Jump to content

fruktstav

Medlem
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

fruktstav's Achievements

Nyanländ

Nyanländ (1/7)

0

Reputation

  1. Nej, det är det inte. Jag kan inte förstå hur man kan påstå att kött ätt lättsmält protein. Jag citerar: Källa: http://nutritionfacts.org/video/food-as-medicine/ Lättsmält var det ja? Vi fortsätter: Sedan vill jag också försöka förstå hur man får i sig alla vitaminer om man bara trycker i sig kött och smör hela tiden? Sist jag kollade fanns majoriteten av vitaminer och mineraler i grönsaker och frukt.. Whoops. Jag har varit vegan i snart 10 år och har aldrig tagit kosttillskott och ger blod varannan vecka (trombocyter varannan vecka och blod lite mer sällan). Dom kollar alltid värdena och jag har inte varit i närheten av någon sorts näringsbrist. Det är en myt, och om du ska göra sådana uttalanden så får du backa up det med fakta. Cancer älskar snabba kolhydrater.. Du menar som dom som alltid finns i vårt blodomlopp för att vi dör utan dem? Ja, det låter onekligen livsfarligt. Låt mig fortsätta citera min favvoforskare Michael Greger; Hmm.. Intressant data, kan det vara så att du har fel? Ja. Varför har du fel? För att en ny dietcraze har kommit, och den heter LCHF. Tyvärr kommer den drabba tusentals människor med hjärtsjukdomar, cancer och allmän ohälsa. Varför finns den? Varför pratas det så mycket om den? Är det för att det är en bra diet? Nej. Det är för att den säljer bra, eftersom man självklart tappar kilo om enbart äter giftig mat som kommer från djur. DOCK! Man kan ju vara LCHF vegan, så vi är ju inte motståndare! Jag hoppas att det börjar bli smärtsamt uppenbart för dig att du har blivit lurad att äta kött. Det är okej! Människor försöker lura oss dagligen, det är inte konstigt att man åker dit ibland. Men nu har du den riktiga faktan framför dig. Ta lite tid och läs på, kolla på videon har reffererar till (http://nutritionfacts.org/video/food-as-medicine/) så kommer du kanske att kunna må ännu bättre än vad en animaliskt baserad diet någonsin kan. Har du några som helst idéer om att det finns hållbara sätt att föda upp kor som mat till samtliga människor, så måste du tyvärr ändra riktning. Det är inte ens lite möjligt att äta kött, eller ens dricka mjölk varje dag. Om vi ska ge det till alla människor, så kommer jordens ekosystem att kollapsa. Så i så fall måste man börja argumentera att om man är rik så ska man få äta kött, annars inte, och det skapar ett orättvist samhälle som riskerar att utmynna i social orolighet i landet. Cowspiracy förklarar siffrorna väldigt bra (https://www.youtube.com/watch?v=JE5Hu4DCbkQ). Det finns inget sätt att förse jordens befolkning med animaliskt kött längre. Sorry. Vi måste hitta ett alternativ, och om alternativet - vegetabilisk kost - dessutom minskar risken för att dö i förtid med flera hundra procent och dessutom får en att må så bra att folk som testar aldrig går tillbaka - så tycker jag att vi ska ta det steget direkt! Tänk på djuren!
  2. Tyvärr har man inte privilegiet att inte hålla med fakta. Fakta är fakta oavsett vad du tycker och den säger att kött är giftigt. Punkt. Om du inte vill tro på vetenskap, så är det ditt val, men du kan inte säga att du inte håller med. Kött är, oavsett produktionssätt, giftigt på det sätt som jag beskriver tidigare. Om du har annan vetenskap som skulle motbevisa det jag påstår (vilket inte finns att hitta, jag har kollat), så får du jättegärna utbilda mig! Jag hade också varit intresserad av att veta varför du väljer kött, fisk, fågel och ägg över vegetabiliskt protein då, om du redan visste att det finns perfekta proteinkällor i växtriket.
  3. http://www.saltakvarn.se/produkter/quinoa-svart/Du verkar ha missat den mångfald av vegetabiliskt protein som finns, till exempel i kikärtor med 20% proteininnehåll (http://www.saltakvarn.se/produkter/kikarter/), det enda kruxet är att man måste ha i sig både gryn och balgväxter för att få i sig alla aminosyror om man äter strikt vegetabilisk kost. Rött kött har ungefär 25% protein, och med tanke på att priserna är ungefär 500% högre på nötkött än på bönor och ris (100kr/kilo för kött, 20kr/kilot för bönor och ris) så är det en bra deal - speciellt med tanke på att SAMTLIGA animaliska källor för järn, fett och protein är CANCEROGENA (källa:http://nutritionfacts.org/video/food-as-medicine/#transcript) Att tro att det ens är lite svårt att få tillräckligt med protein från vegetabiliska källor är vansinnigt och den enda anledningen till att man kan tro något sådant, är om man aldrig har läst någonting om vegetarisk kost och dessutom förnekar faktumet att det inte bara finns likvärdig mängd protein i växtriket - utan att den dessutom är enklare och bättre för kroppen att ta upp och använda. Ett annat problem med kött är, som ni LCHF-are borde vara medvetna om, att det dramatiskt ökar insulinnivåer genom att det animaliska järnet successiv skapar irritation i tarmen och i längden insulinummunitet (http://harvardmagazine.com/2012/01/a-diabetes-link-to-meat, http://www.naturallifeenergy.com/meat-increases-insulin-levels-pure-table-sugar/). Så frågan är varför det skulle finnas någon idé alls att äta kött igen, och att artikeln från GP pekar på att det skulle vara farligt är skräcksamt ignorant. Att två tanter från den paleolitiska tidsåldern sprider lika gammal vetenskap, som sedan länge har blivit motbevisat av otaliga statiskta undersökningar - senast den omskrivna "Kött är lika farligt som rökning"-rapporten från WHO (Här är den om du missat: http://www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/). Gör inga misstag - vegetarisk kost är vetenskapligt bevisad som den i särklass överlägsna var det kommer till hälsoperspektiv, miljöperspektiv och så klart framför allt för de stackars djuren som inte har någon önskan alls att bli inlåsta, torterade och till slut mördade för vår oförklarliga lust att äta giftig mat. Att du ens får för dig att säga att det finns något hållbart eller miljömässigt bra val i köttätande - förutom att inte äta kött alls - är rent ut sagt skrämmande. Du har uppenbarligen ingen aning om att vi har 90 000 000 kor vid liv på planeten just nu - HELT I ONÖDAN - som äter 100 gånger mer mat och 100 gånger mer vatten än människor. Så snälla berätta för mig hur dessa liv ska upprätthållas med hållbarhet. Spill från djurfarmar runt om i världen är den ledande orsaken till algblomning, massdöd och andra hemskheter som drabbar havet. Om du vill rädda planeten och ditt eget skinn, så kan du inte fortsätta äta dina giftiga köttbitar. Tyvärr.
×
×
  • Create New...