Jump to content

Smålandsbo

Medlem
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

About Smålandsbo

 • Birthday 02/08/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Höglandet

Smålandsbo's Achievements

(2/7)

18

Reputation

 1. Ketogen: som jag skrev ovan så har jag två mätare. Bägge visar liknande värden: för högt på morgnarna och mer normalt senare på dagen. Och var får man som privatperson tag på en glukoslösning med känd koncentration?
 2. Vem riktar du dig till? Jag kan försäkra att jag kan skillnaden mellan kolhydrater och kalorier...! Jag hade inte tänkt gå in på det, men eftersom jag nu känner mig tvingad så kan jag ju avslöja att jag har en universitetsutbildning som gett mig en rätt ingående om hur människokroppen fungerar, ända ner till de olika stegen i citronsyracykeln. Att jag sedan inte anser att LCHF är en optimal kost är en annan sak. Däremot finns det komponenter i den som är vettiga, men som helhet fungerar den åtminstone inte på mig.
 3. Vad i hela friden har alkoholism med mina matvanor att göra?? Det där var ett riktigt lågvattenmärke, men å andra sidan är jag inte förvånad över att sånt förekommer här. Jag kan tala om för dig att jag är noga med min hälsa och jag vidtar de åtgärder jag tycker behövs för att må bättre. "Dåligt beteende"? Jag har ätit LCHF i två omgångar. Bägge gångerna gick jag upp kraftigt i vikt. Jag mådde inte bra av allt fett. Jag tycker nog att jag är tillräckligt insatt i nutrition, anatomi och fysiologi för att kunna skala bort de värsta excesserna. Och nu ser jag fram emot att ta ut min korngrynslimpa som är inne i ugnen. Kalla det för alkoholism om du vill, men om det får mig att må bra så kommer jag att fortsätta äta det.
 4. Ja, bröd är nåt som jag helt enkelt inte klarar mig utan. Tro mig, jag har försökt, men det fattas nånting väldigt väsentligt om jag inte får äta bröd. Och de där brödersättningarna som många LCHF-are äter är inte mycket att hänga i julgran. Jag ska testa att baka en sån här idag: http://www.lu.se/article/minska-aptiten-och-hall-blodsockret-nere-med-korn Men istället för 15% vitt vetemjöl ska jag testa att ha i grahamsmjöl.
 5. Nej, jag hade inte nåt smör på. Dessutom åt jag inte vitt bröd, det var ett surdegsbröd med mycket frön, gryner och kli.
 6. Sådär, nu har jag gjort en mätning. Omedelbart innan lunch var värdet 5,3. Sen åt jag en liten lunch bestående av två små brödskivor med kokt ägg på (nej, jag äter inte "ren" LCHF-kost, men jag undviker snabba kolhydrater), en clementin, 10 mandlar och en mugg kaffe med lite mjölk. Omedelbart efter intagen lunch var värdet 4,8(!). Sen mätte jag med 20-minutersintervall och fick följande värden: 6,0(+20 min) - 8,6(+40 min) - 6,8(+1 h) - 6,2(+1,2 h) - 5,4(+1,4 h) - 5,6(+2 h). Vad jag kan se så ser det rätt normalt ut, förutom den konstiga dippen precis när jag hade ätit och att 8,6 kanske är i högsta laget. Men nån diabetes tror jag inte jag har om man nu ska gå efter de här siffrorna.
 7. Ok. Jag ska försöka mäta på det sättet imorgon, så får vi se vartåt det lutar.
 8. Det kan man säkert göra, men nu har jag ingen ny tid inbokad. De är ju övertygade om att mitt blodsocker är perfekt, så de har ingen anledning att mäta det igen inom den närmaste tiden. Men nästa gång det blir aktuellt tar jag nog med mig åtminstone en mätare.
 9. Mja... det är det svar jag fick. Jag har vare sig nån vård- eller teknikutbildning, så jag känner inte att jag kan käfta emot det.
 10. Så, nu har jag äntligen fått lite återkoppling med vårdcentralen. En distriktssköterska ringde. Hon sa att "man kan inte lita på de där hemmamätarna. De är för högt kalibrerade, och det brukar stå med en liten text på tillverkarnas hemsidor". Jahapp... varför använder "riktiga" diabetiker såna mätare, undrar jag då. Varför kan de lita på dem? Så var det med den saken. Använd för guds skull inte de där bedrägliga mätarna!
 11. Bra ide, Xiro. Det kanske man skulle göra. Om jag nu får ta nåt mer prov där, de är ju övertygade om att jag har perfekta värden och därmed är där och slösar med vårdens knappa resurser.
 12. Nej, jag gick inte dit. Jag tog bilen. Nu har jag i alla fall skickat en fråga till vårdcentralen via "Mina vårdkontakter" om de kan ge mig en medicinsk förklaring till detta. Med risk för att de kommer att betrakta mig som en besvärlig patient som läser saker själv och inte litar på vad de säger.
 13. Suck. När jag mätte idag låg värdena på 7,4 och 7,9 Inte bara prediabetes, utan ​diabetes. Hur i hela friden kan värdena variera så? Och vad ska jag tro på - mina mätningar eller sjukvårdens?
 14. Nja, inte exakt samtidigt. Det var kanske 45 minuter emellan. Just den morgonen mätte jag upp 6,5 hemma, och som sagt 4,8 en liten stund senare. SÅ mycket borde det väl inte skilja?
 15. Eftersom jag intresserar mig för min hälsa brukar jag ibland mäta mitt blodsocker själv (har ingen diabetesdiagnos). På senaste tiden har fastesockret legat på 6,4-6,9, dvs prediabetes. Då begärde jag en "riktig" mätning på min vårdcentral. Jag blev väldigt överraskad av resultatet. Fastesockret var 4,8 och långtidssockret var 33, dvs jättebra värden. Hur kan det vara såhär? ​För att vara säker på att det inte är jag som mäter fel har jag skaffat en till mätare OCH nya stickor, och resultatet är fortfarande likadant, dvs prediabetes. Är det verkligen så stor skillnad när man mäter på kapillärt och venöst blod? Om det är så - hur kan man då använda sig av dessa små hemmätare om de är så opålitliga? Finns det nåt annat sätt att mäta sin diabetesrisk? Jag är överviktig (BMI=27,8) och båda mina föräldrar har diabetes, så jag vill gärna ta tag i det här nu och inte sen när diabetesen redan är ett faktum.
×
×
 • Create New...