Jump to content

Pasta

Medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Pasta's Achievements

(2/7)

19

Reputation

 1. SALT verkar ju vara vanligt Tycker nog det hjälper för mig också. Har nu mer alltid en liten burk flingsalt i väskan att knapra på!
 2. Vad --> Före middagen kan det slinka ner en avocado eller nötter medan jag lagar mat. Husmanskost, en bra husmanskost med få halvfabrikat, aldrig mjöl i såser osv. Extra fett och extra lite kolhydrater. Sedan oftast efterrätt. Grädde m bär, choklad-bakverk, just nu en hel del pepparkakor m mögelost.. Hur mycket --> Själva middagen är lika stor som när jag åt hela tiden, efterrätten också hehe. Tänker där emot "nu måste jag passa på att äta så jag klarar att fasta imorgon" istället för "herre gud vad mycket jag har ätit åh nej åh nej" som förut Det konstiga är att jag inte har gått ner ett endaste gram i vikt, har kört i några veckor nu. Det är helt ok då det inte är mitt primära mål (snarare skönt då jag kan säga till alla som blir oroliga att det uppenbarligen inte går nöd på mig) men ändå konstigt!
 3. Hej! Tänkte att vi kunde samla funderingar, diskussioner och tips kring warrior diet / ett mål om dagen här. Och utesluter 16/8 osv då jag inte tycker att det är hardcore nog att vara intressant Till att börja med skulle jag vilja fråga, hur gör ni om energin dippar? Vad brukar det bero på? Vad brukar ni anta att det beror på? För lite mat generellt? För lite just föregående dags mål? För lite fett? För lite salt? För lite vatten? Har haft väldigt olika dagar under min premiärvecka, och klurar så på sambanden
 4. Har inte läst texten i trådstarten, men, har läst en del om ketogen kost och mani / bipolär sjukdom. Ketogen diet har ju förr (och fortfarande i extrema fall, när medicin inte gäller) använts effektivt mot epilepsi. Tydligen hade människor som medicinerade mot bipolär sjukdom insett att de åt epilepsi-medicin, och dragit slutsatsen att det kunde fungera för dem också! Sedan tog det stopp, jag hittade inte så många tunga forskningsresultat - å andra sidan sökte jag inte så avancerat heller, är tex för lat för att läsa om biologi på engelska hehe..
 5. Socialt samspel är aldrig så enkelt. Det är som att säga" Skiljsmässa är enkelt, en part säger att den vill skiljas och så skriver man under papper".
 6. Ojsan, skönt att du kunde plocka selektivt fast än det stod serverat till dig osv. Har personalfest i helgen, får ta och fundera ut hur jag ska förhålla mig till kh och alkohol just den kvällen på förhand tror jag..
 7. Det är ju socialt att äta samma sak tillsammans... vare sig det är inlärt eller sträcker sig tillbaka långt i människans historia. När jag pratade med min vän om detta i efterhand, varför hon reagerat så kraftigt när jag först sa att jag inte skulle äta, så tyckte hon verkligen att det skulle bli mindre trevligt. Att det verkligen skulle påverka.
 8. Var vegeterian i 6 år, och folk reagerade visst, och ungefär på samma sätt. Skillnaden är kanske att man inte behöver någon kunskap för att skilja ut kött från icke-kött, till skillnad från "bra och dålig mat" som är komplicerat och finns många definitioner på. (Är man inte intresserad av kost så har man ingen aning, min 50 åriga mamma kan inte säga vilka livsmedel generellt som består av kh, protein och fett. Än mindre hur dessa påverkar kroppen!) Dock har vegeterianism blivit inne igen, iallafall bland mina umgängeskretsar...
 9. Jag och mina bekanta är 20-25, men jag tycker äldre är lika svåra. Inte med snacks, men med allting som ses som mat. Jag kanske får tuffa till mig lite bara. Tror det är lättare om man funderar ut hur man ska agera i förväg.
 10. Och om det som bjuds inte alls är i min sfär? Då säger man nej tack, jag kommer men äter inte, eller tackar nej till hela träffen?
 11. Det borde ju vara det kan man tycka, men det är mer komplicerat än så :/ Blir ju inte mätt/nöjd på kolhydratsrik mat, och äter då allting som finns framme. Det är ju en av skillnaderna på bra kost och skräpmat Men jag antar att du ställer in dig på ett slags mellan-läge? Bestämmer för dig själv för en lägsta nödvändig nivå" ?
 12. Det här med andra personer. Hur hanterar ni familj och vänner som inte alls har förståelse för era (kost)val? Som är helt ointresserade av kost/hälsa? Som inte vill ändra? Har så svårt att säga "den maten du vill bjuda mig på består bara av skit" utan att känna mig som en elak snobbig översittare. Hur man än lindar in det så är det ändå det man säger. Om man petar bort bröd osv känns det lika illa, då man bara äter de dyra ingredienserna.. Har nu av just den anledningen haft en helg av pizza+pankaksfrukost+chips+choklad+öl istället för den enkla, sköna periodiska fasta +bra mat jag lyckas upprätthålla annars D: Mår som ni kanske antar kalasdåligt, är en zombie. Den där sekunden när man säger "VA men du ska väll äta pankaksfrukost??" "Eh nä, jag ska jag ju inte det. Men ehm. Eller. Eller så gör jag det" Hur har ni tänkt? Är ni rädda att såra nära och kära? Ger ni er in på att försöka förklara varför?
×
×
 • Create New...