kickilotta

Medlem
 • Innehållsantal

  651
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  21

kickilotta vann senast 6 Juli

kickilotta hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 970 Enastående

Om kickilotta

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Järfälla
 • Interests
  Leg. Sjuksköterska av den gamla erfarna stammen - Arbetat som Distriktsköterska

Senaste besökare till profilen

1 183 profilvisningar
 1. kickilotta

  Tips vid hudfläckar

  Hmm - vad menar du med växande hudfläckar/ skinnfäckar? Förändringar på huden kan bero på vitt skilda orsaker och de bör därför behandlas på olika vis för att behandlingen ska vara optimal.
 2. kickilotta

  Tips vid hudfläckar

  Man blir väldigt gul på alla fläckar som man behandlar med jodlösning. - och färgen sitter hårt. Vad många vittnar om är att de upplever bättre hy och att de ej längre blir så brända av solen sedan de börjat äta enl lchf och blivit friska från det metabola syndromet.
 3. kickilotta

  Cancer

  Kan dela med mig en enkel o god smoothie - smakar litet som frisk nyponsoppa - gott med grädde o isbitar i. till 2 glas = 3 msk nyponpulver, jag har grovmalet som jag lägger i blöt i vatten i kylen över natten. Dagen efter kokar jag upp det hela med totalt ett helt glas vatten i ca 15 min på svag värme. Har man nyponmjöl kan man nog koka upp direkt. När det svalnat litet häller jag det hela i blenderbehållaren med 10-12 frusna jordgubbar. Mixar. Häller upp i glas, kan spädas med mera vatten om man vill. Serveras med ovispad/vispad vispgrädde eller kokosgrädde i, ev ett par istärningar. - Enkelt o gott!
 4. kickilotta

  Godmorgontråd?

  Väldigt tråkigt och oroande för många som får lämna sina hem pga brand. Hoppas vädret slår om och mulnar, det bästa vore förstås att det regnade. - Vilket otroligt slit för de som jobbar med bränderna, en hyllning till dem! - Jämtlandstjej - bra gjort av dig!
 5. kickilotta

  Godmorgontråd?

  Vi känner oss tacksamma idag. - Det var mycket svalare nattemperatur den senaste natten. Jag steg upp 5.45 och då var det bara 17 grader och solen stod väldigt lågt. Jag gick ut och njöt av den svala känslan, öppnade för tvärdrag i hela huset fram till kl 8 och det kändes fantastiskt friskt. Hos oss finns en gammal luft-värmeväxlare som fanns när vi flyttade in. Den för ett gräsligt liv när den är igång så vi har tänkt att byta den. - Maken upptäckte att den hängde snett och riktade upp den. Det gjorde att nu är den mycket tystare och vi kan köra den för att kyla huset. Den mäktar inte med att sänka temperaturen så väldigt lågt men tillräckligt för att det ska kännas skönt inne 25-26, mot 32 ute. Nu är man snabb att stänga ytterdörren när man behöver gå ut. Hundpromenaderna får bli tidig morgon o sen kväll.
 6. kickilotta

  Godmorgontråd?

  Snällt av dig att testa tältet - nu vet väl maken att det inte är så "mysigt" att använda det?
 7. kickilotta

  Godmorgontråd?

  Riktigt svalt där du bor - vi har inte under 20 på natten. Kl 10.30 var det redan 28 grader. Nu är det 31 i skuggan. Vi sitter mest inne med nerdraget för fönster, maximalt utfällda markiser, stängda fönster o dörrar. Vi kör vår luftvärmeväxlare och har nu 26 grader inne - förhoppningsvis sjunker temperaturen så småningom. Funderar på om vi ska sova på nedervåningen för att få det svalare. Tråkigt med alla bränder. Vilket fantastiskt jobb alla gör som jobbar med släckningen. Man avråder även folk att grilla på hemmagrillarna, inte lämpligt enl brandförsvaret. Totalförbud för all grillning på allmänna ytor. Folk ringer och polisanmäler de som "fuskar".
 8. kickilotta

  Cancer

  Nyponskalsmjöl skulle jag tro. Hittade recept från Nillas Kitchen https://nillaskitchen.com/2013/02/18/hemgjord-nyponsoppa-sockerfri-recept/
 9. kickilotta

  Trädgårdstråden

  Kanske för att det är så torrt, alla andra växter är torra o vissna utom trädgårdsplantorna som är välvattnade och krispiga? Jag har inga problem hos mig med täckodlingen - tvärtom, plantorna trivs och växer fint fastän vi har otroligt varmt . Har varit 28 -31 grader senaste veckan. Jag ser till min förskräckelse när jag tittar på Klart att vi kommer att ha 27-31 de kommande 14 dagarna Hoppas att det INTE stämmer! Jag har däremot problem med tvestjärtar som äter hål i en hel del blad - på paprika o chilliblad och på basilikan. Plantorna står i krukor så nu försöker jag att ställa dem luftigare och ljusare - tvestjärtar gillar mörkt o fuktigt.
 10. kickilotta

  Trädgårdstråden

  Kom ihåg TÅCKODLINGEN nu när det är så torrt. Fyll på material runt plantorna så sparas vatten pga mindre avdunstning och plantorna trivs bättre. BRA att läsa om varför man ska täckodla! http://dinodlarvan.nelsongarden.se/din-tradgard/tackodling-harma-naturen/
 11. kickilotta

  Öka styrka kontra viktnedgång

  Du får nog lov att äta mer fett o protein - du behöver nog lägga till en måltid under dagen med riktig tillagad mat. - Läs också vad Martina Johansson har att säga om kost o träning - hon har mycket kunniga råd att komma med och beskriver sin egen träningsresa.
 12. kickilotta

  Cancer

  Smoothie - Anna Sparres recept är bra som grund. Du kan använda frusen ekologisk spenat. Smaksätt med pressad citron eller lime, man kan prova att ha i litet gurkmeja också. Jag brukar ha i litet vanligt salt eller kryddsalt - men bara litet. För sting - litet chilikrydda. Annat att ha i att variera med - stjälkselleri, några broccolikvistar, ruccola, 1 färsk rödbeta, färsk gurka, persiljakvistar, för mintsmak en myntakvist, några skalade sötmandlar har jag nästan alltid i, en näve frusna blåbär eller 1/2 äpple, några frusna jordgubbar. Svarta vinbär, sura lingon, havtornsbär kan man också ha i. Annat att blanda i - nyponpulver, nässlepulver. Jag försöker att hitta så mycket ekologiska produkter som möjligt. Blötlägga torkade nypon och mixa till nyponsoppa tillsammans med sötmandel - varm eller kall med kokosgrädde irörd. Vid servering brukar jag hälla litet fin olivolja eller avokadoolja på toppen, kanske mct-olja och så häller jag upp i ett fint stort glas. Äter det hela med sked som en soppa. Har du en bra blender så behöver inte ingefäran rivas. Räcker att man skär allt i mindre bitar. Jag har aldrig i några riktigt söta frukter. Du kan prova dig fram för att hitta vad du gillar. Istället för att späda med vatten så har jag ibland varmt eller kallt te. Kanske kall/ljummen buljong skulle fungera, det har jag inte provat. För mera protein i din drickbara mat - prova att koka kyckling så den är väl kokt, skär den i små bitar och mixa i blendern med kycklingbuljong och gör en soppa som du kan krydda och äta varm. Du får prova den här iden och se om den fungerar. För andra varma soppor - använd mixerstav och gör pureer av olika kokta grönsaker, förstärk med mera fett i. Tänker också att man kan värma en smoothie litet lätt om man inte vill äta den kall Du får prova att ta fram smoothies o soppor nu före operationen så du har klart för dig vad du kan gilla och kanske göra en liten receptsamling. Styrkekramar! Förstår din enorma oro och att du har många farhågor - om det är möjligt, så ta en dag i taget. Varma hälsningar.
 13. kickilotta

  Köp SVENSKT kött nu

  Gröna Gårdar har kampanj nu på sitt ekokött: https://www.gronagardar.se/sv/handla
 14. kickilotta

  Köp SVENSKT kött nu

  Jag köper från Gröna Gårdar - mycket bra att välja på. Fick tag på jättegod eko-kycklinglever!