Jump to content

Zackarias

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Zackarias last won the day on December 20 2013

Zackarias had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Finland
 • Interests
  Har ätit liberal lchf, sedan maj 2012, undviker gluten och socker helt! Är normalviktig och tränar ganska mycket. har fått stora förbättringar gällande magbesvär, bättre återhämtning och immunförsvar

Contact Methods

 • Skype
  .

Zackarias's Achievements

(2/7)

33

Reputation

 1. Jag är väldigt plattfot. Kunde förut inte springa mer en några få km p.g.a svår värk i fötterna. Jag har också fått två par specialgjorda sulor för 4 år sen, som jag fortfarande använder i skorna. Märkte dock inte någon förbättring. Men springer nu sen 2 år med vibram fivefingers 3-5 ggr i veckan. Och tänjer fötterna nästan varje kväll. Och plötsligt kan jag springa nästan hur långt som hellst. Om jag inte löper på flera dagar/veckor så har jag värk nästa gång jag beger mig iväg. Jag har även på senare tid börjat springa helt barfota några km, men får då så sjuka trampdynor att jag knappt kan gå dagarna efter. Har någon annan märkt det som löper barfota? Kan tillägga att jag även har problem med liktornar vilket säkert kan vara en delgivande orsak.
 2. Märker inte heller av någon skillnad bara kolhydraterna kommer från naturliga källor och inte spannmål. Däremot blir jag gasig i magen av vissa frukter ex. Äpple. Äter dock en banan varje morgon till yogurten, och de e inga problem.:-)
 3. Tänkte starta en tråd där vi kunde diskutera erfarenheterna av lågkolhydratkost och träning. Där man inte alls pratar om viktnedgång eller fakir kost. Utan fokus är kost för hälsa. Och träning för hälsa.Tycker allt är så prestations riktat idag... kilon hit och dit, både på vågen och i gymmet. Det vore roligt att höra av andra likasinnade och få en blick av hur många vi är, som klarar av rotfrukter och mjölkprodukter. Som undviker mjöl och socker, men kan unna sig det vid fest med inget annat en kanske dålig mage som påföljd, och ökad motivation att äta riktig mat.:-) Jag vet att det inte kallas LCHF men jag har bara nämt lågkolhydratkost. Och det är för mig 25-100g kh. Ps. Om det redan finns en sådan tråd får nån gärna visa mig dit.:-)
 4. Kan man egentligen äta för mycket protein när man är normalviktig och tränande? Väger 62 kg, är 17 år och tränar 3-6ggr/vecka. Äter 2-4g protein/ kg kroppsvikt. Blir inte mätt om jag inte äter mycket, o sen är det ju såå gott!! :-)
 5. http://www.jonasbergqvist.se/blogg/2014/5/29/min-forelasning-pa-kunskapskanalen-onsdag-den-4-juni-kl-1720/ Kanske coltings föreläsning kmr imorgon 6.6?
 6. Hittar någon annan Jonas Coltings föreläsning? Finns den uppe?
 7. Om man tittar på koden som står på ägget så får man en del information. Det kan tex vara: 0 FI 345 2 FI 345 3 FI 345 0= från burhöns 2= från frigående höns 3= ekologiska ägg FI= ursprungsland De tre sista siffrorna är packeriets adresskoder.
 8. Ingenting om ketogen kost för hälsa, inget om nyttan av att göda sina goda magbakterier, inget om näringstät mat eller annat intressant som diskuteras i lchf-världen just nu. Håller med om det, men gällande att gå ner vikt så skulle många ha nytta av att läsa det hon skriver.
 9. http://www.annahallen.se/ska-jag-fettbomba Bra inlägg av Anna Hallen
 10. Hmm...men magnesium förbränns ju mera av vid hög fysisk aktivitet. Och jag hade fulla värden gällande D3 (om man utgår från skanningen), dessutom kmr ju våren/ sommaren tillbaka med långa soliga dagar (är mycket utomhus):-)
 11. Jo, ja antar att det är tunntarmen som det syftas på. Fick inga siffror, detstod bara att ph var försurat.
 12. Jag var förra veckan på en introspect skanning, svaren visade att jag var mycket försurad, hade inflammerade magslemhinnor, och kraftig magnesiumbrist.(på gränsen till magkatarr) Blev därför ombedd att sluta med d-vitamin, eftersom magnesiumet inte kan tas upp vid höga doser d-vitamin. Dessutom hålla bort socker , spannmål och mjölk. Äter nu :http://www.shopping4net.se/Haelsokost/Mage-tarm/Tarm/ProBion-Daily.htm http://www.alpha-plus.se/produkter/item/allzym-dpp-iv-90-kap.html http://www.alpha-plus.se/produkter/item/ultraclear-sustain-840-g.html Plus magnesium, zink och fiskolja. Läste om chlorella som verkar ha bra effekt vad gäller ph- balansen. Vad tror ni om detta? http://pulstagning.se/2012/october/chlorella.html Gapsdiet rekommenderar ju en smoothie av gröna bladgrönsaker, (där man kan blanda med chlorella)som ska vara bra för magen/tarmarna. http://tarmochpsykologi.wordpress.com/full-gaps-diet/ Ps. Intressant detta med ph när både mamma och pappa också var/är försurade.
 13. http://svenska.yle.fi/artikel/2014/01/22/professorer-kommenterar-mobil
×
×
 • Create New...