Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/18/2021 in all areas

 1. Jag var och vallade får med Hilla under helgen. Baccus fick bli i vård hemma, pga skadan, så vi hade tumistid med Hillaste Hillan. Det är världens bästa, och svåraste, "gren" med hund. Jag ser det inte som hundsport, utan jobb. Det var alltså fråga om läger, då jag var och vallade, och vi övernattade alla i ett hus på en lägergård i Kuopioskogarna. Det fanns många, många, många godispåsar på flera olika ställen, ett par olika chipspåsar och en chokladplatta. Jag drack några (3? eller 2?) glas vin på lördagskvällen, men inte något annat. Där rök ju troligen ketosen så det bara smällde om det, men jag är ändå så stolt över att jag nu kan låta bli att äta godis och chips även om det fanns under min näsa. Det går nu så lätt igen, att jag vågar lita på att det är så här det är. Det är inte svårt, det är ingen kamp och det finns inget surr i huvudet. Surret består oftast av vad jag vill ha och när jag ska äta. Jag vet att det inte är så smart kanske, men att baka något med mandelmjöl och erytritol till veckoslutet fungerar just nu. För tillfället triggas jag inte av det, och känner mig nöjd. Jag fastar också minst 16 h/dygn, vilket är skönt. Jag äter frukost och lunch. Så här säker kände jag mig även förra sommaren (-20) och då gick jag ner många kilon. Då uppskattade jag det inte, men jag gick ju för bövelen ner från 88 till 70!!!!! Jag var ju nöjd, men jag var liksom inte tillräckligt nöjd. I mitt huvud då borde jag ha gått ner ännu mera, och höll sen av någon orsak inte ut. Hur kunde jag vara så dum? Jag är nu under 80 igen, så är på rätt väg. Jag har inte gått upp allt tillbaka, utan till 83 kg typ. Men det gick undan. På några månader hade jag förstört allt jag åstadkom förra sommaren. Men nu tänker jag inte göra om det. Av någon orsak har jag också tänkt att det är svårt för mig att gå ner i vikt, men det är ju det ju helt tydligt inte. Jag gick också ner 18 kg på några månader. Ifall jag fortsätter så här nu, kommer jag ju att vara långt på väg till julen redan, och den är ju riktigt bakom hörnet egentligen. Så. I positiv anda framåt! Ha en fin början på veckan!
  5 points
 2. Tänkte bara tillägga om man inte är novis på ämnet så handlar det om att man ska äta fastehärmande kost under ett antal dagar istället för "riktig" fasta ..alltså några måltider om dagen med mycket få kalorier (typ grönsaker)...och vet man redan varför det är bra att fasta så får man inte ut så mycket mer av videon....men om man inte vet varför det är bra att fasta är det en bra start på att sätta sig in i ämnet.
  3 points
 3. Ewa Meurk på Elitista har publicerat denna gratis föreläsning om fasta https://player.vimeo.com/video/531603622 Kurs som kostar pengar - Elitistas ReSet Protokoll - 21-25 nov (2021) https://www.elitista.se/course/elitistas-reset-protokoll-live-21-25-nov
  2 points
 4. Från Dr Aseem Malhotras twitter flöde: "Exercise is COMPLETELY USELESS in preventing heart disease if your diet is wrong & 80% of UK adults have a bad diet"
  1 point
 5. "En mobiltelefon sänder radiovågor när du ringer, sms:ar eller surfar och när appar uppdateras om du har en smartphone. Radiovågornas energi kan tas upp av kroppen, då en mobiltelefon hålls mot örat under samtal kan exponeringen för radiovågor från mobilen leda till en svag icke kännbar lokal uppvärmning. Det medför inte några kända hälsorisker. Dock finns en svag misstanke om att exponering av radiovågor vid användning av mobiltelefon kan medföra hälsorisker. Av försiktighetsskäl rekommenderar vi därför att du använder mobilens högtalarfunktion eller handsfree och att du håller ut telefonen från kroppen under samtal." https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/magnetfalt-och-tradlos-teknik/tradlos-teknik/mobiltelefoni/mobilstralning-ar-radiovagor/
  1 point
 6. Hur högt ligger bltr? Hur mkt har det stigit med keto? Hur länge har du ätit så här?Medicinerar du? Livet i övrigt, stress, sömn mm.
  1 point
 7. Nja, vet inte vad du menar med används. Mobilen söker väl hela tiden kontakt med nätet och då används den ju på ett sätt. Eller tänker jag fel. Dessutom avråds det på många ställen från att ha mobilen i sovrummet. Trodde att det var för strålningsrisken. Jag skulle i varje fall ta det säkra före det osäkra och inte ha mobilen i bh:n.
  1 point
 8. Strålsäkerhetsmyndigheten https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/magnetfalt-och-tradlos-teknik/tradlos-teknik/mobiltelefoni/ "I dag finns inget robust vetenskapligt stöd för att radiovågorna från mobiltelefonen skulle kunna innebära några hälsorisker. Det finns dock en osäkerhet om möjliga långtidseffekter, framförallt när det gäller barn. I väntan på ytterligare kunskap förespråkar Strålsäkerhetsmyndigheten därför försiktighet vid användning av mobiltelefon."
  1 point
 9. Jag tror att det är en missuppfattning, ytterst få ligger utanför referensvärdena, problemet är att vården anser att det är ett problem när du ligger väl innanför referensvärdena. Titta gärna på grafen från studien jag länkade till tidigare i tråden. Ja utan kolesterol inget liv ...det är en självklarhet. Ingen glukos i blodet , innebär inget liv, det finns massor av saker som är existentiella för människor...Det säger dock noll om vad som är bra eller dåliga värden för olika blodfetter. Nää....ovanligt dum fråga förresten...varför tror du att jag hänger här. Antagligen står jag på något Statin-företagslönelista?!.... Jag har också påpekat detta tidigare i tråden att man inte ska lite på en enskild provtagning. ---- Återigen, börjar bli lite tjatigt nu, TS har ett mycket ovanligt LDL-värde. Det är värt att vara uppmärksam på sånt när man är relativt ung. Det gäller alla typer av värden som avviker kraftigt ..inte bara blodfetter. Förhoppningsvis är det något som går ner en bit nästa gång han testar sig. Sen tror jag faktiskt att man kan ha en annan kosthållning än LCHF och ändå leva ett långt och friskt liv ... det finns det gott om belägg för.
  1 point
 10. Ja man blev inte ett dugg klokare av att lyssna på deras konstiga teorier och ifrågasättanden. Kollar man på lyxfällan så ser man ibland personer som äter den mängd socker som Gudiol säger är orimligt att komma upp i. Du kan även lyssna på detta https://samtal.ax/jacob-gudiol/
  1 point
×
×
 • Create New...