Gå till innehåll

Misslinisen

Medlem
 • Innehållsantal

  8
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om Misslinisen

 • Rank
  Nyanländ
 1. Bra infallsvinkel.. tack! Funderar ju redan lite i de banorna. Om jag blir stressad av att tänka att jag ska göra det för att gå ner i vikt så kanske det är bättre att inte göra det och istället fettfasta som du säger. Jag försöker ju jobba så att jag gör saker för hälsan och inte främst för viktminskning.. så hoppas jag på att viktminskningen ska bli som en bonus eller att jag känner mig lugnare i min kropp och känner mig nöjdare pga det. Komplext det här!
 2. Tack, för ett klokt och insiktsfullt svar! Vet inte om jag är så duktig egentligen.. eller jo kanske till viss del man kan räkna in mig i den kategorin. Min stress handlar mycket om krav på mig själv, prestation på olika områden etc. Håller verkligen med om att livstilsproblemen är de största. Jag brottas hela tiden med att tänka att jag äter på ett visst sätt för hälsans skull och inte främst för att gå ner i vikt. Jag vill tro att det är så men så kommer den där önskan om att vara mycket smal och uppfylla ett visst ideal jag satt upp för mig själv och stör. Jag har nu landat i att jag
 3. Tack har redan läst och även haft kontakt med Martina angående just detta. Hon råder mig att inte fasta förrän min kropp blivit mer trygg.
 4. Ja alltså fettfasta är jättebra! Menade inget illa. Jag tror att fettfasta är bäst för mig nu också iom att jag har ätit lite mycket kolhydrater över jul och det skulle bli lite väl tufft att kasta sig in i en "helfasta".
 5. Fast inte för att vara sån men det du gör är inte fasta, det är fettfasta! Du dricker ju fettkaffe och kaffe med grädde.. När jag säger fasta menar jag absolut nada utom vatten, kaffe (utan mjölk) etc..
 6. Tack, alltså jag har inga problem att klara av det. Har ganska stark karaktär när jag bestämt mig. Eftersom jag ätit Lchf mycket strikt så går min kropp till stor del på fett och då hamnar man sällan i ett läge där man inte klarar av det pga för stora blodsockerdippar. En fasteform jag avskyr är dock 5:2, trivs mycket bättre med längre fasteperioder som 16 eller 24 hr. Min fråga handlade mer om vad som är sunt och bra i längden och även får kilona att släppa. Men får nog ta detta med min kostrådgivare sen när vi har tid!
 7. Japp, jag vet att "stressa ner" är nyckeln vilket jag tycker att jag gjort sedan jag blev sjukskriven. Jag har även mediterat 20 min x 2 ggr om dagen i mer än ett år. Kan dock konstatera att har man ett jobb som stressar en så hjälper tyvärr bara meditation till en viss gräns. Jo, jag har faktiskt en tid med en kostrådgivare nu efter jul för att hitta rätt sätt för mig att äta på så att min kropp också vill släppa på kilona. Kan hända att mer liberal Lchf är vägen.
 8. Hej! Jag har provat 16:8 och även 24 hr fasta och tänkte nu eventuellt ge mig på 36 timmar som en liten detox efter jul. Har dock hört att det inte så bra för en redan stressad kropp att fasta helt (jag har varit sjukskriven för stressymtom i vintras, har 5-10 kg övervikt enligt mig själv och dessa kilo är mkt envisa och svåra att få bort trots strikt Lchf). Vissa menar att periodisk fasta är en bra grej att prova vid envisa kilon, andra menar att det ger bättre resultat för kvinnor med stressade kroppar och ev. hormonobalanser att äta regelbundet. Min B-plan är att tillåta Paleo-mjölk (1
×
×
 • Skapa nytt...