DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  794
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  11

Allt postat av DRAKULLA

 1. Nej, jag ringde bara till Boris....😁 Det funkade för två veckor sedan i alla fall på Ebay. Kom som det skulle.
 2. Ja, det är en av sorterna. Kanske den enda som finns att köpa i Sverige? Jag valde efter pris, styrka och renhet. Dr. Mercola kostar ca 500 kr/månad. Den sort jag valde kostar ca 200 kr /månad.
 3. Har du testat att flusha med Niacin(vitamin B3)? Det är en häftig upplevelse och bra för hyn. Martin Johansson kan beskriva hur det går till här: https://martinajohansson.se/b3-flush/ Något som också är riktigt rengörande är en gör-det-själv gelatin ansiktsmask, varenda pormask följer med ut https://stegforhalsa.se/mjolk-och-gelatinmask-mot-pormaskar/ Var försiktig om du har hår i ansiktet som du vill ha kvar! Kvinnor från bl.a. Indien använder denna metod för hårborttagning. Infraröd bastu/lampa ska också ha god effekt på acne. Om du använder kosmetika så kan det vara värt att se över vilka produkter som används.
 4. Vad gäller forskning på L-Threonate så har studier gjorts mest på möss med gott resultat men även på äldre människor med varierad grad av minnessvårigheter. Har inte läst om några biverkningar eller att man inte kan inta annan magnesium samtidigt heller. Det verkar inte finnas många återförsäljare i Sverige men jag skickade efter på Ebay https://www.ebay.com/itm/Clean-Magnesium-L-Threonate-640mg-Veg-Capsules-British-Supplements-2-Month-Suppl/123268112170?epid=16019605587&hash=item1cb35a1f2a:g:vZ0AAOSwsUJbVk7D. Frakt tillkommer ca 36kr. från UK. Ren produkt, inga tillsatser. Jag brukar ta 2-3 kapslar före läggdags. Det finns en hel del på yuotube att lyssna på t.ex. denna: https://www.youtube.com/watch?v=E3ukNM_9WLQ Jag är också mycket intresserad av kostens och ev. tillskotts betydelse för personer med NPF. David Perlmutter har skrivit flera mycket bra böcker i ämnet, bl.a. "Hotet mot din hjärna". Brukar finnas på bibblan, e-bok.
 5. Tack för uppdatering! Intressant att höra hur det går med täcket. Väntar fortfarande på en liten filmsnutt där vi får se hur du byter lakan på tyngdtäcket?🤣
 6. Jag intar D-vitamin+K2 nästan året runt, magnesium året runt, omega 3, MSM periodvis, Kollagen periodvis. Jag har också haft(och får känningar ibland) av tennisarm/musarm p.g.a. intensivt teckenspråk mm. Jag månar om tarmfloran och gör egen vattenkefir som jag dricker dagligen samt gör egen surkål som jag äter flera ggr /vecka. Jag är också intresserad av att boosta hjärnan så mycket jag kan så jag provar just nu Magnesium L- threonate, den enda magnesium som tar sig igenom hjärnbarriären och har visat sig förbättra minne och fokus(jag märker att jag sover bra, drömmer massor och har ökat fokus). Sonen har samma upplevelse. Sonen har nyligen introducerat mig i svampvärlden, alltså svampar som boostar immunförvar, förbättrar minne, sänker kolesterol, lindrar depressioner mm, mm. Eftersom sonen (som har autism) snabbt upplevde klart ökat fokus, koncentration och ork så ska jag också testa Lions mane(igelkottstaggsvamp) som är speciellt effektivt för hjärnan men även är bra för immunförvar, lindrar inflammationer mm.
 7. Ja, det är nog ingen tillfällighet att personer med vissa diagnoser har en annorlunda tarmflora. Jag hoppas och tror att vi kommer att få höra mer om ordinationer av kost som boostar tarmfloran framöver🙂.
 8. DRAKULLA

  NSAID

  Jag tror att det finns en poäng i ditt resonemang Maria. Smärtstillande genom suppositorier borde skona magsäck och delar av tarmarna i alla fall.
 9. Jag får känningar i halsen(klump) av lite större mängd kokosmjöl, får hosta och det känns svullet. Känner även av en större mängd kokokolja ibland, t.ex. en hel matsked i ett svep. Jag kollade även upp ev. struma som kan visa sådana symptom men det visade negativt på prov för min del.
 10. Även Dr. Perlmutter har skrivit om Magnesium L-threonate https://www.drperlmutter.com/magnesium-threonate-powers-brain/
 11. Javisst det finns att köpa. Jag har köpt i kapselform(se länk) men det finns även i pulverform. https://www.ebay.com/itm/Clean-Magnesium-L-Threonate-640mg-Veg-Capsules-British-Supplements-1-Month-Suppl/123268108252?epid=7019616243&hash=item1cb35a0fdc:g:zvMAAOSwLMtbVkvB
 12. David Perlmutter har mycket intressant att förtälja om den mänskliga hjärnan. Det verkar ju finnas en del sätt att motverka Alzheimers. Förutom det som skrivits ovan så finns det också en del att läsa om Magnesium L- threonate, det enda magnesium som kan korsa blod- och hjärnbarriären och förbättra minne, koncentration och andra kognitiva förmågor. Därigenom kan det också minska ångest och depression. https://universityhealthnews.com/daily/memory/the-best-magnesium-supplement-for-reversing-memory-loss-in-alzheimers/
 13. Det tror inte jag, Dollyfreak skriver ju i detta forum. Jag har också senaste tiden börjat svettas enorma mängder som jag aldrig gjort förut. Värmevallningarna från klimakteriet har avtagit, nu svettas jag på ett annat sätt och luktar snabbt illa. Det räcker med att t.ex. dammsuga så fullkomligt rinner det svett. Jag har satt det i samband med att jag har detoxat senaste tiden för jag svettas mer då än när jag pausar några dagar i detoxandet men jag är inte helt säker på det. Ja, det känns ofräscht. På jobbet är det parfymförbud så det går inte att dölja med doft. Silverdeo och magnesiumspray hjälper bra under armarna med det blir ju svett på andra ställen också, kan inte rolla silverdeo över hela kroppen men kanske smörja med kolloidalt silver över kroppen?. Ska testa det. Bra idé tror jag🤪
 14. Ricinolja(Castor oil) är väl beprövat för att stimulera hårväxten.
 15. Japp, aktivt kol har en stark bindande effekt. Används ju när man blivit förgiftad och dylikt. Det används till detox. Eftersom det är så effektivt(tar även en del mineraler och sånt vi vill bevara) så bör man vara försiktig med att ta det för ofta(enligt experterna). Man kan kombinera olika sorter.
 16. Bentonit är vulkanaska. Jag vet inte om du kan reagera mot det. Man kan även använda det utvärtes i samma syfte. Det jag kan säga är att det kräver stora mängder vätska, man blir lätt hård i magen. Jag tar ca 1 tsk. + ca 3 glas filtrerat vatten i en shaker. Inte gott men man kan blanda i något som förgyller smaken av lera.. Om man äter mediciner ska det gå ca 2 timmar före/efter annars kan effekten av medicin påverkas.
 17. Nej, jag har ej gjort en sådan håranalys själv. Jag har genom mitt intresse för optimalt mående lyssnat på många Yuotube klipp och fått upp intresset för detox. Wendy Myers, Daniel Pompa, Mark Hyman , Josh Axe, Stephanie Seneff(glyphosater), Dietrich Klinghart m.fl. är enstämmiga. Alla kroppar, även nyfödda har tungmetaller i kroppen. Våra inre reningsverk har inte kapacitet att ta hand om alla tungmetaller och gifter. Det lagras i olika organ, tar plats från mineraler som vi behöver och påverkar hormoner störande, infertilitet mm....... De glyphosater som används världen över kan vi omöjligt värja oss ifrån. Stephanie Seneff har genom sin forskning en övertygelse om att många personer med autism och andra neuropsykiatriska diagnoser har glyphosater som bidragande orsak. Det som är superviktigt när man detoxar är att man använder något slags bindemedel som suger åt sig skräpet och ta med det ut från kroppen, t.ex. Bentonit, Zoelit, citruspektin mm. Annars vispar man runt metallerna i kroppen, vilket inte gör någon nytta, kan t.o.m. vara skadligt. Dietrich Klinghart är kunnig om parasiter och detox. Han säger att de flesta av oss har parasiter och många har även Borrelia ovetandes. När man börjar en detox för tungmetaller så är det vanligt att parasiterna släpper taget om metaller som de klamrat sig fast till och kommer fram till ytan. Mycket intressant då jag själv nu fått ett stort rött märke(med ljust innerparti) i ljumsken som jag är övertygad om är Borrelia(har ej haft fästing på mig i år).
 18. Hej Jola! Du skriver att du varit inne på tungmetaller. Jag uppfattade inte hur du gjorde men du verkar intresserad. Jag har den senaste tiden läst in mig(snöat in)på hur detox görs på korrekt sätt. Ju mer jag lyssnar och läser ju mer förstår jag hur mycket skräp vi har i kroppen som kroppen behöver hjälp med att få ut. Det hjälper inte med några kurer av grönsaksjuicer och dylikt som säljs som detoxkurer. Det är inte heller bara tungmetallerna som behöver komma ut utan även plast, klor, mögel, besprutning, strålning, och annat som finns överallt i luften och den miljö vi lever i. Jag har blivit inspirerad av flera personer men framförallt av Wendy Myers och Daniel Pompa som är mycket kunniga och har egna personliga erfarenheter av att gå från utmattad och sjuk till att bli frisk genom korrekt utförd detox. Ett tips är att göra håranalys för att se om du är förgiftad av tungmetaller. https://www.youtube.com/results?search_query=wendy+myers
 19. Jag har läst på ett flertal sidor om näring i frukt och bär. Bl.a. Anna Hallén har skrivit om vissa näringsämnen i frukt/bär som inte finns/svårt att hitta i grönsaker. Visst är det mycket socker i frukt men det finns nog en del näring också. Det kan dock vara svårt att kombinera med LCHF men små mängder kan nog funka om man inte äter så strikt. Själv äter jag lite citron fler ggr./v. Mixar hela ekologiska citroner med skal och kärnor och fryser in i iskuber. Lägger i salladslådan till lunch. Finns en massa nyttigheter i citron. Ska vara bra mot cancer och pektin i citron- och grapefruktskal binder tungmetaller och andra gifter i kroppen och tar med ut från kroppen.
 20. Alla gör vi våra egna val. De flesta inom det här forumet tycker nog till vardags att man ska äta det bästa av det mesta men jag tror alla har en svaghet för något som egentligen inte är LCHF men som är svårt att göra slut med för evigt. Det är också enligt mig en stor skillnad att äta lite glutenfri bönpasta någon gång ibland i stället för att äta vetemjölspasta 3 ggr./vecka. Om denna nödlösning får en att orka kämpa vidare med kosten så är väl det en bra lösning. Med tanke på alla brödrecept som finns så är det väl inte värre med lite bönpasta.
 21. Jag äter ibland lite kikärtspasta eller röd linspasta eftersom jag tillåter bönor i min LCHF-kost(vilket inte alla gör). Jag har ätit både Garants och Risentas, bägge ekologiska(Kung Markattas är inte lika goda). Det tycker jag smakar bättre än sojapastan. Det är att ljuvligt att kunna göra en pastarätt någon gång ibland. Har saknat det lite under åren med LCHF. Bara man kan behärska sig när det gäller mängden.
 22. Om vi alla hade varit stöpta i samma form hade livet varit enkelt, eller hur? Vi har ju både olika kön, ålder, hälsohistoria, ekonomi, hjärnor och gener så jag måste meddela att alla har inte samma förutsättningar. Naturligvis försöker vi göra det bästa av det vi material vi har....... Fint med ödmjukhet.
 23. Att du har gått ner 17-18 kg. är ju fantastiskt bra. Grattis!👏 Din kropp tycks ha tagit paus i arbetet med viktminskningen, inte alls ovanligt. Det kan vara svårt att klura ut hur man ska göra för att komma vidare och "tålamod är fiskarens bästa vän". Det finns ett flertal orsaker till viktplatå som att man tidigare bantat många ggr. i livet. Åldern har också betydelse. Om du närmar dig 50-sträcket så har hormonerna stor påverkan på alls som händer i kroppen och många kvinnor vittnar om svårigheten att gå ner till målvikt/går upp i vikt. Jag är själv en av dem. Jag har efter många år med lchf kost gått upp i vikt (efter tidigare viktnedgång) och nöter på hela tiden för att hitta lösningen. Eftersom jag inte ser något bättre alternativ till denna hälsosamma kost så gör jag det främst för hälsan nu, även om jag har för många kilon att bära på (ca 15 kg.).
 24. Du är b ä ä ä ä s t!!! 🐑
 25. Det är fuktigt överallt utom där man vill att det ska vara det......😂