Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2019-08-15 i alla områden

 1. 10 points
  Kanske de flesta som söker sig till LCHF började så här..? Från serien Pondus.
 2. 7 points
  Den här söndagen har Aftonbladet en hal sida om Dr Wiliam Li. Men det är något konstigt med artiklen hans råd ser ut som SLV:s kostrådi , så jag gick in på Dr Wiliam Lis blogg, och då fin jag den här sidan: https://drwilliamli.com/should-we-worry-about-sugars/ Han förespråkar en plantbaserad diet, Men han är motståndare till tillsatt socker och processad mat. Det glömmer Aftonbladet att nämna.Så Aftonbladet beskriver de dieter de beskriver på ett ofullständigt sätt. Varför? Varför skriver inte AB att Dr William är emot tillsatt socker och processad mat??
 3. 7 points
  Hej och välkommen hit, Jag åt något liknande i början och det var rysk yoghurt , vispgrädde. blandning av mandel-hassel och valnötter och riven kokos för att ytterligare öka fetthalten. Men det tog inte så lång tid tills jag kände att jag inte behövde frukost och nu äter jag i princip bara det om jag bor på hotell och de har en bra varm buffe...
 4. 7 points
  Klarar du en hel vecka...??? Kanonbra ju! Jag är glad om jag klarar två dagar... Men så har jag bara hållit på med LCHF i 8år. Du fixar 4 veckor, en dag i taget. En timme i taget om nödvändigt. Go for it!!
 5. 7 points
  Nu hängde jag inte med i ditt resonemang; Om bakterier kan orsaka inflammation genom att avge toxiner, eftersom det är kroppens svar på allt som angriper dess vävnader, så kan de ändå inte vara orsaken till fibromyalgi för det är inflammationen som sannolikt är det? Eller för du mer ett resonemang av typen om vad som kom först, hönan eller ägget, om bakterierna orsakar inflammationen eller om inflammationen orsakar ändrad tarmflora? Vet förstås inte om det är så med just fibromyalgi men bakterier är i allra högsta grad kapabla att skapa diverse sjukdomar i kroppen men var rotorsaken ligger kan man ju diskutera. Inflammation kan ju uppstå av i princip vad som helst; virus, bakterier, rengöringsmedel, mat, mattillsatser, onedbrutna hormoner, färgämnen i kläder, limträångor i möbler, mögelsporer i täta hus...
 6. 6 points
  Grattis då har du inga tecken på Hypothyreos iallafall! Aså välkommen i gänget, mitt stora sömnproblem är att jag är skitvarm. det får max vara 15-16 grader i sovrummet om jag överhuvdtaget skall kunna sova! Och jag måste frysa innan jag går och lägger mig.. annars är det ingen ide! Bäst sover jag på vintern med vidöppet fönster och temperaturen sjunker ner mot nollgrader i sovrummet, med extra filt! Kruxet är att man inte vill gå upp när väl klockan ringer.. för det är svinkallt! Iallafall törsten antyder omsttällningsproblem, ta några saltsupar och känn om det blir bättre?
 7. 6 points
  ...och en kommentar på engelska Diet Doctor: https://www.dietdoctor.com/new-study-reduced-carb-diet-beats-conventional-diabetes-diet
 8. 5 points
  Jag har kört keto i 1,5 år och kör alltid en nypa himalaya-salt i vattnet! Vet inte hur mycket vatten du dricker, men bra att fylla på med bra salter =) Om jag slarvar med för lite grönsaker ( dom gröna nyttiga ) så får jag fortfarande torr mun och känner mig törstig. Så kalium är också viktigt!
 9. 5 points
  Nu kör jag ju mest lågpuls så jag springer helst på morgonen, innan frukost. Ska jag träna hårdare äter jag nåt litet bara (typ ett ägg) och då behöver jag inte vänta. Skulle jag äta ett större mål, typ middag, behöver jag vänta längre men jag håller med Kattuggla, det känns när man kan. Du får kolla tiden nån dag när du kan vänta in känslan, så kan du planera efter det sen.
 10. 4 points
  Säker på att du inte är eller håller på att bli sjuk? Själv har jag också varit frusen av mig tidigare och din beskrivning överensstämmer med hur jag upplevde frossa senast. Annars kan det nog ha med ämnesomsättningen om du nu striktat upp/lagt om kosten gentemot tidigare. Har själv fått byta till ett tunnare täcke ganska nyligen.
 11. 4 points
  Jag har tyvärr ingen koll på soja. Utom att det ofta är gluten i dem också. Mer att vara uppmärksam på.
 12. 4 points
  Det handlar om att sälja papperstidning/prenumerationer, inte att Aftonbladet är köpta av sossarna, spannmålsföretagen eller ngn annan foliehat-teori. Artiklar om vikt och dieter säljer och generar klick, för Sverige har en hög andel överviktiga samt normalviktiga hjärntvättade kvinnor och tjejer som tror de måste banta. Därför skriver Aftonbladet extremt mycket trams på detta ämne. Att de inte tar upp specifikt att denne Dr Williams är emot socker och processad mat beror troligen på att en sådan artikel inte säljer lika bra. Folk vill läsa om att äta ungefär som vanligt och gå ner i vikt. Inte att de måste sluta med sött, halvfabrikat och skräpmat och fika 5-6 ggr per dag. Det som räknas är klick och försäljning, inte att t.ex Lantmännen är en annonsör och då måste vi skriva bra grejer om spannmål. Det funkar inte så på en tidnings- och nyhetsredaktioner av den kalibern. Redaktör, utgivare och skribenter skiter i vad olika företag eller politiker vill ha sagt eller sälja, om det inte sammanstrålar med det egna målet dvs en artikel som genererar en massa trafik och tar läsare från konkurrenterna. Livsmedelsverkets, Folkhälsomyndighetens mm allmänna rekommendationer skulle förövrigt inte se annorlunda ut om alliansen fått bilda regering. Ej heller skulle WHOs rekommendationer se annorlunda ut med andra internationella regeringar. Det är tyvärr becksvart på det området.
 13. 4 points
  Vi har alla olika demoner. För min del har det alltid varit sockerkaka eller muffins det som såg mest oemotståndligt ut. Medan för min man var det smågodis. Nu efter 5 år på LCHF så kan jag tycka att jag kan leva helt och hållet utan det. Knepet är väl att hitta nya favoriter eller damma av nygamla favoriter. Du kan redan ha en mängd favoriter inom LCHF som du kan ta istället för bröd. Tricket är att hitta bättre saker som inte ens påminner om bröd. Min personliga åsikt är att äta LCHF bröd bidrar till att man håller beroendet vid liv längre. Vad tycker du om annars och kan tänka på istället? Ett exempel. Vill du ha en macka? Varför inte ta en generös bit leverpastej och lägga det direkt på hårdost? Det åt jag igår som avslutning på en middag. Sådana saker fungerar som efterrätt för mig nu. Egentillverkad leverpastej utan socker och annat skit som jag lägger på ekologisk hårdost som till ex Allerum Herrgård 12 mån. Det är löjligt enkelt att göra leverpastej och man kan bestämma hur mycket smör man ska ha i det och hur den ska kryddas. Jag brukar göra en sats och ha den i frysen i små glasburkar. Det är så gott!
 14. 4 points
  Högst osannolikt att tarmbakterier skulle vara orsaken till fibromyalgi eller andra sjukdomar de radar upp med avvikande tarmflora(IBS och ME/CFS). I så fall skulle vi kunna bota fibromyalgi genom att slå ut tarmfloran helt med bredspektrum antibiotikakurer, som man gör med t.ex Helicobakter Pylori och folk blir symptomfria(magsår). Medan alla med ovanstående diagnoser snarare blir sämre av antibiotika och får värre symptom. Snarare är det nog så att vid vissa sjukdomar skapas ett klimat i kroppen som gynnar fel bakterier. Kan tänka mig att det rör sig om tillstånd som låggradig inflammation och andra inflammatoriska processer, nedsatt tarmpermeabilitet(sk läckande tarm), störningar i tarmmotoriken med mera som blir en grogrund för en avvikande tarmflora. Det innebär ju inte att allt är kört vad gäller tarmfloran, utan att man måste vara mer noggrann än en "frisk" person när man utformar sin kost, eftersom man har ett annorlunda utgångsläge. Att käka vetemjölsmat och socker är t.ex helt vansinnigt. Tyvärr är det samtidigt mkt vanligt med nedstämdhet och till och med depressions vid svår fibromyalgi. Konstant svår smärta, att aldrig få ro och slappna av, har en tendens att bryta ned människor något extremt rent psykiskt. När man mår så dåligt i både kroppen och själen, så blir det lätt en kost bestående av kaffe, cola, smörgås, halvfabrikat och smärtstillande istället för riktig mat.
 15. 4 points
  Har du kollat årsredovisningen, så bra tycks det inte ha gått? Och lustigt nog är det med dem som med Maffetone; eliten lyssnar och lär, hobbyeliten mer tveksamt. Nu har du fått massor av tips och idéer från flera kunniga personer (vi som hängt här länge vet ju vilka vi vågar tro på), välj själv vad du vill titta vidare på. Jag gissar att du sågar det mesta för inget kommer låta dig köra på med önskad livsstil. Varmt lycka till i ditt fortsatta kämpande!
 16. 4 points
  Jo, all mat som är berikad (åtminstone i amerikat) är syntetisk men kosttillskottet Great Earth, liksom Innate, ska vara gjort av mat... L-metylfolat är i alla fall bra enligt boktipset och D-metylfolat är "fejk".
 17. 4 points
  De första 3ggr:na träffade jag en tjej, men det mesta hände efter jag träffat ägaren, totalt blev det 5 besök. Höll på i princip varje dag i ca 5mån, nu blandar jag som sagt. Och på mig har det hänt massor, efter i alla fall närmare 40års problem men det är säkert olika beroende på orsak till problemen och vilket grundskick man var innan man började... Vi får väl se om du dömer ut LCHF snart också då eller om du kan skönja ett ljus i tunneln även om det tar tid.
 18. 4 points
  Från Holistics blogg: "Det som hände när mössen fick tillskott av fibrer som gynnar tarmfloran är mycket intressant. Fibrer (oligofruktos) bidrog till att: Förändringarna i tarmfloran hos de överviktiga mössen gick tillbaka och blev mer lik tarmfloran hos de normalviktiga mössen. Mängden bifidobakterier ökade 1 000 gånger. Mängden Peptostreptococceae och Peptococcaceae som driver på inflammation minskade dramatiskt. Alla markörer för inflammation och artros i leden minskade signifikant hos de överviktiga mössen och hamnade nästan i nivå med de normalviktiga mössens nivåer. Ytan av ledbrosket hos de överviktiga ökade. Slutsats Bättre balans på tarmfloran gav minskad inflammation i kroppen och ledde till att brosket på ledytan började tillväxa dvs. de överviktiga mössen fick mindre artros. Så att stötta sin tarmflora är en bra idé!" https://www.holistic.se/blogg/5657 Schott EM Targeting the gut microbiome to treat the osteoarthritis of obesity. JCI Insight. 2018 Apr 19;3(8).
 19. 3 points
  Läste just att Livsmedelsverket har påbörjat arbetet med att uppdatera de nordiska näringsrekommendationerna. Det ska bli spännande att se vad de kommer fram till! Tyvärr tror jag väl inte på några större förändringar, vad tror ni andra? https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/mat-och-naring/startskott-for-uppdatering-av-naringsrekommendationer?ll=1
 20. 3 points
  Är det en sockertopp??? Det ser ut som en kanelbulle högst upp...?!
 21. 3 points
  Om allt känns bra ...fortsätt som du gör. Men framförallt om du ofta är hungrig kan det vara värt att titta över vad och hur mycket du äter.
 22. 3 points
  Den finns i vanliga mataffärer, Willys, Coop, Ica, Hemköp..
 23. 3 points
  Ta en eller två Finn crisp med mycket smör och ost, och ha två eller tre teskedar med kokosfet i kaffet, då höjer du fett kalorierna stället för att äta många kalorier från bröd.Bröd innehåller mycket stärkelse. Stärkelse är kedjor av glukos,och i magen bryts kedjorna ner till glukos, så då blir blodsocker svängningarna stora, och insulinet blir också högt.LCHF är lite kolhydrater med mycket nyttiga fette, där det lätt att gå ned vikt.
 24. 3 points
  Hittade forskning kring magsyra och allergier. Det hänger ihop. https://kurera.se/magsyrahammande-lakemedel-okar-risken-for-allergier/ https://www.nature.com/articles/s41467-019-10914-6 En Dr Berg på köpet.
 25. 3 points
  Jag skulle kunna rekommendera Anna Sparres intervju med My Westwrdahl, som vet allt om matmissbruk och har många kloka råd!
 26. 3 points
  Hårmineralanalys. Är inte samma sak som att ha obefintlig mängd i blodet alltså. Det kan vara normala värden på blodprov med brister i HMA. Funktionsmedicin inte vanlig sjukvård.
 27. 3 points
  Javisst det finns att köpa. Jag har köpt i kapselform(se länk) men det finns även i pulverform. https://www.ebay.com/itm/Clean-Magnesium-L-Threonate-640mg-Veg-Capsules-British-Supplements-1-Month-Suppl/123268108252?epid=7019616243&hash=item1cb35a0fdc:g:zvMAAOSwLMtbVkvB
 28. 2 points
  I Nordens största tidning om naturlig hälsa: skrivs bl.a.: Inte med särskilt stor förvåning kan man se tidningen hänvisa till uttalanden från professor Mai-Lis Hellenius, som fortfarande håller fast vid den felaktiga reklamen för statiner (2008) mot kolesterol: Med Mai-Lis Hellenius bindningar till läkemedelsindustrin, som bl.a. ovanstående reklaminslag visar exempel på, borde hon tona ner sitt engagemang och inte erbjuda sina tjänster till klimat/dietistmaffian som hon gör. Dessutom borde "hälsokost"-pressens representanter läsa på bättre och inte anlita den typen källor som här är fråga om. Vad säger ni på forumet om referaten och vad säger kostdoktorn i t.ex. äggfrågan?
 29. 2 points
  Vet inte om du behöver tänka om i nutid? Iallafall som Peter pepåkar, kalorierna totalt är väldans låga.. påminner mer om bantning? Oså skall jag slå ett slag för att protein (aminosyror) är din konstant i födan, dvs minimum 0,8-1,0 per din normalvikt för din längd/ditt kön och din aktivitetsnivå/din stressfaktor för din yrkesutövning! Dvs jag läser nästan dagligdags om hur barnmorskor är ett av våra mest underbemannade och stressade delar av vårt samhälle! Hur som helst. till de där 1249 Kcal skall du oxå räkna de kilon du förlorar i form av eget kroppsfett, (cirka 7000 Kcal per kilo) då kan det tänkas att din kropp förbrukar cirka 1800-2000 Kcal per dag.? Dvs kör på iallafall i tre månader, håll upp ditt proteinintag för din längd och kön.. iallafall på minimum! Alla andra macronutrienter får lov att variera under denna period,, dvs Kcalorierna intagna via munnen. Oså skall du även tänka på micronutrieneter samt spårämnen/mineraler/vitaminer. Dvs enklast är att basera sin kost på animaliska livsmedel och bladiga grönsaker!
 30. 2 points
  Hej Vaknade i natt av att jag svettades enormt och kändes som jag skulle brinna upp? Jag är en frusenlort annars. Enligt ketostickorna är jag möjligen på väg in i ketos, men inte där på långa vägar. Är detta normalt? Dessutom är jag mästare på att sabba allt just i detta stadium då jag nästan är där, vad gör jag för att stå emot frästelsen?
 31. 2 points
  Kryddor är kryddor. Tror du att du skulle få för dig att halsa kinesisk soja..? Eller gå loss på vinbärsgelén längst in, längt upp för att du åt stek med citronpeppar...? I så fall ska de bort men personligen skulle jag behållit dem.
 32. 2 points
  Det är många elit-coacher som lyfter detta. Jag har konstaterat att de är för flexibilitetsträning men mot gängse statisk stretch med motiveringen att det naturliga för en muskel är att dra ihop sig och slappna av, den varken kan eller ska hållas i ytterläge under längre stund. Idag gör jag min stretch så, jag gungar i ytterläge men håller inte kvar.
 33. 2 points
  David Perlmutter har mycket intressant att förtälja om den mänskliga hjärnan. Det verkar ju finnas en del sätt att motverka Alzheimers. Förutom det som skrivits ovan så finns det också en del att läsa om Magnesium L- threonate, det enda magnesium som kan korsa blod- och hjärnbarriären och förbättra minne, koncentration och andra kognitiva förmågor. Därigenom kan det också minska ångest och depression. https://universityhealthnews.com/daily/memory/the-best-magnesium-supplement-for-reversing-memory-loss-in-alzheimers/
 34. 2 points
  Du pratar om stela muskler. Ett av de vanligaste näringsmässiga orsakerna till stela muskler är magnesium brist, om du inte redan provat det så är det definitiv värt att prova. Man bör också komma ihåg att magnesium är näring och inte medicin. Alltså har du nytta av det så bör du få in det i din normal kost. Man kan prova med kosttillskott, och hjälper det så bör du öka inslaget av mat som innehåller magnesium. Vad det gäller allergier, så blir en del allergiker bättre av att öka zinkintaget. Det verkar inte som du är stressad, men om man är stressad så kan det öka behovet av b-vitaminer, så att behovet är större än vanligt, och då kan man prova med ett allmänt b-vitamin tillskott. Sedan bör man fundera om man är överkänslig mot något, och där har du tydligen kommit en bit på väg. Sedan vad det gäller manuella behandlingar, så tycker jag det skall vara en hjälp att hitta metoder för att själv kunna ändra sin "livsstil". Vad det gäller "kinesiologi", så är inte muskeltestninga ett pålitligt sätt, att testa fram näringsbrister.Det finns för många möjliga felkällor. Dess utom är namnet fel. Kinesioogi betyder rörelselära, men de försöker bota folk från allt möjligt.Främsta skälet att jag inte gillar dem är att de så ofta råkar testa fram att du skall köpa en massa vitaminer och mineraler av dem, som tyvärr inte hälper ett dugg.Men det betyder inte att de medvetet är bedragare. Det finns drygt 8000 medlemmar på forumet, så har du tur så kanske du hittar några tips som är till nytta för dig.
 35. 2 points
  Jo, det är den jag tittat på men blev inte klok på om det är folat eller folsyra. Folsyra är syntetisk, folat naturligt. Men, eftersom "alla" vet att folsyra är bra (det är det inte om jag fattat rätt) så är det folat man vill ha. Så när de då kallar det "folsyra" samtidigt som det ska vara en lättupptaglig form.... suck, allt detta sökande...
 36. 2 points
  Skönt att få ngn förklaring på dina problem.
 37. 2 points
  Min HMA har kommit tillbaka och den visar akut brist på kalium. Hade i princip ingen förekomst av det. Som jag skrev ovan så kissar jag väldigt mycket och ofta så förmodligen kissar jag ut mina elektrolyter, men varför? Den visade även på låga nivåer av natrium men jag saltar oerhört mycket, min sambo kan inte ens äta maten på min tallrik då jag har extremt saltsug jämt och översaltar min mat oftast. (Himalayasalt) Kan det vara så att pga min kaliumbrist så försöker kroppen balansera upp förhållandena mellan elektrolyterna genom att släppa NA, då kalium ska vara dubbelt så mycket i förhållande till natrium? Sen visar den på låg sköldkörtelnivå och labresultaten från VC visar att jag har antikroppar TPO-ak, dock låga (39). Men har också ätit en antiinflammatorisk kost under lång tid.
 38. 2 points
  Triglyceriderna minst 12 timmar fastande och så även HDL/APOa1 För om jag fattat något så när så mäter man triglycerider i alla lipoproteiner.. dvs även i HDL? Grejen är nog att om man lyckas mäta höga triglycerider i HDL eller Kylomicroner.. då får man en helt annan anames/slutsats, än om man i själva verket mäter trigycerider från VLDL/IDL/LDL/LDL-remnants/OX-LDL! Såå.. jag säger som jag brukar göra.. det duger inte att mäta en enda sak.. helst bör man alltid mäta minst 5-10 andra och då har jag inte ens nämnt FS/C-peptid/HBA1c/lite olika inflamatoriska markörer samt en del vitaminer/salter och mineraler!
 39. 1 point
  Har försökt läsa på lite. Det jag kan göra är att undvika att träna tidigast 3 timmar efter en stor måltid, öka på träningen succesivt och inte börja med ett för högt tempo.[1] Och utifall jag får håll igen kan jag inte göra så mycket annat än att säkna tempot. Så prova att träna först 3-5 timmar efter närmsta stora måltid bör gå, i mitt fall blir det lunch då jag helst tränar eftermiddag/kväll. Lite beroende på vad jag ätit kan jag vara mätt i 5-8 timmar om jag inte tränar, men hungrig blir jag efter ett löppass. @MariaF Använder du pulsklocka eller liknande för att säkerställa att du tränar lågpuls? Har du några andra tips på mellanmål än ägg?
 40. 1 point
  Filmer om Alzheimer och förebyggande (på engelska). Fri tillgång under 24 timmar. Registrera dig på: Alzheimer’s – The Science of Prevention https://scienceofprevention.com/ "David Perlmutter, MD, along with leading experts in the field of brain health, reveals the powerful ways you can decrease your chances of developing Alzheimer’s disease." July 17th – July 28th for the World Premiere of Alzheimer’s – The Science of Prevention as the top experts in brain health uncover the secrets about what triggers brain disease and how you can help protect yourself and your loved ones from developing Alzheimer’s. Featuring interviews with 20+ experts in the field including Dr. Dale Bredesen, Dr. Lisa Mosconi, Dr. Mark Hyman, Dr. Michael Merzenich, Dr. Sara Gottfried, and Dr. Jeffrey Bland, this documentary series will give you cutting-edge information revealing how to maintain brain health into old age and live a long, healthy, fulfilling life."
 41. 1 point
  vad berodde den dåliga hållningen på då?
 42. 1 point
  Möjligen kan det synas udda att ta upp klimatfrågorna i ett forum som detta. Normalt anser sig andra av klimatfansen i större utsträckning "äga" ämnesområdet, t.ex. den nya formen av dagens dietister, som lika gärna kan kalla sig miljöaktivister. För dessa, av vilka många är veganer eller vegetarianer, har miljödebatten visat sig passa den egna agendan som hand i handske. Alltmer hör man hur köttätare betraktas som på naturen tärande varelser, som borde inse att man inte kan fortsätta leva på andras bekostnad (läs=slaktade djur). I denna debatt bör Allan Savory, som jag inledde tråden med, ses som ett bländande ljus av hopp, ja i hög grad även Karl-Axel Mörner. De två tredjedelar av jordens brukbara yta som saknar för människan meningsfull grönska, kan enligt Savory med fördel användas för boskapsskötsel. Ja, han t.o.m. anser detta vara den enda räddningen för att täcka bristen på föda för jordens allt mer ökande befolkning. Hur kommer klimataktivisterna att ta upp detta, för att inte tala om dietistkåren i all världens länder. Framtiden blir intressant eller vad säger ni. LCHF kanske får sin blomningstid ändå - mer än en köttbulle i veckan.
 43. 1 point
  Har en stor lyckas odling av både aubergine och coctailtomat. Dessa börja jag väl kunna äta?
 44. 1 point
  Dale Bredesen (med boken Slutet för alzheimer) förespråkar också en massa tillskott. Hans protokoll med mat, motion, med mera har hjälpt människor att vända sin kognitiva nedgång. I alla fall enligt boken. https://www.bokus.com/bok/9789163616143/slutet-for-alzheimer-hur-vi-kan-forebygga-och-motverka-hjarnans-nedbrytning/ Bredesen protocol https://www.apoe4.info/wiki/Bredesen_Protocol
 45. 1 point
  Mm.. kanske en blandning mellan ammoniak och aceton? Och aceton luktar nagellack, dvs kemikalier! Oså kan jag sen spåna på Cleppas inlägg, finns vissa födoämnen som ger viss doft, typ vitlök, mögelostar (enligt Cleppa)! Så då gräver vi ner oss lite i Ketos/ketogen kost/postexsercise ketos! Till skillnad på glykolys och anaerob träning.. iallafall kortare perioder.. dvs det går hur bra som helst att träna hårt på glykolys/anaerobt, det gäller bara att ladda upp på glukos! Nu så är jag då mer inne på om stanken handlar om, under träning, /(det är där den skall förekomma) eller om den fortsätter. Dvs om du är en högpresterande person kan postexcerise fortgå åtskilliga timmar, speciellt i början!
 46. 1 point
  Hm... kan det vara som Cleppa säger, att det är nåt speciellt du äter..? Och som du ätit länge..? Det är inget lätt pussel att lägga att utesluta en eller ett fåtal saker i taget men kanske finns det nåt du funderat över kan påverka där du kan börja testa..? Gissar att du behöver köpa tålamod i lastbilslass för hitta rätt men det kan vara värt det.
 47. 1 point
  Jag är ny på forumet men lukten är inte ny..... Det luktar definitivt mer kemikalier än stall och jag kontrollerar veckovis att jag är i ketos.
 48. 1 point
  Har aldrig haft det där problemet, tack och lov. Vilket är tur eftersom jag inte kan använda traditionella deodoranter med aluminium eftersom det ger mig värsta klådan och utslag. Det enda du kan göra är att testa dig fram. Kanske äter du för mycket protein och för lite fett? Ketos luktar ju inte direkt "apa" utan mer kemiskt och konstigt. Så kan vara proteinrelaterat. Det finns ju även något inom pseudovetskap som kallas "kött svett" haha. Men sanningshalten är oklar och kanske påhitt från anti-kött lobbyn? Man kan aldrig vara säker. Du kan testa att dra ner på mejerier som kan ge dålig lukt, vilket också minskar proteinmängden en smula. Vet många som upplevt att mindre mejerier tagit bort keto andedräkten helt, så kanske påverkar svettdoften med? Har också läst att klorofyllrika livsmedel är bra mot dålig lukt i största allmänhet. Äter själv mycket mörkgröna växter(spenat, persilja, ruccola med mera) och lite alger och har aldrig besvärats av äckelsvett eller att det luktar konstigt i munnen.
 49. 1 point
  Man behöver inte göra ens det. Jag läste en gång på en vegansida ett inlägg, som berättade om något bra ämne, som fanns en hel del i någon speciell grönsak; hurra vad det är bra att äta grönsaker. Jag svarade (faktiskt bara för att jag tyckte det kunde vara intressant att veta; kunskap är aldrig fel) att samma ämne fanns det mycket mer av i ägg. Oj oj oj vad utskälld jag blev. Jag förstörde inlägget! Och deras sinnesfrid! I stället för att bara helt lugnt ta bort mitt inlägg, om det nu var så hemskt...
 50. 1 point
  Majoriteten överläkare inom t.ex cancer, inflammation eller autoimmuna sjukdomar är ju ändå rörande överens om att socker samt kolhydratrik processad kost är rejält dåligt. Fler och fler verkar också fått upp ögonen för hur dåliga vegetabiliska fetter kan vara. Den stora kostkonflikten handlar väl främst om konsumtionen av animaliska fetter, mättade fetter och rött kött, vilket fortfarande är tabu att rekommendera. Där är man inte överens alls. Främst p.g.a stor konsensus inom etablissemanget baserat på äldre inaktuella studier. Men också att begreppet LCHF blivit så smutskastat av diverse lobbys att ingen vågar nämna det. Om de magiskt nog vågar nämnda lågkolhydratkost, så kommer de alltid med ett lååångt utlägg och varnade finger angående high fet keto farliga "kött och fett" dieter, som de kallar det Om jag säger att jag skippar ris, bröd, socker, pasta o.s.v får jag höra att jag är hälsosam och duktig. Säger jag att jag käkar LCHF får jag en föreläsning om hur illa det är och att jag svävar i typ livsfara ?