kickilotta

Medlem
 • Innehållsantal

  772
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  27

kickilotta vann senast 1 September

kickilotta hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

2 362 Enastående

Om kickilotta

 • Rank
  Gammal i gården

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Järfälla
 • Interests
  Leg. Sjuksköterska av den gamla erfarna stammen - Arbetat som Distriktsköterska

Senaste besökare till profilen

1 346 profilvisningar
 1. kickilotta

  Östrogenfundering

  För min del har jag aldrig upplevt några större klimakteriebesvär. Jag blev av med livmodern när jag var 52 och blev väldigt sjuk i svår fibro direkt efter operationen med ständig hemsk värk och utmattning som var mycket handikappande. Mellan 53-63 gick jag upp 8 kg från 57kg men det berodde helt på att jag led väldigt svårt av fibron och var oförmögen att motionera alls. Jag har aldrig varit överviktig innan, jag tänker att jag aldrig haft problem med östrogendominans. Det tycks som fetma får hormonerna att balla ur hos många. Var tvungen att vila väldigt ofta eftersom jag hade så ont och inte klarade något fysiskt alls. Jag klarade inte heller av något förvärvsarbete . Hade ständig värk och tog tunga mediciner. Dessutom åt jag för mycket kolhydrater som långsamt ökade vikten, men ganska hygglig mat i övrigt. Vid 62 slutade jag äta gluten vilket förmodligen läkte min tarm samt att kolhydratintaget minskade väsentligt. Då kunde jag sluta med all tung medicinering eftersom utmattningen och den hemska värken försvann och även börja träna och utföra fysiskt arbete vilket varit helt uteslutet innan. Något år efter började jag med strikt lchf. - Jag äter fortfarande enl strikt lchf och min fibro är lindrig, känner av den vid väderomslag men jag tränar på olika sätt och kan också göra andra fysiska saker som var totalt omöjliga innan. - Numera tar jag inga mediciner alls och har väldigt bra blodvärden. För att sammanfatta, så fick kostomläggningen, inget gluten/lchf, mig att bli frisk och rörlig igen. Jag tappade också ca 6-7 kg och är viktstabil.
 2. Hej, jag läser ganska brett - många engelskspråkiga bloggar o webbsidor. Dr Mercola läser jag med urskiljning - men där finns massor med bra info. Har hans bok Fat for fuel - grundläggande om hur man äter Ketogent. Man får vara mycket uppmärksam o kritisk till mycket men man kan ha Nina Teicholz , Zoe Harcombe, Tim Noakes, Uffe Ravnskov, Gary Taube, Kostdoktorn och vår husgudinna Dr Annika Dahlqvist, en så väldigt kunnig och sansad person - som mall att jämföra med. Det är tydligen inne att lyssna till en kille som förvillar osäkra människor - en man som heter Anthony William, som får sina råd direkt från gud och andevärlden. Han skriver böcker med osannolika påhittade råd - han har ingen som helst utbildning i kost hälsa, eller forskning. Och han kan se in i framtiden. - Men direktiv till oss direkt från Gud överträffar väl den mest rigorösa forskning? Här är en annan man som är en riktig Ketoentusiast :
 3. kickilotta

  Ketogen kost och cancer

  Här kan ni se videos med en kille som är en riktig Ketoentusiast.
 4. kickilotta

  Östrogenfundering

  Vilken ålder avser man när man talar om klimakteriet och att kvinnor går upp i vikt? Låter kanske som en konstig fråga men jag vill gärna få det tydligt för mig när ni, som skriver om detta, menar att förändringen började.
 5. kickilotta

  Älskar Kimchi! Kan jag äta den med ketokost?

  Jag som är känslig för alltför stark mat men gillar kimchi brukar röra ner litet fullfet eko creme fraish, då blir den mildare o jättegod. Creme fraish är bra till mycket - Jag tar gurkmejapulver varje dag och rör ner det i 1-2 msk creme fraish och tillsätter mald kardemumma. Då smakar det nästan gott och jag klarar av att få i mig gurkmejan - jag tycker att det smakar ganska otäckt annars.
 6. kickilotta

  Älskar Kimchi! Kan jag äta den med ketokost?

  Det finns andra recept utan rismjöl och socker http://www.ledgenomexempel.se/basta-receptet-pa-hemmagjord-kimchi/
 7. kickilotta

  Statiner har ingen effekt om du är över 74

  Ja - man kan kanske tänka sig att det kan vara till någon "miniliten" nytta för de som är diabetiker och äter enligt de vanliga kostråden - "du kan äta allt". - Där kanske det kan vara till antiinflammatorisk nytta i någon milliprocent? Men skadorna då, på hjärtats muskulatur bl a?? - Men de diabetiker som äter enl lchf som är en inflammationsdämpande mat struntar helt i statiner. Detta påfund "by the devil" som säljs för att skapa mångmiljardvinster, i dollar, till läkemedelsföretagen
 8. kickilotta

  Statiner har ingen effekt om du är över 74

  Man säger också att det inte finns några som helst belägg för att kvinnor över 60-65 år har någon som helst nytta av statiner. De får bara uppleva biverkningarna. -
 9. kickilotta

  Östrogenfundering

  Du är förmodligen i bra balans när du tar progesteron. Martina Johansson pekar på att det är viktigt att vara i balans. Blir det för mycket av det ena eller andra så mår man inte så bra. Men Martina förklarar detta på ett pedagogiskt sätt.
 10. kickilotta

  Östrogenfundering

  Reklam för hormonterapi?? Östrogen tillverkas i kvinnans äggstockar, men också i fettväven och binjurarna. P-piller påverkar. Läs vad Martina Johansson säger om östrogen och östrogendominans. "I förra inlägget nämde jag att övervikt eller vikuppgång kan vara ett tecken på östrogendominans, särskilt som fettcellerna är små östrogenfabriker. Dock måste man inte vara överviktig för att vara östrodominant, men man går lättare upp i vikt! Om man efter klimakteriet har obefintligt progesteron, är man troligen östrogendominant eftersom progesteronet ska vara många gånger högre än östrogenet!" https://martinajohansson.se/ar-du-ostrogendominant/ Vad kan man göra för att minska östrogendominansen och komma mer i hormonell balans? Bl a äta ketogen kost. https://martinajohansson.se/progesteron-ostrogendominans-atgarder/
 11. kickilotta

  tjockis

  En liten fråga - är du man eller kvinna?
 12. kickilotta

  Östrogenfundering

  Jonas skriver jättebra om hur hormonerna påverkar oss. http://www.jonasbergqvist.se/balansera-dina-hormoner
 13. kickilotta

  Östrogenfundering

  Kroppsfett hos kvinnor lagrar östrogen, och kan också tillverka östrogen. - Mycket fett hos kvinnor = mer östrogen vanligtvis.
 14. kickilotta

  tjockis

  Kan tipsa dig om Kostdoktorn/Diet Doctor´s fina recept - tittar du där så får du massor av förslag. Säkert hittar du något som kan passa dig. - Man har också något som kallas 14-dagarsutmaningen - bra att följa för att komma igång och skapa NYA rutiner. Varför är du inte motiverad? - Du har allt att vinna på att lägga om din mat till lågkolhydratkost. Många med besvärliga "kroniska" sjukdomar kan vittna om att de blivit mycket bättre. 20 kg övervikt är en hel del, det är inte en utseendefråga främst utan verkligen en Hälsofråga.
 15. kickilotta

  LCHF och risken för demens

  Blandar du inte ihop saker nu Nils? - Ja mycket för högt tryck kan säkert vara skadligt för hjärnans kapillärer särskilt som de blivit stela av arterioskleros. Men det är inte samma sak som att man blir dement i Alzheimers sjukdom. Men för lågt blodtryck hos gamla pga bltr-medicinering är ofta riktigt dåligt - det kan ge demensliknande symtom. Kan också leda till besvärlig yrsel så att man ramlar ocn bryter lårbenet med för tidig död som följd. - Ganska vanligt att yrsel hos äldre beror på fel mediciner.