Nisse

Medlem
 • Innehållsantal

  76
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

173 Utmärkt

1 följare

Om Nisse

 • Rank

Senaste besökare till profilen

461 profilvisningar
 1. Problemet är att det viktiga värdet TG / HDL indikerar på Some insulin resistance: 2.0–3.0 Ditt värde ligger på nära 2,9 Significant insulin resistance and heart disease risk is found at ratios >3.0 195,8/68,6 ger 2,85 TG mmol/L = mg/dL / 2,2= 195,8 HDL mmol/L = mg/dL 1,76= 68,6
 2. Ät en gång per dag endast och då äter du ordentligt men inget skräp så löser du ditt problem. Men det gäller att våga och det gör endast några få.
 3. Man kan undra varför i stort sett alla i Sverige mörklägger just det Malhotra pratar om? Varför pratar Folkhälsomyndigheten inte en stavelse om immunförsvar? Varför pratas det överlag inte om immunförsvar i Sverige? I andra delar av Världen pratas det massor?
 4. Nisse

  Fasta

  Hej! Fastar varje dag sen 2019-01-05 (+14mån) enl. OMAD 23:1 protokoll LCHF/Keto och det funkar fint trots att många utsatt mig för "stenkastning" under året att såå kan man väl inte göra bla bla. Svenska avundsjukan kan te sig vill ja lova. I detta innefattar hård träning (i fasteläge) 5-6 dgr i veckan inkl flera långlopp på cykel/skidor senast nyss Vasaloppet Det går bara man vill även vid 64års ålder :) Allt för att må bäst, vara stark, lätt bra mätvärden blodsocker, visceralt fett, blodtryck, vikt 73kg/181cm) artärspänst pulsvågvärde (egen mätare på allt) syreupptagning etc.
 5. OMAD är lösningen tillsammans med LCHF och inget fuskande lägg sen till konditionsträning varje dag. Då du händer saker.
 6. I Sverige blundar man gärna för precis det du pekar på. Så gör även vården och alla politiker.
 7. Har kört 23:1 fasta OMAD tillsammans med strikt LCHF och tuff träning i 13 månader nu och de funkar kanon. Cykelträning på trainer, stakmaskin, vikter allt funkar.
 8. Ett tips gör en mätning av din Artärstelhet (Arteriografi)
 9. Om du konverterat till 23:1 OMAD protokoll så har du sluppit ätit under din flygning utan bara "njutit" av att fasta tillsammans med vatten & kaffe/te
 10. Hej Lyssna på Jason Fung mfl. (kan komma med flera bra tips) så borde du kunna fasa ut dina fasansfulla piller över tid. Men det kommer också kräva att du inte fuskar kvar i det förflutna och kommer också krävas ökande mängd av fysik aktivitet.
 11. Eller varför inte ge nån du bryr dig om och som är på väg in i ohälsa en blodsockermätare. Ett bra ändamål om än lite eljest men som kan betyda massor övertid för din vän och kanske en "sista" spark i baken att ta tag i sitt liv innan det är "för sent". Kan givetvis missuppfattas också men den risken kan de va värt. Jag har gjort just detta och den personen som fick mätaren har rättat upp sitt liv rätt ordentligt sen dess, sen puzzelbitar äntligen föll på plats.
 12. Hej Birgitta Har själv gjort en "resa" från top 102kilo (2003) till idag 73kilo, har ej haft dina besvär men likväl stora problem med värk i fotleder, rygg, nacke etc. där jag så här i efterhand vet att alla mjölmat, socker i alla former och fel i fettintag var dom stora bovarna. För mig var det Jonas Colting som "öppnade dörren" för 6-år sedan till ett helt nytt tänkande och på den vägen är det fortfarande. Har skruvat till mitt kostintag ett snäpp till sen snart ett år tillbaka med att gå från LCHF till Keto/OMAD och för mig har det fungerat ypperligt utan problem. Håller helt med dig att det kanske inte passar alla så där har du säkert en poäng. Och att gå från stort sockerberoende till OMAD är nog inget som dom flesta klarar av utan det krävs nog lite stegvis gång om man vill komma dit. Gläder mig att du pekar ut gluten & mjöl som en nyckelbov till värk och smärta, att sen få vårdapparaten att inse detta är nog inget vi kan hoppas på i första taget. Stora pengar, arbetstillfällen och prestige står på spel för många och där är hälsan och enskilt lidande tyvärr inte vinnare så här långt. Fortsätt med din goda gärning, böcker etc. så fortsätter jag med mitt tänk på mitt håll och ser fram emot lite nya utmaningar 2020 (64år) som Vasaloppet, CykelVasan, VätternRundorna, några veckors Spanien träning och så klart att fortsätta äta super god, energität LYX mat varje dag. Vi kanske ses framöver är ju i Jämtland på besök lite nu å då.
 13. Nisse

  Farlig magfetma

  Zepp Har du mätt din visceral fett nivå? Kulmage går att få bort men det krävs ändring i ditt kostintag.
 14. Nisse

  Farlig magfetma

  Hej! Har du testat nivå visceral fett på en scanning våg? Där får du snabbt en hint om hur det ligger till. Och det där med "strikt" LCHF kan va väldigt svävande, vis av egna misstag. Hur ser din längd / vikt ut? Själv släppte jag upp "tyglarna" under senare del av 2018 i nån fartblindhet och var lite för liberal och vips så vara visceral nivå 8 i stället för 5 Och vikten drog iväg till 85 kilo. Sen jag konverterade till OMAD (23:1) har saker hänt rätt fort Nu är det åter 5 i visceral fett och ca 73kg (som jag var innan under lång tid) på vågen 181cm/63) (Och träningsmängd etc. är densamma) Och det är en himla skillnad i speed i varje steg. Att sen mätning av artärspänst ligger på en 35-årings nivå och syreupptag är sjukt bra för min ålder är en bi effekt Lägre TG/LDL lite högre HDL och lägre PSA känns också bra (med ökat intag av mättat fett konstant) Men mät visceral fett i steg 1 är mitt nr 1 tips
 15. Hur många bryr sig om viktiga kvoten TG/HDL?