Gå till innehåll

Matsen

Medlem
 • Innehållsantal

  23
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

85 Utmärkt

Om Matsen

 • Rank

Senaste besökare till profilen

1 136 profilvisningar
 1. Titta gärna på föredraget av Docent Ralf Sundberg där han visar statistiken av mindre dödlighet vid högre kolesterol. tid 31.50
 2. Förvånande slutsatser du drar. Ser inte sambanden du vill påvisa.
 3. Jag har ju inga övriga blodvärden som avviker. Levervärden normala. Inga ledbesvär. Så hemokromatos har ju inte varit aktuellt att fundera på. Jag kör på med blodgivning och följer utvecklingen. Men jag är ju glad att jag gjorde werlabstest så jag fick koll på ett möjligt problem om det inte åtgärdas.
 4. Är en man på 64 år. och har via Werlabstester 2015 och 2018 haft ett ferritinvärde på runt 550. Werlabs läkarutlåtande fäste dock ingen större vikt vid det höga värdet. Verkar inte som att de är uppmärksammade på att det kan vara allvarligt med höga värden. Efter att ha läst dr Mercolas bok "Fat for fuel" och en del annat på nätet om riskerna med detta lyckades jag bli antagen som blodgivare. Efter 2 blodgivningar har värdet nu gått ner till 348. Werlabs referensintervasll ligger på 20-375. dr Mercola menar att idealvärdet är 40-60 . Så jag kommer fortsätta med blodgivning som är det effekt
 5. Vilket parti och vilka enskilda politiker vill satsa aktivt på en vetenskapligt välgrundad politik för att öka folkhälsan i Sverige? Här borde man ju kunna öka livskvalitet, minska vårdbehov- och vårdköer till en minimal kostnad. Vem är beredd att stå upp för detta?
 6. Lyssna gärna på Georgia Ede, och Nina Teicholz där de talar om kött alternativt grönsaker. https://www.dietdoctor.com/se/medlem/forelasningar/ede-breck2018?autoplay=1041441 https://www.dietdoctor.com/se/medlem/forelasningar/teicholz-2-breck2018?autoplay=1035214
 7. Natriumnitrit E250 som är tillsatt de flesta charkvaror är ju en anledning till att ligga lågt med intaget av dessa.
 8. Har han verkligen inte referenser till studier i boken?
 9. 144/85 var väl inte så högt när det handlar om en enstaka mätning. Jag köpte en blodtrycksmätare för att kunna ta blodtrycket hemma i lugn och ro. Ibland kan man också få ett högre tryck när man tar hos läkaren. (vita rockeneffekten).
 10. Beställde boken "Fat for Fuel" av dr Mercola. Han tar i ett helt kapitel upp problemen med höga ferritinvärden. Några problem är bla: -Negativ påverkan på telomererna och således livslängden. -Ferritinet är en tillväxtfaktor så det är lätt att gå upp i vikt eller svårare att gå ner. -ökar risken för cancer -kärl och hjärthälsan -Alzheimer, Parkinsons, ALS Så för min del kommer jag att på alla sätt försöka hitta en väg för åderlåtning för att få ner mitt Ferritinvärde.
 11. När man läser om de allvarliga effekterna av höga Ferritinvärden blir man ju chockad att läkarna i Sverige inte bryr sig alls. Med mitt värde på 545 kan jag ju inte räkna med att kunna sänka det till en rimlig nivå på 50-80 med en kostförändring. Åderlåtning ( Phlebotomi) verkar ju vara enda effektiva lösningen. Jag är för gammal för blodgivning 64 år, så hur ska jag kunna lösa detta? Finns det privatpraktiserande som gör detta? Hittar inget när jag söker på nätet.
 12. Söker bra app för att skapa statistik och diagram på olika värden. Tex ketoner, vikt, kolesterol, blodtryck etc.
 13. Han har erfarenheten och kunnandet som krävs för att rädda klimat och ökenutbredning. https://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change
 14. Verkar som läkarna bara vill prata kolesterolvärden. Antagligen är de väl inte pålästa om risker med höga ferritinvärden. Werlabs läkarutlåtande lade inte heller någon vikt vid ferritinvärdet trots att det varit högt i flera år. Eftersom jag är 64 år är jag ju inte godkänd som blodgivare, annars hade jag ju fått ner värdet på det sättet.
 15. Besökte läkare idag efter Werlabs provsvar med högt Ferritinvärde (545). Hade samma höga värde för 2 år sedan. Vanliga järnvärdet helt normalt. Hb normalt. Levervärden normala. Läkaren tyckte inte det var något att åtgärda/utreda. Känns inte bra att ha detta förhöjda värde så lång tid. Synpunkter?
×
×
 • Skapa nytt...