kilogram

Medlem
  • Innehållsantal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Bra

Om kilogram

  • Rank

Senaste besökare till profilen

396 profilvisningar
  1. Nu var det inte riktigt planerat att öka mängden så här. Jag skulle hälla oljan ur flaskan ner i kaffet och det blev helt enkelt för mycket, med denna upplevelse som resultat. Jag kommer göra slut på flaskan och sedan bara fortsätta med riktig kokosolja. Tack för pekpinnarna iaf
  2. Sedan någon vecka har jag haft Brain Octane Oil i mitt kaffe. Först en tesked och nu två teskedar. De varnade för att gå hårt ut. Idag fick jag i mig 3 matskedar MCT olja i kaffet, borde inte gjort. En halvtimme efter mitt kaffe var jag akut nödig och behövde gå på toaletten. Inga större problem, lite lösare än vanligt men det var ok. Ungefär en timme efter toabesöket (1,5 timme efter intag) började jag svettas över hela kroppen, jag mådde illa och synen blev dimmig. Jag kände att jag behövde gå på toaletten igen. Väl där började magen krampa och det som kom ut var vätska. Detta var något av det värsta jag varit med om, inklusive den gången jag hade maginfluensa. Hela kroppen var täckt av svett, magen krampade och jag ville kräkas samtidigt som det bokstavligen rann vätska ut ur mig. Framöver skall jag ta det lugnare med MCT-olja, när jag doserat 1-2 tsk i kaffet har det inte känts alls. Någon som har en förklaring till vad som hände? Fick min kropp en fettchock?
  3. Nu hittade jag något. Cajsa Warg har tydligen gett ut en kokbok år 1770 som är titulerad "Hjelpreda I Hushållningen För Unga Fruentimber" . Det här blir spännande läsning! Boken: https://sv.wikisource.org/wiki/Hjelpreda_I_Hush%C3%A5llningen_F%C3%B6r_Unga_Fruentimber Om Cajsa Warg: https://sv.wikipedia.org/wiki/Cajsa_Warg
  4. Har vi inte en ganska hög respekt för läkare i Sverige, rent generellt? Jag tänker mig att om jag hamnar i den här situationen kan jag ju alltid säga att min doktor konstaterade diabetes typ 2 och gav mig insulin. Eftersom jag inte vill ta sprutor i resten av mitt liv för att leva så läste jag om LCHF och vilka resultat det gett på diabetiker, så jag provar med det nu. Så vill du ge mig något som leder till att jag får ta sprutor varje dag för att överleva, eller vill du att jag skall bli frisk? De flesta har nog någon gång läst en artikel i Aftonbladet eller liknande om LCHF och diabetes och kan nog förstå varför jag valt att dra ned på socker och kolhydrater. Jag tror inte många skulle känna sig "påhoppade" om man förklarar att det är av medicinska, och överlevnadsskäl, man inte äter av den goda pannkaksfrukosten. Jag kanske har fel, vi får se när jag hamnar in situationen första gången
  5. Så lite funderingar från en nybörjare. Jag läser mycket om LCHF på nätet nu och försöker ta mig till så mycket information jag kan. Mitt första steg har varit att ta bort bröd, pasta, ris och potatis. Ja, läsk och godis också för den delen. Jag tycker informationen jag läser är motsägelsefull och otydlig. Igår frågade jag här om det här med energi procent till exempel. Folk verkar liksom ta det för "alla förstår ändå" och förklarar inte. Men, så fick jag bra svar här och jag fick tips om kostbevakningen.se som hjälpte mig massor. Låt mig ta det här med "ät bara naturligt så som våra förfäder gjorde så löser det sig". Jag håller med och vill också skylla på den processade maten som en bidragsfaktor till mitt enorma överskott av fett i t.ex. buken. Men så funderar jag, läser recept och kommer till "chiafrön". Åt våra förfäder verkligen chia? En växt som växer i sydamerika. Hur fick de tag på dessa frön? Det var väl först i slutet av 1400-talet Columbus kom över till den amerikanska kontinenten? Vi kan väl omöjligt ätit chia iaf innan vi hade en transportväg för det? Stevia, är inte det ett ganska nytt påfund drivet av människans vilja att hitta ett "nyttigare" socker? Det borde väl uteslutas också om man vill äta naturligt? Jag blir som sagt förvirrad av detta. Vad åt människor i Sverige förr i tiden? Vad levde vi av på 1000-talet? 1100-talet? Finns det kokböcker från den här tiden? Hur överlevde vi på vintrarna när vi inte hade tillgång till växter? Vad hände om vi inte kunde fånga en hare, fälla en älg eller ren? Jag hade tänkt gå ner lite i vikt, få mer energi och leva lite sundare. Så hamnar jag i de här tankarna. Helt plötsligt har jag blivit intresserad av var vår mat kommer från. Någon annan som tänker likadant? Är det en effekt av minimalt med kolhydrater under 14 dagar idag, är det min hjärna som spelar mig ett spratt? Är det någon som har svar på mina frågor och kan stilla min nyfikenhet?
  6. Tack alla för svar! Skall ta upp detta med henne och visa era berättelser. Stort tack!
  7. Min sambo (kvinna) har fibromyalgi och har ont i kroppen i princip varje dag. Det är lite svårt att påpeka för henne att det kanske har ett samband med hennes övervikt.. Relationer är känsliga. Har du fibromyalgi och äter enligt LCHF? Har det hjälpt dig? På vilket sätt? Jag skulle så gärna vilja se min sambo glad igen, så som hon var när vi träffades och innan hon fick fibron.. :/
  8. Nu har jag laborerat lite på kostbevakningen.se. Även om det inte är det bästa valet av föda och jag kan nog inte leva på det där i flera dagar (ensidigt) så undrar jag om jag tänkt rätt? Är det den här fördelningen E% jag skall sträva efter? Bilden visar alltså en tänkt frukost, lunch och middag med kaffe med kokosolja till "mellanmål". Bilden verkade inte fungera: jag lade den på https://www.evernote.com/l/AB8bisHYlKxPCaF9UY9MzPZZPINcfCAL8hU istället .
  9. Så om jag äter 150 gram ryggbiff skall jag ha i mig 300 gram smör? Det låter ju hur mycket som helst.. :/ Tack för tips om kostbevakningen.se skall kolla in det.
  10. Hej! Nybörjare med LCHF (sedan snart två veckor) här. Sitter och läser recept så jag kan variera min kost lite mer. Ofta i recepten eller beskrivningar så står det "rikligt med smör", "lägg i en skvätt grädde" och så vidare. Det är ju omöjligt att lista ut vad som egentligen avses. Är rikligt med smör 10 gram? 100 gram? 250 gram? Dessutom står det när jag läser om LCHF att jag skall ha ett förhållande i intagandet av energi, på olika sidor står olika förhållanden mellan fettenergi, protein och kolhydrater.. Förvirrande och jag har två frågor som jag hoppas kunna få svar på: 1. Hur mycket fett (i gram) bör jag äta varje dag? 2. Hur räknar jag ut energiförhållandet i maten jag äter?