Gå till innehåll

Xls

Medlem
 • Innehållsantal

  40
 • Gick med

 • Besökte senast

Inlägg postad av Xls

 1. Vatten och andra vätskor är lite lömska. Man har kanske varit törstig och hällt i sig en halv liter och då har man helt plötsligt ”gått upp” 0.5 kilo när man sedan väger sig en stund senare. 

  • Gilla 3
 2. 3 timmar sedan, iAnna sade:

  Det finns en länk under Nyheter. :)

  Varför länken ligger där kan man ju undra. Det är kanske någon i teamet som har ätit för mycket kolhydrater och som har blivit förvirrad och tyckt att det är en bra plats att gömma undan forumet på?

   

   

  • Gilla 2
  • Haha 1
 3. 2 timmar sedan, HelgeK sade:

  Om professor Tim Noakes råd till mamman varit felaktigt att ge, då hade professor Tim Noakes blivit dömd för misconduct. Det blev han inte.

  Nja. Noakes blev frikänd för att han inte påstått att han gett rådet i egenskap av läkare och medicinsk expert, utan bara som en "low carbohydrate diet proponent" som det står i hans twitterprofil. Domen säger ingenting om huruvida det var ett korrekt eller felaktigt råd.

  • Gilla 1
 4. Jaha, nu är forumet alltså i molnet. För mig som forumanvändare så innebär det ju absolut ingen skillnad. En ny version av forumprogramvaran är det, men den kunde ni säkert haft på era egna servrar. 

  Jag hade personligen föredragit om forumet befann sig i ett smörpaket i stället för i ett moln, men man kan ju inte få allt. 

  Och som jag undrade tidigare, blir det nu även ett diskussionsforum på dietdoctor.com?

  • Gilla 5
 5. Jag läste också vad Anna skrev. Hon hade testat och märkt skillnad. 

   

  Hon är ju gift med mannen bakom AquaLogik som säljer mojen, så det hade nog blivit lite jobbigt där hemma om hon hade dissat den.   :)

  • Gilla 4
 6. Vilken fråga såhär på fredagskvällen :P . Som den petmoster jag är så vill jag påstå att man just då gör ett avsteg. Men det är ju min personliga åsikt. Jag har ändå aldrig gillat frukt så jag kanske inte är opartisk i frågan :rolleyes:

   

  Ja, absolut gör man ett avsteg från NCHF. Men de flesta klarar sig nog med mer eller mindre strikt LCHF. Ett äpple skadar inte. Fråga Isaac Newton, han fick ett i huvudet och överlevde. Nu är han i och för sig död sedan länge, men det beror nog inte på just det äpplet. 

  • Gilla 7
 7. Ät det som DU mår bra av. DU bestämmer. Inte mycket mer att säga om det. Ha en trevlig kväll. Själv pimplar jag vin (torrt vitt och rött) just nu och mår bra. Levern gillar det inte, den hade hellre ägnat sig åt fettmetabolism istället för att bråka med alkoholen, men är det fredag så är det och snart är jag och min lever tillbaka på banan igen. 

   

  Jag förstår vad du vill med ditt inlägg. Vi får se om någon nappar på betet. 

  • Gilla 4
 8.  

  Hallå,
   
  Det verkar som vitamin D3 tillskottet som jag tar av 1200 UI består av 30 UG per droppe. Och eftersom jag fick rådet att ta 3 droppar per dag av detta från mitten av april, skulle det betyda att  endast har tagit 90 UI dagligen !!? Så i princip kan min vitamin D-nivå kan fortfarande ligga på 7!
   
  Jag kommer att göra en annat vitamin D3 test denna vecka och sedan träffas min husläkare igen.
   
  Hon kommer förmodligen att ompröva tillskottet. Men jag funderar på att beställa mig en ordentlig vitamin D3 tillskott på nätet.
   
  Vilken Vitamin D3 tillskott i flytande form rekommenderar ni för att återställa min Vitamin D3 nivå på 7 asap?
   
  Jag funderar på att beställa dessa vitamin D3 tillskott från denna webbutik:
   
   
  Några andra råd?

   

   

  Nu vet jag inte om jag missuppfattar dig. Men 90 µg (mikrogram) D3 är 3600 IE. Det tillskott du länkar till ger 5000 IE per dos. 

 9. Precis så. Trådstartaren raderade sitt inlägg och tråden blev då helt obegriplig.

   

  Nu minns jag inte hur lång tid efter trådstarten som inlägget redigerades, men det vore kanske läge att stänga av möjligheten att redigera sitt inlägg efter en timme eller så. Då har man fått möjlighet att rätta uppenbara knasigheter som stvfel och syftningsfel och annat otyg. 

   

  Tänk först och skriv sedan och stå för det du har skrivit. Det finns ingen anledning att man ska kunna redigera gamla inlägg. Tycker jag i alla fall.

 10. Jag äter nog kanske 1/3 OM jag blir riktigt sugen, så självklart förstår jag att detta egentligen inte är ultimat, men ibland blir man bara så knaprigtsaltsugen...

  Om alternativet är av typen chips, popcorn och ostbågar så är det alldeles jättebra.

   

  Gurkstavar eller minimorötter/delade morötter tillsammans med crème fraîche smaksatt med önskade kryddor är också ett bra substitut till skräpet.

  • Gilla 4
×
×
 • Skapa nytt...