AML

Medlem
 • Innehållsantal

  10
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

33 Bra

Om AML

 • Rank

Senaste besökare till profilen

413 profilvisningar
 1. Dr Malhotra har också vid tillfälle sagt (på någon av kostdoktorns videor) att patienter med tidigare hjärtinfarkt kan behöva statiner.
 2. MariaBM håll ut sen njut! Jag känner igen måtten när jag hade det som värst. Med hjälp av LCHF lyckades jag tappa en del centimeter och kilon men inte så mycket som jag önskade och behövde. När jag sedan blev sjuk i hjärt- och kärlsjukdom (som fanns där sedan tidigare men jag visste det inte, 1½ år med LCHF botar inte en person som levt över 50 år med farlig kost) gick jag ner ytterligre12-13 kg och blev normalviktig. Vad var skillnaden, för jag åt fortfarande LCHF? Jag räknar inte kalorier men i min ålder kanske man måste tänka på mängden, hur ofta man äter osv. Att stress skulle spela roll kan knappast ha stämt på mig, jag var stressad och rädd efter sjukdomssituationen, sömnen blev försämrad av medicinering osv. jag gick ju ner i vikt ändå. Många har beskrivit saken skickligare än jag här på forumet men jag tror att en metabolt störd kropp och kanske psyke tar lång tid att förändra. Vi är vana och gillar att äta ofta, kvinnor speciellt med sin fikakultur och bakning i parti och minut. Även LCHF kräver rimligt intag av mat, dvs inte för mycket. Jag åt väldigt lite men väldigt bra mat när jag gick ner de 12-13 kilona. Jag tillät mig blåbär och grädde men i liten mängd, jag åt kött och fett och fuskade i princip aldrig (skräck och rädsla är ett bra incitament för att lyckas att följa en diet slaviskt :-)). Ett råd, lägg lappen med måtten i en låda. Använd kläder som markör för att se om du minskar i omfång. Sorgen över att ha hamnat i kroppsligt förfall gör ont så väck inte upp den i onödan genom mätande och vägande. Lycka till!
 3. AML

  äsch!

  Igår fick jag lust att äta mer än jag behövde och köpte två kycklingklubbor för 7:50 på COOP. Mumsade upp på dem i bilen på parkeringen utanför och de smakade riktigt bra (förhoppningsvis inte en massa socker i marineringen?). Det känns skönt att mina excesser numera inte inbegriper kakor och annat gift. Lycka till och du kan slänga det dåliga samvetet åt skogen. Så länge du återtar ditt chefskap över dig själv är det okej! Lycka till!
 4. Ofta förknippas LCHF med att man behöver gå ner i vikt. Du skriver att det kanske inte behövde äta LCHF...jag tror alla behöver äta LCHF på en eller annan nivå oavsett utsida. Hoppas det kommer att gå bra för dig, även om man inte får ALLA fördelar som beskrivs på Kostdoktorns sidor. Att slippa suget efter mjöl/socker/fett, att dra ner på tillfällena man äter har varit en befrielse för mig.
 5. Jag förstår ditt dilemma. Vill berätta helt kort varför jag tar statiner. Efter att ha ätit lchf under 1,5 år fick jag en hjärtinfarkt 2016 (52år och kvinna). Det var hemska tankar efter infarkten, jag hade dåligt samvete, kunde jag ha levt mitt liv annorlunda? Är det pga av lchf eller allt socker och vetemjöl jag ätit i mitt liv? Mitt kolesterol togs under eller precis efter infarkten då det sägs ligga lite lägre än vanligt. Jag hade 1.0 HDL och 7 LDL. Innan infarkten åt jag inte statiner, hade normalt blodtryck och blodsocker. Hade nog ändå metabolt syndrom, kanske fettlever, magen var ngt för stor. Jag blev ganska utsatt av sköterskan på hjärtmottagningen pga min kost men jag har fortsatt äta lchf men mer olivolja än smör och ännu mer grönt än tidigare. Statiner äter jag nu (kostdoktorn har tidigare skrivit att statiner kan vara bra för personer som haft hjärtinfarkt-sannolikt pga att statiner kan vara inflammationshämmande). Idag är mina värden och apokvoter perfekta med statiner. Finns det råd att ge så är det nog att fundera på vilken personlighet man har. Har läst Göran Sjöberg och hans resa efter en hjärtinfarkt och hans mod att våga ifrågasätta läkare och mkt annat. Men jag är inte Göran, jag vågar inte, iaf inte än. Lycka till med att ta beslut. Man kan alltid ändra sig.
 6. Läser Anders Hansens "Hjärnstark". På sidan 157 skriver han att nybildningen av hjärnceller försämras av stress, sömnbrist m.m OCH en kost med mycket fett, särskilt mättat fett -smör och ost. Letat efter någon studie han kan ha refererat till men nix. Letar febrilt på nätet och får många träffar på "demens", det är möjligt att man ser höga blodfetter/högt blodtryck m.m. (metabol sjukdom) som en risk för demens och gör kopplingen höga blodfetter-högt intag av mättat fett. Någon klurig person som känner igen någon studie eller själva kanske läst Hjärnstark och fattat direkt vad det handlar om? Jag tänker att Anders Hansen är en smart, välutbildad människa som tänkt till...
 7. Intressanta svar, tackar. Jag läste dem tidigare men sen glömde jag mitt lösenord. Måste vara alla statiner jag äter! Jag ska checkas för FK, men tack för tipset.
 8. Tittade på Mosleys program häromdagen på SVT om hans test för att sänka kolesterolet. Han intervjuade även en läkare som hade mycket att säga till om vid behandling av hjärt-kärlsjukdom och som ansåg att man bl.a bör sänka kolesterolet för att minimera risken för hjärt-kärlsjukdom. Att inte äta mättat fett, hårdost, ägg osv ansågs vara det som sänkte kolesterolet bäst (kanske höjde det HDL bäst, vem vet), de sa inte ett ord om varför kolesterol skulle vara dåligt, inte ett ord om apokvoter osv. Det är svårt att förhålla sig till vad som är "sant". Jag har ätit LCHF i drygt 1,5 år och fick en hjärtinfarkt 52 år gammal. På sjukhuset sade sköterskan "ja, vi får in många LCHF-are med hjärtsjukdom"!? Hjärtdoktorn jag träffar säger att jag inte har några riskfaktorer mer än höga kolesterolvärden (hade lågt HDL och mkt högt LDL, dvs LCHF med mkt mättat fett kanske inte är den bästa maten för min kropp-jag fuskar inte med bröd, pasta eller liknande). Är det någon som kan ge mig lite förståelse för Mosleys tänk? Å ena sidan säger man det är okej med mättat fett, å andra sidan äter man mycket mättat fett får man högre kolesterol? Man säger ju också att levern producerar mindre kolesterol ju mer man äter kolesterol, nån sorts jämvikt. Men då borde Mosley inte kunna sänka sina kolesterolnivåer med upp till 30 procent. Upp till 20 % kan man sänka sitt kolesterol säger de läkare jag träffat och då förstår jag ännu mindre att ägg är fritt att äta, enligt Kostdoktorn om det faktiskt kan skapa problem för vissa människor. Hur vet man vilka vi är utan tester, sjukvården är inte så intresserade att ta prover på människor som inte ser sjuka ut. En bra sak kom fram i programmet och han var nog en näringsfysiolog/kemist, han menade att man bör få individuell rådgivning vilken mat som passar bäst.
 9. Hej! Du tror inte att det är urtikaria? Jag har haft tre tillfällen med kliande utslag (kliar väldigt och man vill helst inte sluta) efter att jag började med lchf i feb 2015. I feb fick jag på bålen, blev väldigt rädd, hela bålen och halsen var prickig och kliade fruktansvärt. Andra gången i juni och då blev det mkt även i ansiktet och sista gången i aug, då hade jag medicin, antihistamin för just urtikaria och kortisonsalva så det blev inte så mycket. Att ändra kost kan vara en stor påfrestning för kroppen. De kliande utslagen är inte själva problemet utan histaminet och det tar ca 6 veckor för kroppen att hantera det. Man behöver inte vara allergisk men man kan få lite för mycket av något, i mitt fall misstänker jag mandelmjöl men har egentligen inte en aning! OM det är urtikaria hjälper oftast inte receptfria antihistamintabletter på apoteket, utan läkare skriver ut bättre grejer.