Jump to content

ghanna

Medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lund

Recent Profile Visitors

460 profile views

ghanna's Achievements

(2/7)

25

Reputation

 1. Jag älskar verkligen kåldolmar, och det bästa med dem är vitkålen tycker jag. Jag vill därför få in mer vitkål i mitt liv. Har förstått att många använder det för att ersätta kolhydrater och ni får jättegärna dela med er av era kunskaper till en novis! Strimlar ni den och vad använder ni då för köksredskap? Koka eller steka? Goda kombinationer? Berätta om hur ni äter vitkål!
 2. Ett stort amen till allt som Atix säger. Kör periodisk fasta och långa promenader när du vill gå ner i vikt. När du väl nått målvikten kan du börja koppla av med periodisk fasta och minska promenaderna och köra liberalare lchf för att bibehålla den vikten. Att kilona försvinner snabbt är en bra sporre!
 3. Nån som har fler tips på snabblagat? Jag gillar att blanda keso med makrill i tomatsås och ta ett kokt ägg till, den måltiden kör jag flera dar i veckan. Kom igen, inget recept är för enkelt!
 4. Vill verkligen instämma med "syster", kryddade oliver med tärnad fetaost är fantastiskt gott snacks. De ger en en riktigt "snackig" känsla om man äter med en tandpinne! Ett par såna burkar bör du stoppa på dig! Mums!
 5. Tråkigt, annars kan ju det mesta köpas för pengar!
 6. Kollar på Michael Mosley på youtube nu, dokumentären då han testar att träna högintensivt i tre minuter per vecka. I dokumentären genomför han ett prov där han dricker ett glas sötad dricka och mäter därefter insulinproduktionen. Vet någon var man kan göra ett sånt test?
 7. Ah, ja jag läste om det nyss på Jonas Bergqvists blogg. Då är det ingen idé att mäta nån gång regelbundet för att liksom kolla att man håller "trenden" antar jag?
 8. Mår fortfarande toppen. Jag köpte idag keto-diastix från apoteket, har aldrig mätt ketoner innan. Jag har ätit strikt lchf sedan i tisdags, alltså sex dagar. Min ketonnivå låg på runt 5-6. Enligt kostdoktorns råd om optimal ketos ligger jag alltså över riktvärdet. Hur sjutton åtgärdar jag det? Tar en banan? Å andra sidan gör det inget antar jag att man ligger lite högt? Tänkte börja mäta ketonnivån varje söndag och anteckna värdet för att sporra mig att fortsätta säga nein danke till kolhydraterna.
 9. Hehe, jag städade ett par timmar till efter att jag skrivit det inlägget..=) Idag känns det toppen! Jag är inte "speedad" i hjärnan eller överdrivet pratig som jag har blivit vid tidigare tillfällen (det kommer kanske?). Upplever dock andra fördelar som jag tror kickade in igår kväll, nämligen en massa energi. Har storstädat idag och lagat massa matlådor och fått ärenden uträttade. Det är underbart!
 10. För ett tag sen togs det via forskning fram ett optimalt träningsprogram som genomförs under 7 minuter. Det fick ganska stort genomslag i media. Bara sök typ "7 minute excercise" eller "7 minuters träning" så hittar du det och kan läsa om det.
 11. Jo, jag använde sökfunktionen, men jag tyckte att den trådstartens vinkel på leverpastej skilde sig betydligt från min ("kan man äta leverpastej, vilken isf?" vs min "vad kan jag avnjuta leverpastej ihop med när jag inte äter bröd?".). Två helt skilda frågeställningar alltså. Sen kanske nån invänder och tycker att allt som handlar om en viss matvara ska samlas i en och samma tråd oavsett vilken aspekt som ska diskuteras, men det är väl en smaksak. Jag tycker det blir rörigt. Tack för tipset om att bre leverpastejen på en gurka rätt upp och ner, det låter skitgott!
 12. Undrar om min "hypomani" (ja, inom citationstecken) kickat in. Känner ett starkt sug efter att städa och skrubba hela min lägenhet och det är midnatt. Går lite snabbare i huvudet också, men inte så snabbt som jag kommit upp i vid tidigare tillfällen. Jaja, då blir det ju rent och fint iaf..bara fördelar med det här..
 13. Jag gillar verkligen leverpastej! Leverpastej på mackan har jag alltid tyckt var kalas, gärna med ett glas Oboy till.. rena sockerchocken alltså hehe.. Några tips på vad man kan äta till det när man inte äter bröd längre? (att baka lchf-bröd är inget alternativ)
 14. Intressant teori! Jag tar den med mig och ser vad som händer när jag kört lchf i någon månad. Hoppas bara att jag pallar. Men jag slutade röka för ett par år sen så då borde man väl palla att sluta med kolhydrater. Med rökningen hade jag ju också ett par jobbiga återfall precis som jag haft med lchf. Rökfri blev jag ju till slut.
 15. Jag gillar också verkligen din receptsida! Ska bli jättespännande att läsa fler recept. Tummen upp!
×
×
 • Create New...