Jump to content

Gonzo

Medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Gonzo's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

3

Reputation

 1. Hur är det egentligen med protein och gikt? Ska man äta 1g per kg kroppsvikt som man rek med LCHF eller ska man gå ner till 0.5 som verkar vara minimum för att bibehålla nuvarande muskelmassa?
 2. Om det är kaffet som spökar så tar jag gärna huvudvärken/tröttheten. Har köpt C-vitamin och körsbär (frysta, fanns inga färska) och har nu tagit en C-vitaminstablett och käkat en liten skål med körsbär (25-30 st). Hoppas verkligen det hjälper! Har ökat på med dryck och har sedan kl 07 druckit 1.25 l. Kommer ha druckit minst 2.5 liter innan jag går till kojs (dock under 3 l, mer kan ju vara skadligt). Trots denna mängd med vatten så tycker jag mig se att urinen är lite, lite grumlig. Sökte efter grumlig urin + gikt och hittade följande: Min urin är lite, lite grumlig som sagt, har högt ketonvärde och jag tycker att det luktar lite mer om urinen än vanligt om jag ska vara ärlig. Har kanske förstadie till njursten?
 3. Tack för svaren. I går åt jag endast grönsaker/sallad gjord på tomat, lök, jalapeño och koriander (Pico de Gallo) plus tillsatt fett samt en röra på tomat, rödlök, paprika plus tillsatt fett. Som dryck intogs vatten (1.6 liter) och tre koppar kaffe (0.9 l) med en skvätt grädde. Blev otroligt hungrig vid kl 20 så jag kokade två ägg som jag mosade med majonnäs. Intog också totalt 3 st Ipren á 400 mg över dygnet. Smärtan i den vänstra tån (den enda del som hittills gör ont) har blivit något bättre. Om det har med mer vatten, Ipren, avstått köttprotein, eller en kombination av dessa, vet jag inte. Kunde dock somna vid kl 01 p.g.a. mindre smärta men vaknade igen 04:15 av att det nu börjar göra ont i min högra stortå. Om min vänstra som smärtade 95% nu smärtar 60% så smärtar den högra 25%... och tyvärr verkar det stiga, om än sakta. Vad trött jag blir! Läste precis att koffein är en luktlös purinalkaloid (basisk). Började dricka kaffe för ett par månader sedan (bättre(?) sent än aldrig). Kommer därför sluta med detta, om än så bara för att se om det påverkar. Ska dricka ännu mer och även prova köpa körsbär samt C-vitamin.
 4. Tack för svaren. Har sedan gårdagen börjat dricka mer så jag hoppas att giktanfallet går över för i natt har jag bara kunnat sova i 30-40 min. Har tagit maximal dos av Ipren 400 mg men det hjälper ingenting mot smärtan. Hoppas dock det hjälper mot inflammationen. Självklart äter jag grönsaker, glömde bara att skriva detta. Äter främst broccoli till mitt kött och har ofta både lök och/eller tomat i gräddsåsen eller som tilltugg. I går åt jag 1691 kcal fördelat på fett 78% (150g), protein 72g (17%) och kolhydrater 7g (1%).
 5. 150+ som har läst tråden men inget svar. Tråkigt.
 6. Hej, Har gått på strikt LCHF i 4.5 månader. Började användas som bantningsmetod men då magproblemen försvunnit så ser jag nu "dieten" md andra ögon. Har gått igenom alla omställningsbesvär så ungefär fyra månader har varit problemfria förutom gikt som jag fått två gånger. Har i skrivande stund det andra "giktanfallet" och är inne på dag två. Har aldrig under mina snart 40 år haft gikt utan det har uppstått nu när jag gått över till LCHF. Detta anfallet är markant mycket värre än det första. Kan knappt gå på foten utan "går" genom att böja fotvalvet vilket också gör ont men mindre ont än att gå vanligt med foten. Detta gör att det går mycket långsamt att gå. Jag äter inga mediciner, dricker ingen alkohol. Stressar inte och har mig veterligen ingen sjukdom. Jag är dock rätt överviktig men tycker att jag borde fått gikt innan om det nu är orsaken. Har dock slarvat sista veckan med att dricka korrekt. Har inte varigt törstig av någon anledning. Har bara druckit två-tre koppar kaffe och två glas vatten per dag i snitt. Lite vatten får man också i sig med maten. Vid mitt första giktanfall drack jag korrekt så att det skulle bero på vätskebrist, att man inte kissar ut urinsyran, har jag svårt att tro. Det jag hade ändrat då var att salta mer i maten. Har sedan jag började med LCHF mätt med Keto-Diastix och glukos har jag negativ men på ketoner har jag maximalt av. Runt 1,5 – 3 mmol/l kallas optimal ketos enligt Kostdoktorn. Jag har >160 mmol/l. Har läst att "som frisk ska man nog akta sig för att utsätta sig för ketoner >3,0 mmol/l någon längre tid." Äter frukost, middag och kvällsmat. Får i mig mellan 1,700 till 2000 kcal. Äter ca 150 g fett per dag och mellan 80-85 g protein (har läst att man ska äta protein efter den vikt man önskar ha). Vet inte hur jag ska göra för att komma ner i ketoner? Högt ketonantal kan bero på för lite föda men jag kan inte äta mer för då mår jag illa. Jag gör mig veterligen allt rätt (förutom detta med vätskeintaget sista veckan) så det är kanske min "bantning" som ställer till det för enligt vårdguiden kan en "alltför kraftig bantning utlösa ett giktanfall". Har gått ner 14.5 kg på 137 dagar. Tycker personligen inte att 106 g per dag är mycket. Någon här med liknande erfarenheter som har tips/förslag/ideér? Mvh Gonzo
×
×
 • Create New...