Jump to content

Oijeberg

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male

Oijeberg's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

0

Reputation

 1. Jag brukar ta caesarsallad (minus krutonger då) på Vero. Inga problem att få extra dressing och parmesan. Supergod!
 2. Vi använder samma kokkärl förresten, men diskar med olika diskborstar. Och gjutjärnspannan använder vi inte alls till hennes mat. Här blir det mycket kött och potatis, såser gjorda på iMat, låtsaspasta (får på recept), köttsoppa på burk, pyttipanna, korv stroganoff, potatissoppa, men ofta samma mat som vi fast anpassad. Skinka är bra, skinksås med pasta t ex. Egna köttbullar, köpeköttbullar funkar, Lithells korv är fri från allt sånt som hon är allergisk mot. Men läs alltid innehållsförteckningen, ibland justerar de recept och helt plötsligt är det något tillagt. Leverpastej funkar (en del i alla fall) och sylta uppskattas här.
 3. Vi har tagit både pricktester och blodprover. De kunde visst inte översätta dessa resultat för att se om någon allergi minskat verkar det som, så jag ser helst blodprover. Har inte provat solroskärnor, kanske vågar göra det framöver. Måste kolla om det finns någon korsallergi först. Hon har mandelallergi, så det går inte. Och hasselnöt och jordnötter. De som testades... Får väl öka på med andra sorters nötter nästa gång. Vi har heller inte provat avokado. Päron och citrusfrukter funkar, men inte äpple och katrinplommon. Sen beror det lite på allmäntillståndet hur reaktionerna blir. Men en paleokost kanske funkar.
 4. ... Och all fettförbränning stannar av då levern har fullt upp att ta hand om alkoholen, har jag hört i alla fall. Rätta mig gärna.
 5. Här finns en treåring i samma situation. Hon tål dock havre. Men stenfrukter funkar inte. Och nyss fick vi konstaterad nötallergi. Suck. Hon får kalcium och nu snart även D-vitamin på recept, efter att JAG tagit upp det. Borde väl läkaren berätta för mig kan man tycka. Men som vanligt måste man själv läsa på och ta reda på vad som kan behövas. Lång resa detta, men nu tror jag vi har någon så när koll på alla allergier. Jag skulle gärna se en LCHF-kost till henne, men jag tycker det är svårt. Hon är inte speciellt förtjust i kolhydrater, så en lunch till exempel kan bestå av köttbullar, sås och majs. Socker i form av godis och kakor går däremot ner. Rekommenderar kokosfett, köp på hälsokosten. Finns utan smak. Steker i det, och har i vällingen för mer energi. Jag följer tråden och tar gärna emot tips du får. Lycka till!
 6. Och lägg upp några skivor salami bredvid, blir knapriga och goda till osten!
 7. Glöm inte silver i cancerbehandlingen.
×
×
 • Create New...