kickilotta

Medlem
 • Innehållsantal

  1 085
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  35

Allt postat av kickilotta

 1. Har finns info om att vara i ketos men inte tappa vikt. https://keto-mojo.com/sv/article/in-ketosis-but-not-losing-weight/
 2. Tydligen har bara några få barn dött. - Högst dödstal har män o äldre. -- Jag tror dålig lungfunktion innan man blivit sjuk leder till fatal utgång.
 3. Ketogen kost kan ge fördelar. Stärker immunförsvaret. https://www.europeanscientist.com/en/public-health/keto-diet-tames-deadly-flu-virus-in-mice/?fbclid=IwAR0QnEIilK_U6I3yIll_28NM6URPe4LqpK33qfzXX8fps0toF8Ocw-eTzwk
 4. Om att stärka sitt immunförsvar - dr Berg delar intressanta tankar.
 5. I Kina har man stora problem med luftföroreningar som leder till olika lungsjukdomar som man därför redan dragit på sig innan man blir sjuk i Corona. Lungsjuka har mycket sämre prognos än lungfriska.
 6. https://forum.kostdoktorn.se/
 7. Man får verkligen önska att den svenska jordbrukspolitiken får en bättre utformning och att man på allvar stöder svensk köttproduktion och matproduktion. Här finns två bra debattartiklar att läsa. De följer efter varandra i samma länk. Från artikeln: " Att utse svenska bönder till fiender i klimatkampen och det gröna skiftet är inget annat än ett tragiskt fiasko. De svenska bönderna arbetar redan med förändringarna. Och det är bönderna som alltid kommer att leverera vår mat. Och varför då inte våra egna?" "FN har uppmanat alla länder att producera mat baserat på nationella resurser. Nästan hälften av det svenska jordbrukslandskapet är bäst lämpat för gräsodling och för djuruppfödning. Till det kommer betesmarkerna, där vi idag bara använder ungefär hälften av resurserna. Nyckeln till ett än mer hållbart och mer klimatvänligt svenskt jordbruk är definitivt inte att avvisa kött som mat." https://westsidan.com/debatt/?fbclid=IwAR147tA_W4EYMgy_JNT23uGXJPdj6beTBk_Cha5VA01UuGM-RO-DtiXyWto
 8. Kom nyligen hem efter två härliga veckor på Gran Canaria. Det var skönt väder mellan 19-25 grader och varierande med solskenet. För motionens skull promenerade vi väldigt mycket maken o jag. Mellan 10.000-15500 steg/dag. Mycket av promenerandet ägde rum på den långa stranden vid San Agustin-Playa del Inglese-Maspalomas. Vi besökte också den gröna, vackra, vårblommande norradelen av ön flera gånger och njöt av fina bergspromenader. Det blev vår favoritdel av ön. När man är på sydliga breddgrader så är alla människor lättklädda - en del i bara sin baddräkt (samt en hop tyska nudister). Man kunde konstatera att merparten av de semestrande från olika länder i Europa är i många fall är ordentligt överviktiga. - Det blev skrämmande tydligt att det som Lars Bern skriver om i sin bok Den metabola pandemin, är ett tydligt faktum. Vi mötte flera tusen personer varje dag som var ute och gick på stranden, vilket är en fin motion. Vi kunde konstatera att ca 80-85% av alla vi mötte var överviktiga, varav ca 60% gravt överviktiga. Det blev en skrämmande upplevelse för oss. Mycket värre läge än vi kunnat föreställa oss. - Nu var det ju under skolterminen så det var få barn o tonåringar. Men övervikten var väl spridd i alla åldersgrupper. - Så extremt sorgligt att så många lever ett sjukligt liv med olika symtom man måste medicinera och dessutom ett förkortat liv. Man skriver så oerhört mycket om Coronaviruset just nu och man skrämmer upp människor, förmodligen helt omotiverat. Men Den Metabola Pandemin är inget man tycks bekymra sig särskilt mycket om - den skördar väldigt många människoliv varje år. 😮😥 https://www.swebbtv.se/blogg/165-lars-bern-presenterar-sin-bok-den-metabola-pandemin
 9. Härligt att vi får fira ännu en LCHF-dag! All heder åt Annika Dahlqvist som en gång gick i spetsen. Nu är det många viktiga bloggar o webbsidor som för vidare kampen för bra LCHF-kost och hälsa. --- 🌹🌹🌹 Tack alla ni som sprider de goda nyheterna.🌹🌹🌹 Passar på att framhålla den trevliga och intressanta LCHF-konferensen i Säffle. Proffsiga föreläsningar och bra gemenskap. https://www.lchfevents.se/
 10. Bra tankar om julgåvor! - Vi har ju för det mesta redan allt vi behöver. Att ge en gåva till ett bra ändamål tycker jag också är bättre!
 11. Prova att sluta helt med alla mejerivaror.
 12. Martina Johansson gör en bra analys av filmen: https://martinajohansson.se/?s=Game+changer
 13. Min omelett serveras i en "hög" på tallriken. Äter den med bär till frukost. Kanel o ingefära samt extra smör o rostad kokos. Min vanligaste frukost kl 10- 10.30.
 14. Dr Peter Martin Funktionsmedicin. https://funmed.se/om-oss/
 15. Exakt så Effie! --- Det vore bättre för klotet om folk slutade att förorena med plaster, kemikalier och gifter samt övergödning, slöseri med rent vatten med flera problem. Co2 - halten i atmosfären är nog ett mindre problem och otroligt svårt för att inte säga omöjligt för mänskligheten att förändra.
 16. https://tradgardenjorden.blogspot.com/2019/10/gron-gloria-pa-sned.html?fbclid=IwAR3-KUuaaZIFopry_Qif0bb9tZqsZCz_XdqKWqC_PlKVmAb1JObEiT1v4z8 Det finns goda skäl att äta grönsaker, att de är miljövänliga är inte ett av dem. Ät mer grönsaker upprepar Livsmedelsverket och deras motsvarigheter i andra länder. Förut var det alltid av hälsoskäl, men på senare tid har föreställningen att grönsaker också är bra för miljön fått ökad spridning. Grönsakskonsumtionen i Sverige har sannerligen ökat markant, ungefär med 250 procent sedan 1960, enligt Jordbruksverkets statistikdatabas. Miljöpåverkan av grönsakskonsumtionen är dock större än vad de flesta verkar inse. Produktionen av grönsaker i Kina, världens största producent, orsakar ungefär en femtedel av alla växthusgasutsläpp från växtodlingen trots att den tar upp betydligt mindre än en tiondel av arealen. Utsläppen beräknas till 45 miljoner ton koldioxidekvivalenter, nästan lika mycket som de svenska territoriella utsläppen. Konstgödsel, bevattning och plast är de tre största utsläppskällorna. Det är inte bara växthusgasutsläppen som är stora i grönsaksodlingen, användning av kemiska bekämpningsmedel är också mycket stora. Närmare hälften av alla kemiska bekämpningsmedel som används i produktionen av svenskarnas mat används i produktionen av frukt och grönsaker, det mesta utanför landets gränser enligt forskning inom det så kallade PRINCE-projektet. Det saknas annars svensk forskning på miljöeffekterna av grönsaksodling och konsumtion.
 17. Alla dessa orsaker är mer eller mindre giltiga hos de flesta - man kan inte bena ut olika grupper enligt min mening. Mer eller mindre sekteristiska - många umgås enbart med likar och värjer mycket starkt mot andra åsikter än det de omfattar själva. När någon lämnar veganism så upphör vänskap och man drar sig inte för att trycka ner och mobba. Man tar inte till sig argument och skäl från sina exvegankamrater utan man avfärdar dem med "Du var ingen riktig vegan om du menar att du blev sjuk" "Du gjorde fel som vegan" osv osv. En hård utstötningsprocess för många - samma som andra typer av sekter.
 18. Nej Nils, det är ganska svårt att få exveganer att gå ut öppet att tala om sina dåliga erfarenheter. Det är ett otroligt HAT mot de som lämnar veganismen från andra veganer. Därför är dessa fb-grupper helt slutna - bara för medlemmar och modereras noga för att gruppmedlemmarna ska vara trygga och kunna ge varandra stöd. - I många fall är det lika problematiskt för väldigt många, som att lämna andra SEKTER! Insulinresistensen hos människor är förvärvad. Veganer är ingen homogen grupp beträffande bakgrund som du tycks mena. Metabola syndromet är inte det största problemet - det största är UNDERNÄRING.
 19. Jag är med i en stor grupp för "omvända veganer" - dvs som lämnat den extrema veganska livsstilen och det är många sorgliga berättelser om kroppsliga lidanden, näringsbristsjukdomar, infertilitet, psykiska sjukdomar med ångest och depressioner mm mm. -- Otroligt sorglig läsning. Många tårar och sorg över förstörd hälsa. Sorg över vad man utsatt sina barn för. -- Glädjande är att många, de allra flesta återfår hälsa -- men för många är det en inte en enkel resa tillbaka till hälsa och välbefinnande.
 20. Jag uttryckte mig litet förenklat men veganer, som det här är frågan om avvisar all animalisk kost, så är det ändå inte med resten av "högkolhydratare"? - Jag är oroad att begreppet LCHF blir urvattnat och allt mer otydligt. Jag menar att LCHF står för -man är omnivor, man lagar mat från grunden, "rena" ingredienser, gärna ekologiskt, glutenfritt, inget socker i någon form, inga högkolhydratgrönsaker, inga högprocessade vegetabiliska"industrioljor, Försiktighet med frukt och nötter. Det finns säkert mer som kan sägas om LCHF som Skaldeman och Annika Dahöqvist definierat det. Finns inte så mycket utrymme inom gränsen 50 g kolhydrater. -- Begreppet LCHF för veganer är felaktigt utifrån dessa kriterier, - man kan kalla det något annat --- och ja - "Problemet jag ser är snarast att om de får framtida hälsoproblem så kan det falla tillbaka på DD." --- Glöm Inte att lågkolhydratkost enl LCHF är en "pain in the ass" för livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin samt alla som har sin försörjning av olika dieter.
 21. Bra där Katerina. -- Stor risk att många blir förvirrade istället för hjälpta.
 22. Välkommen till relativismens era.
 23. Oavsett kosthållning --- kan det vara möjligt? Ni rör er bort från LCHF och menar att soja med en ohälsosam fettprofil är helt ok?
 24. Weston Price foundation har skrivit mycket om hur olämplig sojan är som mat. Confused About Soy?–Soy Dangers Summarized High levels of phytic acid in soy reduce assimilation of calcium, magnesium, copper, iron and zinc. Phytic acid in soy is not neutralized by ordinary preparation methods such as soaking, sprouting and long, slow cooking. High phytate diets have caused growth problems in children. Trypsin inhibitors in soy interfere with protein digestion and may cause pancreatic disorders. In test animals soy containing trypsin inhibitors caused stunted growth. Soy phytoestrogens disrupt endocrine function and have the potential to cause infertility and to promote breast cancer in adult women. Soy phytoestrogens are potent antithyroid agents that cause hypothyroidism and may cause thyroid cancer. In infants, consumption of soy formula has been linked to autoimmune thyroid disease. Vitamin B12 analogs in soy are not absorbed and actually increase the body’s requirement for B12. Soy foods increase the body’s requirement for vitamin D. Fragile proteins are denatured during high temperature processing to make soy protein isolate and textured vegetable protein. Processing of soy protein results in the formation of toxic lysinoalanine and highly carcinogenic nitrosamines. Free glutamic acid or MSG, a potent neurotoxin, is formed during soy food processing and additional amounts are added to many soy foods. Soy foods contain high levels of aluminum which is toxic to the nervous system and the kidneys. The above soy dangers and our Myths & Truths About Soy are available in our Soy Alert! trifold brochure for mass distribution. https://www.westonaprice.org/soy-alert/ https://www.westonaprice.org/soy-alert/soy-foods/ https://www.westonaprice.org/soy-alert/health-children/