Jump to content

Klasi

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Klasi's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

5

Reputation

  1. Skönt att höra att det inte är kört för dyslektiker?. Barnen visar inga tecken ännu men vi håller dem förstås under uppsikt.
  2. Tack för fler bra tips. The Biochemist: Vi bor i Örebro så vi kan lätt ta oss till Stockholm. Vad heter läkaren och hur får man tag i honom? EVS: jag ska kolla upp primär immunbrist. May: mannen är inte så förtjust i att läsa, tyvärr. Han är dyslektiker.
  3. Tack snälla för svar och omtanke. Känns skönt att ni tror att jag är inne på rätt spår. Jag tänker testa flera av sakerna som jag nämnt. Har en liten uppförsbacke bara med en man som inte alls tror på kostens betydelse och som tycker att det är krångligt och flummigt. Han börjar ändra åsikt men det tar lite tid.
  4. Hej Jag har följt mycket av det som har skrivits här på forumet sedan jag upptäckte LCHF och Kostdoktorn för två år sedan. Själv försöker jag äta enligt LCHF på grund av hälsofördelarna men det går bättre vissa dagar och sämre andra… Det här är första gången som jag skriver här och det är angående min son som är fem år. Han har återkommande hårsäcksinflammationer med bakterier i (har odlat) som vi behandlar, oftast med antibakteriella krämer och alsollösning men ibland med flytande antibiotika. I samband med inflammationerna svullnar hans lymfkörtlar upp rejält. Han har även haft några konstiga inflammationer, en i underbenet i våras och en i ytterörat just nu. I båda fallen har området svullnat upp och blivit rött, vätskefyllt och hårt och varken vi eller den vanliga sjukvården har lyckats hitta någon rimlig förklaring. Sonen har även en (icke diagnostiserad) överkänslighet mot mygg- och knottbett som gör att de svullnar upp väldigt när han blir biten. Under sommaren har han fått äta antihistamin i perioder och det hjälper. Den vanliga sjukvården ser varje infektion som en separat händelse och vill inte se några samband. Jag har känslan av att hans kropp försöker säga något till oss men förstår inte vad. Till saken hör att han var öronbarn när han var yngre och tyvärr har fått ett antal antibiotikakurer vilket troligen påverkat hans immunförsvar. Jag har googlat runt en del, utan att vara alltför källkritisk, och har hittat fler frågor än svar. Några av mina teorier är glutenintolerans, diabetes, järnbrist, annan näringsbrist, störd bakterieflora i magen, hög inflammationsgrad på grund av kosten. (Vi försöker äta ”nyttigt” men tyvärr ingår pasta, pizza och pannkakor samt en massa mackor fortfarande i hans kost) Mina tankar om möjliga åtgärder är: minska ytterligare på sockret, ge d-vitamin, ge omega 3, ge probiotika, testa honom för näringsbrist, testa för diabetes, testa för glutenintolerans. Jag vet att detta är lite ”off topic” för det här forumet men det känns sannolikt att det är kost- och näringsrelaterat. Jag hyser även en stor respekt för den samlade kunskapen här och hoppas att någon har något tips som kan hjälpa oss vidare…
×
×
  • Create New...