DRAKULLA

Medlem
 • Innehållsantal

  781
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  11

Inlägg postad av DRAKULLA


 1. 3 minuter sedan, Jola sade:

  Vet du om aktivt kol har samma verkan?

  Japp, aktivt kol har en stark bindande effekt. Används ju när man blivit förgiftad och dylikt.

  Det används till detox. Eftersom det är så effektivt(tar även en del mineraler och sånt vi vill bevara) så bör man vara försiktig med att ta det för ofta(enligt experterna). Man kan kombinera olika sorter. 

  • Gilla 2
  • Tack! 2

 2. 28 minuter sedan, Jola sade:

  Intressant! Ska kika in detta! Vet du om det är vanligt att reagera mot bentonit? Reagerar ju mot mycket annat. 

  Bentonit är vulkanaska. Jag vet inte om du kan reagera mot det. Man kan även använda det utvärtes i samma syfte. Det jag kan säga är att det kräver stora mängder vätska, man blir lätt hård i magen. Jag tar ca 1 tsk. + ca 3 glas filtrerat vatten i en shaker. Inte gott men man kan blanda i något som förgyller smaken av lera.. 

  Om man äter mediciner ska det gå ca 2 timmar före/efter annars kan effekten av medicin påverkas.

  • Gilla 2

 3. 35 minuter sedan, Jola sade:

  Ja jag har varit inne på en HMA. Ska kolla videon! Tack! Har du utfört en sådan själv och vad kostade denna? :)

  Nej, jag har ej gjort en sådan håranalys själv. Jag har genom mitt intresse för optimalt mående lyssnat på många Yuotube klipp och fått upp intresset för detox. 

  Wendy Myers, Daniel Pompa, Mark Hyman , Josh Axe, Stephanie Seneff(glyphosater), Dietrich Klinghart m.fl. är enstämmiga.

  Alla kroppar, även nyfödda har tungmetaller i kroppen. Våra inre reningsverk har inte kapacitet att ta hand om alla tungmetaller och gifter. Det lagras i olika organ, tar plats från mineraler som vi behöver och påverkar hormoner störande, infertilitet mm.......

  De glyphosater som används världen över kan vi omöjligt värja oss ifrån. Stephanie Seneff har genom sin forskning en övertygelse om att många personer med autism och andra neuropsykiatriska diagnoser har glyphosater som bidragande orsak. 

  Det som är superviktigt när man detoxar är att man använder något slags bindemedel som suger åt sig skräpet och ta med det ut från kroppen, t.ex. Bentonit, Zoelit, citruspektin mm. Annars vispar man runt metallerna i kroppen, vilket inte gör någon nytta, kan t.o.m. vara skadligt. 

  Dietrich Klinghart är kunnig om parasiter och detox. Han säger att de flesta av oss har parasiter och många har även Borrelia ovetandes. När man börjar en detox för tungmetaller så är det vanligt att parasiterna släpper taget om metaller som de klamrat sig fast till och kommer fram till ytan. Mycket intressant då jag själv nu fått ett stort rött märke(med ljust innerparti) i ljumsken som jag är övertygad om är Borrelia(har ej haft fästing på mig i år). 

  • Gilla 3

 4. Hej Jola!

  Du skriver att du varit inne på tungmetaller. Jag uppfattade inte hur du gjorde men du verkar intresserad.

  Jag har den senaste tiden läst in mig(snöat in)på hur detox görs på korrekt sätt. Ju mer jag lyssnar och läser ju mer förstår jag hur mycket skräp vi har i kroppen som kroppen behöver hjälp med att få ut. Det hjälper inte med några kurer av grönsaksjuicer och dylikt som säljs som detoxkurer. Det är inte heller bara tungmetallerna som behöver komma ut utan även plast, klor, mögel, besprutning, strålning, och annat som finns överallt i luften och den miljö vi lever i.

  Jag har blivit inspirerad av flera personer men framförallt av Wendy Myers och Daniel Pompa som är mycket kunniga och har egna personliga erfarenheter av att gå från utmattad och sjuk till att bli frisk genom korrekt utförd detox.

  Ett tips är att göra håranalys för att se om du är förgiftad av tungmetaller.

  https://www.youtube.com/results?search_query=wendy+myers

  • Gilla 3
  • Tack! 1

 5. Jag har läst på ett flertal sidor om näring i frukt och bär. Bl.a. Anna Hallén har skrivit om vissa näringsämnen i frukt/bär som inte finns/svårt att hitta i grönsaker. Visst är det mycket socker i frukt men det finns nog en del näring också. Det kan dock vara svårt att kombinera med LCHF men små mängder kan nog funka om man inte äter så strikt. Själv äter jag lite citron fler ggr./v. Mixar hela ekologiska citroner med skal och kärnor och fryser in i iskuber. Lägger i salladslådan till lunch. Finns en massa nyttigheter i citron. Ska vara bra mot cancer och pektin i citron- och grapefruktskal binder tungmetaller och andra gifter i kroppen och tar med ut från kroppen. 

  • Gilla 4

 6. Alla gör vi våra egna val. De flesta inom det här forumet tycker nog till vardags att man ska äta det bästa av det mesta men jag tror alla har en svaghet för något som egentligen inte är LCHF men som är svårt att göra slut med för evigt.

  Det är också enligt mig en stor skillnad att äta lite glutenfri bönpasta någon gång ibland i stället för att äta vetemjölspasta 3 ggr./vecka.

  Om denna nödlösning får en att orka kämpa vidare med kosten så är väl det en bra lösning.

  Med tanke på alla brödrecept som finns så är det väl inte värre med lite bönpasta.

   

  • Gilla 6
  • Tack! 1

 7. Jag äter ibland lite kikärtspasta eller röd linspasta eftersom jag tillåter bönor i min LCHF-kost(vilket inte alla gör).

  Jag har ätit både Garants och Risentas, bägge ekologiska(Kung Markattas är inte lika goda).

  Det tycker jag smakar bättre än sojapastan. 

  Det är att ljuvligt att kunna göra en pastarätt någon gång ibland. Har saknat det lite under åren med LCHF. 

  Bara man kan behärska sig när det gäller mängden.

  • Gilla 4

 8. 49 minuter sedan, Nisse sade:

  Strikt LCHF & 23:1 fasta fungerar alldeles ypperligt. Har kört så nu i 110dgr inkl. hård träning. Men det gäller för alla gnällspikar att komma ur komfortzonen några dagar för sen få njuta av att vara fri från värk, smärtor, ha massor med energi etc.

  Alt är att fortsätta som förut med ett steg framåt & ett steg bakåt och framförallt GNÄLLA över sin situation & sitt lite sunkiga leverne.

  OBS! 16:8 räcker inte, lär dig förstå fettförbränning & insulin påverkan så kommer du förstå bättre.

  Och man slipper all hunger och sug efter socker.

  Fastan bryts ALLTID med två stora msk kokosolja. Sen bara nyttig LCHF mat i stor mängd.

  Hur svårt kan de va?

  Om vi alla hade varit stöpta i samma form hade livet varit enkelt, eller hur?

  Vi har ju både olika kön, ålder, hälsohistoria, ekonomi, hjärnor och gener så jag måste meddela att alla har inte samma förutsättningar.

  Naturligvis försöker vi göra det bästa av det vi material vi har.......

  Fint med ödmjukhet.

  • Gilla 4

 9. Att du har gått ner 17-18 kg. är ju fantastiskt bra. Grattis!👏

  Din kropp tycks ha tagit paus i arbetet med viktminskningen, inte alls ovanligt.

  Det kan vara svårt att klura ut hur man ska göra för att komma vidare och "tålamod är fiskarens bästa vän".

  Det finns ett flertal orsaker till viktplatå som att man tidigare bantat många ggr. i livet.

  Åldern har också betydelse. Om du närmar dig 50-sträcket så har hormonerna stor påverkan på alls som händer i kroppen och många kvinnor vittnar om svårigheten att gå ner till målvikt/går upp i vikt. Jag är själv en av dem. Jag har efter många år med lchf kost gått upp i vikt (efter tidigare viktnedgång) och nöter på hela tiden för att hitta lösningen. 

  Eftersom jag inte ser något bättre alternativ till denna hälsosamma kost så gör jag det främst för hälsan nu, även om jag har för många kilon att bära på (ca 15 kg.).

   

   

  • Gilla 5

 10. 23 timmar sedan, Elinor sade:

  Sen det här att den enda olivoljan som fungerar enligt honom är något specialmärke från Kalifornien...suck. Sånt där tar jag med en stor nypa salt. En småskalig ekologisk produktion från olivoljans hemland är nog precis lika bra om än bättre!

  Min egen tolkning av vad han sa var att  ÄKTA olivolja(extra virgin) från vilket land som helst går lika bra men att det kan vara svårt att veta om den är äkta eftersom det tydligen finns många fejkolivoljor i USA och kanske överallt. I Kalifornien finns tydligen någon slags äkthetsgaranti som olivoljeproducenterna är med i (typ KRAV).

  Ang. Inulin så är det kanske inte så lätt att få i barn med autism jordärtskockor, lök, vitlök mm i några större mängder(som då krävs)varje dag. Barn med autism är ofta mycket känsliga för smak och konsistenssensationer och begränsar sig ofta kraftigt med vad som kan ätas utan motstånd och kväljningar. 

  Inulin i pulverform har väldigt diskret halvsöt god smak som löser sig i all mat både varm och kall. Jag använder det själv nu och blandar i maten, fröknäcke, glass mm. Små mängder gäller dock här, ger lätt gasbildning om inte tarmkompisarna hänger med och käka....

  Mer om Nemechek protocol för barn med autism finns att lyssna till här:

  https://www.youtube.com/watch?v=4NoBVSrp57c

   

  • Gilla 4

 11. 20 timmar sedan, MariaF sade:

  Eller så är det klimakteriets och dess biverkningar som spökar (man blir blasé).

  Naturligtvis så kan det finnas flera orsaker men jag känner ungefär likadant. Det mesta i livet är liksom beige.

  Mycket funderingar kring livet som blev och det som inte blev, åren som går, mening och erfarenheter.

  Jag har aldrig haft höga dopaminbegär och söker inga kickar nu heller men det känns lite som något fattas.

  Klimakteriet kan absolut vara en orsak. Hormoner.

  Visst är man ansvarig för sin egen lycka men det är svårt när man inte ens vet vad man vill eller sådant man inte kan påverka (som t.ex. problem med barn).

  • Gilla 4
  • Tack! 2

 12. 4 timmar sedan, Thomas Jansson sade:

  att skaffa sig en ny partner så är det ju naturligt att det civila ståndet kommer upp,

  Jodå...........och det var då jag blev rund om magen.........🤣

  • Gilla 2
  • Haha 4

 13. 1 timme sedan, Jamtlandstjej sade:

  Har faktiskt funderat på det, det är så pass mycket att när jag är trött påverkar det synfältet...

  Men jag skulle tro att det inte är något de tar hänsyn till på landstinget, räknas säkert som en onödig operation...

  Jag har det likadant med ögonlocken. Ibland vaknar jag med lite extra vätska i locken och då ser jag ut som en sköldpadda.

  Sikten kan då bli lite skymd i viss vinkel. Tror ni att ett par rejäla lösögonfransar kan lyfta upp dem?😂

  • Gilla 1
  • Haha 4

 14. 57 minuter sedan, iAnna sade:

  Spännande! Hur smakar det? Som sura körsbär, krusbär, röda vinbär eller? 

  Nej, inte så farligt surt(med undantag för havtorn, lingon och tranbär) men inte heller så mycket bär/fruktsmak eftersom de har legat i vattenkefiren ett par dagar. Emellanåt blandar jag ner lite blåbär eller hallon direkt från frysen för att dryga ut mängden och de medfermenteras i burken.

  Det kittlar lite uppfriskade(kolsyra) i gomen. Man kan ju också fermentera bär utan kefirprocessen. Jag gjorde det en gång och det verkade bli alkoholbildning, tror man måste ha salt i eller nåt för att undvika det eller korta ner tiden(om man inte vill ha det vill säga)😲.

  • Gilla 5

 15. Jag fermenterar grönsaker och äter nästan varje dag. Inte alls svårt men lite pyssel att göra. Sedan har man färdig sallad på burk en tid framöver.

  Jag gör också vattekefir som likt Kombucha fermenteras med hjälp av socker och även bär/frukt. Det hävdas att nästan allt socker försvinner under fermenteringen. 

  Man kan provsmaka och då märker man om det fortfarande är sött eller osött. Antar att det är likadant med Kombucha, har inte testat.

  Den fermenterade bären/frukten blir också helt avsötade under fermenteringen och jag silar bort dem och sparar dem som "sylt" i burk. Fermenteringen fungerar ju också som konservering så hållbarheten är toppen. Jag bara fyller på syltburken allteftersom. Inget konserveringsmedel, inget mögel men fullt med smaskiga lactobaciller(det smattrar av liv).

   

  • Gilla 4