mjaco

Medlem
 • Innehållsantal

  6
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om mjaco

 • Rank
  Nyanländ
 • Födelsedag 1953-04-13

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Höllviken
 1. mjaco

  Ännu en förvirrad.

  Hej på er. Blodsocker glömde jag att ange. Och vad egentligen mätt här vet jag inte? Två värden anges: 7/9 5,7 5/10 5,4 De här proverna som nämns av bland annat Syster kommer jag att ta upp med min husläkare plus en närmare uppföljning av kolesterol värdena. Känns inte som rätt forum för den diskussionen vid nästa bokade besök. Tycker inte om att "klanka" på sjukvårdspersonalen. Kommer att tänka på en bild hos Kostdoktorn med något som. Skäll inte på din läkare, han/hon vill dig bara väl och gör så gott denne kan". Nåväl, men vill ha en mer öppen förutsättningslös diskussion för att sedan komma till någon form av samförstånd där båda parter känner sig nöjda med denna.
 2. mjaco

  Ännu en förvirrad.

  Kärlrönten utförd och två stentar isatta. Ingen har sagt något om detta, bara att det var allmänt "karamelliserat" vilket kan betyda vad som helst då detta påbörjas tidigt. Men som någon antydde ovan. Stress ligger högst på listan det känner jag nu i efterhand med ett mer utifrån perspektiv. Sedan är jag ju sockermissbrukare sedan barnsben ända fram till jag startade med LCHF. Så det känns väldigt relevant att fortsätta med LCHF och livsstilsförändringar där stressen har högsta prioritet. Lite ledsamt att jag skall behöva få mina problem lösta här och inte hos vården. Tack alla som svarat och gett feedback hittills.
 3. mjaco

  Ännu en förvirrad.

  Där har vi en fälla. Adopterad. Ingen aning.
 4. mjaco

  Ännu en förvirrad.

  Kan misstänka någon form av detta. Blir min nästa fråga när jag träffar en läkare. Fast då borde jag nog fått dessa bekymmer tidigare.
 5. mjaco

  Ännu en förvirrad.

  Stress ligger (låg) högt på min åtgärdslista beträffande livstilsförändring. Annars bra med hälsan kanske någon outredd allergi.
 6. mjaco

  Ännu en förvirrad.

  Hej alla forumläsare här har ni ännu en kolesterol-förvirrad läsare. Fick en hjärtinfarkt för två månader sedan. Hade jättehögt kolesterol, de hade inte sett så höga värden förr. Så jag smög lite med att jag var LCHF'are. Men där var ändå personal som var med på noterna. "Oh, då skall hämta ett ägg till till dig" Suverän personal! De värde jag hade vi inläggning var: 25/8 (Inkom 23/8) Total: 10,5 LDL: 8,5 HDL: 1,3 Tri: 1,3 Apo kvot dålig, uppgift saknas Nja inte så lysande eller? Men jag inser nu att någon strikt LCHF'are har jag inte varit detta året. Sedan nytt prov den 7/9 Total: 5,7 LDL: 4,1 HDL: 1,4 Här blir jag förvånad att det störtdyker på så kort tid med Statiner. Provsvar den 5/10 Total: 5,0 LDL: 3,5 HDL: 1,4 På rätt väg. Såg någon uppgift att vid hjärtinfarkt får man initialt ett lågt Kolesterol för att sedan stiga snabbt och våldsamt? Är detta något jag råkat ut för? Historiskt har jag haft högt Kolesterol där traditionella kostråd inte har haft någon större verkan. Så det har blivit statiner under många år utan de sista där LCHF har varit min livsstil. För tio år sedan vägde jag 93 Kg som mest. Idag 82 Kg!!! Midjemått 100 cm :-) Känns som jag är på rätt väg men vill bli av med de förhatliga statinerna även ifall det allmänt rekomenderas för riskgrupperna. Sedan blir jag lite deppig inför mina möten med hjärtsköterskan. Pratar bara mossigt om fett osv och jag nickar instämmande under tystnad. Hon visste heller inte skillnaden på fluffiga LDL och små ettriga sådana. "Du läser mycket förstår jag" Men nu är det så att det kvittar vilka kolesterol- värden du får för det dåliga fettet ställer till det. ????? Öhh... ja. Med andra ord ifrågasett inte vad jag säger utan lyd mina råd. Så där sitter man som lekman och vet varken ut eller in i en sorts gisslan i sin sjukdom. Ni förstår att förtroendet inte är översvallande och jag vet inte var jag befinner mig riktigt i mitt konvalescent stadie. Fundera nu på att ersätta statinerna med något av naturpreparaten. Någon som kan peppa upp mig här med lite mer relevant information? Tackar. Mats