Jump to content

optisizer

Medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

About optisizer

 • Birthday 04/28/1963

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Sverige / Polen
 • Interests
  LCHF:are i det tysta och mer eller mindre strikt sedan 2007 eller så. Dvs före kostdoktorn!
  Vilket betyder att jag vet vad jag behöver äta, och äter det. Men är ändå komplett ointresserad av matlagning - ekologisk eller ej - och annan näringslära.
  Jag är inte intresserad av "varför", bara av "vad" och "hur mycket".
  Träning, Programmering.

optisizer's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

2

Reputation

 1. Två vänligt menade men helt onödiga svar på min fråga, som gjorde att några ytterligare svar inte kom in, och som bara gör frågeställaren frustrerad. Om man inte kan svara på en fråga enligt frågeställarens direktiv och perspektiv, låt då bli att svara helt och hållet. Ge någon annan chansen. Det sämsta svar man kan ge är det svar man själv vill ge, vara sig det passar i sammanhanget eller ej. Jag trodde jag kvalificerat min fråga tillräckligt för att undvika svar angående matprodukter och fokusera på svar om kosttillskott, men icke... Johanna: förstod att jag inte frågade efter det hon svarade, men svarade ändå med en lista självklarheter, upplägget dessutom kopierat från nyligt publicerat material om Dr. Terry Wahl. Xiro: Jag skriver att jag inte är intresserad av matlagning och du börjar skriva om "rökt skarpsill", "små vilda plommon" och "gurkmeja". UH?! Var sak och var fråga har sitt tid och rum. Underlätta för frågeställaren genom att svara på det de undrar över eller låt bli. Jag lärde mig en jättebra läxa en gång när jag gav en present till en bekant i en tillfälligt svår livssituation. Hon blev jätteförbannad och menade på att presenten inte syftade till att göra henne glad eller annars förbättra hennes situation, utan enbart till att tillfredsställa mitt eget behov av att få vara snäll. Först förstod jag inte, men när jag verkligen satt mig ner och rannsakade mig själv var jag tvungen att ge henne rätt. Det var mitt eget ego som hade styrt, inte hennes behov. Samma, gäller med de svar jag fick här och många andra svar på andra frågor jag sett. Nu återgår jag till att undvika detta forum igen och leva LCHF så som jag gjort i det tysta sedan 2007. Tack
 2. Innan min fråga: En förutsättning för att kunna leva riktigt bra LCHF är att man är intresserad av matlagning i allmänhet och ekologisk mat i synnerhet, samt att man har tid att sätta sig in i hur man via kosten eller kosttillskott kan få i sig alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Det senare något som egentligen sträcker sig förbi det här med LCHF. Jag måste erkänna att jag är inte ett dugg intresserad av matlagning - ekologisk eller ej. Det är helt enkelt inte ett intresse jag har. Laga mat är tråkigt. Men jag är intresserad av att äta LCHF. Därför kokar jag ihop enklast möjliga rätter utifrån vad jag hittar till bästa pris på ICA, vilket sällan är ekologiskt. Vidare tycker jag att jag har noll tid över att rota igenom internet för att sätta mig in i alla vitaminer och mineraler jag behöver. Särskilt när det verkar hända så mycket nytt hela tiden. T.ex, bara för några dagar sedan visste jag inte vad K2 var och att det och kalcium var viktigt att få i sig tillsammans med vitamin D3. Vidare lärde jag mig nyligen att i princip hela B-vitamin gruppen kan var viktig om man lider av autoimmun sjukdom (jag är själv reumatiker). Allt det här är för mycket info att ha koll på, om man egentligen inte är intresserad av att veta, utan helt enkelt bara intresserad av att göra rätt. Jag, och säkert många med mig har tappat kollen och behöver klara direktiv, så till min fråga... Kan någon vänlig själ som kan detta, ta sig tid att göra en sammanställning över vad som behövs, angående vitaminer och mineraler??? Eller, vänligen hänvisa till en sådan sammanställning??? (Gärna i form av en lista med rekommenderade produkter, typ: köp XYZ multivitamnprodukt, komplettera med produkt OPQ för D3, och produkt ÅÄÖ för K2, produkt siåså för alla B, denna produkt för magnesium och denna för övriga mineraler, typ...) Tack!!!
 3. Ja just ja, det där med solarium är ju bortglömt som ett alternativ. Jag fick en tanke om att sola 3 x 8 min per vecka (efter träning) i helkroppssolarium, går det att uppskatta hur många IE D3 det kan tänkas motsvara. Jag antar att jag fortfarande bör ta K2?
 4. Tack! Det var intressant information. Stämmer inte exakt in, men värt att hålla i åtanke och kanske kolla upp. Eventuell smärta, eller obehag snarare, sitter längre ner än vad som beskrivs i wikin, under naveln.
 5. Om magen är i bra skick vid tillfället krävs det mer än EN brödbit för att ställa till det så som alkoholen gör, men om den redan är ur balans krävs det väldigt lite för att få den att hålla sig kvar i detta obalanserade läge. Om det nu har något samband. Det vet jag ju inte, men misstänker. Det här är ju gubevars något jag inte upplevt allt för ofta. Vad jag är särskilt intresserad av att finna ut är vad vetenskapen säger om måttlig alkoholkonsumtion (till skillnad från rejält supande) och 2-3 dagars efterföljande diarré. Är det gluten (och kanske i så fall också brödet) som är boven, eller är det alkoholen självt? Kan det finnas dokumenterat i vetenskapen eller annorstädes? Vad gäller enbart fusk med bröd på stabil mage, kan magen bli rejält "sunkig" vid alltför tätt fuskande men inte lika akut dålig som från alkoholen. Jag skall försöka leva gluten och alkoholfritt under en period. Om allt går bra så är ju det något bra att fortsätta med, även om det bara indirekt ger svar på ursprungsfrågan. Men om symptomen återkommer ändå, ja då vet jag ju att jag måste leta efter svar på andra ställen. Så varför har jag alls fuskat? Genom åren har jag märkt att så länge jag är MYCKET NOGA med en REJÄL LCHF frukost med grönsaker har kroppen tillåtit att lite skräp (tex. potatis, pasta, bröd, öl) slunkit ner lite senare någon dag i veckan. Men nu verkar det som om jag kanske måste sätta stopp för det. Inte för att hålla vikt och kroppskonstitution, men för magens funktion.
 6. Om man som jag har ätit mer eller mindre strikt LCHF i princip sedan kostdoktorn startade är det troligt att man kan utveckla allergier (främst i form av IBS och lös avföring) mot alla de kolhydratrika produkter i allmänhet och alkohol i synnerhet man hela tiden intagit mycket sparsamt? Jag tycker mig ha märkt det sambandet framför allt gällande brödprodukter, öl och snaps. Om jag har rätt i mina misstankar verkar det nu mer som om endast en öl eller en snaps är tillräckligt för att min mage skall vara helt ur slag de nästkommande 2-3 dygnen. Råkar jag dessutom få i mig en skiva bröd under denna period (eftersom det är lättätet när man har dålig mage) verkar det som om jag kan lägga till ytterligare 2-3 dagars elände. Allmän information på nätet om alkohol och diarré handlar mest om långvarigt drickande av större mängder. Därför undrar jag om mina misstankar kan stämma angående dessa måttliga mängder eller bör jag kolla upp möjligheterna för andra bakomliggande faktorer? Vilka kan de i så fall vara? (Jag vistas mycket i Polen så det är otroligt svårt att hitta sociala, festliga situationer där åtminstone en snaps och en öl är en självklarhet.)
×
×
 • Create New...