Gå till innehåll

Labolina

Medlem
 • Innehållsantal

  201
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

85 Utmärkt

Om Labolina

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lappland
 • Interests
  LCHF:ande norrländska som gillar hundar, hästar och böcker. Har sådär 40 kg som jag vill bli av med.... långan väg att gå. Har testat lchf förut men inte lyckats att få det att fungera i längden för jag tror inte jag hade full koll på hur det egentligen fungerar. Men nu så!!!
  Jag hänger på forumet för att läsa och bli inspirerad, ställa frågor och få svar, ge svar där jag kan och ibland för att (som så många andra) skriva av mig lite irritation... Stödet från alla människor här är fantastiskt!
 1. Här är kostdoktorns blogginlägg om galla och fett: http://www.kostdoktorn.se/blir-gallbesvar-battre-pa-lchf
 2. Trots många års övervikt har relativt lite legat runt just mage och midja, har med andra ord haft väldigt kurvig figur. Sista året har det dock fyllts på där också, om det beror på att det blev tillräcklig många överviktskilon eller om det beror på att jag fortfarande var kvar i lchf-tänket samtidigt som sockermonstret härjade fritt (hchf-diet) vet jag inte. (Har tidigare läst om fler som gått upp i vikt efter avbruten lchf och att det då hamnat mestadels på magen) Oavsett vilket så nu när jag går ner i vikt så kom midjan tillbaka mycket snabbt och det är runt magen som jag minskat i cm överlä
 3. Ja precis, det eller samma variant men brieost istället, det är mina nya varianter av lördagsgodis/fredagsmys. Supergott!
 4. I den här tråden finns massvis om periodisk fasta läsa: http://forum.kostdoktorn.se/topic/811-vi-som-pr%C3%B6var-periodisk-fasta/?hl=%20periodisk%20%20fasta
 5. Jag använder både smör och kokosfett. Kokosfett för att det nyttigt och ett enkelt sätt att få i sig det, smör för att få upp fettmängden ordentligt utan att det blir så dyrt. Använder Kung Markattas ekologiska och kilopriset på det är mer än 4 gånger högre än smörets, trots att det är ett av de billigare kokosfetterna av bra kvalitet. Förutom det tycker jag att det är en god blandning, kör gärna med salta smör. Men jag ska testa att ha i ett ägg också, nån blandning av MBC och äggmjölk. Lär ju vara ruskigt mättande.
 6. Jo till mångt och mycket håller jag med. Visst förnöjer variation men jag önskade jag hade ett jobb med 5 olika arbetsuppgifter istället för 25.... Och fritidsaktiviteter är ju bra men när de som i mitt fall börjar övergå i ett krav med perioder då det tar upp all min fritid och att man alltid måste ställa upp för föreningens skull då är det inte lika bra längre. Däremot så är det för mig mycket stressande att sitta och äta utan att göra nått samtidigt. Jag ser TV, läser eller sitter vid datorn för det är så jag slappnar av och stänger ner hjärnan (nu är det komediserier, skönlitteratur oc
 7. Vad gäller majonäs, har du testat Helllmans majonäs? Jag tycker den vanliga är riktigt äcklig, men Hellmans har en mycket mildare och godare smak och ibland använder jag den som den är som sås.
 8. Handla och gör eget där du vet vad allt innehåll är för nått till exempel hos Crearome http://kosmetikkompaniet.se/category.html/crearome Blir man duktig på det kan man anpassa innehållet specifikt efter sin egen hud och hår. Mycket stor del av det som säljs är ekologiskt. Förutom att det är kul så blir det betydligt billigare än att köpa färdiga produkter, speciellt om man har möjlighet att plocka egna örter och blommor som behövs. Jag har just börjat testa det här och det blir fantastiskt bra grejor så det kommer jag att fortsätta med.
 9. Oj så precist du beskriver det. Precis så har jag också fungerat och funderat på vad i huvudet som är fel när man vet vad som är bra och ändå vräker man i sig fel saker som om det inte finns nått stopp. Jag bröt beteende genom att dels mäta hela mig (armar, ben, magen, midjan, över och under bröst) för att få en start (har ingen våg). Sen började jag läsa massor här på forumet och läste så mycket inspirerande, fick sånt stöd och mycket tips, såg sånt engagemang och läste om så många i samma situation så att min motivation höjdes rejält. Till sist så fullständigt vräkte jag i mig fett från
 10. Måste testas, jag har en hel djungel av åkerfräken hemma Jag har ett schampo med avkok från olika växter, bland annat just åkerfräken, som bas och det är helt fantastiskt bra. Nässlor är ju nyttigt i allmänhet, naturens egen multivitamintablett har jag fått lära mig. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska stoppa i mig dem året runt bara. Göra soppa eller te på färska nässlor går ju bra under sommaren, men göra te när det är torkat smakar ungefär som hö... Och det är ju inte så att man bara tuggar i sig en sked pulver Man ska däremot inte dricka te på samma sorts växter och örter under län
 11. Det har varit en del debatter om det i tidningarna här i Västerbotten på sistone och ursäkta men jag tycker att det är urlöjligt. Det har alltid serverats vegetarisk mat i skolorna regelbundet som t.ex. pannkaka, raggmunkar, gröt och olika grönsakssoppor. Att lägga in dessa på en viss dag i veckan och kalla det köttfri dag och då får en politisk poäng i det och visa omgivningen hur "ansvarsfull och duktig" man är gör ju inte mycket i verkligheten, bara en omstuvning av matsedeln och en bock i listan för att sedan inte bry sig igen. Jag ser inget fel i att servera köttfri mat, men vill man göra
 12. Eftersom att jag inte är tillräckligt hungrig på lchf-kost att äta mer än lunch och middag för det mesta så blir det automatiskt periodisk fasta, ca 18 tim, de flesta dagarna för mig och det kommer jag att fortsätta med så länge jag mår bra av det och så länge mitt hungermönster förändras allt för mycket. Även om jag skulle gå tillbaka till att regelbundet äta tre gånger/dag igen tror jag att jag skulle lägga in en pf på mellan 16-24 tim nån gång i veckan.
 13. Vill minnas att det fanns liknande frågeställningar i vintras inför Vasaloppet, både med funderingar inför och erfarenheter efter. Det kanske finns några tips att hämta i de trådarna?
 14. Du får gärna dela med dig av receptet på ost-baconmuffins, jag gillar alla former av matiga muffins som man kan ta med sig när man åker bort.
 15. Jag tar i ca 25 g smör och en dryg matsked kokosfett i ca 3,5 dl bryggkaffe. Kör allt med stavmixer i en hög bunke och häller över i en megastor mugg. Till skillnad mot Fredrik kör jag inte fettet i mikron innan för om jag bara blandar och mixar blir det för min del alldeles lagom drickvarmt på en gång. Står mig ca 8 tim på den blandningen.
×
×
 • Skapa nytt...