Gå till innehåll

Labolina

Medlem
 • Innehållsantal

  201
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

85 Utmärkt

Om Labolina

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lappland
 • Interests
  LCHF:ande norrländska som gillar hundar, hästar och böcker. Har sådär 40 kg som jag vill bli av med.... långan väg att gå. Har testat lchf förut men inte lyckats att få det att fungera i längden för jag tror inte jag hade full koll på hur det egentligen fungerar. Men nu så!!!
  Jag hänger på forumet för att läsa och bli inspirerad, ställa frågor och få svar, ge svar där jag kan och ibland för att (som så många andra) skriva av mig lite irritation... Stödet från alla människor här är fantastiskt!
 1. Funderar starkt på att skaffa mig en blodketonmätare för att testa hur olika livsmedel påverkar mig. Men passar alla stickor i alla mätare? Och för en som får förlita sig på bristfälliga översättningsprogram i datorn (klarar ungefär av ett par fula ord och att räkna till 10 på tyska....) Vad heter stickorna som du beställer?
 2. Ser bra ut överlag, så länge du går ner i vikt, inte är hungrig eller sugen mellan måltiderna så är det ju rätt Får du svårare med det så försök dra ner på mejeriprodukter (förutom smör) för det innehåller en del kolhydrater. Tänk också på att tomater innehåller en hel del socker, det är ju egentligen en frukt så var lite försiktig med dem. Vad gäller korv beror det väldigt mycket på vilken tillverkare det är, det kan finna en hel del tillsatser däri som inte är bra. Läs innehållsförteckningen och välj sorter som känns bra. Grattis till ett stabiliserat socker, bara det är ju värt massor hälsomässigt! Ett tips är att läsa Doc's blogg och gotta runt bland trådarna här på forumet, det finns massvis med tips, berättelser och tankar att ta del av, ställ frågor när du funderar på nått och berätta gärna vidare om hur du mår och reagerar på kosten. Själv tycker jag att det här forumet är fantastiskt, det ger mig en motivation som är helt utan tidigare motsvarighet och så har jag lärt mig massor av nytt.
 3. Jo jag har provat och det blev så äckligt så jag slängde bort det... Har ni nått bra recept att dela med er av?
 4. Jag funderar över majonäs, jag tycker nämligen inte alls om den vanliga svenska varianten. Däremot gillar jag den som finns i till exempel Holland eller USA och nu har de nyligen börjat sälja Hellmann's majonäs på Konsum och den smakar som den holländska/amerikanska. Men då kommer ju såklart funderingarna över om den är bra eller inte. Ingredienser: 79 % rapsolja, vatten ägg och äggula (8%), ättika, citronjuice, salt (1,5%), socker, arom, antioxidationsmedel (E385), färgämne (paprikaextrakt). Äggen kommer från frigående höns. Näringsinnehåll per 100 g: Energi 720 kcal, Protein 1,5g, Kh (socker) 1,5g, Fett 79 g (48 g mättat. 24 g enkelom. 7 g flerom. och tyvärr 0 g Omega 3) 0,6 g natrim. Vad tror ni, är det här likvärdigt/bättre/sämre än Kavlis eller Coops majonäs?
×
×
 • Skapa nytt...