kickilotta

Medlem
 • Innehållsantal

  458
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  11

kickilotta vann senast 18 Februari

kickilotta hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 315 Enastående

Om kickilotta

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Järfälla
 • Interests
  Leg. Sjuksköterska av den gamla erfarna stammen - Arbetat som Distriktsköterska

Senaste besökare till profilen

692 profilvisningar
 1. Att övervintra klimakteriedimman...

  Jag har ändrat till mer rätt formulering Jala!
 2. Sjuk mat

  Gå till Facebook och läs Sjuk mat. Gilla sidan - man avser att skicka en skrivelse till regeringen och påpeka hur dålig maten är på sjukhus, förskolor, äldreboenden och annan offentligdriven verksamhet. Ett mycket bra initiativ. Läs gärna alla inlägg om den ohälsosamma, osmakliga, näringsbefriade maten som serveras tillsjuka med flera. Facebook Sjuk mat http://sjukmat.se/ http://annfernholm.se/2018/01/12/sjukmat-fazer-levererar-maten-till-hjartsjuka/
 3. Läkartidningen om diabetes

  Kan man citera ditt inlägg och lägga upp på annat håll?
 4. Läkartidningen om diabetes

  Helt galen studie. - Nu måste läkartidningen sluta sprida villfarelser!
 5. Godmorgontråd?

  4 km hundpromenad idag, maken följde också med. Man märker att dagsmejan har kommit igång - gångvägarna ligger bara - snö och isfria, skönt.
 6. Min hälsoresa under 9 år med LCHF

  Härligt Birgitta! - Vilken hälsoresa och vilken fin inspiratör du är! Vi är många som är tacksamma för din blogg, dina kokböcker och de fina recept och ideer du delar så generöst. Önskar dig ett nytt fint hälsoår.
 7. Kitas LCHF-historia

  Nu när det är ljusare ute så tycker jag att det hjälper upp humöret att försöka komma ut och promenera. Du känner kanske till Mats Lindgren, Fet hälsa. Han skriver enkelt och bra om hälsoförbättringar. https://fethalsa.wordpress.com/
 8. Kitas LCHF-historia

  Grattis till de trevliga förändringar du upplever! Du är på rätt väg.
 9. Ja det är ingen enkel resa att försöka få andra att se att deras beteende/vanor inte är bra för dem. Det känns extra sorgligt när det är någon som står en nära. Kanske ett sätt att stötta andra är att umgås mer med dem, gör aktiviteter av annat slag så man har trevligt ihop. När man trivs med varandra så har man lättare att prata om personliga saker som faktiskt ens kost och hälsa är. Kanske ta sig tid att träffas var eller varannan vecka. Lära sig vad personen gillar att göra/prata om annat än mat och övervikt. - Annat focus, vara vänner. Man kan börja laga mat ihop. Bjuda hem folk på trevlig lchf mat. - Och som alltid - det är viktigt med det "personliga vittnesbördet" (tänk den frikyrkliga rörelsen). Du kan visa på 1. du har gått ner i vikt. 2. dina blod- och hälsovärden är så mycket bättre 3. du har slutat med/minskat dina mediciner 4. du har börjat dansa, promenera, cykla, och har fått ett trevligare liv. - Sen får man förstås inte vara så "på" att man uppfattas som skrytsam. Utan ha empati med sig själv och andra.
 10. Att övervintra klimakteriedimman...

  Jala, inte märka ord!
 11. Fundersam

  Du kan äta mindre portioner när du äter mer fett - kanske inte ta om. Man brukar snabbt känna sig mätt o belåten och mättnaden varar längre - man blir inte längre hungrig på mellanmål. Men ofta så kan man fortsätta att äta av "gammal vana" på de tider man brukar. Hoppa över alla mellanmål och var noga med att inte stoppa i dig kolhydrater. - Ofta brukar de som är "nya" på lchf äta för litet fett och då känner man sig hungrig och sugen fortfarande. Viktminskningen går också trögt.
 12. Att övervintra klimakteriedimman...

  För att minimera de retfulla stråna så är mitt råd att man tar hjälp av en skönhetsclinic och tar bort dem permanent. - Det kostar litet men är inte oöverkomligt. Det besparar en för all framtid bekymret/arbetet med att behöva sitta där med pincetten och skärskåda sitt nylle. Resultatet av permanent borttagning är väldigt bra faktiskt. Ju äldre vi blir desto besvärligare blir pilljobbet, man ser tyvärr inte lika bra, så permanent borttagning är det bästa när det gäller oönskad hårväxt i ansiktet enligt min erfarenhet.
 13. One Planet Plate från WWF

  Ställer mig tvivlande till Matkalkylatorn. Resultatet bygger på fördomsfulla ideer. Ser att man helt felaktigt utnämner nötkött till en stor miljöbov. Man gör ingen skillnad på Hur maten producerats. Man har inte med relevanta alternativ - Matlagningsgrädde - menar man industritillverkad ersättning med dåliga fetter? Jag ser detta enbart som påträngande veganpropaganda i pekpinneform utan större eftertanke. - Eftertanken och relevant information får man skaffa sig själv. - Detta är ett exempel på ”information” till okritiska, och lättledda människor. - Ja, jag låter sur.
 14. viktnedgång

  What?