Jump to content

QueenMarion

Medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

QueenMarion's Achievements

(2/7)

14

Reputation

 1. Jag säger "Nej, tack". Med människor jag känner (eller ska umgås mycket med) berättar jag nog hur sjuk jag blir av socker och mjöl. Det är liksom inget alternativ för mig att äta fel saker. Om jag äter fel är jag dålig, har ont och är galet trött i tre veckor, ingen "mat" kan vara värd det. Bästa alternativet för mig är att be om vispgrädde till kaffet.
 2. Jag blev sjuk. Efter 8 år med stadigt sämre hälsa (från diagnos) hade jag turen att få hjälp. Efter ett par dagar utan socker och mjöl blev jag nästan-frisk. Med lite justeringar hamnade jag i lchf och kommer aldrig någonsin äta (vete)mjölmat igen. Socker är bannlyst och jag är så frisk jag kan bli nu. Dina vänner måste själva inse vad de äter och hur det påverkar dem. Alla får ha "sin" väckarklocka, du kan berätta om dina val och hur det påverkat dig men du kan inte tala om för dem vad de ska välja. Du får bara hoppas att de snart kommer på vad lösningen är! *blink*
 3. Hemska tanke att bli inlagd! Jag drar mitt lilla strå till stacken och berättar för alla mina behandlande läkare hur mycket bättre jag mår på lchf än på tallri(sk)modellen. Senast idag och den gode mannen kände faktiskt igen min historia trots att det är nästan två år sedan vi hade kontakt. Senaste besöket fick jag två rågmackor efteråt, jag rullade av osten, smöret och grönsaksdekorationen och berättade för sköterskan varför. Hon lyssnade intresserat och jag känner ändå att de finns såklart som är redo för förändring. Vi måste bara hjälpas åt.
 4. Huvudvärken kanske kommer från gifterna druvorna är indränkta i? Prova ett ekovin och se om det blir annorlunda. Just druvor är ett av de mest besprutade växterna. Annars kan jag bara hålla med om att jag är ännu mer lättpåverkad sen jag lade om kosten. Ett glas vin räcker för fullt fnitter!
 5. Jag säger som de här ovan, om du vill fortsätta att amma ditt barn så ställ undan ersättningen och erbjud bara bröstmjölk. Sätt dig bekvämt och ha en stor kanna vatten inom räckhåll. Det går åt massor med vatten till en ammande kvinna! Ditt barn växer snabbt och behöver mer mjölk nu och då krävs det att det får bröstet oftare så att mer mjölk kan bildas. Snart är produktion och efterfrågan i balans igen och ni båda kommer kunna göra andra saker än att amma(s)! De här perioderna kommer komma fler gånger och då vet du vad som gäller. =) Gasigheten hos bebisen är mest troligt en biverkan från ersättningen, dessutom får väl bebisar på ersättning hårdare avföring som kan vara svår eller smärtsam att få ut? Konstigt svar från sköterskan från BVC, mjölken tar ju inte slut på det viset, men på kvällarna är mjölken tunnare och flödar heller inte som tidigare på dagen. Sen är det bra att veta att ju mer barnet suger, desto mer mjölk bildas det.
 6. Zucchiniplättar är något av det godaste som finns! Riv en zucchini grovt, salta lätt. Vispa ihop två ägg, rör i lite mandelmjöl och ännu mindre fiberhusk. Häll i en rejäl skvätt grädde. Vänd ner riven smakrik ost (västerbotten och cheddar är mina favoriter). Blanda ihop med zucchinin och smaka av med salt och peppar. Stek på medelvärme i plättlägg. Vanlig gjutjärnspanna går också fint. Fantastiskt goda till det mesta; handpillade räkor och creme fraiche, till fisk eller kött eller bara som de är. Kokt vitkål med smör är en favorit även hos barnen. Köttfärsfyllda ugnsgratinerade paprikor. Riven blomkål som doppas i kokande saltat vatten är ett smakneutralt tillbehör som passar till det mesta. Om du kokar för mycket kan du steka resterna tillsammans med paprika och hackad vitlök i en massa smör. Försiktigt så det inte bränner. Till helgen passar en rättikagratäng fint. Skala och skär i tunna skivor, ner med en hackad vitlök och koka i grädde. Slå över i en smord ugnsform. toppa med en massa riven ost (västerbotten & cheddar är fint här med!), gratinera i ugn och njut!
 7. Du har redan upptäckt att Levaxin inte hjälper till att gå ner i vikt. Hoppas inte det är din läkare som invaggat dig i din tron för det har nog inte hjälpt någon. Däremot bör du, när du är rätt inställd, inte gå upp mer i vikt i alla fall. Ett tips om hur du ska få in mer fett i maten är att alltid ha smör som tillbehör. Tänk dig hur vi äter sommarprimörerna, en liten lättkokt grönsak (färskpotatis tiden före lchf!) med en stor klick smör. Det passar till allt och om du vill variera dig går det på ett kick att ordna ett smarrigt kryddsmör som passar till resten av måltidens smaker. Dricker du kaffe är det gott med kokosolja i. Jag har både kokosolja och vispad grädde i min kaffe! Hoppas det vänder snart!
 8. Tänker du att rökningen skulle öka ämnesomsättningen ytterligare? Eller försämra den? Är det inte mer så att en som röker mer sällan petar i sig sötsaker, eftersom de får snuttebehovet uppfyllt av rutinerna kring rökandet. Den som slutar röka väljer ofta att småäta när de tidigare rökte just för att de behöver pyssla med något. Oavsett vilket är eventell skillnad i ämnesomsättning det minst dåliga rökning innebär. Ät dig frisk och hälsosam med lchf och släng ciggen i samma soptunna som sockret och mjölmaten.
 9. Jodå, jag har ju fått tänka om på flera punkter och det får mig att flina lite åt mig själv. Under uppväxten serverades enbart naturlig mat, Viltkött, lamm och kanin. Fisk fångad i kringliggande sjöar. Mamma bakade bröd och bullar och alltid på smör. Pasta ingick knappt i menyn. Så långt var allt gott. Så började jag på gymnasiet och bodde långt hemifrån i eget boende och det här var under Emma Minimjölks fantastiska tid. Självklart köpte jag både Minimjölk, det magraste margarinet och åt mackor utan smör och pålägg. (Försök stek älgfärs i den plastliknande sörjan!) Smöret på skolans baguetter skrapade jag bort, likadant hanterade jag grädde från tårtor. Och det funkade ju! Rund blev jag först efter andra barnet och med en jobbig autoimmun sjukdom. Efter en tid kom jag på bättre tankar vad gällde smöret men valde nog oftast light-varianter av den feta maten. Socker var jag aldrig rädd för, inte mjöl heller. Sen jag flyttade hemifrån levde jag gott på te och mackor. Mina barn ammades länge men fick både välling och "näringsberikad" industrigröt. Jag kämpar nu hårt för att ordna balanserna men det går trögt. De vill leva som alla andra och inte behöva straffas för sin sjuka mammas matkrav. Dock är varje framsteg värt att fira. Varje dag utan bröd, att det inte längre finns köpt müsli eller cornflakes, att pasta sällan serveras (aldrig av mig), att alla måltider jag serverar är fullgoda lchf-dito. De klagar aldrig över smörade grönsaker, och mina gräddsåser äter de med sked, så jag tror det finns gott hopp för mina små att på sikt bara äta mat som stärker dem istället för att göra dem sjuka. Jag bör väl även nämna att när jag först hörde talas om lchf skrattade väl även jag åt dårskapet. Äta fett! Sen var det en kollega som drog igång ett lchf-projekt men jag kände fortfarande att det var galenskap, inte äta frukt! Nej, nej. Där satt vi och frossade i stora ciabbatas och han smörade sina oopsies och försökte utbilda oss men då var jag inte mogen. Så när jag fick hjälp från en annan hypotyreossjuk att lägga om kosten vände jag snabbt över till ren lchf. Ju färre kolhydrater desto bättre mådde jag. Så jag har många smarta kommentarer att äta upp, men det får jag bjuda på. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig! =)
 10. Jag toppade min kaffe med luftigt vispad grädde och njöt. Kommer aldrig vara avundsjuk på de som äter en vetesemla. Om jag får lust, kan jag vispa ihop en mandelsemla men det behövs inte, jag är inte så sugen på det. (Fast jag minns att mandelbullarna blev goda. Det finns nog ett par kvar i frysen, 2 år gamla!) Skönt ändå att se suget försvinna eftervart.
 11. Självklart frukt! En apelsin är ju helt fantastiskt god och om man får lov att fantisera iväg, kanske jag till och med plockat den själv direkt från trädet. En sådan solmogen torde innehålla en del min kropp kan ha användning för. Godis är en snuskig gegga av idel otäcka kemikailer. Aldrig igen kommer en godisbit in i mitt system.
 12. En rekommendation är ju just det. Tycker absolut att din sambo kan råda och informera på ett klokare sätt än LVM's förlegade råd. Hon kan säkert få in flera småbarnsföräldrar på ett smartare mattänk, och tänk så många gladare barn och familjer det kommer ge! LCHF ger färre skilsmässor! *tidningsrubrik* BVC rådde oss för ca 10 år sedan att alltid tillsätta en klick smör i maten och rapsolja i vällingen (hu) om barnen var hårda i magen.
 13. Jag har tappat 7 kg hittills. Har ibland trott att jag är strikt men jag äter både rotfrukter, mejeriprodukter och en hel del nötter, mandlar. Även mörk (86%) choklad har haft en självklar plats i må-gott-menyn. Dock vill jag gå ner till före-barn-vikten och dit är det 8 kg. För att komma dit får jag nog snöra på mig löpardojjorna igen och äta betydligt striktare.
 14. Jag har hypotyreos sedan 10 år tillbaka och fick en viktuppgång på 10-15 kg, de flesta kg attackerade mig för ca två/tre år sedan. Hälften har försvunnit efter att jag lade om kosten. Så fort jag tog bort mjölmaten och sockret så skedde en stor förändring. Smärtan i lederna försvann, jag var inte längre dödstrött och behövde sova mer än jag var vaken, jag orkade leva igen! Ju striktare jag är, desto bättre mår jag. Låt din kropp helas i lugn och ro, ät god mat och var snäll mot dig själv så ska du se att övervikten sakta smälter bort. Dessutom kommer du med största sannolikhet må så mycket bättre i din sjukdom. (Eller du kanske hör till de lyckliga som mår helt fint på Levaxin?)
 15. Jag är mer än nöjd om jag får en stor klick vispad grädde i min kaffe. Bakverk är inte min grej, dock är det kul att baka dem. Chokladmousse (vispad grädde och kakaopulver) hade jag gärna beställt in. Ett fik med kokosolja som tillbehör till latten hade också fått besök av mig.
×
×
 • Create New...