Gå till innehåll

Pra17

Medlem
 • Innehållsantal

  7
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

18 Bra

Om Pra17

 • Rank
  Nyanländ

Senaste besökare till profilen

147 profilvisningar
 1. Så....jag använde kokosolja för att borsta tänderna med igår kväll o imorse. Jag tycker att det funkar bra! Och dessutom jag gjorde lite oil pulling (herregud, det är inte lätt köra mer än några minuter!). Tycker det gav resultat (på rätt väg iaf). Det är inte lika ömmt i tandköttet. Får se hur det blir när jag använder mellanrumstandborste ikväll. Jag läste ngnstans att man absolut ska inte svälja olja efter man har gjort oil pulling eftersom oljan innehåller bakterier mm som man vill ta bort från munnen/tänderna. O då ska man def inte få de in i kroppen! Kanske samma princip som att man
 2. WOW! Just nu vågar jag inte att inte borsta tänderna. Har inga hål i tänder (tack o lov!), men det med tandlössning är därför tystsjukdom eftersom det finns inga tecken (typ ont i tänder mm), och när det börjar blöda i tandköttet kan det vara "försent". Men i mitt fall som jag skrev tidigare, blödandet är väldigt lite - när jag använder mellanrumstandborste ser jag lite spår rosa i saliv, men har lite ömm tandkött. Och jag helst vill stoppa / behandla det innan det blir värre. Ska prova m kokosolja ikväll samt oil pulling. Håller tummarna!!!
 3. Hej Börje, jag läste det oxo ngnstans, men de sa inte hur mycket / starkt det ska vara. Jag äter en multivitamin varje dag, men som du säger, kanske det räcker inte. Jag testar med extra tillskott. Tusen tack!
 4. Ska def testa med att borsta tänder m kokosolja! O andra sida, i oil pulling tar man en eller ett par msk oija i munnen och swishar runt som man gör med munvatten och sen spottar ut det. Det är därför det kan vara lite större mängd olja som spottas ut. Får se...det säkert går hitta en annan lösning.
 5. Jesper, jag har läst ngn annanstans om detta. pH på min saliv tyvärr är så att det har lätt att bygga tandsten...därför fick jag tandlössning. Därför är jag extra orolig och försöker hålla bra munhygien. Får se hur det blir om några veckor. Jag verkligen vill fortsätta med LCHF. Har gett mig redan efter så kort tid mycket stora fördelar (framförallt ont i kroppen har nästan försvunnit!)
 6. Jag har oxo hört om oil pulling. Ska försöka ikväll. O andra sida, känns lite sisådär att spotta ut oljan i handfatet :( Kan det orsaka stopp tro?
 7. Jag började med LCHF nyligen (typ 2 veckor sedan). Jag har haft periodontal sjukdom (tandlössning, blödande tandkött etc.) för några år sedan, och jag har varit noggrann med oral hygien sedan dess. Men jag har märkt i några dagar nu att jag har igen känsliga tandkött och när jag använder mellanrumstandborste, blöder den lite - fortfarande ganska lite men jag vill INTE göra det värre. Eftersom jag behöver vara mycket försiktig med tanke på min tandhälsa, undrar jag om LCHF / Keto orsakar tandkänslighet? Ska jag ta några tillskott eller sluta med LCHF? I andra avseenden ser jag en stor för
×
×
 • Skapa nytt...