Gå till innehåll

Yvette

Medlem
 • Innehållsantal

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Yvette

 1. Alla har olika historier och det verkar som inte alla når sin målvikt. Jag får väl testa mig fram. Jag jobbar nu med att komma ner i kolhydrater. Det är svårt att komma ner under 30g/dag och behålla den goda matupplevelsen.
 2. Det där med fasta. Det känns jobbigt att vara hungrig. Det är ju poängen med LCHF att slippa vara hungrig. Hungrig har jag varit med viktväktarna i 15 år och vill helst slippa det. Det jag funderar på med fastan är om det inte är själva kalorireduktionen som ger viktnedgången. Eller funkar det även om man kompensations äter resterade av tiden?
 3. Gladan, får jag fråga hur många kilo du tappade efter du nått ketoacidosen?
 4. Efter 4 veckor med måttlig LCHF har jag inte fått någon viktnedgång. I går testade för första gången ketonstickor, ingen ketos :-(. Jag får säga att måttlig LCHF är lätt och trevligt att följa. Strikt LCHF är betydligt svårare att följa. Är det någon som vet hur lågt jag måste gå i antal gram kolhydrater för att nå ketos, och hur länge måste man hålla det innan man kan se det på stickorna?
 5. Jag bajsar bra, varje dag;-) Har du inga ketoner på stickan när du dricker Pepsi Max? Jag får väl testa strikt LCHF, sluta med Max och köpa ketonstickor. Frågan är om man dessutom inte ska räkna kalorier. Jag känner ibland ett sug efter mat utan att vara direkt hungrig.
 6. Något ät riktigt tokigt. Nu väger jag 2,5 kg mer än när jag började för en månad sedan.?????? Jag kommer inte i mina kläder längre.
 7. Jag är 171 cm lång och håller mig till < 5g/100g kolhydrater. När jag har kollat brukar jag hamna mellan 20-50 g/dag. Äter mejerier och vill fortsätta med det. Kaloriintaget ligger kring 1800- 2100/ dag. Jag har inte varit hungrig. Det är snart dags för min period, men så här mycket brukar jag inte gå upp utan ca 1,5-2 kg.
 8. Nu väger jag 0,6 kg mer än innan jag började med LCHF och midjemåttet är en cm större än initialt. Vad är det som händer? Jag börjar bli rädd och funderar på att hoppa av. Är det någon som kan förklara detta?
 9. Tack för alla fina råd. Jag känner igen det där med illamående. Det brukar dock vara snabbt övergående. Jag ska ta rådet att fortsätta som jag gör nu i 3 månader. Jag håller mig till regeln <5g kolhydrater/100g. Efter att ha gått på kolhydratbaserad kost i 15 år så känns det väldigt svårt att sluta med mejerier. Att äntligen få äta grädde och fet yoghurt gör mig lycklig :-), det har jag verkligen längtat efter. En annan sak som jag har funderat på är "Pepsi Max". Den ovanan började 1994 och jag har säkert fått i mig 1,5 liter dagligen sedan dess. Suget är mycket lägre nu sedan jag
 10. Jag har har en viktnedgång på 2 kg under 3 veckor. Den första veckan tappade jag ett kg. Jag undrar över era erfarenheter. Är det vanligt att det är så här trögt i början? Ska jag börja räkna kalorier? I övrig mår jag jättebra på kosten. Har varit viktväktare i 15 år, och alltid hungrig. Det slipper jag nu :-). Om jag går ner 1 kg per månad så är det helt ok för mig bara jag vet att det funkar på sikt. På bloggen skrivs det bara om stora viktnedgångar initialt. Vid start vägde jag 76,6 kg och jag ska ner till 65. Som viktväktare vägde jag som lägst 59 kg men då tränade jag mycket och var preci
×
×
 • Skapa nytt...