Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2019-10-22 i alla områden

 1. 16 points
  Tänkte uppdatera om hur det gått med kostomläggningen för de eventuella fåtal här som är intresserade Jag har experimenterat en del med både fasta och kosten och har landat i att princip bara äta kött och inälvsmat 1 gång om dagen så kan väl kalla det för keto-carnivore. Kör på stekta talgbitar eller smör för att få upp fettet och för att det är gott. Har kört någon 48 h fasta också utan att blodsockret stigit. Jag styrketränar nästan varje dag men har fortfarande problem av att armarna domna av vid konditionsträning så jag lugnar mig med det. Jag har nu varit i djup ketos 38 dagar. Mäter BS till stabila 3.3 i princip varje morgon och blodketoner ligger mellan 5-7 på morgonen. Vikt: började på ca 76-77 kg och är nere på 70. Mår helt ok och känner att mitt sockerberoende är under kontroll.
 2. 8 points
  Tack så mycket för din hjälp. För drygt ett halvår sedan var jag hos frisören för att klippa topparna. Jag berättade om hur mycket hår jag hade tappat runt feb-mars och hon sa till min att inte vara orolig för jag hade jätte mycket nya hårstrån på väg. Jag tror nog att vad jag tyckte såg ut som brutna hårstrån, är egentligen de nya håren som växer ut. Jag trodde det var typ 4-5cm, frågade mannen min han bara: nope, runt 7-8cm. Så det passar in på det du skrev att håret växer ca 1cm i månaden. Av någon konstig anledning tycker jag att dessa hårstrån märks mer nu, än innan. Tycker att LCHF har fungerat jättebra för min del annars. Jag började med min nya livstil 20 oktober förra året (strikt LCHF). Det har resulterar i 22kg viktminskning, mitt problem med min uppsvällda magen försvann helt, jag fick bättre hy. Jag mår toppen. Så ska egentligen inte lägga massa bry på håret. Men när jag var stor och inte ”kunde” gå ner i vikt, så var det ända jag kunde fixa till och känna mig fin var just håret. Jag ska ta ditt tips och börja ta B vitaminer. Och jag ska inte noja mig allt för mycket på. Det kommer växa ut förr eller senare. Tack för hjälpen 👍
 3. 7 points
  Om din kropp reagerar på ett sådant sätt, kanske den försöker att säga dig något? Hur funkar det med bara chokladen?
 4. 7 points
  Jag har ett bättre förslag.. slopa ungarna, det är trots allt de som i framtiden kommer öka på vår klimatbelastning! Dvs om folk bara slutade att skaffa barn, så kommer jorden att så småningom att återhämta sig och inom 300,000 år så kommer nästa istid, som raderar ut vad som fanns av vår civilisation! Oamdrasidan.. utifall vi framhärdar att fortleva som art/skapa civilsation.. så skall fucking barnen iallafall få äta riktig mat! Ge bara f*n i att experimetera med våra barns hälsa! De äter ju för övrigt som flugor, de växer så de behöver dels protein dels kalorier.. oså skall de lära sig att grönsaker ingår i varje måltid.. godis enbart på Lördag!
 5. 5 points
  Haha, mitt gamla jag hade säkert gjort det Det blev äggröra med bacon etc
 6. 5 points
  Jag har legat på ca 7 till 8 i totalkolesterol väldigt länge. Men höga Hdl och låga triglycerider. Visst har de försökt få mig att statiner och trombyl. Men jag har bestämt tackat nej. Bara sagt att jag är av annan uppfattning, vilket de nöjt dig med. Alla andra kvoter är så bra de kan vara för en 65 åring. Hör till Västerbottens läns landsting.
 7. 5 points
  Jag håller med TS om att det mesta blir omelettigt. I min tidiga LCHF-karriär skulle jag göra "Pizza-muffins" och det var i princip en omelett med oreganosmak i muffinsform... Vilken besvikelse... Om man inte är väldigt strikt men ändå vill vara spannmålsfri kan jag rekommendera att tillsätta lite bovetemjöl till smeten för att få mer pannkaksstruktur.
 8. 5 points
  Men där tänker jag att skillnaden ligger i att evolutionen hjälpt oss utveckla skydd/utrensningsmekanismer för att klara dessa. Glyfosat och sånt är lite för modernt.
 9. 5 points
  Jag har bestämt mig för att bara försöka landa, fram till nyår. Sedan får jag se. Då ska jag börja fundera på maten också. Fasta och carnivor tror jag. Ett tag. Har vaknat ett par dagar vid 8. Bara 9-10 timmars sömn. Det ger sig väl till slut. Äter frukost vid 9-10. Håller jag mig mätt på den blir det middag framåt 4-5 på eftermiddagen; beror på kvällens planer. Daglig (ja, nästan) promenad. Ska lägga till ”lyssna på Godmorgon världen ” på söndagsmorgonen. Det tar längre tid än jag tror, det här.
 10. 5 points
  Jag har alltid haft ett bedrövligt hår, glest och tunt. Jag minns inte om det blev någon förändring när jag övergick till LCHF för 15 år sen. Men nu tycker jag att håret har blivit en aning bättre sedan jag började med 1 tsk MSM varje morgon. Association eller kausalitet vet jag ej.
 11. 5 points
  Det är viktigare att ditt blodsocker ligger lågt och stabilt, än att vågen rör sig. Med svajande blodsocker kommer insulinpåslaget med tiden ge dig sämre hälsa. Även ditt psyke påverkas negativt av svajande blodsocker. Kasta ut vågen och läs på lite om vad som händer i kroppen när du äter för mycket kolhydrater. 🌺 https://www.dietdoctor.com/se/halsa
 12. 5 points
  Hej och välkommen hit Nils! Jag har inte hört talas om honom tidigare och är kanske inte bästa personen att svara på din fråga, men det finns flera här på forumet som säkert kan. Det borde inte vara några större bekymmer om du skriver på norska, finns ett och annat inlägg på danska också. Så google-translate är knappast ett krav, oroa dig inte för stavfel och sånt. Förhoppningsvis frågar man efter ett förtydligande om något skulle vara oklart.
 13. 5 points
  Det blir jättebra om man blandar smaklös kokosolja (smält) med olivolja; 2 delar kokosolja och 1 del olivolja. Lyckas varje gång!
 14. 5 points
  Vecka 8 avklarad - ytterligare 1.2 kg ner 🙂 Nu går jag in i livsstilsfasen av ALP som är lite flexiblare. Hoppas viktnedgången håller i sig, jag vill tappa lite till innan jag känner mig färdig. Nu har jag bara 1 kg kvar till normalvikt enligt BMI! Vill ner ytterligare 3-5 kg totalt, har ingen fix målvikt utan kommer gå lite på känsla. Har ett par intressanta observationer från veckan som gått: Det första är att min kropp verkar vara tåligare mot "avsteg" på den här kosten jämfört med strikt LCHF. Två lördagar i rad nu, en oplanerat och en planerat, har jag gjort rejäla avsteg från ALP / LCHF, druckit en massa vin, ätit bröd och sötsaker. På LCHF har jag såna gånger gått upp 1-1.5kg, som det sedan tagit minst en vecka av strikt kost att släppa. På ALP har jag fått mindre utslag på vågen nästa morgon, och efter ytterligare en dag är det borta igen! Det andra är att jag har fått en helt annan kontakt med mina mättnadskänslor. Vi var ju på afternoon tea i lördags (ersatte lunch den dagen). Där fanns förutom bröd, scones och kakor både grönsakssoppa, kycklingsallad, goda ostar, charkuterier, fina oliver mm så det var inte alls svårt att plocka ihop en LCHF-vänlig tallrik. Till efterrätt tog jag sedan en bit chokladtårta som såg helt fantastisk ut. Slant lite med tårtspaden så jag fick en större bit än vad jag tänkt... (Men fortfarande en liten bit jämfört med en "normal" tårtbit alltså) Den var precis så god som den såg ut, men väldigt mäktig, och efter kanske halva biten kände jag att jag hade fått nog, och lämnade resten. Kan lova att så har jag aldrig känt inför en tårtbit förut!
 15. 4 points
  Det är värre än så.. dvs de mesta vegetabilier innehåller egna bekämpningsmedel, främst mot svamp och bakterier men oxå mot att djur skall äta upp deras avkomma! Iallafall, vi har utvecklats som djurart lite bredvid grönsakerna, dvs vi har utvecklat tollerans mot deras försvar från att bli uppätna! Det om detta och kampen mellan olika arter för sin överlevnad! Det som sprutas mest emot är svamp i stora grönsaksodlingar.. IE.. mögelsvampar/litta sådana.. främst bladiga sådana! Dvs man besprutar olika sorters grönsaker med olika medel.. lite beroende på vilken del vi vill äta! Och så pågår det forskning/utveckling av nya sorters grönsaker/rotfrukter.. ofta då går det ut på att slippa bespruta med dyra kemikalier.. dvs att växterna själva skall kunna producera dessa.. win-win, billigt för odlaren/billigt för konsumenten.. lite sämre för lever och njure! Iallafall så efter lyckade försök så fick man fram en sorts potatis som fick namnet Magnum Bonum.. lite nästan ekologiskt/väldigt lite besprutning/god motståndskraft mot bladmögel samt nematoder! Man fick införa saluförbud för den potatisen iomed att den innehöll på tok för höga halter Solanin, vilket skyddar den kemiskt, men gör den otjänlig som människoföda!
 16. 4 points
  2-3 ägg, lite vatten eller grädde, salt och nymald peppar. Stekt kort tid i rejält med smör under lätt omrörning, så den blir luftig. Så lärde jag mig göra omelett när jag jobbade på restaurang Här en av mina favoriter, med varmrökt sidfläsk och fetaost: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2010/08/01/omelette-pa-glada-agg-till-brunch/ En av de populäraste på bloggen är den här ostomeletten: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2014/11/18/krispig-ostomelett/
 17. 4 points
  Ni som inte får den hjälp ni så väl behöver. Åk till Stockholm till Hilde Löfquist. Finns säkert många fler på denna klinik som är duktiga. Själv är jag nu i Palma och tänker hamstra bioidentiskt progesteron. https://cevitacare.se/om-oss/vara-lakare/
 18. 4 points
  Ja, känner igen det där med ätande under semestern, när man släpper alla rutiner, äter ute mera, osv... Lycka till med ALP'andet när du kommit hem igen! Och så måste jag säga att jag är så tacksam @MariaF för att du föreslog ALP 🥰 som jag har kämpat i åratal för att hitta nåt som funkar! Ja, kommer fortsätta med ALP närmaste veckorna iallafall - vet inte hur jag ska tänka långsiktigt. Får ta det lite i taget. Jag är 167cm lång. Räknade ut att ditt BMI är ca 21.5, motsvarande vikt för mig skulle vara 60kg. Så lite har jag inte vägt under hela mitt vuxna liv... Har varit nere på 64 kg när jag varit som smalast, vid 68 kg har jag tidigare känt mig hyfsat nöjd. Så det är mitt nästa mål är - att komma under 68 kg. Att komma ner till 64 kg igen har känts ouppnåeligt, vågar nog fortfarande helt enkelt inte tro att det går 🤔
 19. 4 points
  Tack! När och om det finns en mage värd att visa så lovar jag en bild. 😉
 20. 4 points
  Inte jag iomed att jag är man och klipper mig allt kortare för varje år som går.. dvs som den äldre person jag är och med passande frisyr!? Iallafall så har du redan fått en massa bra svar.. så jag vill främst rikta fokus på en stor trolig orsak.. dvs 22 kilo i viktnedgång.. för det första utgår jag från att du behövde detta? För det andra så innebär det en radikal homeostatisk förändring, där håret nästan blir minst prioriterat, kroppen har lite olika mekanismer för olika situationer! Dvs vi pratar om fenomenet "tillfälligt håravfall", framförallt kvinnligt sådant, iomed att manligt håravfall (flintis) har andra orsaker. Oså håller vi oss i Sverige, dvs ett land där ingen frivilligt svälter, då uppkommer ibland kvinnligt tillfälligt håravfall i vissa situationer, de vanligaste är nog graviditet och bantning? De mindre vanliga är då olika sjukliga tillstånd, trauma, extrem stress! Iallafall, vi pratar kvinnligt tillfälligt håravfall, och jag utgår från att du är frisk för övrigt, då hamnar vi hur som helst på dina 22 kilo i viktnedgång.. ett kraftigt katabolt tillstånd, och det har lixom inte så mycket med LCHF att göra som det katabola tillstånd du satt kroppen i och den anpassar sig bara! Såå vi utgår från att du är frisk för övrigt, du går ner 22 kilo, mestadels fettvikt, då drabbas du hur som helst av samma som svältbantarna gör.. kroppen funkar lite samma för olika kostupplägg. Skillnaden då.. torde vara om det är tillfälligt eller återkommande? Oså till skillnaden mellan tillfälligt och återkommande, tillfälligt handlar om kostförändring som förhoppningsvis blir bestående, medans återkommande handlar om återkommande bantningar, utan någon särskild kost!
 21. 4 points
  Hej Jonny, och välkommen till forumet. Hur högt kolesterol har du? Hur gammal är du? Jag tycker du ska läsa vad Uffe Ravnskov skriver om kolesterol. Han är forskare och har skrivit och publicerat många artiklar om kolesterol, så honom litar jag på. Jag anses också ha lite högt kolesterol, men det är inget som bekymrar mig när jag läser vad Uffe skriver.
 22. 4 points
  Håller med jämtlamdstjej att uppsöka läkare. Har du kollat dina sköldkörtelhirmoner? Tror också du tränar för mkt. Vila behövs också. Hoppas du hittar en balans.
 23. 3 points
  Grattis till dina fina resultat. Du skriver: "En dag på grund av lite problem och att tröstätning alltid varit min trygghet så åt jag pizza, ungefär en halv... men! konsekvenserna av det har gjort att jag kommer tänka igenom det flera gånger innan jag faller i kolhydratkoma igen magknipen och magsmärtorna var fruktansvärda." Som jag brukar säga; En av de stora fördelarna med LCHF är att man blir glutenfri av bara farten. Grattis till det också. Att du reagerar på det sättet på pizza (och skulle jag gissa all annan glutenmjölsmat) kommer att hjälpa dig enormt att inte ramla fel.
 24. 3 points
  Kan man inte ta en äggplanta istället för en Aubergine. 😉 Nä...Avokado är nog en så unik frukt att det knappast går att ersätta man får bara gilla läget, tyvärr. Jag googlade lite snabbt och hittade detta... https://www.land.se/mat-dryck/bondbona-som-alternativ-till-avokado/ .. men jag har svårt att tro att det är något som ens i närheten påminner om avokado.
 25. 3 points
  Min två cent. Viktigare att köpa (eventuella) grönsaker som eko, än ekokött, även om jag gärna gör det också. Jag tror att en idisslare kan detoxificera en hel del och fungera som ett skydd mot det delvis icke eko fodret.
 26. 3 points
  Tack för alla svar! Fick nu kommentar även från läkare och där var rekommendationen att följa upp med ny provtagning om 1-2 månader, så det är vad jag kommer att göra. Käkar under tiden järntillskott och hoppas magen klarar det. Ska även bli bättre med c-vitamin. Som grädde på moset fick jag åter mens igår... Trodde lite enfaldigt att det var slut på det nu, men, men.
 27. 3 points
  Tänkte precis lyfta det som MalinBÅ tar upp; stressen. Hur ser ditt liv ut. Du har barn i 10års åldern, hur mycket oroar du dig? Hur stort ansvar tar du ensam. Nästa stressfaktor vi ofta glömmer är träningen. Hur tränar du. Kroppen upplever vissa sorters träning som oerhört stressande. Då blir det ingen viktnedgång. Dessutom blir man enormt hungrig av fel sorts träning. Utan träning blir det lättare att minska ner ätfönstret till 16/8 eller mindre. Jag vill vara radikal och råda dig att lägga ner träningen ett tag, och sedan om du får igång fettförbränningen börja med promenader i ett tempo där din puls inte går över 180 minus 34 (din ålder), helst på fastande mage. Efter ett tag lägger du till lite lågintensiv tung styrketräning.
 28. 3 points
  Hej. Det kan ju vara nya hårstrån som växer ut. Jag var hos frisören och pratades vid, vad jag trodde var avbrutna hårstrån var egentligen nytt hår. Jag har massa hårstrån på ca 8 cm. En person på denna tråden delade ett Youtube klipp där en kvinna berättar om hur hennes hår blev. Känner igen mig jätte mycket i vad hon berättade. Så nu är jag helt lugn igen 🤗
 29. 3 points
  Jag har som alla andra människor ätit vad som serverats hela mitt liv. Det har också blivit vardag med alla smärtor och krämpor så att man tills slut inte fattat att det är något fel. Det är så här livet är. Men sedan började jag med strikt LCHF och Ketogen kost och en dag kom jag på att jag inte hade några smärtor längre. Jag vet att mycket är gott av allt tokigt som finns att livnära sig på men som någon/några ovan redan nämnt så är det inte värt det. Håll dig till att se strukturen du har under veckorna som en ny livsstil även under helgerna. CheatDay=Skitday. Det blir aldrig bra med fusk. Kollar man vad du åt under besöket hos mamma så var det säkert 95% av innehållet som var kolhydrater som blir till glykos och är värdelöst för alla våra känsliga kroppar. Dessutom lite annat som förvärrar hade du inkluderat med, tex. bröd, mejerier/glass. Livet skall levas gott utan värk eller ohälsa. Ta hand om dig.
 30. 3 points
  Äter aldrig gluten, äter väldigt näringsrikt och ofta rött kött, alla andra värden jag tog var tipptopp 5-stjärniga. Blev lite orolig nu, kanske ska beställa en tid på VC ändå...
 31. 3 points
  När man syrar kefir eller surkål så bildas det gaser och de måste få komma ut. Det är normalt. Vätskenivån stiger då och man brukar föreslå att ställa burken på ett fat för att fånga upp vätskan. Jag brukar också ha en lång grillpinne i beredskap för att sticka hål i surkålen eller i ditt fall rödbetorna för att släppa ut gaserna. Eftersom rödbetorna färgar gärna av sig skulle jag akta mig för att ha textiler i närheten - bara mer jobb. Medan det jäser ska du inte hålla burken hermetiskt stängd. Det är OK att det kommer in syret. Gaserna måste ju också komma ut. Du vill ha rödbetorna under vätskan så att bakterierna kan komma åt och syra hela satsen. De arbetar i vätskan. Fyll på vätskan om det är för lite. Kokt vatten duger. Vissa förespråkar destillerat vatten från apoteket, men ärligt talat syrningen är en gammal tradition. Vart fick våra föregångare destillerat vatten ifrån? Är vätskenivån för låg kan det översta lagret av rödbetorna mögla och det ser inte vackert ut men om det är farligt kan jag inte uttala mig om med säkerhet. Om du har tagit vasslen från kefirtillverkningen så består ju kefirgrynen av bakterier och svampar dvs mögel så de finns redan i vasslen. Jag misstänker att det är samma sorts mögel som det finns på mögelostar. Men eftersom synen av mögel skrämmer slag på de flesta ska man hålla rödbetorna under vattenytan.
 32. 3 points
  Mai-Lis Hellenius yttrar bl.a.: – Om många äter mycket animaliska fetter så kan de få höga blodfetter, alltså högt kolesterol, som skadar våra blodkärl, ger risk för proppbildning och gör att blodcirkulationen till både hjärnan och hjärtat försämras, alltså risk för stroke och hjärtinfarkt,! - ...man ska lyssna på de undersökningar som visar att Livsmedelsverkets kostråd leder till minskad risk för vanliga folkhälsoproblem, som hjärtkärlsjukdomar, cancer och demens. Basen i den maten är till exempel mycket frukt och grönt, bönor, fisk, skaldjur och kyckling samt omättade fetter genom intag av oljor, nötter och mandel. Man ska dessutom äta begränsat med rött kött, och mättade fetter från mejeriprodukter. – Det finns många olika orsaker. Men både svensk och internationell forskning visar att den starkaste orsaken som driver den här uppgången är faktorer som leder till att blodfetter och kolesterol stiger. Där är våra matvanor en oerhört viktig faktor, säger Maj-Lis Hellénius. Observera att Hellenius yttrade detta redan 2013 men det anmärkningsvärda är att hon fortfarande står fast vid sin åsikt, när hon nyligen gick i pension. P.S. Verkar det som om forumets medlemmar visar exempel på trögtänkthet?
 33. 2 points
  Har du testat dina kolesterolvärden förut? Jag tänker att om de ser OK ut (tror att de fokuserar på LDL eller ApoB) ... så är det enkelt ... då är det väl bara att säga att det är dumt att ändra på ett vinnande koncept, säg det självklara att människor reagerar olika på vad det man äter och du verkar reagera bra på den kostsammansättning som du har men att du gärna följer upp det i framtida kontroller. Om du har höga kolesterolvärden då blir det knepigare att övertyga dem skulle jag tro. 😉 Men om övriga markörer ser bra ut typ triglycerider, CRP och blodtryck så kanske man kan komma överrens om att det i alla fall inte är någon ko på isen. Lycka till.
 34. 2 points
 35. 2 points
  Det beror ju helt på vilket recept man använder och det finns massor för kolhydratsnåla pannkakor. Men om man bara använder ägg, fiberhusk och mejerier t.ex färskost, så självklart smakar det äggstanning, för det är ju vad man lagat. Det krävs ett mjöl och liksom mer än någon matsked, för att det ska bli mer åt pannkakehållet. Jag tycker pannkakor gjorda på rejält med mandelmjöl blir godast, även om det tyvärr är en hel del omega 6 och kolisar i mandel, så inget man vill kalasa på dagligen. Men gott blir det. Något som också smakar riktigt bra är pannkakor gjorda på kikärtor/kikärtsmjöl. Om man inte bryr sig om halvfabrikat, så kan man också göra "pannkakorna" med en skopa vassleproteinpulver, så blir det mindre som omelett och fortfarande extremt lite kolhydrater. Tar man för mycket blir det som en skosula dock.
 36. 2 points
  Precis där ser du en del av den effekten. Först bunkrar kroppen upp AcAc medan BHB är ganska konstant. Sedan öppnas dammluckorna och BHB sticker iväg och AcAc (vattnet i dammen) sjunker. Det är lite svårt att jämföra mellan olika personer eftersom man blåser lite olika. Men jag har sett värden som lägst på 30 ppm och högst 200ppm. Framförallt ser man hur AcAc värdet går ned vid upprepad fasta eller perioder av keto diet.
 37. 2 points
  Idag försökte jag fånga Kemistens dammlucka: 1118 kl 08.00 BHB 1,5 mmol/L AcAc 61 P-Glukos 6,2 mmol/L 1118 kl 19.00 BHB 2,4 mmol/L AcAc 42 P-Glukos 4,9 mmol/L Nu vet jag inte om det säger något om insulinkänsligheten men vi kan se att AcAc har rasat och BHB har stigit kraftigt under dagen. 😉 Det ska bli lite intressant och se om jag hinner nå upp till "svältketos" 4+ mmol/L BHB innan jag avslutar den här lite kortare vattenfastan. Förra gången hade det gått upp till 2,7 mmol/L på tisdag morgon. I övrigt kan jag rapportera att det hittills gått ganska smärtfritt med fastan. Ingen huvudvärk och Core passet jag körde kändes helt OK.
 38. 2 points
  Intressant! Jag blir ju också bakfull av sötsaker. Känner mig trött, ofokuserad och stirrig på samma gång, med förhöjd puls. Precis samma odefinierbara obehagskänsla i kroppen som efter alkohol. Upplever också att magen börjar bubbla om jag äter t.ex godis eller efterrätt, även om jag inte behöver tillbringa dagen efter på toa direkt. Har tänk att det kanske beror på att jag har påvisad måttlig fruktosmalabsorption, vilket en tredjedel av jordens befolkning eller något sådant har. Både socker och glukos/fruktossirap innehåller en jäkla massa fruktos. Men sen är ju socker generellt jobbigt för tarmarna också oavsett fruktos% och främst om man tar det på tom mage. Att jag blir bakfull har väl att göra med att socker påverkar oss människor på cellnivå, även om hela pusslet fortfarande inte är lagt.
 39. 2 points
  Eftersom min kropp inte tar upp alla vitaminer genom föda och jag dricker inte mjölk pga allergi så måste jag få i mig kalcium på annat sätt. Vad finns det för bättre sätt än naturmedel med kalcium då?))🙄🙄
 40. 2 points
  Hej, och tack. Jag är kvinna 34 år. Har föttbarn för 10 år sedan och har kvar lite "överflödigt" fett på magen som valkar sig. Jag har gjort en mätning på en tanita-våg och har svart på vitt att jag har förmycket fett på kroppen. Jag har mätt med måttband och inte heller märks där någon skillnad. Till frukost äter jag ägg och bacon, tonfiskröra, kesoplättar eller liknande. Lunch är ofta rester från dagen innan, tex zucchini, kött, och fet sås. Middagen är också fågel/fisk/kött med fet sås, olivolja till salladen, extra briost eller liknande. Jag småäter sällan meni bland blir det någon ölkorv, ost eller fläsksvålar. Jag dricker vatten. På lördagen unnar jag mig ett glas cola zero. men jag har helt hållt mig borta från godis, kakor eller annat som jag annars inte säger nej till. Vissa dagar har jag ätit lite smör som jag skurut i kuber för att få i mig extra fett. Jag har ett stillasittande jobb, men jag tränar på gym. Jag sover 7 h/ natt Jag mår bra i magen och sötsuget är under kontroll men vågen står still och jag minskar inte heller i centimeter. Och det gör mig både stressad och deprimerad.
 41. 2 points
  Tror @Inez refererar till Anna Halléns supersalt; en del vardera havssalt, herbamare (örtsalt med kelp) och himalayasalt. https://www.annahallen.se/annas-supersalt/
 42. 2 points
  Vem tillhandahåller filmen, @morgonsol? Är på semester och försökte kolla på mobilen men får bara en massa reklamrutor och blir inte klok på det?
 43. 2 points
  Jag gissar att fler kan ha gjädjen av serien THE GUT SOLUTION vars första avsnitt sänds om några timmar och sedan går att titta på i 24 h, om man anmäler sig. Totalt är det 8 st episoder.
 44. 2 points
  Nej, jag tror ingen i den här tråden här och nu kommer ändra sig oavsett vilken ton jag använder.
 45. 2 points
  1. Vad gäller industrin, är du inne på det som alla medlemmar på detta forum är överens om. Tyvärr kan det bl.a. medföra ett sätt att sköta djurhållning och djurtransporter som vi ogillar. Det är inte detsamma som att vi negligerar kraven som vår kropps celler ställer och därför bojkottar animalisk föda. Vi bör naturligtvis gemensamt sträva efter så god djurhållning som möjligt. 2. Det är inte en fråga om "något bättre" utan om att följa resultaten decenniers kvalitetsforskning till att optimera kosten till samhällets bästa med mindre sjukvårdskostnader och färre fysiska och psykiska sjukdomar. 3. I Sverige ja, för att vi inte är lika lydiga som amerikanerna efter Ancel Keys fettskräckspropaganda. Därför har vi ett bättre hälsoläge än amerikanerna. I USA är större andelen människor feta, hälften har diabetes 2, fler får cancer och Alzheimers sjukdom, högt blodtryck resp. hjärtinfarkt. Speciellt det röda köttet visar sig vara nyttigt. 4. Har redan besvarats. Klimatalarmismen har inget att göra med vad som är optimalt för människans metabolism. Har du sett och hört Allan Savorys utläggning i videon om de stora hjordarnas förmåga att skapa grönska? Om inte gör det!
 46. 2 points
  Först o främst skall du uppsöka din vårdcentral, hela grejen känns ju lixom varken bekväm eller frisk. En j*vla sak att veta vad som krävs för att hamna i ketos.. en helt annan sak är att sortera ut resten av livet! WTF.. träna 7 dar i veckan, har du inget liv, det tangerar Ortorexii! Du är en ung kvinna, (hur ung?), iallafall nästa normala steg vore, partner/egen bostad/barn/Vovve/katt/blomkrukor.. då hinner du inte träna 7 dar i veckan! Vi är alla svaga.. vi ramlar av vagnen vid första bästa tillfälle, då är det bara att kliva upp igen, borst av sig och gå vidare. Såå nu har jag lite frågor, hur gammal är du, hur mycket väger du, hur lång är du, är du gammal nog för stadig partner/egen bostad/egen försörjning/barn/katt/hund/egna blomkrukor/trädgård! Dvs det är skillnad på vem man är!
 47. 2 points
  På det glada 70-talet sa man att man ska väga sin längd minus 110. Det stämmer för mig. Så för dig borde det bli 60 kg men 65 kg blir också lagom. I övrigt vill jag bara säga att LCHF inte är någon bantningskur, utan ett sätt att äta god och nyttig mat som är hälsosam för kroppen. Precis som vi ska avstå från tobak och alkohol, ska vi också avstå från socker/kolhydrater.
 48. 1 point
  Peter Ballerstedt har massor av intressant information om köttproduktion med hjälp av idisslare. Dock störs jag av att han försvarar den rutinmässiga användningen av antibiotika och hormoner i amerikansk djurhållning.
 49. 1 point
  Hittade en sparad länk som är värd att kolla/lyssna på igen. Vår egen @The Biochemist. https://superhumanradio.net/shr-2240-the-ketogenic-continuum-emerging-science-the-changing-landscape-related-to-health-and-performance?fbclid=IwAR0dk8D-29qoaWc1G70w7wSlrPjdJxpT8k7kSxJ8rmHUETaP7F0i1n1IpsU Kortversion på facebook:
 50. 1 point
  Men om läkaren missat den delen av sin utbildning och inte har en aning om att övre magmunnen (ventilen till matstrupen) regleras av surheten i magen, kan det slå slint i hjärnan på många, även läkare. Återigen ett exempel på kroppens fantastiska anpassningsförmåga, som läkemedelsindustrin bakvägen, via läkareskrået, gör allt för att tjäna pengar på. Vid tillräckligt lågt pH-värde (nära den som kan uppmätas i ett bilbatteri - surare än citronsyra), håller övre magmunnen tätt. Äter man fel, som medför för liten surhet i magen, öppnar sig övre magmunnen som får den sura magsaften att stiga bakvägen upp mot strupen, där brännskador faktiskt kan uppstå. Den naturliga åtgärden för den som lider av halsbränna är egentligen att dricka något rejält surt, ren citronsaft eller ännu surare och kontrollera effekten. Sluter sig den övre magmunnen då, visar kroppen att magsaften är för lite sur. När jag var pojke på 1940-talet, var det vanligt att läkarna skrev ut saltsyra att droppa i en liten mängd vätska. Om det berodde på bättre medicinsk utbildning eller att nutida läkare låter sig köpas av läkemedelsföretagen är svårt att säga. Vissa forskare påstår att alltför lite syra i magsaften kan bero på den stress som nutidsmänniskan utsätts för. Det kan man väl köpa, även om den mer direkta orsaken sannolikt finns att söka i maten vi äter. Efter min övergång till LCHF-kost har under tiden efteråt aldrig en enda gång halsbränna uppkommit, vilket tidigare kunde inträffa ganska ofta. Skulle det finnas anledning att utifrån hjälpa kroppen att reglera surheten skulle det väl snarast vara att tillsätta surgörande preparat inte motsatsen. Väljer man preparat som tvångsmässigt stänger övre magmunnen, får man bara resultatet att man stänger inne matsaften men inte det viktigaste att hjälpa magen att göra innehållet surare. Vad hör man oftast talas om - medel som skall motverka surheten!!! 🚩👹 Har någon hört talas om "Rennie"??? I Apotekets reklam står det: Rennie tuggtabletter ger lindring vid halsbränna och sura uppstötningar, samt syrarelaterad smärta i maggropen. Rennie binder överskott av saltsyra i magen. Frågan är om inte sådan reklam borde klassas som olaglig! P.S. Som tillägg till detta kommer: Rennie® - FASS Vårdpersonal Långvarig användning bör undvikas. Överskrid ej den rekommenderade dosen och om symtomen kvarstår eller endast delvis försvinner bör läkare kontaktas. Något bättre kanske men antyder dock att inte heller denna del av vårdsverige egentligen har klart för sig hur kroppen i dessa avseenden fungerar. P.S. Det borde stått drick citronsyra och känn efter om de sura uppstötningarna upphör. Då vet du att magsaften uppvisar för lite surhet, det vanligaste problemet bakom sura uppstötningar.