Gå till innehåll

emmi

Medlem
 • Innehållsantal

  122
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

83 Utmärkt

Om emmi

 • Rank
  Stammis
 • Födelsedag 1986-09-25

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sundbyberg
 1. Hej! Länge sen nu. Haft fullt upp med annat. Tokstress på jobbet och stress privat gick att hantera. Sen kom jag en morgon till jobbet, blev svimfärdig och magkramper. Fick åka hem och låg med det hela dagen. Trodde att det berodde på stress eller äggmjölken till frukost. La ner äggmjölken och körde rysk yoghurt och lchf musli till frukost, tillbaka med mjölk i kaffet. Inte samma mättnad och totalstopp på viktnedgång. NU i lördags testade jag att äta en del ägg igen (kokta och omelett med västerbottenost), mådde illa och blev matt. Helknepigt mådde jag. Fick för mig att det var oms
 2. Förra veckan var tung privat och på jobbet. Det blev för mycket. Jag gjorde ordentliga lchf-godkäna livsmedelsundantag och hade en AW på stan med en del vin (men då mådde jag fantastiskt bra av sällskapet). Det var nog på sina sätt en av de mentalt jobbigaste veckorna på år. Min förbannelse är ju choklad, framförallt mint 70 %. Och jag åt en sån och några rutor apelsin i söndags. Intressant nog när stressen och det dåliga var på väg bort. Och det har varit en tung trött känsla i kropp och huvud ett par dagar. Idag kom mina ketosövergångskliandeprickar i ansiktet tillbaka. Så nu vet ja
 3. Nja jag äter när jag är hungrig. Ibland äggmjölk vid frukost och sen paus till middag på kvällen. Ibland, som idag, en lunch.
 4. Intressant. I mitt liv får jag vanligen in träning först vid halv nio nio på kvällen. Efter att ha smält middagen. Och två/tre timmar efter en lchf middag behöver jag verkligen inte äta. Sen jag började på lchf har jag ifrågasatt starkt att äta utan hunger nämligen och tycker att det är skönt att slippa äta efter träning. Samtidigt vill jag inte skada min kropp. Men jag undrar hur mycket jag skadar den genom det...
 5. Kaffe med äggmjölk till frukost/lunch och Broccolimos med smör och några schyssta korvar till middag. Det behöver inte va jobbigt att Lchfa. Men jag undrar om jag får i mig det jag behöver nu när jag i princip bara äter två gånger per dag. Känner av magnesiumbrist i vaderna om jag missar en dag med tillskott.
 6. När äter ni i relation till träningen?? Och äter ni efter?? Jag är aldrig hungrig eller ens sugen när jag har tränat...
 7. Ja gillar Martin Ingvars båda böcker: Hjärnkoll på vikten och Härnkoll på maten. Båda är bra för att på ett enkelt sätt förklara varför vi gör som vi gör och hur man kan ta sig ur det.
 8. Jobbar också med det. Man måste försöka ersätta dåligt beteende med bra. På något sätt måste du komma på hur du ska hantera det utan socker. Det gäller att vara förberedd. Sen tror jag att man i en övergångsperiod måste ha lchf tillåtna livsmedel att ta till. Innan man fått sina strategier på plats.
 9. Låter hemskt! Klart vi ska hjälpa till och ta på allvar. Mat ska va gott!! Men vad tycker du är gott då? Och vad vill du absolut undvika? Och vilka fettkällor kan du tänka dig? Brukar du behöva variation eller är du en person som kan äta mycket samma? Blir lite lättare med mer info.
 10. Starkt att berätta! Att berätta tror jag är första steget till att acceptera och sedan bearbeta. För min del kände jag att jag i tvungen var tvungen att ha kontroll över maten. Utifrån kokböcker och bloggrecept gjorde jag upp veckomenyer med frukost, lunch och middag. Ordentliga måltider. Men såg till att ha tillgång till ost etc. om jag skulle bli hungrig. Det var en trygghet i det. Jag och sambon handlade hem och det satt en lapp på kylen, det är det här som gäller. Efter ett tag började jag känna att lunch inte riktigt behövdes (jag började med att skjuta på lunchen och sen jag hade en
 11. Sen om man ska frångå det abstrakta och gå till det konkreta. Denna vecka 83,4 kg. Dessutom ganska precis en månad sen start. Facit 4,3 kg. Inte alls dumt. Sjukt nöjd och lidit eller saknat kolisarna har jag ännu inte.
 12. Jag är öppen för öppenhet! Återkommer när jag grubblat vidare...
 13. Tack för dina tankar! Jag tar det med mig i mina reflektioner. Vad jag vill egentligen? Kunna stoppa i mig vad som helst utan effekter på hälsa, mående och vikt (godis, bakat etc. är vääääldigt gott).. Sen vet jag ju att det inte funkar så. Så givet hur jag vet att det är så det är: vad vill jag egentligen och då på ett plan som jag själv kan påverka och som jag inte lägger på faktorer utanför min kontroll (som att vara avvikande i ett hav av kolhydratsätare).
 14. Mitt sätt liknar margarethas men jag kör bara 50 gr smör och 2 ägg tillsammans med 3 dl kokande vatten. Har inte kommit igång med kokosfettandet ännu. För övrigt måste man ju nästan komplettera alla börja LCHF listor med att införskaffa en bra mixerstav. Min används jämt: äggmjölk, mos på kål osv. Underbart!
 15. Tack för intressant läsning, ny kunskap för min del till viss del. Jag gillar det, färre för bud är alltid uppiggande! Allt som för in fler goda livsmedel gör det ju lättare på sikt (om man nu ska leva lågkolhydratigt länge oavsett viktmål). Sen en del nya saker som jag aldrig har ätit men men det är ju kul att utforska. =)
×
×
 • Skapa nytt...