DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  864
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  12

DRAKULLA vann senast 31 Mars

DRAKULLA hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

3 189 Enastående

Om DRAKULLA

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

1 494 profilvisningar
 1. Hej och välkommen till forumet! Hoppas att du kommer att trivas med din nya livsstil som ju LCHF är. Färdigbantat med kaloriräkning och fettsnålt. Vi är många här på forumet som äter LCHF kost sedan många år tillbaka. Jag började för ca 18 år sedan och har inte tröttnat på maten. Trots att jag de senaste åren dragit på mig extrakilon igen under klimakteriet så ser jag ingen annan kost som lösningen på ett hälsosamt ätande. Livet på forumet är ett ställe att hänga på där vi stöttar och tipsar varandra men också berättar om vardagliga händelser runt omkring😊.
 2. Samma här. Sedan kan det ju hända att jag gör något praktiskt ändå men jag gillar känslan av oplanerad tid för mig själv🥰. Jag har ett kreativt och socialt jobb där jag har människor inpå mig hela dagarna samt fysiskt omväxlande så det har nog med det att göra också. Att få en stunds stillhet och höra mina egna tankar är mumma för själen.
 3. Det verkar som du har en hel del i ryggsäcken att bearbeta. Har du fått någon hjälp med ditt mående över huvud taget...?😟
 4. DRAKULLA

  Fasta

  Om det enbart handlade om kalorirestriktion så skulle nog andelen fett vara lägre. Ca 400-500 kcal. rent fett i en måltid upplever jag som mättande. Autophagi och nya stamceller tycker inte är att förakta! Detta innebär INTE att man blir vegetarian alla dagar. Övriga dagar kan man kötta på bäst man vill och inta högre antal kcal. som vanligt med LCHF. Denna diet är tänkt som några dagar ibland, inte hela tiden.
 5. DRAKULLA

  Fasta

  Jag praktiserar 18:6 5 dag/v. Blandar in helfasta någon dag emellanåt när det passar, OMAD ibland. Varierar medvetet. Det senaste inslaget som jag testar är "fasting mimicking diet". Var lite skeptiskt innan jag provade men det funkar jättebra för mig, blir mätt och nöjd. Anledningen till att jag testade var att jag äter pedagogiskt på jobbet(med egen matlåda). Om jag ej äter någon mat blir det många frågor och eftersom det finns viss ätstörning hos en person så vill jag inte utmana det. Fasting mimicking diet: ca 800 kcal/dag (jag äter allt i en måltid till lunch, OMAD) max 10 g. vegetabiliskt protein (ej animaliskt) max 10 g. kolhydrater (massvis med blandade blad och grönsaker) Resten fett (vegetabiliskt, jag använder mycket kokosgrädde, olivolja och fuskar med en klick smör) Denna diet under några dagar ger bevisade effekter liknande helfasta.
 6. Jag har en fundering.... Jag undrar om klimakteriebesvär såg likadana ut långt tillbaka i tiden innan vi sög i oss så mycket gifter som idag finns i vår omgivning. Jag har det senaste året intresserat mig för detox och hörde någonstans(kommer ej ihåg källan, tyvärr) att många av de gifter/tungmetaller vi har samlat på oss under åren kan bidra till obalans av hormoner och därav också ge större besvär i klimakteriet. Svettningar lär vara ett sätt för kroppen att driva ut gifter/tungmetaller som blockerar det naturliga systemet. Verkar ganska rimligt när man tänker efter. Jag menar, tungmetaller/gifter ställer ju till med annan oreda i kroppen som t.ex. att hålla fast i oönskat kroppsfett, påverka hjärnan och nervsystemet i negativ riktning, skapa depression, utmattning, bidra till infertilitet mm.
 7. Japp! Det är hormonerna som ändras. Man kan få syntetiska eller bioidentiska hormoner att använda men det räcker/funkar inte för alla. Många behöver prova sig fram med olika hormoner/hjälpmedel. Enbart sömnproblemen som jag tror de flesta får på något sätt kan vara ett stort problem i sig.
 8. Ja det behöver pratas och upplysas mer om klimakteriet! Jag tror de flesta har hört talas om värmevallningar, torra slemhinnor och humörsvängningar men få anar nog att det kan påverka oss på så många områden och att det kan pågå under flera års tid mer eller mindre. Flera av symtomen är ju inte glasklara direkt och kan även ha andra orsaker. I denna ålder mixas detta ofta med kroppsliga åkommor, stress på jobbet och behövande anhöriga.
 9. Jag har sytt ett fint tält till min infraröda bastu och hela ekipaget har fått flytta ner i källaren till relaxrummet. Den första infraröda lilla bastun som var som en täckjacka i UFO-modell klippte jag sönder för att endast nyttja de infraröda värmeplattorna ihop med de infraröda lamporna som min man hjälpte mig att snickra ihop. Alltihop blev verkligen kanonbra och jag är helnöjd! Min man har också byggt klart en jättefin finsk bastu också intill relaxrummet och den nyttjas också flitigt. Svetten lackar och det känns verkligen som att driva ut orenheter ur kroppen. Det jag noterat senaste tiden är att ofrivilliga svettningar och ev. svettlukt har minskat sedan jag började basta. Bytte ut traditionell deodorant mot silverdeo(utan aluminium) för ca ett år sedan. Nu pausar jag deodoranten helt .ex. när jag är ledig och hemma. Snabbt gjort att ta i bruk igen om man vill ha sällskap....😘 Varierar bindemedel för utkommande gifter. Har lagt ner bentonitleran tills vidare (alldeles för äckligt), nyttjar Enterosgel, Clorella och nu har jag börjat med Pectasol-c(Pectin). Tar även mer sällar aktivt kol som t.ex. här om kvällen efter en tjejkväll med på tok för mycket vin i förhållande till vad jag tål(nästan inget). Då tog jag aktivt kol när jag kom hem och morgonen efter för att suga åt sig delar av den förgiftning som faktiskt en alkoholfylla/bakfylla är................Men trevligt hade vi😜 Har börjat lyssna mycket på Naomi Whittel på Youtube. Hon är fantastiskt behaglig att lyssna på.
 10. Nej, inte före jäsning....☺️
 11. Hej! Det finns varken någon som liknar Jonas Colting i kroppen eller någon vegan hemma hos mig och det finns lite att jobba på..... Håller inte på att tjata om maten men upplyser dem lite mellan varven och vi har med åren hittat en livsstil som funkar. Jag brukar laga mat så mycket LCHF det går, d.v.s. jag reder inte såser med mjöl och blandar inte ihop pastan med såsen. Eftersom mina familjemedlemmar är tämligen ointresserade av att själva laga mat så accepterar de när det endast finns sallad , stuvad vitkål eller wokade grönsaker till grytan..
 12. Detta uttryck ska jag ta med mig! Riktigt bra!☺️
 13. Om du äter extremt få kolhydrater så kan det ge illamående. Har hänt mig flera ggr för länge sedan. Det brukade bli avhjälpt med att knapra på en bit paprika eller dyl. Illamåendet försvann direkt. Du kan ju testa det.