Semirhage

Medlem
 • Innehållsantal

  4
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Semirhage

 • Rank
  Nyanländ

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Hej alla! Jag är medlem sedan länge, skriver /typ/ aldrig. =) Älskar att läsa vad ni brillianta människor tycker och säger dock - läser här varje dag, ni är bäst. =) (Känns ibland som att jag känner er som postar mycket och är öppna om era liv=)) Varför jag aldrig skriver är för att jag är tamejfasiken perfekt (sedan jag hittade LCHF (och yoga) för 8 år sedan, that is), så jag behöver ingen egentlig hjälp. Jag överväger att skriva för att hjälpa andra, vilket jag nog borde, men å andra sidan finns ni alla här, som sagt är ni underbara. =) Varför jag skriver nu är för att jag aktivt försöker sprida lchf till alla, iaf alla som är mottagliga. =) Nu har jag två frågor som jag inte hade ett ärligt svar på grundat i kunskap eller erfarenhet när jag fick de ställda till mig: 1. Hjärtklappning, (jag sade att man kan få det första veckorna i övergångsperioden, upp till 8 v, men jag sade också att jag tror det, men måste kolla upp det.) 2. Rosacea. Har inte sagt nåt. Jag förväntar mig alltså nu typ svar av alla ni proffs, inte nämna namn men jag är himla sugen (på att skriva namn!)! Kram Anna-Maria =) Edit: Ni som har Spotify - hitta In Dreams av Jai Jagdeesh, Lyssna på den/ orden. =)
 2. Semirhage

  Tandskötsel

  "Finns inte mycket tandkräm utan fluor på marknaden?" Urtekram har åtminstone två, en med aloe vera och en med mint. Jag använder dem, inga ilningar (ömma tandhalsar) längre är bara en av fördelarna. =)
 3. Tack för era svar, guld värt! =) Jag misstänkte brosk, men ville få feedback från er med mer erfarenhet innan jag kokar vidare. Jag äter redan gelatin i väntan på bättre, vill göra eget så jag att jag bättre vet var det kommer ifrån. Jag vill dessutom använda renen som dog för att bli mat till mig och min familj så mycket som möjligt. Jag ska be att få med brosk och leder vid nästa slakt, tyvärr ett tag till dess. =( Tyvärr finns inte oxsvans att få tag på (de skulle försöka beställa hem eko), så jag kokar just nu fläsklägg, tyvärr inte eko. (Jag har lite problem med antibiotika-grisar och kraftfoder-kossor). Tack igen för att ni tog er tid att svara. =)
 4. Hej! En fråga angående benbuljong som jag hoppas någon erfaren och kunnig kan svara på. Jag har läst en hel del angående dessa långkok och det verkade ju inte vara så komplicerat, men ack vad jag bedrog mig... Mitt problem är att det inte blir gelatin när den svalnat, detta framför allt när jag kokat på ren-ben. De är (så gott som) renskurna från kött eftersom köttet gått åt till annat. Benen är itusågade i mindre bitar. Första koket gjordes under tryck i tryckkokare i ca 15 h. Silade bort och ställde i kyl. Blev aldrig fastare än vatten. Andra koket gjordes i tryckkokaren men utan tryck, den sjöd på låg värme i ca 45 timmar. Blev aldrig fastare än vatten. Jag har kokat kycklingskrov (efter den varit i ugn och köttet är uppätet). Buljongen blev inte gelatin-hård men fast, sas. Hade ungefär samma ingredienser i renkoket och kycklingkoket. Någon som vet eller har gissningar vad detta kan bero på?