Jump to content

timotin

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

timotin's Achievements

(2/7)

8

Reputation

 1. Jag och min man är på väg att ge upp lchf för barnens del. Det faktum att ketos sabbas hela tiden pga att skolan stjälper i ungarna potatisbullar med sylt och liknande varenda dag - och sedan kommer de hem och äter sig mätta på fett, grönsaker och kött/fisk (dvs de vräker i sig - de har ju varit hungriga!) - det gör att vikten går fullständigt åt pipsvängen. Vi har hållit noga på Monique Forslunds kostråd och trots detta, vägen dottern mer än någonsin. Det är självklart inte Forslunds fel utan skolmatens, men kombon funkar uppenbarligen inte. Att ändra skolmaten är ett evighetsprojekt - har hört att det finns de som lyckas övertala skolköket att köpa in Bregott istället för margarin men att det tagit så mkt energi att det knappt var värt besväret. Kan någon ge mig ett vettigt råd?
 2. Tack snälla du, jag tror att du har helt rätt. Det känns helt fel i magkänslan för mig också att gå till den där läkaren igen. Det enda är att jag skulle vilja hitta fler som tänker likadant som jag i verkliga livet också. Just nu är det en lång diskussion varenda gång man ska umgås med folk om vad vi äter och inte - jag tror det mest var därför det lockade mig att gå dit - att de skulle hålla kursen för flera familjer tillsammans. Men nu hittade jag ju lite likatänkande här så det känns bättre! Hoppas att ditt vuxna barn hittar sin väg till en bra hälsa, hen också! <3
 3. Ja, nackdelen med kaloriräknandet är att man lätt äter fel, vill kompensera och så får man gå hungrig. Och jag tycker inte att barn ska behöva vara hungriga - det är ju, som Monique Forslund säger - inte lätt att lära och leka om man är hungrig... Tack för dina tankar.
 4. Tack för tipsen! Ja, jag tror nog inte att vi kommer ge oss iväg till den där läkaren igen. Dottern mår redan bättre. Vi började sommaren med att deala med barnen om att de fick varsin leksak mot att låta bli lördagsgodiset på hela juli månad. Sen lagar vi lchf-glass nästan varje dag och de går ändå ner i vikt. Underbart att se henne springa på snabbare fötter!
 5. Hej! Vad intressant! Att de skulle lära sig äta havregrynsgröt ... Hmmmpfff. Tänker det vore toppen att träffa andra överviktiga barn och leka och lära sig om kost ihop med andra familjer, men det skulle nog bli en konstig känsla för dottern ifall vi först går dit och deltar och sen går därifrån och säger att allt de har sagt är fel. Låter som ett bra sätt du har att förklara. Jag försöker också att inte lägga för mkt fokus på vikten, dock hade dottern redan börjat märka det och anklagar sig själv redan fastän hon är så liten. Men den här sommaren har redan lett till att hon är både lättare och piggare. Underbart att se - nu gäller det bara att hålla i tömmarna när skolan och fruktstunder och mellisar med juicer börjar ... Funderar på att skriva att hon är diabetiker ... eller helt enkelt att barnen är allergiska mot vetemjöl och socker - det skulle nog räcka rätt långt.
 6. Hej. Behöver någon att bolla med som har tänkt till omkring lchf och barn. Min dotter 6 år, är överviktig och vi har fått tid hos barnläkaren för att få hjälp till hösten. Blir dock fundersam när jag ser att vårdcentralen följer Claude Marcus program - är det bra? Kör de på fettsnålhetsmetoden eller kan man använda lchf då? Dotterns kost är inte helt enkel att fixa, för hon är också allergisk mot en hel del saker, främst nötter, men har även varit allergisk mot en hel del grönsaker. Behöver alla tips omkring barn och viktminskning som jag kan få - det känns som att lchf-vägen kan vara rätt, eftersom jag ser att hon svullnar upp direkt av bröd, pasta och socker. Tack på förhand!
×
×
 • Create New...