Jump to content

Matsen

Medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,292 profile views

Matsen's Achievements

(2/7)

102

Reputation

 1. På hans 5-gradiga skala för bästa viktminskning ligger ju fisk, räkor och kycklingbröst högst upp. Ägg ligger så långt ner som på 0,7. Mager biff och kycklingben ligger på 1. Men alla är ju förstås inte intresserade av just viktminskning.
 2. Att han inte ser nyttan med att mäta ketoner betyder ju inte att det kan vara värdefullt för andra. Med nya studier som visar på nyttan av ketos för att påverka tex kognitiva problem vid Alzheimers kan ju vetskapen att man verkligen har en högre ketonnivå vara bra kunskap.
 3. Verkar som DD nu öppnar upp för att öka proteindelen i LCHF-kosten. Ted Naiman verkar vara den stora förespråkaren för detta med sin PE-diet (protein energi). När jag läser om vad han förespråkar så verkar det vara en klassisk diet för att "deffa". som används under lång tid inom bodybuilding. Kycklingbröst och mager fisk som torsk ligger på topp i rekommenderade kostintaget efter vassleprotein och äggvita som ligger högst. Vad händer tex med ketosen med detta upplägg?
 4. Jag ger Andreas en stor eloge för hans mod att vara öppen för att utvärdera nya tankar omkring kosten. Allt är som vanligt inte svart eller vitt. Det är en stor styrka att kunna släppa alla förutfattade meningar och se vart nya rön kan leda till.
 5. Peter, tycker faktiskt du har en poäng med "att om man befinner sig i ett läge där man går ner i vikt ... då "äter" ju kroppen sitt eget fett ... så man äter ändå de-facto en högfett kost". Att jag frågar efter hur ketonvärdena påverkas av pe-dieten beror på nya randomiserade studien som visar på fördelar för hjärnhälsan, alzheimer när hjärnan får energi från ketoner. Ted Naiman har ju en hel del träning inlagt som en del av dieten. Det kanske hjälper till att hålla ketonerna på en hög nivå?
 6. Hur kan PE-dieten påverka ketonvärdena jämfört med LCHF?
 7. Titta gärna på föredraget av Docent Ralf Sundberg där han visar statistiken av mindre dödlighet vid högre kolesterol. tid 31.50
 8. Förvånande slutsatser du drar. Ser inte sambanden du vill påvisa.
 9. Jag har ju inga övriga blodvärden som avviker. Levervärden normala. Inga ledbesvär. Så hemokromatos har ju inte varit aktuellt att fundera på. Jag kör på med blodgivning och följer utvecklingen. Men jag är ju glad att jag gjorde werlabstest så jag fick koll på ett möjligt problem om det inte åtgärdas.
 10. Är en man på 64 år. och har via Werlabstester 2015 och 2018 haft ett ferritinvärde på runt 550. Werlabs läkarutlåtande fäste dock ingen större vikt vid det höga värdet. Verkar inte som att de är uppmärksammade på att det kan vara allvarligt med höga värden. Efter att ha läst dr Mercolas bok "Fat for fuel" och en del annat på nätet om riskerna med detta lyckades jag bli antagen som blodgivare. Efter 2 blodgivningar har värdet nu gått ner till 348. Werlabs referensintervasll ligger på 20-375. dr Mercola menar att idealvärdet är 40-60 . Så jag kommer fortsätta med blodgivning som är det effektivaste sättet att sänka värdet på.
 11. Vilket parti och vilka enskilda politiker vill satsa aktivt på en vetenskapligt välgrundad politik för att öka folkhälsan i Sverige? Här borde man ju kunna öka livskvalitet, minska vårdbehov- och vårdköer till en minimal kostnad. Vem är beredd att stå upp för detta?
 12. Lyssna gärna på Georgia Ede, och Nina Teicholz där de talar om kött alternativt grönsaker. https://www.dietdoctor.com/se/medlem/forelasningar/ede-breck2018?autoplay=1041441 https://www.dietdoctor.com/se/medlem/forelasningar/teicholz-2-breck2018?autoplay=1035214
 13. Natriumnitrit E250 som är tillsatt de flesta charkvaror är ju en anledning till att ligga lågt med intaget av dessa.
 14. Har han verkligen inte referenser till studier i boken?
 15. 144/85 var väl inte så högt när det handlar om en enstaka mätning. Jag köpte en blodtrycksmätare för att kunna ta blodtrycket hemma i lugn och ro. Ibland kan man också få ett högre tryck när man tar hos läkaren. (vita rockeneffekten).
×
×
 • Create New...