Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/16/2021 in Posts

 1. Nu har jag bestämt mig för att detoxa mig. Från början av augusti (efter brorsdotterns kalas) ska jag köra carnivore fyra veckor. Jag har gjort det tidigare, men bara en vecka typ. För att få eventuella effekter av det, bör man tydligen köra över två veckor åtminstone. Eftersom jag har ganska mycket hjort och lamm i frysen blir det dessutom fyra billiga veckor, vilket jag gillar.
  6 points
 2. Jag vet inte vad jag drabbats av under min semester. Jag är inspirerad. Jag äter mycket bättre än när jag jobbar. Jag läste just hastigt något om backyard run? i den här tråden Det fick mig att jogga 20 varv min uppfart + en kort skogsväg bakom min gård. Det tog just under en timme. Jag sprang med munnen fast hela vägen. Jag kan inte ta hundarna med på tur i skogen, det är alltför varmt, men på det här viset kunde dom vara med och själva bestämma när de sprang och när de stod och glodde på mig, helt klart undrande vad meningen med det hela var. Det här gick ju lika bra som att jogga i skogen en timme. På det här viset blir det gjort även i hettan. Det är svårt för mig att motionera utan hundarna... Jag har ingen pulsklocka, så kan inte följa med pulsen. Men tänker att det får duga att springa sakta med munnen fast. Som ung, för tjugo år sedan, sprang jag 10 km på 47 min. Jag leker lite med tanken att slå det som 40plussare. Bara för att. Jag har en väninna som hänvisar till att vi blir äldre och därför måste bli fetare och i sämre skick. Jag vill motbevisa detta.
  5 points
 3. Låter som en skröna...vart har du fått den uppgiften ifrån, att insulinproduktionen skulle upphöra? Det skulle innebära att om man äter strikt LCHF blir man typ 1 diabetiker. Även om du äter 0 kolhydrater så kommer kroppen fortsätta producera glykogen/glukos och du är beroende av en insulinproduktion även då...fast på en mycket lägre nivå förstås.
  4 points
 4. Det kan man för det mesta. Antar att det dessutom är lättare i värman... Det HÄR
  4 points
 5. Haha, ja, i de backarna är det svårt att maffa... Sjukt imponerad av en bekant (kvinna 40+) som sprang på 53min! Fast jag tröstar mig med att mitt tempo håller bättre när man ska långt... Bifogar en länk till en bild: https://www.vastsverige.com/visittrollhattanvanersborg/produkter/alvrummet/ Man börjar vid övre nivån vid dammen till kraftstationerna och därifrån springer man upp, ovanför där bilden är tagen. Sedan ska man ner (brant) förbi utsiktsplatsen Kopparklinten, där bilden är tagen, ner till Olidans Kraftstation (skönjer parkeringen nere till vänster i bild) och längs vattenkanten nedströms kraftverken, förbi den lilla bron som syns i bild och sen förbi alla slussar (32m i slusshöjd) och upp igen till starten. Så det är upp och ner hela tiden. Det stämmer, det fanns en sådan men jag sprang den aldrig . Numera kör man Trollhättan City Trail som delvis följer samma sträcka som Kraftprovet men är betydligt tuffare. 10,5km upp och ner längs branterna och knappt nån asfalt alls. 1041 trappsteg och brutal! Både Kraftprovet och TCT är uppmärkta permanent så de kan man springa när man vill. En annan kul grej är att man nu jobbar med att förbinda Pilgrimslederna så att man kan följa den från Göteborg, via Lilla Edet upp till Trollhättan. Nästa år bör leden ha kommit fram till Vänersborg och därmed blivit sammankopplad med Pilgrimsleden i Dalsland. Så visst finns det fina leder här!
  4 points
 6. För den som inte vill prenumerera på DN finns det en hel del att läsa på Nätet, t.ex. här: https://www.eatmovethinkpodcast.com/podcast/ep-61-weight-loss-pontzer Det verkar som om Ponzer har skrivit om det här i tio år eller så. Och han har ju rätt, men ändå fel. Han är nämligen anhängare av kalorier in-kalorier ut doktrinen. Vi lchf-are vet ju att det också spelar roll i vilken form man intar kalorierna. Om man minimerar kolhydraterna kan man ju faktiskt stoppa i sig en hel del fett- och proteinkalorier och ändå gå ner i vikt. Men detta har Ponzer inte förstått.
  4 points
 7. Så fick jag paltat mig runt Kraftprovet. Det var tungt. Inte så varmt som senaste dagarna men rätt kvalmigt. I tisdags morse provsprang jag banan fast jag började före kl.6 och näsandades hela vägen. Då kändes det lättare idag. Upplägget var så att det var flera mindre startgrupper med begränsad mängd deltagare. Eliten fick en egen grupp. Och jo, jag var nervös innan men bortsett från sista kilometern var det kul!
  4 points
 8. Jag googlade lite ... han verkar tycka att keto med "carb cycling" är en bra metod? ...det kan det säkert också vara. Ett misstag som jag tycker ofta förekommer när man diskuterar hur man ska äta är att det skulle finnas EN optimal metod ...det tror inte jag på i alla fall. Jag hittade inget om att insulinproduktionen skulle upphöra om man åt keto länge.
  3 points
 9. Snyggt jobbat Maria! 6.20 min/km var säkert långt över MAF-tempo.
  3 points
 10. Imponerad! Kraftprovet är en tuffing. En gång i slutet av förra seklet fanns ett lopp som gick i centrala Trollhättan. Det hette Trollmilen vill jag minnas. Jag deltog vid ett tillfälle och upplevde det som du beskrev. Omotiverad nervositet innan, kul under loppet och kick efteråt.
  3 points
 11. Forskningen går framåt! "Evolutionsantropologen Herman Pontzer menar att den som vill gå ner i vikt i första hand bör hålla koll på kosten – inte träningen. – Träning är livsviktigt för hälsan, men inte av det skäl vi tror. Du kan aldrig springa ifrån en dålig kosthållning." You cannot outrun a bad diet (låst artikel på DN)
  3 points
 12. Jag har spenderat flera dagar ute på myren och plockat hjortron, har väl blivit några kilo..lagomt till att sitta och äta till Kefir. Någon som vet kolhydrat mängd i hjortron? (Allt jag vet är att dom inte verkar störa min ketos alls) för jag kan verkligen inte låta bli att äta på myren heller. Lite lustigt är det hur sällskapet måste ha med sig fika på en tur på 2-3 timmar. Jag har på min höjd med mig vattenflaskan. Annars så har ytterligare en i släkten fått cancer..den här gången i tjocktarmen.
  3 points
 13. Vad ska man med semester till? Det blir ju bara en belastning... Har ni tänkt på det? Eller så är jag bara bitter. För knappt två veckor sedan fick jag avliva hunden. Det bidrar till min sinnesstämning. Hon var halt ett tag och på torsdagen hängde benet illa. Jag tog henne till veterinären på fredagen och det visade sig att korsbandet hade gått av. Jag passade på att fråga om hennes diarré som hon haft av och till så de tog en röntgenbild på hennes mage. En tumör, stor som en apelsin i denna ganska lilla hund (17kg). Hon fick somna in, där och då. Jag har varit jättenoga med hennes mat och godis. Ändå blev det en tumör. Hjälper matkvalitet? Jag har inte semester. Funderade länge på att inte ta nån heller men nu har jag lagt in om det i september. Då är skolan igång igen och jag kan ut och springa. Om inte maken har planer för mig förstås... Typ laga klart huset. Han har fått diskbråck. Riktigt illa. Magnetröntgen visar att det kommer att bli en operation men det är 15mån väntan till ortoped. Ena benet är helt kraftlöst och det andra håller knäet på att ge upp på (säkert kompensation/överbelastning). Foten har börjat domna. Han kämpar med vikten nu för det är enda hoppet att få en operation tidigare (privat klinik som kräver BMI<35) och det är nog det enda positiva; jag har äntligen fått gehör för att det han äter är kraftigt inflammationsskapande och han ska nu försöka gå mer mot LCHP (han gillar inte fett i större mängd). Jag stoppar i mig mycket dumt nu. Mest för att... jag inte vill ha annat. Vill egentligen inte ha det heller men äter ändå (istället för att fasta i värmen, det hade ju varit bättre). Så... här sitter jag och deppar och har ont av värmen och diverse annat. Är mindre självsnäll för att jag inte äter som jag borde. Kör inte MC för jag vet inte vart jag ska åka. Barnen vill inte umgås med varann så åka ut med dem vill jag inte heller (pappa kan som sagt inte gå nåt vidare). Har ingen lust att vara social. Tack för att jag får blä:a av mig!
  3 points
 14. För mig ser det ut som att du får i dig en hel del koffein, vilket mycket väl kan vara boven i dramat, så var det i alla fall för mig. Koffein kan även bidra till oro och ångest för vissa personer. Personligen har jag haft/har liknande problem som dig, även en del ångest. Det som tog bort min hjärtklappning helt och hållet var att kraftigt dra ner på koffeinet, idag dricker jag endast en kopp kaffe på morgonen och inte mer än så, och känner inte av någon av det mer. Och det var samma för mig, när jag sitter och kopplar av på eftermiddagarna/kvällarna vid datorn så känns de ojämna och oregelbundna hjärtslagen tydligare. Komihåg att mörk choklad också innehåller mycker koffein En annan sak som lindrade min besvär ganska mycket innan jag kom på att det var koffeinet var konditionsträning. Hoppas detta kan vara till hjälp. Mvh\ Henrik
  2 points
 15. Tack! Blir nog en
  2 points
 16. Den är jättebra! Jag kör mest med gummikudden men använder den på i princip hela kroppen. Lymfkörtlarna i armhålan/runt brösten. Muskelfästen. Under fötterna. Käkarna. Inte allt alltid men jag är väldigt nöjd. Just nu är det 20% rabatt på den såg jag.
  2 points
 17. En november för några år sen (eller ja, 2015 insåg jag nu och jag har fortfarande inte sprungit maran...) köpte jag ett löpband. Innan dess hade jag inte sprungit på vintern utan börjat om med mina 2,5km varje vår. Den vintern upprätthöll jag träningen för första gången nånsin. I samband med det skapade jag en tråd här i forumet som hette"Hur många mil i benen inför maraton?" där ett antal goa individer hjälpte mig med en del frågor och peppade. Sen var det en envis rackare ( @Cleppa) som tipsade om MAF. Först var jag inte speciellt intresserad, jag sprang liksom bara och hade Sthm halvmaraton planerad i sept -16 men han insisterade så av artighet läste jag lite och föll pladask för hela konceptet. Så himla tacksam att han fortsatte nämna MAF! Under hösten lade jag om till MAF. Och hade jätteproblem med pulsen som hoppade. Jag tragglade på men efter 4mån började jag blanda in intensivare spring. I april -17 sprang jag en halvmara utanför San Diego och där drog jag sönder nåt i höften (nu vet jag att det var höftböjaren). Då började en period av rehab som varade länge; sjukgymnasten gav mig övningar för att stärka höften men när jag undrade om min dåliga hållning kunde påverka trodde hon inte det. Det trodde i alla fall jag så när jag sommaren -18 fortsatte gå sönder trots vanlig sjukgymnastik och träff med löpcoach sökte jag hjälp hos Optimum (posturalträning) men det blev först under hösten jag fick tid. I 5mån tränade jag uteslutande posturalt och sprang inget alls. Sedan återupptog jag löpningen våren -19. Då noterade jag att min 34år gamla hälseneinflammation var borta och ersattes av problem med plantarfascian (det som ofta kallas hälsporre). Stötvågsbehandling hjälpte men det blev löpvila en tid (numera har jag en Flowgun, massagepistol som jag förebygger med). Så... jag har haft jättesvårt att komma vidare liksom, och det är framför allt pga av min ovilja mot styrketräning tror jag. Posturalträning är ju styrketräning om än av mindre slitsam karaktär. Därför har jag nu hoppat på coachingprogrammet "10 mån till 10 mil". Mitt mål är ingen speciell sträcka utan mer "Idag ska jag springa hela dan bara för att det är tisdag!" Jag blev tex väldigt inspirerad härom dagen av en tjej som sprungit från Östersund via Stekkenjokk till Vilhelmina. En mara om dagen i 12 dagar. (Hon har en löparvagn.) I och med coachingprogrammet tränar jag allt mer men springer mindre så att säga. Sedan är jag ruskigt långsam för så fort jag ökat takten från "jogg" till "spring" så har jag ju gått sönder. Nu försöker jag fokusera på teknik istället (POSE Method of Running).
  2 points
 18. Jag funderar på samma sak. Blev också inspirerad av podden ovan. Om inte annat kanske man kan avgöra om oxalater är ett problem eller inte... Om jag förstått rätt blir de inget problem om man äter tillräckligt med mineraler de kan binda till men hur vet man det? Om man inte testar vet man ju inte hur man reagerar...
  2 points
 19. Heja @Tr0llet! En backyard ultra är 6,7km/varv och startar varje hel timme men vem har sagt att det måste gå till så? Om du springer med stängd mun och bara andas med näsan så är du nära konceptet MAF, dvs du kan inte springa så fort att du bränner en massa glukos utan måste anpassa farten till syreupptagningen (fettförbränning är en aerob process). Perfekt att köra så ju!
  2 points
 20. Håller med dig om det. Där kan vi påverka om vi vet hur. Fast en stor del av arvsanlaget är nog bortom den kontrollen misstänker jag.
  2 points
 21. Där är jag mer inne på epigenitiken, läran om hur våra gener slår av och på. Att jobba MED istället för EMOT dem. Det svåra är dels att hitta rätt, dels att upprätthålla det.
  2 points
 22. Jag tror man kan göra en del men arvet, generna, är nog ganska viktiga. Så även tur och otur. Inte så att man för den skull ska bli fatalistisk, för det finns fortfarande saker man själv kan påverka. Det är ju därför vi hänger här
  2 points
 23. Jo, men själv har jag mer vana med Berner Sennen, en hundras som i stor grad får cancer. Där är det genetiska komponenter som gör att dom får cancer. Tänkte lägga till för att förklara det förra också För mig handlade det mer om att förr, innan vi tog hundarna till veterinären och röntgade och höll på, dog ju hundar också..av att dom blev gamla som man sa då. Hur många tumörer det var då, vet man ju inte för man tittade ju inte efter dom.
  2 points
 24. Tack för informationen. Det var ju bra att jag fick veta det. Staffordshire Bullterrier. 9år. De brukar gå sönder för de är explosiva, men gör de inte det kan de bli uppåt 15år. För länge sen hade vi en medlem i forumet som diskuterade frågan om det verkligen hjälper att äta rätt. Hon hade fått cancer i munhålan. När man är i sorg/besvikelse, vare sig det gäller sig själv, en annan människa eller ett djur, så är det lätt att bli filosofisk; undra om det ens är möjligt att skydda sig eller om det bara är att köra på för det är ändå kört. Vi ska ju ändå dö förr eller senare.
  2 points
 25. "Den världsberömde tyska advokaten Reiner Fuellmich förbereder en s.k. class action mot en rad myndigheter och politiska institutioner för brott mot mänskligheten i samband med hanteringen av coronan. Här intervjuar han Dr. David Martin som under två decennier kartlagt forskningen och patenten på det aktuella området omkring SARS-virus, spikproteiner och mRNA-preparat." https://rumble.com/vjqnjz-ystein-rnne-139-bevisen.html
  2 points
 26. Det här ska på grillen i eftermiddag. Kassler. Som heter något annat i Sverige. Champinjoner med bacon och vitlöksost och rostad lök till. Det får duga. Till morgonmål åt jag gårdagens grillade kycklinglårfiler. Och kaffe. Njuter så av att inte ha bråttom, utan kan göra mat i lugn och ro, grilla ute. Det är lätt och blir gott.
  2 points
 27. Hm… jo, jag dricker som sagt mycket grönt te och äter en del 86%ig choklad, men det gör jag varje dag och hjärtklappningen kommer oregelbundet. Och konditionstränar gör jag ju emellanåt… Nu har jag testat Cola Zero och den ger hjärtklappning så den skippar jag framöver. Inget jag dricker ofta så jag kommer inte sakna det.) Bortsett från det testet har jag inte kunnat framkalla det på ett tag. Tycker jag märkt en aning de senaste dagarna då jag även haft antydan till vallningar och humörsvängningar vilket jag tänker stärker teorin att det är kopplat till klimakteriet. Funderar på att beställa boken The mineral fix, nån som har den? Är den bra? (Med mindre bra menar jag typiskt amerikansk; ”sen är det så här men det ska vi prata mer om längre fram” och så inser man att halva boken bara är hänvisningar till vad som kommer sen…)
  1 point
 28. Låter som om du planerar långsiktigt. Jag bekantade mig med MAF för ett par år sedan, men tyckte det lät lite tråkigt, långsamt. Nu märker jag att jag tänker annorlunda. Igen. Har du fått ner pulsen sen 2015? Synd med så många motgångar, att du inte bara har kunnat träna på målmedvetet. Å andra sidan har du bekantat dig med olika träningsformer. Som jag nu måste googla
  1 point
 29. Jag beställde också just en. Den var 50 % nedsatt, så blev inte att kosta mera än ett besök hos en fysioterapeut.
  1 point
 30. @MariaF..funkar det bra med en Flowgun? Har varit lite fundersam om jag skulle köpa en?
  1 point
 31. Jag har semester i september. Tänkte testa nåt då. Fasta eller karnivor, det är frågan... Fastade gjorde jag årligen förr, drar mig för det för att det är tråkigt. Karnivor kräver inälvor. Lockar inte det heller... Men nåt får det bli! Och sannolikt karnivor eftersom jag räknar med att träna en del.
  1 point
 32. Då förstår jag vad du menar. ...man brukar prata om att det tar några dagar för kroppen att återanpassa sig till en kolhydratrik kost om man ätit Ketogent under en längre period...det handlar mer om att kroppens celler inte reagerar på samma sätt vid högre insulinpåslag (viss insulinresistens) när man äter ketogent ... inte om att insulinproduktionen upphör. Det mest kända exemplet på detta i Sverige är Annika Dahlqvists påstådda diabetes. https://www.dietdoctor.com/se/har-annika-dahlqvist-diabetes
  1 point
 33. Hittade precis Jeffry N Gerber, Framingham and the muddy water, videoföreläsning på Dietdoctor, där han menar att påstående om insulinresistens genom lågkolhydratkost är felaktigt och uppger att de låga insulinnivåerna endast är en normal fysisk anpassning utifrån kosten...så det talar ju för ketogen kost
  1 point
 34. Undrar ifall man hittar info till detta hos Martina J? Har du planer på när du skulle börja?
  1 point
 35. Nä, alltså jag är nog inte ute efter att springa något ultralopp ännu Men jag kan vara ute på gården med hundarna och springa. Ibland känns det lättare än att ge sig ut i skogen. Fast varför det skulle vara lättare vet jag inte... En timme löpning är en timme löpning var än man gör det, väl I förrgår då det var varmt kändes det helt perfekt att jogga fram och tillbaka på gården. Sent på eftermiddagen är största delen av den vägen i skugga, och det var ju skönt. Det får duga för mig. Någon klocka tänker jag inte köpa. Hur många gånger och hur långt/länge springer du i veckan, @MariaF? Vad var ditt utgångsläge och var är du nu? Sorry, orkar inte läsa hela tråden
  1 point
 36. Jag plockar ut lite ur frysen då och då och lägger dem i youghurten till frukost. Samma med blåbär, hallon och krusbär.
  1 point
 37. Vi har väldigt mycket vinbär i trädgården. Röda, svarta och vita. De behöver plockas ganska snart. Men vad ska man göra med dem? Jag tycker om att äta lite färska röda vinbär, men äter man många på kort tid blir det inte längre gott. Även om man lägger merparten av bären i frysen kommer man behöva göra något med dem vid ett senare tillfälle. Har ni några tips?
  1 point
 38. Fortfarande ingen vidare inspiration till att laga mat, men jag försöker vända den trenden. Plockade fram några olika matvaror från frysen igår som tinar i kylen nu. Med ca 1 månad kvar till när den första omtentan går av stapeln är det hög tid för mig att börja förbereda inför den och att försöka få till lite bättre rutiner på dagarna, tänker främst på sömnen, men även hur jag fördelar min tid och vad jag vill vs behöver hinna med under en dag. Men tillvaron blir enklare om det finns färdig mat att värma och/eller mat som snabbt kan tillagas om och när jag blir hungrig. Under veckan som gått har jag kokat kycklingfond och det står en burk med kvass i köket som kanske blir klar idag. Fisksoppa har fortfarande inte blivit av, men det kommer bli av denna veckan. Det förekommer också en del sötsaker enligt mig. Marabou darkmilk i storleksordningen en chokladkaka (85 g) per vecka. Nog gått åt två paket tuggummi också. Det finns diverse mogna bär i trädgården, bäddar för småätande. Lite honung också, i yoghurten och till kvassen. Frukt har det inte blivit något av sedan plommonen tog slut. Banan finns i frysen men vad ska jag göra med den? Tror att jag ätit choklad för att jag slarvat med fett. Dagar då jag ätit ordentligt, t ex i söndags, är jag helt ointresserad av att småäta och/eller att äta sött. Det nyttjade jag mig delvis av när jag var på kalas förra veckan. Där serverades både glass och tårta, men jag hade på förhand bestämt mig för att inte äta något. Jag var social och drack vatten, ingen sa något om att jag inte tog glass och/eller tårta. Om man ska vara positiv så verkar det värsta shoppingsuget lagt sig. Förvisso kommer jag på fler saker som jag skulle vilja köpa och prova, men i stort sett allt kan vänta till augusti eller black friday, lite beroende på vad det är för något. En annan strategi jag tillämpar är att jag med flit lämnar plånboken hemma när jag ska till den lokala ICA-butiken för att hämta och/eller lämna in ett paket. Det blir ingen sleantrimässig shopping av typen mat med kort datum t ex bananer. Vi har ganska mycket mat hemma och det finns en del att skörda i trädgården, så det går ingen direkt nöd på oss.
  1 point
 39. Lika illa här borta... Inte så man vill äta nåt rejält inte. Konstigt nog går det alltid att småäta?
  1 point
 40. Igår åt jag en stooor portion jordgubbar med ovispad grädde. Mycket av både bär och grädde. Idag har jag svullna ben. Är det bären, grädden eller något annat? Jag har inte ätit extra salt idag, kan det ha med svullnad att göra? Imorgon hämtar jag mina brorsbarn, de ska vara hos mig några dagar. Det betyder att jag måste äta lite annorlunda, tre gånger om dagen, tror jag. Eller så äter jag två gånger, och förklarar att jag som är vuxen kan göra så. Får känna mig för lite, vad som passar. Idag har jag ätit en gång. Igår åt jag två gånger. I förrgår åt jag en gång. Jag äter alltså ganska dåligt, jag äter inte tillräckligt. Jag vet inte hur ni har det där i väster, men här har vi det alltså j-vligt varmt. Även om jag har aptit så det räcker och blir över i vanliga fall, lider den nog lite nu. I morgon ska jag köpa sill och smetana och göra min mammas goda röra. Nu i hettan äter jag gärna kokta ägg, tänkte variera mig lite och käka sill istället för majonnäs till.
  1 point
 41. Jaha... så anmälde jag mig till lopp fast jag inte vill. Eller ja, vill och vill... Ska jag vara ärlig handlar det mer om att jag egentligen inte vågar... Så då var jag på nåt sätt tvungen att utmana det i alla fall. Tror bestämt jag har vissa masochistiska drag... Det fanns plats kvar i lilla lokala Kraftprovet - mitt i sommarvärmen ska man springa en kvarts mara, dvs 11,5 km längs branterna runt Göta Älv. Det är nåt med lopp jag inte gillar och det är nervositeten innan. Jag menar, det är ju så onödigt, jag ska ju inte vinna eller så. Inte ens försöka faktiskt. Ändå blir jag så påverkad. Sen när jag väl är igång är det ju lugnt och efteråt har jag fått en kick. Om jag tänker maffa? Knappast!
  1 point
 42. Känner igen det där. Min sambo är alltid orolig för att jag ska svimma av, eller nåt, om jag inte äter varannan, var tredje timme…fast han vet ju att jag tillhör någon konstig art som faktiskt kan vara utan mat flera timmar i sträck; han vågar bara inte lita på det… Jag har givit upp försöken att förklara att det beror på kosten; förr behövde jag ju äta jämt.
  1 point
 43. Blir så förvirrad. Så nu är det bra att äta mkt protein och dra ned på fettet? Trodde protein var insulint, och att det var fettet som var superbra att få i sig...
  1 point
×
×
 • Create New...