Gå till innehåll

alexandra_ekh

Medlem
 • Innehållsantal

  25
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Bra

Om alexandra_ekh

 • Rank

 1. Ja tidig debut och stark ärftlighet utmärker ju MODY. Jag tror att jag har haft en hel del tur och träffat ett par läkare som varit väldigt engagerade, insatta och intresserade av diabetes. Jag har också träffat flera som inte är det...
 2. Hej! Finns det möjligen någon med diabetes MODY som surfar runt här? Jag vet att vi är ett exklusivt släkte , men det skulle vara så trevligt med en MODY-kompis. MODY liknar på många sätt diabetes typ 2, men på flera sätt inte. MODY har till exempel inget med det metabola syndromet att göra och sjukdomen debuterar i unga år. Dessutom finns MODY i omkring sex olika varianter... MODY är starkt ärftligt (i min släkt drabbas 50% i varje generation). Ok, flera kommer nog att tycka att jag skriver i fel forum, men jag har försökt att hitta MODY-vänner i olika diabetesforum utan att lyc
 3. Tack för tipsen! Hur kan fasta vara nyttigt men samtidigt stressande för kroppen?
 4. Jag fastade dryga två dygn, men tyvärr blev sömnen ännu sämre den andra natten. Idag när jag äter som vanligt (LCHF förstås) är jag jättetrött. Till nästa fasta ska jag testa magnesium.
 5. Tack för svar och tips. Jag är inne på mitt andra fastedygn nu. Tidigare har jag fastat max 24 h så det ska bli intressant att utvärdera hur sömnen påverkas av en längre fasta.
 6. Jag fastar ibland under 24 h utan några större problem med hunger. Däremot sover jag så dåligt när jag fastar. Jag får svårare att somna och sover oroligt med många uppvaknanden. Finns det någonting att göra åt detta?
 7. Första stycket var väldigt bra skrivet, tycker jag (det andra har jag ingen åsikt om). Om man dricker lite light-läsk då och då, så är väl inte det hela världen. Många av oss dricker alkohol ibland (och kanske inte bara ett glas rött till maten) - och det gör vi ju inte av hälskoskäl utan för att det tillför något extra som vi vill unna oss just då.
 8. Jag håller helt med dig, Leo. Men jag är lite "besviken" på MikaelEdebros argumentation: Han startade ju upp tråden med att kritisera Eenfeldt för bristande vetenskaplig trovärdighet och ville därefter presentera "riktig vetenskap" - och så hänvisar han till exempelvis filmen Simply Raw (Gabriel Cousens). Vart tog vetenskapen vägen? undrar jag då.
 9. På apoteket finns ett tillskott mot tillfälligt håravfall som heter Priorin. Jag har inte själv ätit det och jag vet inte vad det innehåller, så jag kan personligen inte gå i god för det - men jag har flera väninnor som hävdar att det fungerar.
 10. Det är ju ingen nyhet att en del diabetiker kan kontrollera sitt blodsocker med bara kost (även om den innehåller kolhydrater), motion och kanske viktminskning. Typ tvåor har ju en del insulinproduktion kvar. Några kan bli helt symptomfria - botade skulle jag inte kalla det dock. "Insulin är inget farligt", skriver du. Själv har jag hamnat i koma två gånger pga insulin - så jag anser faktiskt att insulin är livsfarligt . Nej, skämt å sido - jag förstår att du menar insulinets funktion i en frisk människas kropp. Jag håller förstås inte med dig om det, men det kommer väl knappast som en ö
 11. "Andra hävdar att insulin ökar hungern då blodsockret sänks, dock har jag inte sett belägg för detta." Fråga en diabetiker med blodsockerfall.
×
×
 • Skapa nytt...