Jump to content

marias

Medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skåne

marias's Achievements

(2/7)

1

Reputation

 1. Ja det låter som hypotyreos eller binjureutmattning. Jag äter strikt Paleo för min sköldkörtel och binjurar. Med gott resultat. Du kan ju inte köra Paleo nån dag och sen sätta i dig en pizza. Gluten förstör tarmarna och tar månader att reparera. Ska du äta Paleo ibland och gluten ibland kan du lika gärna äta gluten alltid, för det ger ingen effekt att "hatta". Kroppen hinner inte läka. Mjölk skapar inflammationer. Socker/stärkelse sabbar med insulinet. Har du problemen du har, hade jag kört på 100 % Paleo.
 2. Jag tog bort mejerier för att det lätt skapar inflammationer och rubbar hormonnivåerna i kroppen. När jag slutade med alla komjölksprodukter + gluten + vitt socker gick jag ner väldigt mkt i vikt. Jag vet inte vad som gjorde att jag gick i ner i vikt. Förmodligen en kombination av allt tillsammans. Mindre inflammationer i kroppen.
 3. Förmodligen för att kosten är väldigt begränsad och man inte äter frukt, bär eller alla grönsaker. Det förstår jag att man får brister.
 4. Se det inte som att du inte lyckats. LCHF passade uppenbarligen inte din kropp och metabolism. Men detta är så tragiskt, LCHF ska alltid presenteras som lösningen på allt. Och när man inte lyckas, tar man det på sig själv som ens eget fel, när det inte är det. Jag gick själv på LCHF i ett år och blev sämre på faktiskt alla plan. Det hjälpte inte ett dugg. Efter 1½ år med Paleo/sköldkörtelkost har jag äntligen lyckats gå ner i vikt och fått bukt på mina problem.
 5. Hur mår du annars? Är du trött, har dåligt med energi, sover mkt, annat?
 6. Jag har fått bättre hälsa av att äta mer protein.
 7. Det är väl inte så konstigt att du får ett sug på mat efter några timmar?! Vad irriterad jag blir på folk som skriver att man bara ska öka på portionerna. Nej, det är inte lösningen för alla. Jag hade/har själv detta problem. Jag kan inte äta tunga måltider, jag blir dålig på det. Jag behöver äta lite, ofta. Jag äter frukost, då äter jag en bit kött med spenat och hemmabakat mandelbröd. Sedan tar jag något litet på jobbet, t.ex. ett päron eller så. Och så lunch, äter jag en sallad oftast. Sedan är det inte konstigt om man blir lite hungrig igen vid typ 1530-tiden. Jag brukar vänta tills jag kommer hem och antingen gör jag något lagat eller så gör jag en smoothie på bär. Alla människor har inte samma metabolism! Alla kan inte trycka i sig hur mycket som helst till lunch eller frukost. Vissa behöver äta lite och ofta. Andra kan äta en fetefrukost och stå sig till eftermiddagen. Och om du har problem kopplat till blodsocker och liknade, kolla upp din sköldkörtel och om du behöver göra något ytterligare för kosten. Att trycka i sig massa mer fett är heller inte lösningen för alla människor. Din kropp kan hungra efter annan typ av mat. Jag har själv varit där och fått lägga om min kost helt och hållet.
 8. Jag har själv sockerberoende men inte haft problem sedan jag slutade vitt socker och gluten för 1½ år sedan. Jag bara lessnade en dag och slutade med allt, rakt av. Trött på ett helt liv med sötsug. Idag äter jag Paleo och har inget söt/kolhydratssug längre.
 9. Soja är även GMO samt hormonstörande.
 10. Kritiken mot LCHF censureras nog ofta, eller så ger folk upp. Jag har själv ätit LCHF i ett år och debatterat i olika LCHF-forum på nätet. Jag håller mig alltid saklig men blev där bemött med rejäla personangrepp från LCHF-kostare. Jag anser att problemet är att LCHF presenteras som lösningen på allas problem. Man verkar inte förstå att människor har olika former av metabolism och mår olika bra, därför är det som med allting annat. LCHF passar skitbra på någon men inte alla. Att lägga fram det som en universallösning för världens problem tycker jag är befängt. Jag blev själv sämre av LCHF och gav det ett år. Idag har jag hittat mitt i sköldkörtelkost/Paleo och trivs som fisken i vattnet. Men alla mår inte bra på Paleo och jag skulle aldrig påstå att det fungerar för alla.
 11. Jag fick också gallsten av LCHF och jag rekommenderar dig inte att fortsätta med LCHF efter operationen. Du kan sabba din lever rätt rejält och på rätt kort tid, som i sin tur sabbar övriga organ, bland annat binjurarna. Jag säger inte att det blir så, men det kan bli så. Jag får kämpa jättemycket med att rensa min lever och stötta mina binjurar för att jag varit dum och ätit massa fett. Exempelvis mår jag dåligt av griskött, banan, ägg, kokosprodukter och annat fett. Jag äter idag sköldkörtelkost/Paleo och äter mycket t.ex. kyckling, nötkött och grönsallad, frukt och bär. Detta också på rekommendation av västerländska läkare såväl som läkare i kinesisk medicin.
 12. Mina psykiska problem blev sämre av LCHF. I synnerhet med min ADD blev ju 100 gånger värre. Aldrig varit så seg och kunnat koncentrera mig så dåligt som med LCHF. Hjärnan behöver bränsle (kolhydrater) och det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater.
 13. Du kanske inte ska fasta, din kropp kanske inte mår bra av det? Så enkelt kanske det är.
 14. Har du kollat upp dina binjurar och hormonnivåer (progesteron, östrogen)? Har du gjort hårmineralanalys och kollat kroppens värden i övrigt? Det är jättesvårt att veta hur din kropp mår utan att ha mer att gå på. Jag har själv hypotyreos och binjureutmattning. Min hypotyreos är nästan läkt av att jag går på sköldkörtelkost/Paleo. Binjurarna stöttar jag upp genom att undvika tung/alldeles för fet mat (som sabbar binjurarna) samt genom mycket bär och frukt och grönsaker. Men som sagt vet jag inte om det kan fungera för dig, det beror som sagt helt på hur din kropp mår och vad den saknar.
 15. Jag har haft övervikt i alla år och efter att ha testat alla möjliga dieter gav jag upp. Lösningen kom när jag började med sköldkörtelkost/Paleo. Visst kan du testa din sköldkörtel hos vårdcentralen men bli inte besviken om deras svar inte ger något. Man kan ha problem utan att det syns på proverna. Då får man jobba själv eller via t.ex. en naturterapeut eller läkare i kinesisk medicin. Jag rekommenderar även att du kollar dina binjurar samt hormonnivåer. Man kan beställa tester och göra hemma och sedan testa själv med preparat. Har du t.ex. binjureutmattning är det inte rekommenderat att äta LCHF eller för mkt fett, eftersom levern blir överbelastad och förstör binjurarna. Då behöver du istället tillföra mycket näring som stöttar levern istället, via bär, grönsaker och frukt. Jag rekommenderar också boken "Kaos i kvinnohjärnan" av Mia Lundin, där allt står om hormoner och problematik kring det.
×
×
 • Create New...