Gå till innehåll

DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  899
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  14

DRAKULLA vann senast 15 Mars

DRAKULLA hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 332 Enastående

Om DRAKULLA

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

1 947 profilvisningar
 1. Jag körde Carnivore + fasta i ungefär två månader. Sedan kände jag att jag ledsnade på att endast äta animaliskt. Viktnedgången gick bra i början för att sedan slå ner på takten och det kändes därför ej värt mödan med att fasta så ofta. Huruvida församlingen i mina tarmar har bytt skepnad har jag inte verktyg för att mäta men hoppas att de släppte in ett gäng "smalisbakterier" under tiden. Sedan läste jag om P:E dieten (protein:energi) av Ted Naiman och om vikten av att äta en högre andel protein, mindre fett, fortfarande lågkolhydrat. Carnivore och P:E dieten kan ju gå lite in i var
 2. DRAKULLA

  Protein

  Bret Scher m. fl. om vikten av att äta tillräckligt med protein.
 3. Jag vet inte orsaken till att du inte vill äta mer protein men undrar varför. Får du problem med blodsockret? Jag tipsar dig om att lyssna till Ted Naiman ang. protein. Han menar att vi bör basera våra måltider på protein och sedan lägga till måttligt med fett och lite grönt. Fett och kolhydrater i sig tillför i princip enbart energi. Näring som du behöver finns i proteinet med alla aminosyror, mineraler, vitaminer som vi behöver. Dina hungerkänslor kan kanske bero på att kroppen inte har fått tillräckligt med näring.
 4. En recension av Martina Johansson: https://martinajohansson.se/review-p-e-diet-vs-keto/
 5. Jag har testat P:E ett tag nu. Har hittat ett läge på mina måltider som passar mig bra. Det känns faktiskt på sätt och vis som en mix mellan GI, Dukan och LCHF. Jag har inte läst Naimans bok om P:E dieten ännu, bara lyssnat till ett antal Youtubebeskrivningar och erfarenheter från P:E kontra LCHF. Ganska enkelt att basera måltiderna på mycket protein tillsammans med lite fett och lite kolhydrater (precis som förut). Magra mejerier är okej och jag gillar mager keso och grekisk yoghurt 0% fett. Thomas de Lauer har testat att köra mer proteinrik/fettsnål kost två dagar/vecka(annars LCHF)
 6. Hej! Jod är bakteriedödande. Det gynnar inte fermenteringen. Annars funkar det med Himalaya, havssalt eller annat jodfritt salt. Angående socker så är det nog en del av smaken på just Kimchi men själva fermenteringsprocessen bör funka utan socker. Jag brukar fermentera grönsaker(surkål) och har även gjort Kimchi ett par gånger utan socker och utan rismjöl. Lycka till!
 7. Jag tillagar kycklinglever emellanåt. Jättegott ihop med bacon, grädde och några lingon. Gör också leverpastej med kycklinglever och anjovis(häller bort sockerlagen). Gott! Jag varnar dej dock för att köpa kycklingnjure utan att vara påläst med recept för just njure. Jag gjorde det misstaget en gång och stekte likadant som kycklinglever. En odör som luktade pissgubbe i hela huset fick mej att nästan spy! Kunde inte äta. Man ska tydligen lägga njuren i mjölk innan. Hade inte koll på det.
 8. I den bästa av världar är omgivningen förstående och kan hjälpa till att underlätta livet för personer som har NPF-svårigheter. Så ser det tyvärr inte ut. Min son fick diagnos autism förra året vid 29 års ålder. Det hade varit ännu bättre om han fått denna diagnos tidigare men symptomen var inte så glasklara. Efter ca två års NPF utredning med avbrott hit och dit så fick han sin diagnos och en enorm lättnad spred sig över honom och oss. Det tog sin tid men han fick hjälp att komma igång med ett arbete som passar. Han upplevs som gladare och helt okej med att ha sin diagnos på papper, e
 9. Mmm...vid lite närmare eftertanke så blev jag nyfiken på Naimans PE diet. Har kollat in några Youtubepresentationer och räknat Naimans alla magrutor ett antal ggr. Jovisst, jag är en inbiten LCHFare men jag har ändå svårt att hålla vikten. Såå....något behöver göras! Dessutom ser jag det inte som en stor avvikelse från maten jag äter. Inte så svårt att öka på proteinet en del och minska på tillsatt/överdrivet mycket fett. Kolhydratintaget kan ligga på samma nivå.
 10. Jag är inte så vass på matematik och kanske har missuppfattat det men handlade inte Skaldemans ratio om att fettmängden skulle överstiga/vara lika som protein+kolhydrater tillsammans? Naimans ratio är ju att proteinet ska överstiga/vara lika som fett + kolhydrater tillsammans.
 11. Inom ramen för lågkolhydratkost så finns det som bekant många varianter såsom traditionell LCHF, LCLF, Atkins, Dukan, GI, ISO, Paleo, Karnivor..... För vissa kan nog PE fungera bättre för hälsa och vikt när de även reducerar fettintaget. Det är väl då främst tillsatt fett som man kan skruva ner på. Att däremot äta upp äggulorna och hela entrecoten ger ju så mycket mer näring än vad en stor smörklick ger.
 12. Strunta i att räkna kalorier! Är du mätt så har nog kroppen fått det den vill ha.
 13. DRAKULLA

  Collagen

  Collagen innehåller en del glycin som kan förbättra sömnen. Inte så dumt ändå!
 14. DRAKULLA

  Collagen

  Om det underlättar för dej med collagen under själva fastan så kanske det kan funka ändå, precis som med benbuljong. Denna tjej har fastat sig ner i vikt med varannandagsfasta i över ett år. Hon berättar att hon alltid tar collagen i kaffet på sina fastedagar och att det underlättar för henne.
×
×
 • Skapa nytt...