vestg

Medlem
 • Innehållsantal

  3
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om vestg

 • Rank
  Nyanländ
 1. Tack för tips och stöd ovan. Nej- jag har inte haft inflammation i tarmen - aldrig besvär av tarmfickor. Och jag har inte ont i magen nu heller. Det jag har besvär av är tryck över bröstet - typ i halsgropen och det påverkar min andning. Det gör helt enkelt ont att ta djupa andetag eller dra in luft hastigt genom näsan. Det blir värre när jag lägger mig ner. Trycket över matstrupen/luftstrupen började i samband med att jag åt salladen med rå blomkål i (även annan sallad, groddar, salami och fetaost - en "bra" lchf lunch liksom) för 5 dagar sedan. Därefter började magen kurra lite extra och jag rapar mer än vanligt (vilket liksom varit borta helt sen jag la om diet) - mer som magkatarr - men utan att det gör ont, ej heller "sura" uppstötningar. I söndags fick jag feber och trycket över halsen ökade. Sökte läkarhjälp igår måndags. Min läkare bad mig bokstavera till LCHF - så därifrån väntar jag mig ingen hjälp om detta kan vara kostrelaterat... Tog snabbsänka enligt ovan. Vanlig sänka hög (vet ej hur hög) - har dock haft hög sänka tidigare utan att de kunnat koppla det till nåt. Kontrollerade ekg, puls, syresättning - allt normalt. Skickad på lungröntgen - allt ok. Väntar nu svar på sköldkörtelprover. Lätt feber sedan i söndags. Håller ut med dieten efter bästa förmåga - en smörgås slank dock ner när jag kände mig ynklig häromkvällen. Funderar på hur mängden fett och minskat kolhydratintag påverkar sköldkörtel, galla och magkatarr - Finns nån bra info? (@stammis:Tack för länkarna om sködkörtelpåverkan ovan)
 2. Väntar på svar på sköldkörtelprover - därefter får det väl bli uppföljning. Ovan vid att ha höga infektionsvärden utan att jag har varken snuva, hosta, ont i halsen eller liknande. Tänkte ev att blomkålen satte fart på nån magkatarr, eller att det ökade fettintaget påverkade. Eller kan kostomläggningen påverka sköldkörteln och dess funktion?
 3. Har ätit relativt strikt LCHF under en månad. Resultatet visar sig nu -5kg! Magen har varit lugn och fin hela tiden. MEN efter att ha ätit en sallad som bland annat innehöll rå blomkål, för 5 dagar sedan började besvär med ett tryck över bröstet - eller snarare nedre delen av halsen. Det blir värre när jag lägger mig ner. Magen började kurra och efter några dagar blev det jobbigt att andas för tryckbesvären, och lätt feber. Har periodvis haft lite besvär med magkatarr. men inget sedan jag la om diet. Försöker äta så "normal" mat som möjligt och lägger till feta såser, ost, en klick extra smör. Dricker ibland en kopp buljong och saltar lite extra. Har varit hos läkare och det är inget fel på hjärtat, ingen lunginflammation men snabbsänka är rejält höjd (110).