kickilotta

Medlem
 • Innehållsantal

  258
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  5

kickilotta vann senast 30 September

kickilotta hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

653 Enastående

Om kickilotta

 • Rank
  Stammis

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Bro

Senaste besökare till profilen

454 profilvisningar
 1. Lchf utmaningen

  Bra Elin!
 2. D-vitamin och k2

  D-vitaminet har botat mina svåra, tråkiga vinterdepressioner. Jag upplever en stor positiv skillnad - förr så kände jag oro när hösten kom och jag visste att de tunga, dystra och mörka vintermånaderna var att vänta, det var verkligen plågsamt. - Nu mår jag bra även på vintern. Har tagit 5000IE D3 hela den mörka årstiden - gör uppehåll på sommaren ca 3-4 månader, men sommartid är jag mycket utomhus eftersom jag älskar solljus o värme. D-vitaminet är verkligen viktigt att vi får tillräckligt av. Jag har tagit extra D3-vitamin nu under 3 år. http://www.lyckobloggen.se/?p=7530
 3. Sötströ- julgodis vid strikt lchf?

  Gör mindre söt senap genom att blanda ut svensk grovkornig med fransk osötad. Ger god ”julig” smak. Jag tar 1 msk Jonnys skånsk (20gr socker/100gr) blandar med 2msk osötad fransk. Inte så illa med sockermängden eftersom jag bara tar litet senap. - Men lider man av sockersug så är det nog bäst att bara äta den franska! Tänker att man bör vara väldigt noga med att läsa på vad all mat innehåller - ha superkoll på kolhydraterna så man inte lurar sig själv. Använder aldrig några sötningsmedel - om jag någon enstaka gg använder sötning (händer nästan aldrig eftersom jag inte gillar söt smak, blir illamående) så blir det litet honung.
 4. Socker är inte farligt.

  Jala - tycker detsamma, minns att du påpekade det:
 5. D-vitamin och k2

  Tar själv 5000IE D3 och 200mg K2 dagligen. Var och kollade bl a D-vitamin i blodet.Hade 130mmol/l - doktorn påpekade att det var mycket bra. Intressant att det var så pass högt fastän jag bara tagit D3 2500-5000IE sedan oktober. - Triglycerider 0,8mmol/l gjorde också doktorn nöjd.
 6. Socker är inte farligt.

  Konstig slutsats - stämmer inte. Har alldeles utmärkta blodvärden på smör/kött-måltider under många år. Man ska inte sprida villfarelser RobertAnd! RobertAnd försök att korta ner dina inlägg. Blir omöjligt för många av oss på Forum att uppbåda något intresse för dina extremt långa, många gånger helt obegripliga utläggningar. Vänlig hälsning.
 7. Får veganer mer cancer?

  http://www.perfekthalsa.se/raw-food-sos-vad-du-bor-tanka-pa-som-vegan/ Länken ovan är från Perfekt hälsa där det finns en text av Denise Minger som ger råd till veganer om vad de bör tänka på för att om möjligt få i sig de olika näringsämnen mineraler, vitaminer mm, som man behöver för sin hälsa. - Handlar ju inte om veganer o cancer men jag tycker ändå att råden kan vara av intresse:
 8. Gudiols teorier

  - The never ending Gudiol-story??
 9. Noll motivation till både mat och träning

  Ta det varsamt - vi vill alla lyckas. Du får prova med små steg, göra små förändringar i den riktning du vill gå. Läs på om hur andra har gjort - se ovan t ex Sockerbomben. Man kan få tips och vägledning som är till stöd - var inte för sträng mot dig själv när du tycker att du misslyckas.
 10. Noll motivation till både mat och träning

  Vad tänker du om lchf - uppfattar du det som en diet? Om man äter enl lchf i en vecka eller två så kommer man inte in i en livsstilsförändring. Många vittnar om hur de 2-3 första veckorna är litet jobbiga - man kan må illa och få andra små irriterande besvär - om man håller ut så börjar man uppleva tydligt välbefinnande och suget efter kolhydrater avtar allt mer. Skulle du beskriva dig som socker/kolhydratberoende? PMS-problem kan minska med lchf och glutenfritt - man kan också dra ner på mejeriprodukter. Har du annan problematik i ditt liv som gör att du har svårt att fokusera? Om du tänker efter så kan du kanske hitta svaren själv till varför du har så svårt att hitta motivation.
 11. Noll motivation till både mat och träning

  Den bästa träningen är den man gör. - Du kanske bara ska promenera mer?
 12. Sanning eller myt

  Det är tydligen så att produktionen av kött från mindre djur som kyckling och i viss mån gris, har ökat kraftigt på senare år. Däremot har inte köttmängden från nötkreatur ökat utan tycks stanna kvar på samma nivå.
 13. Sanning eller myt

  En länk till FAO om tillgång till kost med bra protein. http://www.fao.org/docrep/x5568E/x5568e09.htm Jag skulle hellre vilja att man födde upp matdjur i mindre skala på gräsbete än att man föder upp massor med kreatur med kraftfoder under usla förhållanden. Därför vill inte jag äta mer protein än min kropp behöver - dessutom vill jag inte dra på mig olika metabola och inflammatoriska sjukdomar - sockret är nog den största boven men överätande av protein är också skadligt.
 14. Vägrar komma i KETOS

  Studie om hur fasta kan inverka på hälsa o livslängd. https://news.harvard.edu/gazette/story/2017/11/intermittent-fasting-may-be-center-of-increasing-lifespan/
 15. Sanning eller myt

  MariaF http://expo.se/2011/den-svenska-sanningsrorelsen_3712.html Michael Cromsjö - svenska sanningsrörelsen (???) Citat från Expos artikel. " Mikael Cromsjö fick inspirationen till sajten vaken.se efter att ha sett ett antal filmer om konspirationsteorier. På sajten nämner han "911: The Road to Tyranny". Det är en film som "avslöjar" både Bill Clintons inblandning i Oklahomabomben 1995 och att terrorattackerna den 11 september genomfördes med den amerikanska regeringens goda minne."