DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  668
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  10

DRAKULLA vann senast 15 April

DRAKULLA hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 369 Enastående

Om DRAKULLA

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

901 profilvisningar
 1. DRAKULLA

  Älskar Kimchi! Kan jag äta den med ketokost?

  Fermenterade grönsaker som ju kimchi är en variant av är mycket bra att äta även på LCHF. Jag gjorde kimchi en gång och det gick bra utan socker och rismjöl. Rättika innehåller mycket få kolhydrater så det är fritt fram, morötter lite mer men med tanke på mängden kimchi som man äter vid en måltid så kan det väl inte bli någon stor mängd. Jag fermenterar grönsaker nu och då så att det alltid finns hemma och varierar blandningar i burkarna, ofta finns morötter med.
 2. DRAKULLA

  tjockis

  Eftersom du har reumatism föreslår jag att du äter glutenfritt. Gluten kan ställa till med mycket i kroppen även om man inte har en Celiaki diagnos. Det finns massor av brödrecept LCHF. Här kanske du kan prova något nytt? http://www.56kilo.se/kategori/recept/brod/ Om potatisen är svår att avstå så är nedkyld potatis(och ev. återuppvärmd) i liten mängd mycket bättre än nykokt. Det bildas då resistent stärkelse i potatisen som är mumma för tarmarna. Lycka till!
 3. DRAKULLA

  Startet med 16:8 Faste...

  Det är många som kör periodisk fasta kombinerat med LCHF. Jag gör det också. Periodisk fasta är mycket bra i syfte att hålla nere antalet insulinutsöndringar. Det blir nog lätt så att man vid PF minskar ner på det totala energiintaget(kalorier) och att kroppen då sänker metabolism som Borje skriver om ovan. Jag läser just nu Jason Fungs "Fetmakoden" och han förklarar precis detta med att kroppen sänker ämnesomsättningen om man minskar på det totala energiintaget. För att undvika detta så kan man äta mer mat vid varje måltid eller varva dagar med PF och dagar där man äter mer för att hålla uppe ämnesomsättningen. När jag började med 16:8 för 2-3 år sedan så hjälpte det mig att gå ner några kilon i början. Kilona kom tyvärr snabbt tillbaka. Jag har ändå fortsatt med PF för det hjälper mig från att småäta och det känns skönt att "städa kroppen" från dag till dag.
 4. DRAKULLA

  Smak och lukt

  För något år sedan hade min mamma liknande besvär. Ingenting smakade bra. Det visade sig att orsaken var att hon hade svamp i munnen.
 5. Glöm inte att vattna!
 6. DRAKULLA

  Meningslöst att äta Omega 3 tillskott?

  Var det enbart hjärthälsan som kontrollerades vid denna studie? Omega 3 ska ju enligt andra studier vara bra för hjärnan också, vilken är min främsta anledning att ta tillskott av omega 3. https://kurera.se/studie-jamfor-fettsyratillskott-med-lakemedel-barn-med-adhd-fick-farre-symptom-och-biverkningar/ I den bästa av världar så är det nog optimalt att få i sig det nyttiga genom maten men många mäktar nog inte med att äta så mycket fisk mm.
 7. DRAKULLA

  Trädgårdstråden

  Jag är inte så insatt i vattenfallens påsläpp och dess påverkan på grundvattennivån. Om vatten tas från sjöarna ändå så fylls de ju på vid fallens påsläpp, eller? Fallens dagar ser i vilket fall trevligt ut!
 8. DRAKULLA

  Trädgårdstråden

  Jaha,...nu förstår jag varför vattennivån sjunker i Vänern! Vi får snart problem att komma fram med båten till stugan...
 9. DRAKULLA

  Godmorgontråd?

  God morgon! Värmen fick mig att gå upp tidigare än nödvändigt idag(semester). Vi har en AC i sovrummet men den vill inte göra jobbet ordentligt så den kom inte ner under 27 grader(från 32) vid läggdags i går. Den låter som en jumbojet så vi måste stänga av den när vi lägger oss, tyvärr. Puh! Morgonkaffe med öppen altandörr nu, endast 20 grader ute. Härligt!
 10. DRAKULLA

  Börjat träna, eller?

  Håller alla tummar för dej!
 11. DRAKULLA

  Godmorgontråd?

  Göta kanal är fint! Förra sommaren tog jag och min man en dagstur på cykel längs med en del av kanalen, Sjötorp - Töreboda t&r. Mycket trevligt att kolla på slussningar av båtar och att småprata med trevliga människor. Rekommenderas varmt.
 12. DRAKULLA

  Börjat träna, eller?

  Ja, det är ju onekligen så att den trovärdighet och pondus vi vill uppnå i seriösa skrifter bleknar för varje stavfel, syftesfel o.s.v. Tyvärr. Hädanefter kommer jag läsa det jag skrivit extra noga innan det går ut i sajbärn....
 13. Väldigt hör igenkänningsfaktor här.... Jag har liksom du, Maria två söner även om de är lite äldre. De ständiga bekymmer som jag och min man haft med båda sönerna under många år är mer än vad man någonsin trott att man skulle utstå. Meeen..... föräldrar är av gjort av ett tåligt virke och man klarar och genomlider det mesta och .....reser sig igen. Denna veckan har varit för jä-ig och då tillkom även en begravningen av en svåger som "grädde på moset". I första skedet tappade jag matlusten och ville mest kräkas men sedan kom suget och jag tröstäter i skrivande stund med lite lchf-paj och glass(köpt men stevissötad) tillsammans med vitt vin i stort glas. För en halvtimme sedan hörde mig själv fråga en av sönerna om jag kunde få en cigg..!! (jag som alltid propagerat inför barnen om rökningens skadeverkan) Jag har dock bestämt mig för att vara tillåtande mot mig själv just nu. We are only human
 14. DRAKULLA

  Kolhydrater essensiella

  Den här är också märklig: " Många av förespråkarna menar att det går lika bra att till exempel träna och få energi av fett som av kolhydrater. Motståndarna menar att man då automatiskt går ner i vikt eftersom kroppen startar en turboförbränning. Med andra ord är den ketogena kosten en diet som gör sitt jobb men som man inte ska hålla på med en längre tid". För att man går ner i vikt...? Sedan när blev turboförbränning något som vi bör undvika.....? Hos mig är turboförbränning INTE mitt största bekymmer(snarare frånvaron av den), don´t worry!
 15. DRAKULLA

  Kolhydrater essensiella

  Från artikeln: DET HÄR ÄR KETOGEN KOST 1. Kött, fisk och skaldjur. 2. Kombinera med grönsaker, gärna gröna. 3. Bunkra upp med avokado. 4. Ägg är alltid bra. 5. Olivolja är ett måste i skafferiet. Jaha.....inte så värst saklig information om vad ketogen kost är. citat: "Samma studie visar att patienter med diabetes typ 2 kan få förbättrat blodsocker med en ketogen kost, precis samma som gäller för LCHF". Är det två olika dieter man jämför? Vad är skillnaden? Snacka om att detta förvirrar folk!