Jump to content

MaxMin

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

MaxMin's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

0

Reputation

  1. Jag vet inte var jag har fått detta ifrån, men jag har bipolär sjukdom och står på Litium. Jag har ett minnet att jag har läst att magnesium och litium är antagonister och att jag därför bör vara försiktig med att justera mitt magnesiumintag uppåt. Är jag ute och reser?
  2. Jag blandade en "kallsup" och det känns som jag mår lite bättre. Hade fruktansvärd huvudvärk innan och är trött i huvudet. Går inte att plugga när man mår så här. Ungefär så här kan en dag se ut. Frukost: Magic Bullet Coffee Lunch: Oftast något med ägg och ovanjordsgrönsaker. (idag blev det kebabsallad) Middag: Kött/Fisk/Fågel med fet sås och grönsaker (ikväll ska jag göra revben i lergryta och blomkålsmos till) Kvällsfika: Det är särskilt här på kvällen som jag blir sugen på något. Någon kväll har jag ätit 50 gr 90% choklad och någon kväll "LCHF-glass". Tänker mkt på mat dessa timmar. Är egentligen inte hungrig, bara sugen.
  3. Jag ska testa en "kallsup". =) En av anledningarna till att jag övergått till LCHF är att jag har försökt att gå ner i vikt med Aftonbladets viktklubb. Det har triggat igång jojo-bantning och ångestdrivande kalorijagande för att till sist mynna ut i hetsätande. Jag hade haft ett relativt bra förhållningssätt till mat en längre tid innan jag började räkna kalorier igen. Jag väger mer än när jag började med viktklubben och jag mådde psykiskt dåligt. Jag bestämde mig för att jag INTE skulle bokföra någon mat mer utan försöka lita på mättnadskänslan. Jag kan känna den, men jag har svårt att sluta äta ändå. Samtidigt försöker jag övertyga mig själv att jag kör med kettlebells för att stärka musklerna, men inne i huvudet är det ett monster som vill jaga kalorier också med träningen. Jag vet att jag måste släppa detta med LCHF, men det är inte lätt.
  4. Jag har kört på med LCHF i en vecka nu. Det har gått relativt bra matmässigt och jag kör ganska hardcore. Jag försöker med andra ord skala bort så många kolhydrater som möjligt. Jag tror jag får tillräckligt med fett i mig. Jag har trots det ätit min "LCHF-glass" vid något tillfälle som är ca 50 gr bär och grädde och 90% mörk choklad. Jag ska ha mens vilken dag som helst och har enormt sug på mat generellt, men också sötsaker. Jag har märkt att jag är fruktansvärt trött i musklerna; även när jag går kortare sträcker så suger det riktigt i musklerna. Min sambo har samma problem. Nästa vecka tänkte jag börja träna kung-fu och funderar på hur länge tröttheten i musklerna kommer att hålla i sig? Kan jag ändra något för att det ska bli bättre? Ett annat problem är att jag blir riktigt irriterad över småsaker. Min sambo har fått stå ut med irriterade kommentarer över ingenting. Det ligger inte i min natur att brusa upp på detta sätt. Jag har haft problem med hetsätning och varit inne i en period nu innan jag bytte till LCHF. Jag har till och med svårt att känna mig mätt ibland på fettet och vill bara ha mer och mer mat. Jag vet att jag löser inte detta problem enbart genom att bytta kost, men det är ohållbart att jag fortsätter på samma spår. Tacksam för tips och råd
×
×
  • Create New...