Jump to content

Ankan123

Medlem
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ankan123

  1. Hej Zepp. Jag är histaminintolerant och både aubergine och avokado är fulla av histaminer. Håller fullkomligt med dig aubergine kan man lätt klara sig utan...men avokado saknar jag.Både som fettkälla och som ett väldigt gott tillbehör.
  2. Spännande tips med bondböna... jag lovar att åtekomma när jag provat Tack
  3. Hej! Jag mår inte så bra av Aubergine och Avokado. Vilket är jättesynd eftersom det är så bra mat. Auberginen ersätter jag med Zucchini men jag skulle vilja ha fler förslag på ersättningar. Avokado har jag ingen ersättning för och att bara ta bort den ur recept gör ju att jag missar en del fett och en del mättnad. Har ni några förslag att ge mig?
  4. Jag måste be om hjälp. Äter LCHF sedan flera år men har de sista halvåret fått sämre hy och extrem sköra naglar. Håret är ok, jag varken fäller eller är risig i håret. Men hyn är jättetorr, mest i ansiktet och på benen. Naglarna är så sköra att de flikar sig och går sönder hela tiden. Det blir något bättre om jag "stöttar" dem med nagelack... Vad kan det vara som är galet? Jag äter bra med fett och dricker mycket vatten. Äter magnesium och kalium. Har ni ngt tips? Har sökt på forumet men hittar bara trådar om hur bra hy och starka naglar folk fått. För mig är det tvärt om. Vänliga hälsningar Ankan
  5. Oroa er inte för mig. Jag skulle aldrig köpa ngt sådant jag har min lågkolhydratkost och den är toppen. Annonsen dök upp på min facebooksida och jag skulle tro att de använder Anja som reklampelare utan att hon vet om det... Jag frågade här bara för att det finns så humla duktiga människor här med så mycket kunskap och hoppades på att någon läst om hur denna hokuspokusmetod skulle fungera. :-) // Ankan
  6. Hej på er! Såg en annons idag där Anja Persson valt att bli reklampelare för Green Coffe och Pure Detox. Hon sägs ha gått ner 17 kg på 4 veckor. Jag blev mest förvånad då jag alltid betraktad Anja som seriös och jordnära och har svårt att se henne göra reklam för en sådan här sak. Nu undrar jag om någon av er har satt er in i hur detta med grönt kaffe och Pure detox skall fungera. Vad är miraklet som skall ske i kroppen? http://www.aftonbladet.se-klick.online/anja/?voluumdata=BASE64dmlkLi4wMDAwMDAwNi1lYjY3LTRlODMtODAwMC0wMDAwMDAwMDAwMDBfX3ZwaWQuLmVlYTM3MDAwLTk4ZTUtMTFlNi04ZjExLWUwY2IwMWU0NWQ2Zl9fY2FpZC4uYzUzMGM0ZWYtMzUwNC00YWU5LTk2NzUtYmZhNWJlN2E2NGMwX19ydC4uUl9fbGlkLi4xMWM4OTg2OS1lYTliLTRlMjktOTM4NS02NDkxNGM3MTU4YzRfX29pZDEuLjUwZDI0YTJjLWNjNmUtNDdhZS1hMjU3LWI5YjU5YTlkZjU4M19fb2lkMi4uOTEzYjI2YWYtYTBjZC00NThlLThiZjUtNDJhYTgyNzA2YjRhX19yZC4ud3d3XC5cZmFjZWJvb2tcLlxjb21fX2FpZC4uX19hYi4uX19zaWQuLg // Ankan
  7. Jag har inga som helst medicinska kunskaper men jag har testat koffeintabletter och fy vad jag mådde dåligt på dem. Tog två och blev skakig, illamående och kallsvettig. Är det i samband med dem som din mage krånglar och du mår illa?
  8. Kan ni tala om för mig varför kokosmjölkens konsistens skiljer sig åt så mycket mellan burkmjölk och tetramjölk? Jag köper ekologisk kokosmjölk Den i burk är skiktad. Fettet ligger överst och en vattning vätska underst. Den får jag skaka inför varje användning då den skitar sig så snart den stått still i kylskåpet. Den i tetrapack är "blandad" hela tiden. Behöver aldrig skakas. Hur kan det vara så? Är den i tetrapack preparerad? // Ankan
  9. Visst är det så Zepp. Å det bästa för ens hälsa och välmående är att det är jättesvårt att hitta ett ekologiskt vin med låg histamin och sulfithalt som har en sockermängd på under 3g litern och som dessutom smakar gott :-) Ekologiskt blir det efter att ha varit i Moseldalen i somras och sett besprutningsplanen vräka ner gift över vinodlingarna plus att väldigt många odlingar ligger 2 cm från hårt trafikerade vägar.
  10. Glider lite "off topic" men vill ändå höra med er om ni tror jag kan har rätt i mina funderingar. Kan man bli överkänslig mot alkohol? Så illa att man blir sjuk av bara ett par öl eller ett glas vin? Det senaste året har jag blivit fruktansvärt "bakfull" de gånger jag druckit. Det spelar ingen roll om jag druckit vin eller öl. Sprit dricker jag inte. Har legat sjuk i flera dagar. Magont av typen magkatarr, illamående, huvudvärk, frossa. Nu senast drack jag två öl. Fick så ont i magen att jag fick gå hem. Dagen efter gick jag till jobbet men fick gå hem efter ett par timmar pga magont. Har tidigare visat allergiska reaktioner mot öl i form av nästäppa och snuva. Svullna läppar och runt ögonen. Gjorde ett allergitest men det visade inget. Egentligen är det inget stort bekymmer. Jag slutar dricka alkohol, that's it. men jag är ändå nyfiken om det kan vara så att jag har blivit överkänslig. Vad tror ni? // Ankan
  11. Var oxå på födelsedagsmiddag (inte min egen) igår och åt Angusburgare med pommes Drack 2 öl Vitchokladcheesecake (inte LCHF) och en glasskula Jättegott! men jag han knappt svälja sista tuggan innan magen gjorde uppror. Äckligt mätt och ont! Det vara bara att tacka för oss och åka hem och lägga sig. Hade svårt att somna pga av den onda magen och när jag väl somnade så sov jag oroligt. Nu på morgonen blev det ingen frukost. den stackars magen får ta igen sig ett tag. men...visst är det konstigt att det jag åt "till vardags" förr. bröd, potatis och socker (ölen var ju inte vardagsmat ) nu får magen att gå i baklås direkt. Ankan
  12. Jag är en av dem. har ätit LCHF länge och mått väldigt bra men inte gått ner i vikt. Då jag la av med mejerier (alla typer) så började det hända saker ...äntligen. Nu visar vågen och måttbandet lägre och lägre siffror och det var inte så himla svårt att lägga av. Jag är inte dödsförtjust i kokos men kokosmjölk går att dölja rätt bra så det funkar som ersättning.
  13. googla Yogi Tea, det finns massor med sorter
  14. Ja men hur tänkte jag ??? Arctimed fiskolja har helt okej smak. Det är inget problem. Men att svälja flytande olja oavsett smak är ju inte något jag klarar av i alla fall. Idag blandade jag det i riven blomkål. Då gick det bra. Hur gör ni andra som äter flytande olja? // Ankan
  15. Ropade hej lite för tidigt. I morse var den tillbaka..huvudvärks #¤%%&/ En kopp kaffe så är försvann den. Vilken skitdrog det är.
  16. Hon är verkligen grym! Å ett så bra halmstrå för pappan att greppa. Det är ju svart på vitt. Inga konstigheter. Hoppas bara pappan och resten av familjen har ett öppet sinne och ork att lära nytt för sin dotters/systers skull.
  17. Hurra! Första natten utan huvudvärk! Äntligen! Nu fixar jag det här...underbart. Dricker en liten kopp nu på morgonen that's it å så får det vara ett para dagar till sedan tar jag bort den med och ajöss med koffeinabstinens. Tjo-hej!
  18. Vad bra för det är den jag har köpt. Då kanske jag lyckas få i mig den
  19. B-HbA1c (IFCC) 31 32 mmol/mol 31-46 P-Glukos 6,5 4,9 mmol/L 4,2-6,0 P-Magnesium, total 1,05 0,83 mmol/L 0,70-0,95 P-Trijodtyronin, fri T3 3,8 ? pmol/L 3,3-6,0 P-Tyreotropin (TSH) 3 2,3 mlE/L 0,4-4,0 P-Tyroxin, fritt T4 16 19 pmol/L 10-22 S-Kortisol 877 420 nmol/L 172-497 Hej jag lyckas fortfarande inte att kopiera in en tabell. Jag har tagit nya prover. Gick till vårdcentralen med mitt resultat från werlabs och förklarade att jag hade några värden som låg utanför referens och att jag besväras av en "klump i halsen". Där sköldkörteln sitter. Läkaren tittade på mina prover och frågade lite försynt om jag ville berätta vad jag betalat för proverna jag tagit. Det gjorde jag och han ruskade lite på huvudet och sa "hade du kommit hit så hade det kostat 100 kronor. Jag svarade inte det jag tänkte, nämligen "hade jag kommit hit hade du inte tagit en femtedel av proverna" Han kände mig på halsen och medan jag svalde vatten, han kollade blodtrycket och det var inga konstigheter, Så skrev han i vilka prover som skulle tas och så fick jag gå till syster och bli tappad på blod. I tabellen är de gamla värdena i rött och de nya i blått. T3 tog han aldrig. Är inte det konstigt? När jag berättat om klumpen i halsen. Eller säger TSH och T4 tillräckligt? Däremot sa han att man kan har struma utan att det syns på värdena... // Ankan
  20. Hej! Har beställt en flaska flytande fiskolja då jag fått rådet att kapslad olja kan dölja "gammal/dålig" olja då man inte varken känner lukt eller smak. Så flytande blev det. Nu är jag beredd på att fiskolja smakar och luktar illa även om den är färsk och fin. Så hur skall jag kunna svälja den? Hur gör ni? // Ankan
  21. Det här var en lång och intressant tråd. Jag är på avvänjning från kaffe just nu och tycker huvudvärken är riktigt jobbig. Har gått från ett ivrigt kaffedrickande då jag jobbar på kontor med fri tillgång av gott kaffe, till frukostkaffe. Att bara dricka kaffe vid halv sju på morgonen innebär att jag vaknar vid fyra på natten med huvudvärk. En elak j-a huvudvärk. Det enda som biter på den är koffein i form av Treo eller kaffe, Jag vill läka min tarm så både treo och kaffe skall bort men jag undrar Hur länge sitter den förjolade abstinensen i? Är det någon som vet? När jag slutade röka för 100 år sedan trappade jag ner och slutade så småningom och den typen av avvänjning passar mig. Men jag tycker inte om huvudvärken jag får av koffeinabstinens så jag tar tacksamt emot tips av er. Kan man slippa den på något sätt utan att stoppa i kroppen koffein? Hur lång "avtändning" är det på koffein? Jag vet att vissa lyckostar bara kan sluta med kaffe och inte märka något. Jag tillhör inte den kategorin. // Ankan
  22. Tack snälla för er tid och era kommentarer. Jag återkommer när jag pratat med min doktor. // Ankan
  23. Jag har ätit LCHF i flera år men jag är ett sockertroll och en slarver så jag dansar in och ut ur Ketos. Fysisk aktivitet är låg då jag åker buss till jobbet och sitter ofta vid datorn hela dagen. På kvällen gör jag inte mycket fysiskt heller. En promenad, ett träningspass då och då. Inget att skryta med :-) Dygnsrytmen däremot är bra. Går upp vid samma tid på veckorna (kl sex) och lägger mig vid 9-10 tiden. Sover dåligt i perioder.
  24. Okej, då gör jag så. :-) Det något höga kortisolet och Glukosvärdet är det ingenting att bry sig om?
×
×
  • Create New...