Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2019-11-20 i Inlägg

 1. 9 points
  Hej Eftersom en stor peppning för mig har varit att läsa om andras erfarenheter tänkte jag berätta lite om min. Jag har hela mitt liv haft problem med vikten och pendlat upp och ner men vägde som mest i Juni i sommar där jag nådde 96! Då bestämde jag mig för att ge viktväktarna en chans och höll på med det över sommaren. resultaten var inte stora och att kunna äta allt var en nackdel för ofta unnade jag mig något sött som enbart triggade sötsuget. Sen att inte äta ost som jag egentligen inte kan leva utan haha det var inte lätt. I slutet av september låg jag runt 92,5 och då hade 4 månader gått jag var inte alls nöjd plus att vara medlem hos WW kostar en del. Jag har en kollega som berättade om hennes lyckade resultat med LCHF och hon skulle börja skärpa sig lite igen från oktober då tänkte ja men det är ju allt jag tycker om! och skrev mig upp på matdagbokens 4v planering. Sagt och gjort dom två första veckorna gick galant och jag vägde mig en gång i veckan och efter 2veckor hade jag kommit ner till 88,8 så ner ca 3-4kg helt ok för jag mådde sjukt bra och det jag fasade över mest var sockersuget som var totalt borta! omställningsbesvären var knappt märkbara. Men sen så hade jag två veckors semester och reste... två resterande veckorna av matplaneringen försvann helt och även om jag i början försökte hålla koll på vad jag åt så försvann det efter några dagar och jag släppte taget helt och åt precis allt. När jag kom hem efter resan fasade jag inför att väga mig men till min förvåning visade vågen 89,7! jag hade bara gått upp ett kilo!! och då tecknade jag mig på DietDoctor och har kört strikt LCHF varenda dag sen dess. På helgerna har jag unnat mig lite vin men toleransen är katastrofalt låg varit ute med vänner en del och det har inte varit svårt att välja något som föll inom ramen av LCHF. En dag på grund av lite problem och att tröstätning alltid varit min trygghet så åt jag pizza, ungefär en halv... men! konsekvenserna av det har gjort att jag kommer tänka igenom det flera gånger innan jag faller i kolhydratkoma igen magknipen och magsmärtorna var fruktansvärda. Aldrig igen och när det ska ske igen ska det vara en inkörningsperiod på det också. Så idag 8veckor efter start visade vågen 85,5! jag är så lycklig att jag inte vet vad jag ska säga. Jag har tyvärr inte alls haft motivation för att träna och det kanbske hade gett mer resultat. Sen är i jag inte en frukost människa så har jag även parallellt kört 18:6 och den sista veckan kört två dagar på 24h fasta. Vet inte om jag kommer fortsätta med det, det var svårt för jag tänkte på mat hela tiden men dagarna gick snabbt och jag mår faktiskt bra Ser inga problem med att fortsätta med detta och är oerhört stolt över mig själv att kläder jag inte fått på mig passar är såååå skönt men det finns en del kvar... har som mål 70 så sakta men säkert kommer man dit snart hoppas jag. Ser inte detta som en diet utan en livsstil en mättande livsstil Lycka till allihopa :)
 2. 2 points
  Grattis till dina fina resultat. Du skriver: "En dag på grund av lite problem och att tröstätning alltid varit min trygghet så åt jag pizza, ungefär en halv... men! konsekvenserna av det har gjort att jag kommer tänka igenom det flera gånger innan jag faller i kolhydratkoma igen magknipen och magsmärtorna var fruktansvärda." Som jag brukar säga; En av de stora fördelarna med LCHF är att man blir glutenfri av bara farten. Grattis till det också. Att du reagerar på det sättet på pizza (och skulle jag gissa all annan glutenmjölsmat) kommer att hjälpa dig enormt att inte ramla fel.
 3. 2 points
 4. 2 points
  Hej och välkommen hit! Bra jobbat!
 5. 2 points
  Min groddleverantör har broccolifrön. https://sproutly.se/hem/ekologiska-broccolifron-calabrese-160g
 6. 1 point
  Tack snälla Ja verkligen det är definitivt inte värt det. Gjorde pizza med blomkålsbotten i helgen och helt ärligt var det mycket godare än vanlig pizza rena himmelriket
 7. 1 point
 8. 1 point
  Ja, jag började läsa den..och blev irriterad..la undan den...och nu står den i bokhyllan. Tror att den får stå där, kanske bläddrar jag lite i den nån gång.
 9. 1 point
  Odlar du broccoli sprouts? Broccoligroddar/skott har ca 20 ggr. högre koncentration av Sulfarofan än mogen broccoli. Svensk forskning visar att det kan sänka blodsockret. Intressant! https://www.medicalnewstoday.com/articles/317917.php#1 https://medicalxpress.com/news/2017-06-sulforaphane-broccoli-glucose-diabetics.html
 10. 1 point
  Ännu en vecka, -0.5kg på vågen. Jag har annars haft en riktig skitvecka. Vi har ju en strulande tonårsdotter, det går upp och ner, men denna vecka har varit den jobbigaste på länge. Utmattad av alla känslostormar, sovit dåligt pga alla tankar som snurrar... Fokus på allt annat än mat. Och vad skönt det har varit med ALP, för jag behöver inte tänka på maten, bara göra. Vad ska jag ha på tallriken nu? Jaså grönsaker, då tar jag det. Och sockertrollet, som inte brukar vara sen att utnyttja obalanser i humöret, har inte visat sitt fula tryne. Även om vikten är långt ifrån högst upp på priolistan just nu så känns det skönt att ha hittat ett sätt att äta som bara funkar. En sak mindre att oroa sig för liksom. Går inte jättefort neråt men åt rätt håll, och jag har inte bråttom.