DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  616
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  9

DRAKULLA vann senast 12 Februari 2017

DRAKULLA hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 115 Enastående

Om DRAKULLA

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

603 profilvisningar
 1. Pojke som får äta vegankost tvångsomhändertas

  Ja, tyvärr drar dessa ner ryktet om veganer. Jag har en vän som är vegan och hon är absolut inte fanatisk. Hon äter vegankost för hälsans skull sedan många år. Hon är mycket påläst(fysioterapeut) och noga med näringsinnehåll och skulle säkerligen kunna nära ett barn att hålla sig friskt men det gäller ju inte alla veganer precis som med andra kostinriktningar. Om alla barn som livnärs på skräpmat skulle omhändertas så skulle det bli ganska många.
 2. Godmorgontråd?

  Jag har ingen hund men jag fick med min man på en timmes promenad igår. Utan koppel denna gång. Han fick en ny höftkula inopererad i januari och har promenerat en del med kryckor. Igår lämnade han kryckorna hemma. Härligt!
 3. viktnedgång

  Har viktväktarna gått i konkurs......?
 4. LCHF för 90-åringar?

  Min mamma som är 85 år har aldrig anammat mina idéer om kosten utan bara sett dem som bantning. Jag börjar nu bli bekymrad över hennes hälsa. Hon har fått vaskulär demens p.g.a. medfött hjärtfel och därav dåligt syreupptag. Vissa dagar bättre än andra. Hon har även sedan många år Osteoporos och har brutit många ben i kroppen under åren. Det som är mycket bra är att hon alltid gått dagliga långpromenader och äter fisk flera ggr./vecka. Mindre bra att hon gärna äter fettsnålt och margarin och socker. Hon och pappa bor fortfarande hemma i huset och pappa tar hand om det mesta nu. Han är pigg än så länge. De kommer inte ut på promenad varje dag nu och mamma har ont i ryggen, försämrad aptit och går stadigt nedåt i vikt (47kg.) Pappa är bekymrad och har tagit hjälp av hemtjänsten för att lägga mamma för natten(ryggont). Pappa har alltmer tagit över matlagningen som tidigare var närmast obefintlig. Som tur är så är pappa av den sorten som lyssnar på mina idéer. Han åt upp surkålen jag gav dem(mamma ville inte ha så klart). Han provade även MSM för sina knän. Jag tänker att jag ska försöka få honom förmedla lite mer näring till mamma. Jag håller nu på att baka lite näringskakor som jag tänker skicka med honom hem idag. De är bakade med nötter, mandlar, kokosfett, mörk choklad och med dadlar och fibersirap som sötning. Långt bättre än köpekakor. Köpte även en burk kokosfett att skicka med honom , samt info om kokosfetts inverkan vid demens.
 5. Godmorgontråd?

  Tack för info, Zepp! Detta har jag inte läst om Ricinolja förut. Det finns olika sorter att köpa; for magen (oralt), utvärtes, ögondroppar mot gråstarr. Använder den för utvärtes bruk nu som hår och hudförskönade medel. Blir vackrare för varje dag såklart. Bildbevis kommer vid ett senare tillfälle.....
 6. Fasta - Hur?

  Ja, det är ingen tvekan om att fasta är överlägset den mest ekonomiska kosthållning som finns. Kombinerar man den med fina råvaror de dagar man äter så får man en ganska normal matbudget. Jag hoppar över frukost ca 6 dagar/vecka och bedömer att jag m.h.a. detta sparar ca 400 kr/månad som jag spenderar på det lite dyrare sortimentet(ekologiskt).
 7. Fasta - Hur?

  Men hur är det då? Vissa vitaminer, mineraler och annat finns mått för hur mycket per dag som är rekommenderat. Om jag äter en gång per dag så kan jag äta en näringstät måltid som täcker dagsbehovet, japp så långt är jag med men sen när man fastar ex. en vecka är det då så att kroppen inte behöver denna näring då? eller spelar denna fasteperiod inte så stor i långa loppet? Har det inte riktigt klart för mig men jag tror på att fasta är hälsosamt
 8. LCHF för 90-åringar?

  Många äldre tappar aptiten. Det kan då bli ännu svårare att äta näringsriktigt. Som sagt viktigt att omgivningen ställer upp.
 9. Vad är optimalt natrium intag.

  Kalium är vad jag förstår svårt att överäta men viktigt att få i sig. Enligt Dr. Eric Berg behöver vi 7-10 cups sallad/gröna grönsaker per dag för att komma upp i 4700 mg./dag. Salt är nog lite svårare att hitta ett riktmärke för vad som är lagom. Verkar som vi får parera saltkonsumtionen efter kolhydratintaget. Lyssna på kroppens signaler efter törst/icke törst.
 10. Om allergier i Fråga doktorn

  I fråga doktorn i måndags pratades det om allergier. Allergiläkaren Magnus Wickman var gäst. Några minuter in i programmet ringer en man in till programmet och berättar att han efter många år med pollenallergi har blivit kvitt allergin sedan han slutade äta vetemjöl. MW förklarar hur vetemjöl och björkpollen är närbesläktat och att vetemjöl kan ge reaktioner. Han berättar även vilka andra livsmedel som är besläktade när det gäller allergier. https://www.svtplay.se/video/17169978/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-21-5-mar-18-45?start=auto Här finns ännu en argument för att inte äta vetemjöl. Bra att tipsa om när släkt/vänner/kollegor lider av kommande pollensäsong. Vid eftertanke så stämmer detta in på min man. Förr fick han alltid pollenallergi och han fick även reaktioner på köpeäpplen och råa morötter. Han äter mycket begränsat med vetemjöl nuförtiden(serveras inte så ofta) och han har de senaste åren ej haft pollenallergi. Han kan också äta köpeäpplen och råa morötter utan problem. Jag trodde att det hade med åldern eller annat att göra men nu verkar det logiskt att det är mjölet som påverkat tidigare.
 11. Det har börjat!

  Vad bra att du hittar tillbaka!
 12. koka saft utan socker??

  Eftersom du vill kunna göra saft och sylt så utgår jag ifrån att du inte kör superstrikt LCHF eller bjuder andra. Ett alternativ vad gäller sylt kan vara att mosa i lite omogen banan som sötning. Viktigt att den är grön(resistent stärkelse). Jag köper helgröna bananer ibland , skivar dem och lägger dem i frysen. Smidigt att ta fram önskad mängd. Mörknar ej i frysen. Jag använder ibland fibersirap när jag gör sylt och glass mm. till familjen(och mig). Den är dyr men den absolut bästa ersättaren till sockersötma enligt mig. Ingen bismak. Den har också sirapsegenskaper så att man kan göra kolasås och sånt om man skulle vilja någon gång. Vad vet jag..? https://www.apotea.se/fiber-sirap-clear-450-g
 13. Du är vad du äter - Annika Sjöö

  Ja, det är bättre att få i sig fibrerna också tillsammans med näringen i grönsakerna. Håller blodsockret i bättre schack. Jag har inspirerats av Dr. Eric Berg när det gäller att äta mycket gröna grönsaker, 7-10 cups/dag för att täcka kaliumbehovet(potassium) är vad han förordar. Det kan vara svårt att få i sig dessa mängder, speciellt om man endast äter 1-2 måltider/dag. Jag köpte mig en mindre blender som jag kör ner en massa nyttigheter vad jag har hemma som t.ex grönkål(har strimlad i frysen), spenat, vetegräsjuicepulver, avokado, selleri, broccoli, citronmix(med kärnor och skal) från frysen, lite blåbär & hallon ibland. Tar det till efterrätt. Eric Berg: https://www.youtube.com/watch?v=F1_I80tze60 https://www.youtube.com/watch?v=2QdHE9oNuLs
 14. MAF-tråd

  Välkommen tillbaka Maria! Har undrat var du tog vägen. Du brukar vara aktiv på forumet.Jag har saknat dina inlägg. Har du gått vilse?
 15. Njure - tillagning?

  För den som har tillagat grisnjure utan att först blötlägga den som man ska som jag gjorde kanske kan känna igen min beskrivning. Ren urin kanske luktar bättre än detta t.o.m.