Jump to content

Prostinnan

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Prostinnan's Achievements

(2/7)

3

Reputation

 1. Ja, men du kan väl läsa det som har postats under veckan.
 2. För att Andreas med Team ska få normala arbetstider tycker jag att lördag o söndag ska vara helgdagar. Alltså inga nya inlägg under de dagarna i framtiden. Vi andra 'slöa' lyssnare o läsare behöver inte förvänta oss något särskilt under de dagarna. Jag anser att det också ska gälla de engelsktalande. Ta semester i framtiden och vanliga arbetsveckor - det ska ni vara unnade - precis som alla vi andra. Jag är numera pensionär, men väldigt nyligen, och vill att ni ägnar er åt familjen och vännerna.
 3. Härligt tidsfördriv! Ska försöka komma ihåg något om detta du skrivit här nu när det är fruktogrönsakssäsong i vårt nordliga land. Efter en trist vår och sommar - maj, juni och juli - är det ju ändå helt fantastiskt att vi fått några bär, frukter, grönsaker öht. Rosorna hos mig har inte mått bra, men de finns ju trots allt. Bina som bor i mina övre ventiler på husgaveln har äntligen vågat sig ut nu och surrar omkring överallt i trädgården. Koltrastungen är mycket nyfiken och studerar mig hela tiden - tror att jag sitter i vägen för något han vill åt. Vänder helst ansiktet mot solen nu när den äntligen visar sig, men 'bakbenen' är helt kritvita. Vad göra? Visst har vi mycket att bekymra oss över, men inga förskräckliga stormar som skördar liv, utan att få det tunga, gamla stenhuset att få in tillräcklig värme att ta emot långväga gäster. Öppnar äntligen fönster och dörrar för att värma upp. Skönt att ha 21,5 på kvällen. Kaminen har gått varm tidigare varje kväll under den sk sommaren.
 4. Tack Zepp! Ännu en innehållsrik kommentar med massor av info från dig. Behöver vi komma ihåg allt detta eller klarar vi oss bra med 'ovanjordsgrönsaker'? Jordnöten lärde jag mig om många år innan jag kom i kontakt med LCHF.
 5. Jag kör precis som du - äter ett mål om dagen och trivs med det. Ibland kan jag äta lite nötter, etc, i mitt ätfönster förutom huvudmålet. Några dagar i veckan fastar jag helt om jag inte är hungrig. T ex nu när det blivit varmt, soligt och skönt i Skåne i alla fall. Njuter av solen i stället för mat!
 6. Tack HelenaB och K Granelli! Har tydligen en del att läsa på (har A Fernholms bok) och lyssna till ikväll för att få större förståelse för det här med levercancer. Min mor drabbades och dog tre veckor efter diagnos. Hon har aldrig nyttjat alkohol, men var förtjust i sötsaker, bakverk, bröd, etc. Var dock inte diabetiker.
 7. Tack HelgeK, jag får försöka sätta mig in i det som du länkade till.
 8. Insulinresistens - fettlever - levercancer? Har lyssnat på en del föredrag från konferensen i Sydafrika och undrar om det finns något samband mellan ovanstående begrepp? De två första förstår jag har ett samband, men kan detta även leda till levercancer? Fettlever kan ju både bero på icke alkoholrelaterad och/eller alkoholrelaterad, kan den ena eller andra eller båda leda till primärcancer i levern? Har inte lyckats få fram några svar, tyvärr. Någon som kan hjälpa mig förstå dessa samband lite bättre. Tack på förhand!
×
×
 • Create New...