DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  875
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  12

Allt postat av DRAKULLA

 1. Det har blivit ett längre uppehåll med lamporna. De står kvar i källaren i mitt hemgjorda tält och jag kommer nog använda dem till hösten. Har bara inte varit sugen på något bastande på ett tag. Jag och maken funderade på att kombinera de infraröda lamporna med den vanliga bastun han byggde men det blir så varmt så jag föredrar de infraröda separat. Det blir en lindrigare värme med de infraröda, ungefär som att sitta i solen. Kan rekommenderas!☺️
 2. Jag har gjort en ovetenskaplig observationsstudie på mig själv... Jag använder Ovesterin salva i underredet för att hjälpa torra slemhinnor. Ja, det hjälper. Jag har även märkt en annan effekt av krämen som ej är väntad. Jag sover helt klart bättre de nätter jag har smörjt, ca 2-3 ggr/veckan. Enligt den information jag fått från olika källor så ska Ovesterin endast verka lokalt och inte påverka något annat, ex. sömn, humör etc. Har smörjt under några år och det tog ett tag tills jag upptäckte sambandet mellan skön djupsömn och smörj med salvan. Jag hade ju inte förväntat mig det. Det kanske inte är orimligt ändå när jag tänker på alla andra salvor med östrogen och progesteron mm som man kan smörja med och som ger effekt på olika sätt.
 3. David Perlmutter om olika blodgruppers betydelse för insjuknande i Covid-19 mm. https://www.youtube.com/watch?v=IQmUuuq12zw
 4. Tack alla ni som fortfarande skriver i denna tråd! Jag följer er resa genom dimman. Jag känner mig förundrad och sorgsen över vad mycket det kan innebära för en kvinna. Ta hand om er! ❤️
 5. Maria F! Det är ju för j...ligt! Varför är det så svårt? Tydligen har många läkare för lite kunskap om klimakteriesymptom. Det verkar mycket lättare att få antidepressiva mediciner utskrivna. Hoppas verkligen att du blir hjälpt av plåstren!
 6. I en av alla nyhetssändningar jag sett med Anders Tegnell så visades staplar och diagram över vilka i Sverige som avlider av Covid-19. Förutom att de allra flesta är äldre så var det intressant att se att personer boende i Sverige men födda i Somalia leder toppen av de avlidna(jämfört med svenkfödda). Cummins pratar om att personer med mörk hudfärg har lägre D-vitaminnivå. Den mörka hudfärgen är ju anpassad för soligt klimat där man får D-vitamin naturligt. I Sverige och andra nordliga länder blir det då brist. Borde vara väl känt.
 7. Ivor Cummins med en video i samma ämne.
 8. Ja, det får mig att fundera över varför vi får åldersfläckar. Är det något som kroppen rensat ut? Varför kommer de fram när man blir lite äldre? Mina fräknar har jag kvar sedan barnsben så det verkar vara en annan sak. Skönt att slippa brunögat i pannan!😉
 9. Jag kan konstatera att glutationskomplex faktiskt kan ta bort åldersfläckar. Jag har tagit detta tillskott under ca ett halvårs tid. Det var främst för att hjälpa levern med detox men jag var också nyfiken på om det kunde göra något åt den ålderfläck som jag hade ovanför mitt ena ögonbryn, ca 2 X 3 cm stort. Har hört/läst att det kan ge effekt. Jag har haft märket ett par år och sminkat över det. Nu är det helt borta. Otroligt! Fast att jag suttit i solen utan skyddsfaktor nu under våren. Inget allvarligt problem men ändå kul att se denna effekt.😊
 10. Hej och välkommen hit till forumet! Jag föreslår att du försöker lita på LCHF enbart och inte blanda med andra dieter. Med LCHF är tanken att du ska bli fettdriven och det blir omöjligt om du blandar in fettsnåla dieter. De dieterna brukar ju innehålla en hel del kolhydrater, i alla fall VV. Det är bra att försöka hålla ner antalet måltider/småätande till max tre ggr./dag och då ordentliga måltider. Du bör försöka hålla dig ohungrig fram till nästa måltid. Varje gång du stoppar något i munnen stoppar kroppen upp jobbet med fettförbränning. Kan vara svårt i början men man vänjer sig fortare än man tror om man vågar lita på att äta fet mat för mättnad. "Tålamod är fiskarens bästa vän" Lycka till!🙂
 11. Jag beställde från Storbritannien(för ca 2 år sedan) för att komma ifrån den höga fraktkostnaden från USA. Jag tror att varan importeras från USA till Storbritannien. Varan blir dyrare från GB men lite lägre fraktkostnad och så går det nog lite snabbare. Jag har sluppit tullavgift från GB, vet inte hur det är nu med den saken.
 12. Hej och välkommen till forumet! Hoppas att du kommer att trivas med din nya livsstil som ju LCHF är. Färdigbantat med kaloriräkning och fettsnålt. Vi är många här på forumet som äter LCHF kost sedan många år tillbaka. Jag började för ca 18 år sedan och har inte tröttnat på maten. Trots att jag de senaste åren dragit på mig extrakilon igen under klimakteriet så ser jag ingen annan kost som lösningen på ett hälsosamt ätande. Livet på forumet är ett ställe att hänga på där vi stöttar och tipsar varandra men också berättar om vardagliga händelser runt omkring😊.
 13. Samma här. Sedan kan det ju hända att jag gör något praktiskt ändå men jag gillar känslan av oplanerad tid för mig själv🥰. Jag har ett kreativt och socialt jobb där jag har människor inpå mig hela dagarna samt fysiskt omväxlande så det har nog med det att göra också. Att få en stunds stillhet och höra mina egna tankar är mumma för själen.
 14. Det verkar som du har en hel del i ryggsäcken att bearbeta. Har du fått någon hjälp med ditt mående över huvud taget...?😟
 15. DRAKULLA

  Fasta

  Om det enbart handlade om kalorirestriktion så skulle nog andelen fett vara lägre. Ca 400-500 kcal. rent fett i en måltid upplever jag som mättande. Autophagi och nya stamceller tycker inte är att förakta! Detta innebär INTE att man blir vegetarian alla dagar. Övriga dagar kan man kötta på bäst man vill och inta högre antal kcal. som vanligt med LCHF. Denna diet är tänkt som några dagar ibland, inte hela tiden.
 16. DRAKULLA

  Fasta

  Jag praktiserar 18:6 5 dag/v. Blandar in helfasta någon dag emellanåt när det passar, OMAD ibland. Varierar medvetet. Det senaste inslaget som jag testar är "fasting mimicking diet". Var lite skeptiskt innan jag provade men det funkar jättebra för mig, blir mätt och nöjd. Anledningen till att jag testade var att jag äter pedagogiskt på jobbet(med egen matlåda). Om jag ej äter någon mat blir det många frågor och eftersom det finns viss ätstörning hos en person så vill jag inte utmana det. Fasting mimicking diet: ca 800 kcal/dag (jag äter allt i en måltid till lunch, OMAD) max 10 g. vegetabiliskt protein (ej animaliskt) max 10 g. kolhydrater (massvis med blandade blad och grönsaker) Resten fett (vegetabiliskt, jag använder mycket kokosgrädde, olivolja och fuskar med en klick smör) Denna diet under några dagar ger bevisade effekter liknande helfasta.
 17. Jag har en fundering.... Jag undrar om klimakteriebesvär såg likadana ut långt tillbaka i tiden innan vi sög i oss så mycket gifter som idag finns i vår omgivning. Jag har det senaste året intresserat mig för detox och hörde någonstans(kommer ej ihåg källan, tyvärr) att många av de gifter/tungmetaller vi har samlat på oss under åren kan bidra till obalans av hormoner och därav också ge större besvär i klimakteriet. Svettningar lär vara ett sätt för kroppen att driva ut gifter/tungmetaller som blockerar det naturliga systemet. Verkar ganska rimligt när man tänker efter. Jag menar, tungmetaller/gifter ställer ju till med annan oreda i kroppen som t.ex. att hålla fast i oönskat kroppsfett, påverka hjärnan och nervsystemet i negativ riktning, skapa depression, utmattning, bidra till infertilitet mm.
 18. Japp! Det är hormonerna som ändras. Man kan få syntetiska eller bioidentiska hormoner att använda men det räcker/funkar inte för alla. Många behöver prova sig fram med olika hormoner/hjälpmedel. Enbart sömnproblemen som jag tror de flesta får på något sätt kan vara ett stort problem i sig.
 19. Ja det behöver pratas och upplysas mer om klimakteriet! Jag tror de flesta har hört talas om värmevallningar, torra slemhinnor och humörsvängningar men få anar nog att det kan påverka oss på så många områden och att det kan pågå under flera års tid mer eller mindre. Flera av symtomen är ju inte glasklara direkt och kan även ha andra orsaker. I denna ålder mixas detta ofta med kroppsliga åkommor, stress på jobbet och behövande anhöriga.
 20. Jag har sytt ett fint tält till min infraröda bastu och hela ekipaget har fått flytta ner i källaren till relaxrummet. Den första infraröda lilla bastun som var som en täckjacka i UFO-modell klippte jag sönder för att endast nyttja de infraröda värmeplattorna ihop med de infraröda lamporna som min man hjälpte mig att snickra ihop. Alltihop blev verkligen kanonbra och jag är helnöjd! Min man har också byggt klart en jättefin finsk bastu också intill relaxrummet och den nyttjas också flitigt. Svetten lackar och det känns verkligen som att driva ut orenheter ur kroppen. Det jag noterat senaste tiden är att ofrivilliga svettningar och ev. svettlukt har minskat sedan jag började basta. Bytte ut traditionell deodorant mot silverdeo(utan aluminium) för ca ett år sedan. Nu pausar jag deodoranten helt .ex. när jag är ledig och hemma. Snabbt gjort att ta i bruk igen om man vill ha sällskap....😘 Varierar bindemedel för utkommande gifter. Har lagt ner bentonitleran tills vidare (alldeles för äckligt), nyttjar Enterosgel, Clorella och nu har jag börjat med Pectasol-c(Pectin). Tar även mer sällar aktivt kol som t.ex. här om kvällen efter en tjejkväll med på tok för mycket vin i förhållande till vad jag tål(nästan inget). Då tog jag aktivt kol när jag kom hem och morgonen efter för att suga åt sig delar av den förgiftning som faktiskt en alkoholfylla/bakfylla är................Men trevligt hade vi😜 Har börjat lyssna mycket på Naomi Whittel på Youtube. Hon är fantastiskt behaglig att lyssna på.
 21. Nej, inte före jäsning....☺️
 22. Hej! Det finns varken någon som liknar Jonas Colting i kroppen eller någon vegan hemma hos mig och det finns lite att jobba på..... Håller inte på att tjata om maten men upplyser dem lite mellan varven och vi har med åren hittat en livsstil som funkar. Jag brukar laga mat så mycket LCHF det går, d.v.s. jag reder inte såser med mjöl och blandar inte ihop pastan med såsen. Eftersom mina familjemedlemmar är tämligen ointresserade av att själva laga mat så accepterar de när det endast finns sallad , stuvad vitkål eller wokade grönsaker till grytan..
 23. Detta uttryck ska jag ta med mig! Riktigt bra!☺️