Jump to content

ghanna

Medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ghanna

 1. Jag älskar verkligen kåldolmar, och det bästa med dem är vitkålen tycker jag. Jag vill därför få in mer vitkål i mitt liv. Har förstått att många använder det för att ersätta kolhydrater och ni får jättegärna dela med er av era kunskaper till en novis! Strimlar ni den och vad använder ni då för köksredskap? Koka eller steka? Goda kombinationer? Berätta om hur ni äter vitkål!
 2. Ett stort amen till allt som Atix säger. Kör periodisk fasta och långa promenader när du vill gå ner i vikt. När du väl nått målvikten kan du börja koppla av med periodisk fasta och minska promenaderna och köra liberalare lchf för att bibehålla den vikten. Att kilona försvinner snabbt är en bra sporre!
 3. Nån som har fler tips på snabblagat? Jag gillar att blanda keso med makrill i tomatsås och ta ett kokt ägg till, den måltiden kör jag flera dar i veckan. Kom igen, inget recept är för enkelt!
 4. Vill verkligen instämma med "syster", kryddade oliver med tärnad fetaost är fantastiskt gott snacks. De ger en en riktigt "snackig" känsla om man äter med en tandpinne! Ett par såna burkar bör du stoppa på dig! Mums!
 5. Tråkigt, annars kan ju det mesta köpas för pengar!
 6. Kollar på Michael Mosley på youtube nu, dokumentären då han testar att träna högintensivt i tre minuter per vecka. I dokumentären genomför han ett prov där han dricker ett glas sötad dricka och mäter därefter insulinproduktionen. Vet någon var man kan göra ett sånt test?
 7. Ah, ja jag läste om det nyss på Jonas Bergqvists blogg. Då är det ingen idé att mäta nån gång regelbundet för att liksom kolla att man håller "trenden" antar jag?
 8. Mår fortfarande toppen. Jag köpte idag keto-diastix från apoteket, har aldrig mätt ketoner innan. Jag har ätit strikt lchf sedan i tisdags, alltså sex dagar. Min ketonnivå låg på runt 5-6. Enligt kostdoktorns råd om optimal ketos ligger jag alltså över riktvärdet. Hur sjutton åtgärdar jag det? Tar en banan? Å andra sidan gör det inget antar jag att man ligger lite högt? Tänkte börja mäta ketonnivån varje söndag och anteckna värdet för att sporra mig att fortsätta säga nein danke till kolhydraterna.
 9. Hehe, jag städade ett par timmar till efter att jag skrivit det inlägget..=) Idag känns det toppen! Jag är inte "speedad" i hjärnan eller överdrivet pratig som jag har blivit vid tidigare tillfällen (det kommer kanske?). Upplever dock andra fördelar som jag tror kickade in igår kväll, nämligen en massa energi. Har storstädat idag och lagat massa matlådor och fått ärenden uträttade. Det är underbart!
 10. För ett tag sen togs det via forskning fram ett optimalt träningsprogram som genomförs under 7 minuter. Det fick ganska stort genomslag i media. Bara sök typ "7 minute excercise" eller "7 minuters träning" så hittar du det och kan läsa om det.
 11. Jo, jag använde sökfunktionen, men jag tyckte att den trådstartens vinkel på leverpastej skilde sig betydligt från min ("kan man äta leverpastej, vilken isf?" vs min "vad kan jag avnjuta leverpastej ihop med när jag inte äter bröd?".). Två helt skilda frågeställningar alltså. Sen kanske nån invänder och tycker att allt som handlar om en viss matvara ska samlas i en och samma tråd oavsett vilken aspekt som ska diskuteras, men det är väl en smaksak. Jag tycker det blir rörigt. Tack för tipset om att bre leverpastejen på en gurka rätt upp och ner, det låter skitgott!
 12. Undrar om min "hypomani" (ja, inom citationstecken) kickat in. Känner ett starkt sug efter att städa och skrubba hela min lägenhet och det är midnatt. Går lite snabbare i huvudet också, men inte så snabbt som jag kommit upp i vid tidigare tillfällen. Jaja, då blir det ju rent och fint iaf..bara fördelar med det här..
 13. Jag gillar verkligen leverpastej! Leverpastej på mackan har jag alltid tyckt var kalas, gärna med ett glas Oboy till.. rena sockerchocken alltså hehe.. Några tips på vad man kan äta till det när man inte äter bröd längre? (att baka lchf-bröd är inget alternativ)
 14. Intressant teori! Jag tar den med mig och ser vad som händer när jag kört lchf i någon månad. Hoppas bara att jag pallar. Men jag slutade röka för ett par år sen så då borde man väl palla att sluta med kolhydrater. Med rökningen hade jag ju också ett par jobbiga återfall precis som jag haft med lchf. Rökfri blev jag ju till slut.
 15. Jag gillar också verkligen din receptsida! Ska bli jättespännande att läsa fler recept. Tummen upp!
 16. Kan tillägga att jag tar en tricyclisk antidepressiv medicin som kanske är med och spökar med signalsubstanserna?
 17. Detta upplever jag! Jag har trott att det berott på att jag inte fått i mig tillräckligt med kalorier och att kroppen gått in i nåt slags överlevnadstillstånd. Vid tre tillfällen har jag känt att "nu har jag verkligen kommit igång med lchf!". Och efter några dar känns det som att hjärnan går på högvarv och jag blir för min omgivning märkbart mycket gladare, mer pratsam och lite "speedad". Det är alltså människor som känner mig väl och som påpekar det för mig, mina föräldrar och min bästa kompis. Tillståndet har alltid upphört efter några dagar, antagligen i samband med att jag faller tillbaka i gamla kostmönster. Nu har jag käkat strikt lchf sedan i måndags, så kanske inträffar tillståndet igen om ett par dagar? Inte mig emot för det är ett extremt trevligt tillstånd, lite som att ha tagit en låg dos amfetamin (jag har prövat det vid ett par tillfällen). Glädje är ju trevligt och det är bra att jag blir mer pratsam för jag är i mitt naturliga(?) tillstånd rätt tystlåten. Det är väl därför omgivningen märker en sån markant skillnad.
 18. Nu sitter jag med familjen framför uppesittarkvällen och äter julmat. Veckan har gått över förväntan, det var enklare än jag trodde det skulle vara. Viss matthet i benen när jag cyklat och gått i trappan har varit största problemet. Det mest positiva är att jag efter ett par dagar slutade tänka på att jag fastar, något som brukar vara ett problem när jag 36-timmarsfastat. Vikten då? Ner drygt 2,5 kilo. Får se hur det ser ut efter helgdagarna [emoji74].
 19. Hittills tycker jag det går bra. Inte jättebra för jag fuskade under lördagen och söndagen genom att på respektive dag äta ett styck kalkonkorv. Kanske 150 kcal per korv gissar jag. De åt jag för att min kompis tycker att det jag gör är galet och hon sa att hon var orolig..så jag fick lugna henne genom att äta lite. Annars har jag hållit mig till vatten, svart kaffe och totalt sett endast ett par stycken buljongtärningar. Jag är pigg. I fredags kände jag mig rätt matt i benen när jag gick i trappor och när jag cyklade men det har gått över. Vet inte om det var intaget av korv som löste det. Just nu i skrivande stund känner jag mig faktiskt inte alls hungrig. Än så länge är jag mycket nöjd med fastan och jag är rätt säker på att jag kommer upprepa den om det fortsatt går bra. Planen är att bryta fastan på onsdag kväll då jag reser hem till mina föräldrar för att äta julmat och titta på bingolottos uppesittarkväll,
 20. Ok kära lchf-vänner. Jag har känt av lchfs positiva effekter i mitt liv och är övertygad om att det är den bästa kosten för mig. Men på julafton måste jag fuska. Jag måste dricka julmust. Japp, så är det. Nu är min fråga: Hur ska jag göra i övrigt? Bör jag avhålla mig från kolhydraterna i t.ex. janssons och rödkålen och allting eller är det lika bra att skita i det när jag ändå fuskar med musten? Är det t.o.m att föredrar att jag inte går in för att äta mycket fett eftersom kolhydraterna i apotekarnes julmust kommer trigga mitt insulin och säga till kroppen att lagra fettet? Hur skulle du gjort i min situation? (Premissen är alltså att jag kommer dricka julmust. Jag uppskattar alla som säkert kommer vilja komma med goda råd om vad jag kan dricka ist för julmust, men jag avböjer dem vänligast.)
 21. Det funkar alltså att i betydlig mån fixa smör i kaffe med lattevisp? Det hade ju varit guld för jag tar nog hellre smör än kokosfett i kaffet.
 22. Jag funderar på att börja med kokosfett i kaffet för det ska ju vara så bra, men en fråga: hur viktigt är det att man mixar med stavmixer? Går det lika bra, eller i vart fall nästan lika bra, att bara röra om kraftigt och länge? Jag jobbar på kontor och det skulle kännas så smidigt att bara ha en burk kokosfett i kylen som man kan lägga i när man smiter iväg för att fylla på kaffekoppen. Vill inte hålla på och joxa med en stavmixer. Så frågan är alltså: Ger omixat kokoskaffe samma eller nästan samma tillfredsställelse som mixat?
 23. Jag har fastat sedan igår klockan 15 ungefär. Ska fortsätta så länge jag klarar det, med siktet på att bryta fastan den 23e. Jag har tidigare aldrig fastat längre än två sammanhängande dygn. Har druckit vatten med salt på jobbet idag och tänker även dricka vatten med buljong. Dock inte benbuljong då jag inte känner att jag har tid eller skills för det. Tack för tipset iaf! Kör på vanlig grönsaksbuljong i kokande vatten. Tyvärr blev det sista jag åt lite ärtsoppa och mörk choklad. Egentligen översteg jag nog inte 500 kalorier igår så enligt ett möjligt sätt att räkna inleddes fastan i tisdags. Än så länge känns det bara bra. Lite trötthet när jag går i trappor. Träningspass tänker jag inte ge mig på. Tack så mycket för tips och pepp, om nån har mer att bidra med uppskattas det jättemycket!
 24. Jag brukar inte äta så mycket julmat innan kvällen före julafton så det är inget större problem tycker jag.
×
×
 • Create New...