DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  694
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  10

DRAKULLA vann senast 15 April

DRAKULLA hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 502 Enastående

Om DRAKULLA

 • Rank
  Gammal i gården

Senaste besökare till profilen

975 profilvisningar
 1. DRAKULLA

  Fördela kolhydrater per måltid

  Förutom det som tidigare nämnts i tråden så tror jag också på att minimera antalet måltider per dag. Om man får i sig lite extra kolisar vid ett tillfälle så finns det nog en poäng med att nyttja lite periodisk fasta under kommande dygn.
 2. DRAKULLA

  Kefir/slemklumpar....

  Nu har jag skickat efter kefirgryn. Beställde lite annat från Amazon och hittade även kefirgryn. Vad spännande det ska bli! Öppnade idag en ny burk med syrade grönsaker och det smattrade av aktivitet mer än det brukar. Denna gång hade jag även lite torkade aprikoser och äpple i grönsaksblandningen. Kanske gav extra fart på de små. Tog med en burk till jobbet och bjöd på. Förvånansvärt många vågade provsmaka och flera tog mer. Jättekul med tanke på att flertalet av dem har autism och brukar vara försiktiga med det okända. De gillar också mina Stenåldersbröd och frökex innehållande både bönor, kikärtor och oliver +frön. Nästa bjudning blir kefir och kanske färskost av kefiren då. Roligt!
 3. DRAKULLA

  Godmorgontråd?

  Jag tror att barn/ungdomar idag blir mer upplysta om ALLT än vi blev genom mediaflödet, både på gott och ont. Som vuxen får man nog ta tillfällen när det passar och förklara för barnen/ungdomarna.
 4. DRAKULLA

  Kefir/slemklumpar....

  Jösses, vilket tarmparty man kan ordna!? Gör ni även färskost av kefiren?
 5. DRAKULLA

  Kefir/slemklumpar....

  Spännande! Nu blir jag sugen på att göra egen kefir. Jag har nördat in mej på tarmfloran extra mycket just nu, syrar grönsaker i stor upplaga och har nyss läst boken "Happy food". Det vore kul med något nytt experiment.
 6. DRAKULLA

  Godmorgontråd?

  Jag har ett ganska rörligt och varierat jobb i sig självt. Ibland händer det även att jag glömmer något och måste gå en extra vända och då blir det extra rörelse. Toppen!?
 7. DRAKULLA

  Godmorgontråd?

  God morgon! Jag var på föreläsning i går om arbetsglädje. Jag lyckades vinna en bok eftersom jag var snabbast att svara på vilken hjärnans viktigaste uppgift är. Jag ropade högt -ÖVERLEVNAD!!! Fick då boken "Skapa arbetsglädje" av Christina Stielli.
 8. DRAKULLA

  Bästa dieten på SVT

  När de nu ändå gör ett program om olika dieter förväntar man sig att de frågar en sakkunnig person kring varje diet som tydligt och klart går igenom vad varje kost innebär. Gärna också intervjua personer som levt med sin diet under flertalet år som berättar om olika hälsofördelar, inte bara viktminskning under en period. Tråkigt när TV journalister uttrycker sig lite slarvigt. Har inte sett del två men spelade in det.
 9. DRAKULLA

  Förbränning - fundering

  Instämmer med Peter B. Du måste inte nödvändigtvis vara i ketos för att må bra och gå ner i vikt. För många funkar det att äta fet yoghurt ibland och jag tycker du ska testa det och sedan kan du utvärdera efter ett tag hur det funkar med vikten. Viktigare att skippa brödet. Att äta strikt LCHF kan vara effektivt för viktminskning men också svårare att leva med i längden. Man blir liksom en UFO socialt sett.....?
 10. DRAKULLA

  Inspirationstråd!

  En återkommare hemma hos mig är makrill. Jag köper paket med filéer i frysdisken(färsk makrill i all ära men kan vara svår att få tag på och är då dyr). Jag lägger ut alla makrillfiléerna med skinnet ner på en plåt/form med bakplåtspapper. Krydda och in i ugnen 225gr. ca 20 min. Under tiden fixas blomkålsmos, coleslaw eller annat gott tillbehör.
 11. DRAKULLA

  Proteinet är din vän

  Det kanske också har betydelse hur ofta man äter sitt protein, d.v.s. om jag äter två mycket proteinrika måltider/dag(periodisk fasta) eller fördelar proteininnehållet över 5 måltider/dag. Eller är det endast proteinintag över tid som har betydelse i detta sammanhang?
 12. DRAKULLA

  Gå-bort-present?

  Blandade stora oliver med lite örter i en fin glasburk ?.
 13. Snart nere i spagat ju....?
 14. DRAKULLA

  Får inte ihop det

  Ett alternativ på mellis är äggmjölk. Låter kanske förfärligt men är gott och lent för magen. Finns flera variationer men här är ett recept: https://www.alltomlchf.se/maten/recept/aggmjolk/
 15. DRAKULLA

  Får inte ihop det

  Och dessutom är det så att alla vi här på forumet har hittat vår egen fungerande LCHF-vardag. Vissa har diabetes, allergier, sjukdomar av olika slag. Andra har en familj, ett arbete med udda arbetstider eller äter pedagogiskt. En del del tränar hårt fysiskt, andra inte alls. Vissa kombinerar med fasta. LCHF har ju också ett spann mellan strikt och mer liberal. En del växlar däremellan. Och många halkar ur spår ibland eller gör medvetna avsteg och hoppar upp på spåret igen. Det är ju naturligtvis viktigt att du vet grunderna för kosten först och sedan hittar du vad som passar dej i din vardag.