinfluensan, o s v. Förvisso intressant.
 4. 2 points
  Jag tror förstås inte att ett jämnt blodsocker är dåligt. 😉 Däremot i mina ögon så är ett förhöjt blodsocker ett tecken på att något inte fungerar som det ska. Givetvis är det mycket värre om du har skyhöga A1c värden. Jag tänkte vid något tillfälle skriva mer om detta ... men jag tycker att vi lever i en underlig värld där egentligen alla vet att den kost vi äter i dag leder till att enorma mängder människor blir allvarligt sjuka i t ex diabetes. Men samtidigt så reagerar man inte med åtgärder innan sjukdomen blivit allvarlig ändå så vet vi att innan man får diabetes enligt definitionen så kan man mäta förhöjda sockernivåer och förhöjda insulinnivåer men då gör sjukvården i princip ingenting ändå vet man att 100 000-tals av dessa personer kommer att bli typ2 diabetiker! Enklare uttryckt när är det rätt att sätta in åtgärder? När man kan se tecken att det är på väg att gå mot en allvarlig sjukdom eller när man blivit allvarligt sjuk?
 5. 2 points
  Ja, jag har lite Matriarch 20 kvar som jag kör ihop med DHEA nu men man har ju inte hud så det räcker med 5 pumpar... Jag funderade på import men vet inte hur det funkar från GB efter Brexit och nu i Coronatider?
 6. 2 points
  Duschar, rakar mig. tar på mig finkläderna. Nu jäklar kan man "springa runt och se viktig ut!" VETERAN!
 7. 1 point
  Det var just därför jag skrev att jag tänkte skriva mer om detta vid tillfälle. Frågeställningen låter sig egentligen inte sammanfattas i några få meningar. Ett problem är att sjukvården i princip är ointresserade av "patienterna" innan de har satt diagnosen diabetes trots att alla egentligen vet att problemen kan fångas tidigare. Ett annat problem som du skriver om är att när sjukvården väl behandlar patienter får de hjälp av dietister som oftast ger råd som inte förbättrar sjukdomstillståndet trots att det är massor av år sedan Annika Dahlqvist fick rätt av Socialstyrelsen att Lågkolhydratkost är i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet. Men dietiester är en yrkesgrupp som finns så nog är "samhället" medvetet om att kosten är en viktig del av problemet, dock har man inte dragit rätt slutsatser av detta. 😉
 8. 1 point
  Jag har tidigare beställt från Ona's, men det tog alltid så lång tid (2-3 veckor). Det har dessutom varit slut länge nu, men finns nog åter i stock.
 9. 1 point
  Det är en intressant synpunkt. Tänker du ofta på det själv, vad ditt tyckande säger om dig?
 10. 1 point
  Vilken värld lever du i ? När jag påpekar för folk omkring mig att deras kost gör dem sjuka så får jag till svar , " är du läkare eller ". Det händer numera någon gång att folk i affären frågar om någon vara är godkänd att äta ( oftast någon av utländsk härkomst ) Svenskar har aldrig gjort fel. Jag vet inte om jag fattar rätt men det är väl upp till patienten själv att avgöra om det skall kostbehandlas eller eller behandlas på annat sätt.
 11. 1 point
  Ärligt talat tycker jag den artikeln var totalt värdelös. Skumma konspirationsteorier kombinerat med en massa ologiska slutsatser. Sen byggs resonemanget förstås också på en och annan vettig fakta. Slutsatsen verkar vara att man utnyttjar covid-19 till att knäcka ekonomin eftersom den egentligen redan var körd i botten men nu kan man (oklart vilka men antagligen en sammansvärjning av politiker?) dölja detta genom att man säger att det beror på covid och då slipper politikerna ta ansvaret för att de redan i ett tidigare skede knäckt ekonomin. Tror du på detta Al?
 12. 1 point
  TJUSIGT!!! Hoppas att det kommer innebära att kvaliteten på kommentarerna kommer höjas ytterligare ett snäpp! 😉
 13. 1 point
  Matriarch 20 verkar finnas. Kanske köpa några sådana och smörja större mängd kräm?
 14. 1 point
  Jag har absolut ingenting emot att jobba hemifrån eller frivilligt isolera mig hemma. Vi har uppdaterat med höj- och sänkbara skrivbord rätt nyligen, har två skärmar och jobbar med IT och då har man kontoret på fickan. Dessutom har vi fått en kull kattungar för en vecka sedan så det är rätt så kul att vara hemma. Lägg till en trädgård som behöver ses över så här på vårkanten och ett hus där det finns rum i behov av renovering. Jag vet inte hur man stavar till tråkigt helt enkelt. Men mitt företag har inte kommit med någon uppmaning till alla att jobba hemma så här sitter jag på kontoret i ett eget rum. Bara dem som har någon form av metabolt syndrom uppmanas att jobba hemma - diabetes, hjärt- och kärlsjukdom, astma osv. Tja, här verkar man har fattat hur det ligger till med corona. Jag är imponerad. Eftersom jag också brukar gå till jobbet så känns inte smittorisken speciellt stort och utsikten att gå miste om promenaden i det milda vårvädret är inte så lockande. Jag följer storögd och undrande den spännande utvecklingen av corona-krisen. Det är så många aspekter i den - rosa elefanter i varje hörn som man noggrant försöker att inte se eller prata om - den metabola sjukligheten, övermedicineringen, det svaga immunförsvaret, maten som har blivit till näringslös njutningsmedel, överanvändning av konserveringsmedel och antibiotika. På sätt och viss hoppas jag att corona ska få så pass grava ekonomiska konsekvenser att man blir tvungen att erkänna att man ser de rosa elefanterna.
 15. 1 point
  Oh noo! 😱 Var beställer du? Moodmama eller? Kanske skulle testa beställa Onas, från Storbritannien...
 16. 1 point
  Det är tuffa tider nu. tyvärr inte mycket annat att göra än att kämpa på men ändå vara snäll mot sig själv om man gör lite "dåliga" val i stressen/tristessen... Håller tummarna för sol!
 17. 1 point
  Vardagsrutinerna bryter ihop i dessa orostider. 🥴 Jag arbetar på ortens sjukhus som förbereder sig inför den befarade stormen av smittade. Det är dagliga dekret om olika restriktioner, nya rutiner, gröna militärtält utanför akuten och väktare med visir. Cheferna är påtagligt påverkade av situationens allvar. Tillvaron tyngs av ett lågintensivt stresspåslag av alla funderingar: för att bli sjuk, för att smitta patienterna och gamla mamma som behöver hjälp att handla, drar de in min semester, måste jag rycka in som undersköterska med utökade arbetspass på obekväma tider... Den mentala påfrestningen påverkar mina matval och motionsambitioner negativt. Tyvärr. Längtar till den dag vi lämnat detta bakom oss. Men om solen orkar titta fram idag ska jag ta en promenad och doppa mig i havet. Kallbad lugnar själen och gör gott för immunförsvaret. Önskar dig en skön söndag - sköt om dig! Olssons universum | Därför är kalla bad hälsosamma
 18. 1 point
  Grattis! Jag är också från Jämtland, har gått på lchf i 13-14 år.
 19. 1 point
  Stackars Jack: Efter att ha sett den här videon tittade jag på säkert 10 till som han gjort. Verkligen informativa och inspirerande. Nu prenumererar jag, så jag inte missar någon nygjord Dr Berry-video
 20. 1 point
  Hej, jag är ganska ny här men har ändå fått väldigt mycket råd och tips på vägen. Har bara hållit på en månad denna omgången -har ätit lågkolhydrat tidigare. Min viktnedgång kom när jag la till lite mer kolhydrater. Åt nästan bara gröna blad i början men nu lägger jag till blomkål och broccoli. Jag är 167 cm och väger 67 nu (start 71,5) rasar ca 0,5-1 kg i veckan och äter ca 3000 kalorier per dag. Nu har jag förstått att man ska inte räkna kalorier på LCHF men 1700 +att du tränar så mycket tycker jag låter som ett lågt intag. Kanske din kropp har ställt in sig på svält? Jag har alltid haft ganska lätt för att gå ner i vikt och jag äter sällan regelbundet lika mycket så antagligen hinner min kropp inte ställa in sig på en viss ämnesomsättning. Vet inte hur det funkar med ketos men bara en tanke. Jag äter vissa dagar 3000-5000 kalorier och vissa dagar 2000. Vissa dagar fastar jag naturligt utan att tänka på det! Tränar inte speciellt mycket! Hoppas du får fler bra råd och tips här!