Gå till innehåll

Ledartavla

Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation on 2020-09-23 i alla områden

 1. "Mat-pyramiden vilar på en bas av rörelse" sade Maj-Lis i slutet på den andra videon. Det skall uttolkas som, om man inte blir slank och frisk, så har man motionerat för lite! Det är alltså inte kosten det är fel på. Så går det när man låter industri-lobbyister utforma politiken, som inte vill erkänna, att de främsta skället till fema och ohälsa är socker, och processade kolhydrater....
  3 points
 2. Mätte ketonerna igen. Nu 3.0. Jag har huvudvärk och känner mig lite trött. Annars mår jag bra. Huvudvärk och trötthet beror på att jag vaknade inatt av de där 🤬 mårdhundarna igen skulle slåss nedanför mitt sovrumsfönster. Vaknade så opassligt att jag sen hade svårt att få tag på ordentlig sömn. Kommer att fasta till frukost imorgon. Då blir det 3,5 dygn. Visst känner jag mig lite hungrig, men det är jättelätt att avstå från mat. Skön känsla i kroppen. Avslappand och tillfreds. Snudd på euforisk ännu.
  3 points
 3. Eftersom det blir lite och sällan väljer jag aspartamsötad julmust. Triggar sötsug, ja men det gör hela stämningen för mig.
  3 points
 4. DEN BÄSTA ÖPPNA, ORÄDDA SAMMANFATTNINGEN FRÅN MEDICINARSIDAN SOM NÅGONSIN FÖRMEDLATS TILL EN REGERING (SKETT I BELGIEN) Rubriken är sannolikt även historiskt giltig. Runt Covid-19 hade vi gärna sett något liknande ske i Sverige - tyvärr en omöjligt tanke, då skolmedicinen här tillsammans med ett totalt spärrat informationsflöde från läkare och massmedia hindrar öppen debatt. All öppen debatt och korrekt förmedling av fakta, vid sidan av Internet, har i Sverige skett via alternativmedia. Som vanligt är det Lars Bern, som med en översättning från den belgiska texten, än en gång sätter sökarljuset på viktiga problem i samhället. https://anthropocene.live/2020/09/22/brev-fran-400-lakare/ MÅSTE LÄSAS AV ALLA! Läs och njut av en fantastisk uppvisning från 1400 ur Belgiens sjukvårdspersonal, varav 400 läkare. Kanske finns det ett hopp om framtida öppenhet i viktiga samhällsfrågor (inte bara medicinska) i Europa. I varje fall har belgarna med explosiv kraft visat vägen!
  2 points
 5. Jag har flera olika goda te som jag blandar ut med bubbelvatten. Hade ett som jag körde kallt i somras som törstsläckare. Slängde man I en skvätt vin blev det perfekt sockerfri sangria. (Iofs var mina gäster lagom imponerade, de ville ha sött 😄 )
  2 points
 6. Jag som är väldigt tråkig dricker helst kranvatten, det är löjligt gott!
  2 points
 7. Champagne duger fint för oss! 🥂🍾 Om jag är törstig dricker jag vatten.
  2 points
 8. Vatten duger för mig. Här har du lite tips https://www.dietdoctor.com/se/lchf/recept/god-jul
  2 points
 9. Ja, hon refererar ju till 3 miljoner studier - så hon måste ju ha rätt! Rött kött som är så farligt! Säkert har hon läst alla studierna - om inte blir det svårt att veta! När hon i den nedre videon påpekade att vi behöver fett, tändes ett visserligen svagt men ändå hopp, som direkt släcktes med att det måste vara växtbaserat !!!!!. Ett av bevisen för att Mai-Lis Hellenius sprider falsk information, dvs. inte följt upp forskningen.
  2 points
 10. Hon är ett fan av medelhavskost med extremt lite rött kött.
  2 points
 11. Dr Malcolm Kendrick har laddat ner dokumentet här: https://docs4opendebate.be/en/open-letter/ Länk till Dr Malcolm Kendrick blogginlägg: https://drmalcolmkendrick.org/2020/09/19/growing-concern-about-lockdown-from-doctors-in-belgium/
  1 point
 12. Ytterligare ett exempel på att Mai-Lis Hellenius, som trots att hon talar inom ett område som innefattar hennes eget yrke, saknar väsentlig kunskap. I princip går det inte att träna sig slank om kosten inte anpassas - i varje fall inte för den som följer hennes kostparamid. Hon har inte till någon del kommit ifrån den totalt felaktiga rekommendationen som kan härledas till Ancel Keys felaktiga kolesterolhypotes.
  1 point
 13. Y62 du som bor i Uppsala... Teboden i Forum har Maja Gräddnos. Den är jättegod kall och bubblad. Det jag använde som sangria var Jordgubb och citrus. Funkar säkert som glögg också
  1 point
 14. Smög mig in på diabetssyrrans rum och mätte ketoner. 1,7. Optimalt.
  1 point
 15. Jag är mitt inne i min euforiska fasta 🤣 Mår som en prinsessa. Är ju nog hungrig, men den här känslomässiga och psykiska effekten man får av fasta är helt underbar. Hade tänkt att jag bryter fastan imorgonkväll, men är det vettigt att göra det till natten? Jag åt mitt sista mål på söndagskväll, så det skulle bli jämt 3 dygn. Men kanske jag bryter fastan först på torsdagsmorgonen.
  1 point
 16. Överkonsumerar västvärlden "grass fed, free ranged animals"...? Sedan är det ju bra om vi får en mer realistisk syn på var ev. problem ligger och framför allt en gemensam kamp mot köttfabriker! Höns tex ska enligt regelverket vara högst 9 individer/m2 tillgänglig yta medan i kravmärkt produktion "bara" 7 individer/m2. Det är inte väldigt mycket bättre med KRAV...
  1 point
 17. Nina Teicholz @bigfatsurprise · 21h The billionaire founder of #EAT says livestock not the problem after all. She’s right. Coal and oil are the real culprits in GHG. Cattle are not a major cause, esp when raised in regenerative ways that the earth needs heal Gunhild A. Stordalen @G_stordalen · 20 sep. Svar till @DMDent @Evsthetractor och 3 till Livestock is not the problem, the current number and our overconsumption of meat in high income countries is. Grass fed, free ranged animals are part of healthy ecosystems. Factory farms are as bad as coal fired power plants for the , and a health and aminal welfare problem.
  1 point
 18. Vissa namnkunniga specialister menar dock att tidigare Coronavirus och sådana som funnits som förkylningsvirus likväl innebär att flockimmunitet uppstår tidigare än man först räknade med. Alltmer har man förstått, bl.a. efter de sammanställningar som Cummings presenterat, att den bästa vaccineringen mot säsongsinfluensorna sker, genom att på naturlig väg hålla immunförsvaret på topp. Det innebär säkring av detta genom att: inte vaccinera sig få barn, barnbarn och barnbarnsbarn låta immunförsvaret duschas med virus och bakterier varje år för detta genom att fritt umgås med familjemedlemmar och bekantskapskrets tillämpa LCHF-kost tillse att dagligen säkra intaget vitaminer/spårmetaller särskilt tillföra magnesium, D-vitamin, C-vitamin och zink som är viktiga för immunförsvaret tillse att LDL-kolestrolnivåerna är tillräckliga - viktigt för cellmembranen tillse HDL-nivåerna hållas höga till att snabbt transportera oxidativa restprodukter till levern göra alla ansträngningar för att minska inre inflammatoriska tillstånd Grunden till att så många äldre på äldreboendena blir så sköra, som Tegnell etc. påpekar ligga bakom att de dör så lätt genom virusangrepp, är just att de äldres motståndskraft är naturligt (läs=onaturligt) nedsatt genom: isolering och få sociala kontakter olämplig mat sällsynt med rörelse i den fria naturen ingen extra tillförsel av viktiga kosttillskott övermängder med läkemedel För egen del kan jag med relativ stor säkerhet anta att jag blev drabbad av Covid-19 för några månader sedan - torrhosta, lätta förkylningssymtom, feber under 38, gul slembildning, lägre syrgasmättnad än normalt, blodtryckförhöjning etc.. Detta efter att i ungefär 2 ½ år efter LCHF-starten aldrig haft liknande känningar. Jag uppfattade det som att mitt immunförsvar snabbt genom T-cellerna gjorde upp med inkräktarna, eftersom symtomen upphörde efter lite över en vecka. Jag har aldrig vaccinerat mig i något sammanhang efter tonåren. Någon försökskanin när man nu närmar sig 90, tänker jag inte bli!
  1 point
 19. Det lilla jag vet är att man screnar mödrar på MVC, för litta utav varje. Och det är bra i princip, dvs det handlar antagligen mest om att kolla så att mor och barn får en så bra start som möjligt? Iallafall så screnar de inte före man blir gravid.. iallafall inte på MVC! Finns nog så mycket att screna före en graviditet.. iallafall så är en av grejerna när man väl blivit gravid en specefik sak och det är graviditetsdiabetes! Har ingen anung om kolesterol och graviditet.. däremot har jag mer insikter om prediabetes/metabolt syndrom och förhöjda värden av kolesterol.. framförallt LDL-C! Blodtryck är det samma.. är nästan linjärt samband med metabolt syndrom.. eller rättare sagt det är en av delarna i syndromet. Hur som helst så är en graviditet en extra påfrestning på din kropp, det kan accentuera lite olika tillkortakommanden. Om det går ner efter födseln kan jag eventuellt tänka mig.. grejen är väl hur din screning såg ut innan du blev gravid. dvs det handlar då mer om vilken hälsa/ditt metabola tillstånd du hade före?
  1 point
 20. Generell fråga: Kan ett kolesterol gå upp vid en graviditet och sedan sjunka ned till normal nivå efter födsel? Vet man om högt blodtryck och högre kolesterol går hand i hand med tanke på att man många gånger kan få ett högre blodtryck i samband med graviditet som sedan går ner efter förlossning. Tacksam om svar på denna fråga då det verkar som om många väntande mödrar under graviditet får ett högre blodtryck som vården väljer att medicinerna. Nyfiken på om dessa parametrar följs åt.
  1 point
 21. Det finns även andra sjukdomar som påverkar lipiderna, till exempel diabetes. Vid graviditet påverkas blodfetterna då både totalkolesterol och LDL ökar, medan HDL minskar (1). kombination av regelbunden fysisk aktivitet och god kosthållning ökar HDL (”det goda” kolesterolet) och förbättrar lipidbalansen. Hämtat från www.fyss.se
  1 point
 22. Nu är det 11år sedan jag var gravid senast men jag vill minnas att man då pratade om att blodtrycksökning var normalt under graviditet, och inget som medicinerades. Nu hade jag inte det problemet, snarare tvärtom att jag fick ännu lägre tryck än vanligt. Jag har aldrig hört om någon koppling, eller att det ens diskuteras, mellan kolesterol och blodtryck specifikt under graviditet. Det är ju så mycket som ställer om sig under en graviditet och jag tänker att det måste få göra så utan alltför stor inblandning utifrån. Om trycket ökar måttligt förstår jag inte om de medicinerar? Om det däremot lägger sig skyhögt kan det säkert finnas anledning men då borde det finnas andra parametrar att titta på också, tänker jag. Trycket kan ju öka av allt möjligt som sådant man äter och oro inför förlossning. En annan grej som kan påverka blodtrycket och andra funktioner är bristande metylering. Metylering, eller B-vitamincykeln, är ett måste för ett stort antal processer i kroppen, bl a avgiftningen, och det tänker jag kan påverka. Tror man räknar med att runt 20% av befolkningen undermetylerar. Om den processen inte fungerar kan man få en mängd olika fenomen och jag inbillar mig att det kan bli extra många fenomen vid just graviditet. Tyvärr inget svar på din fråga, dock.
  1 point
 23. Hej och välkommen hit. Du ger inte så mycket info om dig själv. Ålder, vikt, livssituation, träning? svårt att ge konkreta råd utan. Men 0,3-0,4 är inte helt tokigt. När tar du testet? vilken mätmetod använder du? blod? kiss? utandning? Får vi denna infon ska vi nog hjälpa dig.
  1 point
 24. Hej, det finns otroligt mycket information om detta ämne på Martina Johanssons blogg. Skulle råda dig att kika in där. Annars kan jag tänka mig att det inte är kalorier du ska ska räkna på utan mer fördelningen av fett, proteiner och kolhydrater. Om du inte blir mätt så behöver du kanske öka på fettet.
  1 point
 25. Välkommen till forumet Bill! Jag är ingen klippa på ketos men det finns massor av trådar att botanisera i medan du inväntar svar på mer specifikt din situation. Tipsar om @Cleppas tråd som har mycket info:
  1 point
×
×
 • Skapa nytt...