Ledartavla


Populärt innehåll

Showing content with the highest reputation since 2020-01-18 i alla områden

 1. 5 points
  Vet inte om vi har diskuterat det förut @Mig (är tidig morgon och jag orkar inte tittat igenom trådarna just nu) men du har inte funderat på att gå till någon med mer holistisk inriktning än vad läkarna har? Någon som kan hjälpa dig att få ett helhetsgrepp? Personligen har jag testat det mesta utanför sjukvården (akupunktur, homeopati, olika healingmetoder mm) och mer nyligen vågat mig till en kinesiolog. De har ingen certifiering så det kan vara svårt att veta vem som har en längre utbildning och vem som bara gått en helgkurs men jag är mycket positivt överraskad av vad man kan komma åt på alla plan, biokemiskt, fysiskt och mentalt. Jag hamnar ofta i obalans pga stress vilket ger värk, biokemisk störning och en speedad hjärna och med hjälp av muskeltestning bestämmer kroppen själv vad som ska åtgärdas först. Hur coolt som helst.
 2. 5 points
  Vår vän Uffe R skrev för några år sedan, angående FH:
 3. 4 points
  Men tack Cleppa Jag har läst på lite under eftermiddagen och förstått att detta är vanlig reaktion som ofta beror på för lite vatten och salt. Jag tycker jag dricker bra men saltet kan jag helt klart öka. Ska ta och plocka fram supersaltet jag tidigare använt mig av. Har ju varit lchf:are i många år med varierande undantag så detta har jag nog vetat om men.. man glömmer.
 4. 4 points
  Hoppa över frukosten helt- kan de va nåt? Bara dricka kaffe eller te. Väldigt effektivt för viktminskning, och magen vänjer sig förvånansvärt snabbt vid att det inte dalar ner något på morgnarna.
 5. 3 points
  Perfekt! Fetast möjliga ost, hoppas jag? (Get- och fårost brukar vara mindre fettbildande än ko-ost p g a annan kaseintyp, men då får man bre smöret ovanpå.) Det bästa med LCHF är ju att man bara behöver äta "sovlet". Brödet och potatisen hoppar man skamlöst över (farfar vänder sig i graven😁 ) Faktiskt brukar jag ta med just ost-&smörrullar i en liten plastask och mumsa på, på tårtkalas med sju sorters kakor. Folk vänjer sig...
 6. 3 points
  Wow! Så många spännande böcker! Tack ska ni ha! Nu måste jag bara läsa ännu mer och fundera för att bestämma med vilken jag ska börja!!! 🤓
 7. 3 points
  Där är problemet! Hur kommer man åt det med rationella metoder???? Det gör man inte. Om ätstörning av typen självsvält eller liknande är inblandat finns inga logiska argument i världen som hjälper. Inte heller om det är stress i botten som får vederbörande att tappa matlusten. Då måste man få vederbörande att söka hjälp för orsaken till bristen på matlust och det är lika svårt det.
 8. 3 points
  Fast smörgåsbord är det så bra?😇 Skämt åsido - en serie utsökt intressanta föredrag, som verkligen kan rekommenderas för forumets medlemmar!
 9. 3 points
  Supporten här: Testa med att använda Chrome som browser.
 10. 2 points
  Hej! Är inne på andra veckan av utmaningen 2020. Recepten är överlag jättebra men börjar bli trött på alla äggfrukost-varianter. Finns det annat man kan käka men ändå vara strikt? (Men inte tips om att äta rester från lunch och middag) Rysk Yohhurt med nötter och frön eller feta pannkakor med lite rysk yoghurt blir det fel om man vill hålla en strikt lchf. Vill få viktminskning men börjar redan bli otroligt less på ägg. Vill inte riskera att mitt förhållande till detta utomordentliga livsmedel blir knas //Margareta
 11. 2 points
  De flesta med dokumenterad mjölkproteinallergi kan ju inte äta från får/get heller. Allergi mot mjölkprodukter ser så olika ut och olika mekanismer bakom, vad gäller del av immunförsvaret/antikroppar som går igång. Min väninna är t.ex så känslig mot all mjölk inklusive smör att hon svullnar upp och får akut andnöd. Andra påverkas mer gastrointestinalt med diarré, blod i bajset osv. Vissa typer av mjölkallergi syns heller inte på de vanliga stick- och blodproven som gör på vårdcentral, så det kan lätt missas. Min mjölkproteinallergi växte bort. Men upplever fortfarande att jag jag blir ful av stora mängder mejerier. Den naturliga elasticiteten, fräschören och fuktigheten som jag annars har i huden försvinner puts väck och jag blir torr, lite plufsig och ser trött ut. Andra livsmedel som har de effekten är socker, spannmål(även glutenfria)samt processade växtoljor. Har man problem med huden så är det lite 101 tycker jag, att testa att skippa socker, gluten(gärna alla spannmål) och mejerier. Sen kan man naturligtvis återinföra efter en tid för att se vad som triggar igång rodnad, finnar eksem eller vad man har strul med. Angående inflammatoriska sjukdomar, i det här fallet huden, så är det inte säkert att en kostomläggning räcker eller ens har effekt OM man är mitt inne i ett kraftigt skov. Det betyder inte att man gör fel, är misslyckad osv, utan att vissa sjukdomar/inflammationer helt enkelt är en pain in the butt att försöka dämpa. Så fortsätt med läkemedel eller receptbelagd hudvård tills det blivit mer stabilt! Sen när sjukdomen är in remission och skoven är lindrigare, så kan man börja förvänta sig tydligare resultat från kost- och livsstilsförändringar. Då kan man gradvis börja fasa ut starka hudkrämer. Man måste ge sånt här tid hursomhelst, vi snackar 1år+.
 12. 2 points
  Ser man på... BVC. För mig och min (då) tonåring, båda mjölkallergiker, funkar get, får och buffel. Jag tror på A1 beta kasein som problemet. Modersmjölk är A2. https://keithwoodford.wordpress.com/2019/07/20/new-a2-milk-research-provides-digestive-and-cognitive-evidence-in-young-children/
 13. 2 points
  Intressant! Jag var mjölkfri när jag ammade honom pga hans kolik. Han äter stora mängder ost... Kanske ska försöka börja där? Häromdagen när frågan kom upp sa han -"Vad ska jag äta då? VET du hur äckliga veggoburgarna i skolan idag var? Jag tog bara två tuggor. Brödet smakade i alla fall mindre äckligt!" (Skolan har eget kök.) Och quorn vill jag ju inte att han äter så...
 14. 2 points
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7389075 Ozonnedbrytande ämnen. Utifrån klimatmodeller drar de slutsatsen att en tredjedel av den globala uppvärmningen mellan 1955 och 2005 beror på just ozonnedbrytande ämnen. Under samma period har ämnena orsakat ungefär hälften av nedsmältningen av de arktiska isarna. Internationellt miljöarbete har lett till att de ozonnedbrytande ämnena nu minskar i atmosfären. Därför kommer de under de kommande årtiondena också bidra allt mindre till växthuseffekten.
 15. 2 points
  Då är saltet extra viktigt! Aldosteron (hormon) följer insulinet och påverkar hur mycket salt vi kan återabsorbera. Därav kan den trötthet många känner som kan avhjälpas av mer salt (man hinner plocka upp mer trots att mycket åker ut).
 16. 2 points
 17. 2 points
  Elller så har upplagringen av kalk i blodkärlens väggar inget alls att göra med risken för hjärtkärlsjukdom. Det är i alla fall vad Malcolm Kendrick anser och har skrivit ett långt blogginlägg om. https://drmalcolmkendrick.org/2020/01/17/coronary-artery-calcification-cac/ Ivor Cummins har naturligtvis en annan åsikt. Han skriver mycket om kalciumscreening på: https://thefatemperor.com/
 18. 2 points
  Floris Gierman pratar lite om olika missförstånd kring MAF i denna 20min långa video på ett lätt och informativt sätt (engelska). Kan varmt rekommendera hans Extramilest websida, youtubekanal och fb-grupp. Sympatisk kille med sund inställning. Recently I keep hearing more and more endurance athletes talk about MAF Training, mostly positive, sometimes negative. I've realized there are several misconceptions about this non-traditional training approach. In today's new episode #28 of the Extramilest Show, I'm taking a deeper dive into MAF Training and also discuss the following: 10 MISCONCEPTIONS ABOUT MAF TRAINING 1: MAF TRAINING IS ONLY TRAINING AT LOW HEART RATE 2: YOU NEED SPEEDWORK TO RACE FASTER 3: MAF TRAINING WORKS FOR EVERYONE (Här tycker jag han har rätt. Beror på olika komponenter som träning/näring/återhämtning men också vad man VILL.) 4: MAF ONLY WORKS FOR THOSE WITH LOW FITNESS LEVELS 5: THE MAF 180 FORMULA IS ACCURATE FOR EVERYONE 6: MAF TRAINING DOESN’T WORK BECAUSE I HAVE TO WALK (Tur jag inte visste detta när jag började... ) 7: I’M NOT PROGRESSING, SO IT DOESN’T WORK 8: YOUR MAF HR SHOULD BE AVERAGE HR ON WORKOUT 9: MAF TRAINING HAS NO VARIATION 10: THE MAF TRAINING APPROACH IS LIKE A CULT (Haha, har vi hört den förut? Man hittar nåt man gillar och pratar om det och Vips! så är det en sekt...)
 19. 2 points
  Men då ska man ju veta exakt vad alla proven man vill ta heter...
 20. 2 points
  Ni kan ju passa på och ta proverna när ni är i storstan. 😉
 21. 2 points
  Jag har sett den där Joey Armstrong i nåt annat sammanhang och han är verkligen en sån där militant typ. Såg inslaget och han avbröt hela tiden. Tröttsamt.
 22. 1 point
  Kan tyvärr inte hjälpa dig... Men Google brukar vara en fena på att hitta lösningar...
 23. 1 point
  Har gått ner 7kg på 5veckor! Funkar bra utan socker,bröd,potatis,pasta och ris!
 24. 1 point
  @Gemma Ungefär hur mycket kött blir det att du köper per gång i så fall? Jag har sett högrev kosta 80-99 kr/kg på extrapris. Måste vara skönt att ha frysen full och inte behöva handla i 'vanliga' matbutiker. Jag borde prova att koka buljong på märgben, tack för receptet! Appropå tunga: Vet att mamma har berättat om ett tillfälle då hennes mormor serverade kalvtunga. Mamma blev avskräckt och blev vegetarian i ett par år efter det. Så visst är det en generationsfråga, vet inte om jag själv sett det i butik någon gång. Men äter man 'nose-to-tail' lär man väl få äta och/eller tillaga det någon gång i framtiden?
 25. 1 point
 26. 1 point
  @Mig Jag äter just nu en ganska strikt LCHF där jag egentligen inte räknar kolhydrater utan snarare fett. Det är klart att jag inte äter saker som har massor av kolhydrater men jag fokuserar mest på fett. Så till frukost brukar det ofta bli ägg och bacon eftersom det landar uppåt 80 E% med fett och sen brukar jag försöka äta kött med hög andel fett i sig såsom bacon, fläskkarré, köttfärs med högre fettandel. Och till det antingen smörstekta grönsaker som kål och broccoli eller en klick smör eller både och. Ibland lägger jag till en avokado för att fettprofilen är så bra. Sen äter jag mejeri också till vissa måltider, tycker att det är lättare att få upp fettet om man äter ett magrare kött som kycklingfilé tex att göra en sås som den får bada i. Jag brukar se till att äta tills jag är mätt så jag tänker inte riktigt på hur stora portioner jag kör. Om magen bråkar så kanske du ska äta oftare men mindre portioner? Jag har bara haft problem med lös mage när jag börjar äta högfettskost och sen har det gått över när magen vant sig. Och även fast du är liten och inte vill äta så mycket så säger ju din kropp till dig att du behöver äta när du blir hungrig. Jag skulle säga att ät mer!
 27. 1 point
  Du missuppfttade mig - det motsatta rörde just motsatsen till dehydrering att det mer var fråga om att späda ut elektrolytetrna med för mycket drickande istället för ätande!
 28. 1 point
  Om du inte upplever någon viktnedgång så absolut finns en poäng i att dra ner på eller skippa mejerier. Det handlar inte om fetthalten heller, dvs byta ut yoghurt, mjölk med mera till fullfet grädde har sällan positiv effekt heller. Många som inte tål mejerier vad gäller just vikten. Kan bero på mängden sockerarter, proteinerna, inflammatoriska processer eller att det leder till överätning. Du får testa dig fram. Men tycker du att viktminskningen och allt det andra går på räls, så ska du absolut fortsätt med yoghurt och nötter&frön på morgonen. För vissa går det utmärkt att äta en måttlig mängd mejerier. Det är gott och rätt nyttigt också. Du får en bra dos tarmbakterier från yoghurten samt kalcium, magnesium, zink, med mera, som man annars kan få för lite av om man kör strikt. Vad kan man äta annat än ägg? Du får säkert en massa bra tips. Jag gillar att göra en röra på avokado, tonfisk, örter, matsked creme fraiche eller majo och ha på fröknäcke. Ibland slevar jag i mig en burk makrill i tomatsås.
 29. 1 point
  Funkar bacon alternativt stekfläsk? Med stekt lök eller vitkål till? Räkmacka utan bröd i botten? Ett sätt man kan variera omeletter är med olika fyllningar, t ex svamp eller skinka. Fröknäcke, rejält med smör och lite ost på? Eller leverpastej? Är smoothies något du äter/dricker, om du vill ha en lättare frukost?
 30. 1 point
  Eller kan det bara vara den stora fett-skräcken.. ? den höga muren, som ju till stora delar är "vårdinducerad" och grundmurad. Har h*n möjligtvis börjat utesluta "rött kött" ur sin kost?
 31. 1 point
  Prexis, egentligen vet vi väldigt lite.. däremot så är Calcium Score ytterligare en indikation! Likaså anser Peter Attia att mängden APO-lipoproteiner är rätt så avgörande, (Its a number game)! Interheartsudien fann att APO-kvoten var väldans viktig! Andra studier har funnit att högt LDL-C är en riskfaktor, medans högt HDL-C skyddar, det är litta gamla studier bakom detta, men de hade hur som helst inte helt fel! Större studier, jag nämner bara Framinghamstudien, iomed att den var omfattande/dyr/ett försök att hitta "elefanten i rummet", de såg aldrig någon elefant, men kom iallafall fram till litta olika grejer, rökning var en sådan (med eller utan filter), fettma (det är väl ett symptom egentligen?), psykosocial situation, (jag tolkar det lite som socioekonomisk situation) och sist men inte minst, låg fysisk aktivitet.. dvs dålig fysisk status! Vem är jag att säga vem som har rätt?.. så jag säger att de alla har rätt, det är delförklaringar/symptom, på som läkarna utgår från när de diagnosticerar, dvs en femårig risk för CVD! Oså på det.. alla de där grejerna är säkert symptom på något.. eller orsaken.. mest troligt så samverkar de med ytterligare andra faktorer? En väldans vanlig orsak till både ditten och datten symptom, är hög ålder.
 32. 1 point
  I min bekantskapskrets kan man ses över en slät kopp, ja. Sedan är det sällan nån säger nej tack till fikabröd om det finns men aldrig så att det skulle vara jättekonstigt att göra det. På jobbet kan det anses lite udda men det är inget trugande, tycker jag. Sedan känner jag folk som passar in i schablonen, absolut.
 33. 1 point
  Nej, sökning funkar inte för mig heller. Däremot får jag upp en lång lista. Mååååånga lab i Sthm, två i Gbg och några få i Sydsverige men jag hittar inget i Malmö (eller Skåne). De verkar ta hjälp av Unilabs.
 34. 1 point
  Men jag tycker inte alls det är ovanligt att folk vill ha en slät kopp.
 35. 1 point
  Ett begrepp som totalt förlorat sin betydelse, så som det numera vanligen används. Den grupp seriösa vetenskapsmän som av IPCC och dess bundsförvanter benämns klimatförnekare har: 1. inte i något fall som jag känner till förnekat att en viss, relativt liten global uppvärmning finns utöver den normala. Någon anledning att förneka faktum finns naturligtvis inte, eftersom klara belägg i form av verkliga uppmätningar är allmänt kända. Man brukar anse att den globala medeltemperaturen skulle ha legat i storleksordningen 30 grader lägre än nu, om nuvarande temperaturreglering inte funnits. Därav anses koldioxiden stå för ca. 3 grader. 2. alltså korrekt hävdat att små temperaturhöjningar i tillägg (räknade i tiondels grader) kan tillskrivas koldioxidökningen. Större ökningar (upp till två tre grader) bör rimligen relateras till övriga dominerande faktorer (luftfuktighet, moln, vulkanutbrott, frekvensen solfläckar) - viktigt alltså att uppge de senare vara dominerande. Storleksordningen av den extra temperaturökningen som beror på de ökade koldioxidutsläppen är själva grundfrågan. IPCC är i detta avseende helt enkelt inte ärligt ute, när prognoser om ökande medeltemperaturer i framtiden på 2-4 grader tillskrivs enbart de ökade koldioxidutsläppen. 3. påpekat de verkliga faktaförnekarna vara just de forskare som är knutna till IPCC, som trots redovisade, uppenbara felprognoser fortsatt hävdar de datoriserade klimatprogrammen vara bättre prognosinstrument än extrapolering av verkligt uppmätta temperaturdata. 4. visat faktaförnekarna enligt (3) helt ovetenskapligt utgå från att medeltalet av den vida svärm grafer som förelåg under åren 1977 till 1997 skulle bevisa att korrelationen mellan koldioxidutsläppen och uppmätta temperaturdata också innebar kausalitet. 5. påpekat att kausalitet enligt (4) inte kan anses belagd enbart av det skälet att två till synes korrelerande parametrar kan observeras (där den ena består av osäkra progosdata). Trots detta fortsätter IPCC hävda kausalitet föreligga även för tiden mellan år 1997 och 2020. Detta trots att tidigare korrelation helt spårat ur (yvigheten på använda klimatmodellers prognoser blir allt större. I sig utgör detta istället ett klart bevis för att prognosmodellerna i sin helhet bygger på falsk grund och att påståendet om kausalitet mellan prognoser och verkligt temperaturutfall inte längre existerar (har i verkligheten aldrig existerat). Kausalitet I t.ex. medicinska sammanhang är kraven på begreppet kausalitet t.ex. enligt Bradford Hills kriterier mycket stränga. För att få en uppfattning om innebörden av dessa - kika gärna på: https://forum.kostdoktorn.se/topic/12665-ägg-kyckling-och-prostatacancer/?do=findComment&comment=149638 Intressant är kriterierna 2 (samstämmighet) och 7 (lycktstolpskriteriet) som i IPCC:s studier definitivt inte tas hänsyn till. Kriterier anpassade för andra vetenskapliga sammanhang - i detta fall klimatforskningen - måste också vara stränga. Utgångspunkten för IPCC har främst varit att sätta likhetstecken mellan korrelation och kausalitet (koldioxid/globaluppvärmning), som det såg ut under åren 1977 till 1997. Man har dock inte i något avseende kunnat visa kausalitet ens då föreligga - speciellt inte under tiden 1997 till 2020 då korrelation inte längre fanns att utgå från. För IPCC utförd forskning uppfyller enligt min mening inte de mest grundläggande kriterierna för kausalitet. Detta har många seriösa klimatforskare påvisat men genom att IPCC låst debatten till sin egen konsensusgrupp, har sund, öppen vetenskaplig debatt inte kunnat ske med alla vetenskapsmän på området samlade. P.S. Den stora spridningen av resultat enligt använda klimatmodeller visar mycket dålig samstämmighet (samstämmighetskravet negligeras), vilket inte bara innebär att stor osäkerhet på forskningsområdet råder - detta pekar på stora fel. Tron på en graf om framtida utveckling byggd på medeltalet av ingående felkurvor (att dessa därigenom skulle bli mindre felaktiga) är mycket allvarligt. Man ser här hur EU på felaktig grund strävar efter en utsläppsreglering vad gäller "livets gas" som kräver oerhörda, orimliga årliga investeringar. Detta beror på att EU:s politiker inte ifrågasätter den vetenskapliga obalansen och begränsade öppenheten inom IPCC. I fallet USA som bryter klimatavtalet, görs det av motsatta skäl, som innebär att staten tillkallar alla vetenskapliga åsiktsinriktningar för att få en balanserad bild av läget (så sker inte i Sverige eller EU i sin helhet. I fallet Kina kanske man skriver på ett avtal men samtidigt bryter det genom att i oerhörd utsträckning bygga ut sin kolkraftenergi. Oavsett EU:s ansträngningar kommer därför verkan av alla kostnadskrävande åtgärder att drunkna i det som sker i Kina och USA - allt till priset av minskad konkurreskraft för EU:s länder. EFTERSKRIFT SOM KLART VISAR VANSINNET I DAGENS KLIMAT/ENERGIDEBATT Oavsett vilka synpunkter som i slutändan kommer att vinna störst gehör i klimatfrågan, är det en faktor som våra politiker garanterat inte förstått konsekvenserna av t.ex. talet om att inom 25 år ha en fossilfri bilpark dvs. övergå till elbilar - en fullständigt orimlig tanke (som redan den kräver utökad elproduktion motsvarande två kärnkraftverk). Mig förefaller den svenska skolans bristande förmåga att lära ut matematik också ha påverkat våra politiker. Speciellt representanter inom det för Sverige mest skadliga politiska partiet - miljöpartiet. Det finns av flera skäl inte minsta möjlighet till att klara de energibehov som Sverige kommer att möta, om man håller fast vid sin orimliga energiplanering. När man mot den bakgrunden hör svenska regeringsrepresentanter svamla om överskott i elenergi och samtidigt lägga ner kärnkraft blir man bedrövad. ___________________________ Vad man än kan säga om Björn Gillberg, finns en sak som han kan - det är att räkna rätt. I videon här under framgår klart vad jag menar med det blåstilta! https://www.youtube.com/watch?v=0dXMZfl5sEI
 36. 1 point
  @MariaF Det låter som att du är uppmärksam på din situation och vet hur du ska hantera det, så att stressen inte tar överhanden. Att du vet hur du tar hand om dig själv. Kan bara gratulera, själv är jag inte riktigt där än. Klurar fortfarande på återhämtning och hur man varvar ner. Hoppas allt går bra med hunden idag. Tack @Gemma. Håller med om att det blir blandade känslor, å ena sidan vara förberedd och planera, å andra sidan kunna vara spontan, anpassa sig efter situationen osv. Det där med vad som är ett 'rimligt' kontrollbehov är också knepigt.
 37. 1 point
  Eller protein från giftigt frö. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=7383830 – Mängden protein i alla de bomullsfrön som produceras i världen skulle räcka för att förse en halv miljard människor med sitt dagliga proteinbehov, säger Rathore Keerti. I arbetet med att på genetisk väg göra bomullsfröna ätliga gjorde Rathore Keertis grupp först hela bomullsplantan gossypolfri. Men konsekvenserna blev förödande. Bomullsplantorena blev helt uppätna av insekter, när insekterna inte längre hindrades av giftigt gossypol. Därför slog Rathore Keerti in på ett annat spår: att utveckla bomull där bara fröet är fritt från gossypol.
 38. 1 point
  Den där kärleken för nya teknologier kan vara så vilseledande ibland speciellt när forskningen om dem är okritisk och används för att rättfärdiga snarare än kontrollera. Jag håller med @Ekner om något är billigt att producera betyder det inte att det ska ätas.
 39. 1 point
  Jag antar att jag sökte en bekräftelse på att jag iom LCHF I tio år och avsaknad av högt blodtryck kunde vara säker på att jag inte led av ateroskleros trots högt LDL. 🙂 Men det kanske är en alltför förenklad bild? 😐 Min APO-kvot var senast (februari 2019) en smula högt dessutom. Nytt prov ska tas inom kort. Jag hör hur allt fler av mina jämnåriga (55-60) kollegor drabbats av högt blodtryck. De flesta verkar skylla på stress och det kan det förstås handla om men kanske inte enbart? De äter inte LCHF, för det kleggar ju igen kärlen...
 40. 1 point
  Hur länge har du hållit på? Har du koll på att tarmen mår bra?
 41. 1 point
  Bifoga gärna en beskrivning och inte bara en länk. Artikeln är fö tillgänglig endast för prenumeranter.
 42. 1 point
  CNN har också en lång artikel om detta: https://edition.cnn.com/2020/01/05/health/keto-diet-day-wellness/index.html Grundtonen är nog tyvärr negativ mot Keto.
 43. 1 point
  Jag vet inte om jag helt ställer mig bakom slutsatsen nedan men om man har läst forumet under det gångna måste konsensus väl ändå bli att vi utser ... ... Veganrörelsen till årets Förvillare?! 😉
 44. 1 point
  Mjölksyra har en otrevlig eller trevlig förmåga att bli energi och i levern glukos. Jag undrar om en i övrigt strikt livsstil utan glukos (i vart fall lägsta möjliga) kan ruineras av mjölksyra. Nu verkar vi producera mjölksyra hela tiden oavsett vad vi gör men det blir mer om vi tränar. Om jag hade cancer skulle jag minska ner alla aktiviteter som ger mer mjölksyra än normalläget och sen skulle jag ägna mig åt aktiviteter som vädrar ut mjölksyran. Man kan tex se vissa idrottare sätta sig på cyklar efter lopp för att i makligt tempo framförallt andas ut ordentligt. https://traningslara.se/mjolksyra-en-missforstadd-hjalpgumma/ En högarbetande muskeln som producerar mjölksyra släpper ut en hel del av denna i blodet. Mjölksyran försvinner inte bara efter detta utan den transporteras vidare med blodet till mer inaktiva muskler som tar upp mjölksyran och använder den in sin citronsyracykel. Detta leder till att den upptagande muskeln sparar på sitt lagrade muskelglykogen. Hjärtat tar upp mycket mjölksyra och använder det som energi. Upp emot 60 % av alla energi som hjärtat använder sig av kan komma från mjölksyra. Lever är också väldigt aktiv vid de tillfällen då mjölksyra kommer ut i blodet men istället för att använda mjölksyran till energi så transformerar levern om mjölksyran till glukos igen. Denna kan sen antingen lagras eller skickas iväg till de arbetande musklerna igen.
 45. 1 point
  Vi behöver minska användningen av fossila bränslen. Om vi höjer bränslepriset kraftigt även för bönder, vad händer då? Vi måste införa tullar, vi måste också införa subventioner på mat eftersom all mat blir dyrare och mat behöver alla. Gris-och kycklingproducenter får det svårt om dom inte hittar på något, det blir dyrt att producera mat till dessa djur. Tråkigt men kanske sunt. Vegetabilier blir dyra, producenter får ett incitament att använda mindre bränsle, bra. Det blir olönsamt att producera spannmål till gräsätare, mycket bra. Gräsbeteskött skulle bli det normala som det alltid borde ha varit. Omställning till nära 100% bete är ingen omöjlighet, sånt pysslar dom med i USA, googla wintergrazing och regenerative agriculture. I bästa fall kan nötkött sjunka i pris relativt vegetabilier då det i stort sett inte krävs fossila bränslen alls ens för storskalig produktion. Så för ett bättre kött åt folket, hjälp till att kräva högre bränslepriser!
 46. 1 point
  Vi andas själva ut koldioxid. Hur ska vi få stopp på det?
 47. 1 point
 48. 1 point
  För att komma i ketos o gå ner i vikt hade jag tänkt. När man nått målvikten börjar man tyvärr äta som innan och så är kilona där igen.
 49. 1 point
  Ja det är som jag säger att man lurar inte kroppen två gånger. Jag äter som dig men kommer inte i ketos. Undrar vad det kan bero på?
 50. 1 point
  Jag har tidigare haft problem med vita beläggningar på tungan (innan och efter LCHF). Men när jag fick börja blodtappa mig på grund av min hemokromatos = (kroppen lagrar mycket järn på grund av en gendefekt) och järnvärdena normaliserats så har det vita försvunnit Med det vill jag inte säga att alla med vita beläggningar på tungan har Hemokromatos, utan att "tunghälsan" kan nog säga en del om hur vi mår i resten av kroppen, en vit beläggning behöver inte vara candida, utan det kan var något annat som är i obalans i kroppen.