Gå till innehåll

yffan

Medlem
 • Innehållsantal

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  1

yffan vann senast 8 Februari 2016

yffan hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

43 Bra

Om yffan

 • Rank

 1. Tack?! Ja, precis som du säger kan regelbundet ätande vara nog så svårt (av bra mat alltså- godis kan jag äta hur regelbundet som helst?). Antagligen klokt att komma in i det ordentligt först!
 2. Det där med att använda fastan som en ursäkt för att överäta har jag använt mig av hundratals gånger tyvärr. Det är som att vetskapen om att jag inte ätit på ett tag sätter igång min beroendehjärna och jag hittar på en massa lögner, tex "nu kan jag ta några bitar choklad efter maten - det är ingen fara" och plötsligt har jag ätit 200 g choklad och ett paket glass. Sedan skulle jag nog kunna fylla på med långa listor här om knäppa grejer jag ätit och knasiga metoder då mitt problem med sockerberoende började i 5-6 årsåldern och idag är jag 40+. När det gäller fasta så tror jag verkligen på de hälsofördelar det ger samt att jag några gånger lyckats gå ner i vikt på det sättet plus att det borde vara ett sätt att bli befriad från att tänka på mat hela tiden. Alltså skulle jag vilja använda mig av periodisk fasta. Dock vet jag ju av erfarenhet att det brukar trigga igång mitt hetsätande som sagt... Nu sitter jag här efter en sommar med fruktansvärt dålig kost, många kilo plus, sockerberoende värre än någonsin ochhar startat om med lchf för sjuttielfte gången i mitt liv. För att klara det borde jag nog äta regelbundet och hålla mig mätt, men tänker ändå "borde försöka med16:8 så jag går ner i vikt och det händer något...". Vad är det rätta i det här läget? Insåg nu att jag tog över tråden med eget ämne, sorry!
 3. Slogjust på tvn. I Malous program på tv4 verkar det handla om hjärtkärlsjukdomar och operation av kranskärl. Kirurgen Mathias Corbasciou (tror jag) säger att det som bidragit till alla dessa sjukdomar och är det farliga är sockret och inte fettet i kosten. Intressant att detta nu uttalas mer och mer även inom vetenskapen. Hinner inte titta vidare, men blev lite glad
 4. Har börjat titta på filmen nu, intressant!
 5. Härligt att läsa och tack för era svar. Jag tycker verkligen att det är jättesvårt att äta LCHF och tanken på allt gott jag inte får äta är tuff. Men att ha värk och inte kunna göra det man vill är baske mig mycket svårare. Tror jag ska skriva ut denna tråd och tejpa upp den på kylskåpet/skafferiet/plånboken så att jag kan påminna mig själv!
 6. Ramlade dock av igår, tar emot att erkänna att jag inte ens klarade en vecka. Åt indisk mat och satte i mig ett helt peshwari nan (ljuvligt bröd med kokos, mandel, russin - jättesött och jättegott). Frågan är nu hur man beter sig så här dagen efter? Bästa sätt att skademinimera? Framförallt är väl det viktigaste att se till att jag inte fortsätter idag (har många gånger hunnit tänka på allt gott jag vill äta idag för att bara fortsätta). Skulle vara häftigt om jag kunde klara av att falla av utan att fortsätta frossa i dagar efteråt (så har jag alltid gjort förr).
 7. Har redan varit in och det ger mig hopp!!
 8. Över 25 år, imponerande !
 9. Mycket bra tips och skönt med stöd! Ska gå in på sidorna och testa metoderna ni rekommenderar. Kokosolja, goda teer, kryddor etc använder jag masor redan men blir helt klart nyfiken på EFT-metoden! Vet ju att jag måste göra detta men som ni säger är det faktiskt en sorg (snacka om att man är beroende); vad ska jag göra nu istället? dyker ju upp, och hantera känslor utan socker. Vilken tomhet. För övrigt stoscha serd in katt ut som min, och jag bor också i Uppsala - bäst jag går och kollar att min är där han ska
 10. Härligt att höra och det ger mig inspiration att lägga om kosten!
 11. Vet att det finns många sådana här trådar och har läst en del, men skulle vara tacksam om ni orkar svara här också . Ni som har reumatiska sjukdomar; upplever ni att ni blivit bättre av LCHF-kost? Berätta gärna om hur länge ni har hållit på och hur ni mådde innan. Har ni även gått ner mycket i vikt, funderar över om de positiva förändringarna då beror på viktnedgången eller LCHF-kosten eller förstås båda (finns det några studier på detta?). Är nyfiken på allt, mest för att jag själv behöver pepp och inspiration men också hopp om att bli bättre!
 12. Har bestämt mig för att efter något års godisfrossande lägga om min kost till LCHF med lite antiinflammatoriskt tänk. Körde Lchf ett tag för några år sedan för att gå ner i vikt, gick sådär då jag ständigt trillade av då suget efter kolhydrater tog över. Minns att jag saknade även annan mat. I alla fall så är det så att jag sedan dess har blivit sjuk i psoriasisartrit (antagligen) med rejäla problem i knäna och ryggen, vilket gör att jag vissa dagar knappt kan gå. Har tidigare varit en aktiv typ, och lever nu ett liv som inte känns tillfredsställande alls. Alltså har jag känt mig supermotiverad att göra detta, jag vill ju må bra! Första två dagarna kändes helt ok. Dag tre kom ett sådant enormt sockersug, kunde bara tänka på choklad. På något sätt lyckades jag hindra mig själv från att köpa de vanliga lassen godis (har tidigare ätit säkert 200 g choklad om dagen då jag legat och tyckt synd om mig själv i soffan, har för övrigt läst om sockerberoende och allt stämmer på mig)- detta är jag lite stolt över. Känner mig lite sänkt och groggy. Nu känns det som om att ge upp allt det goda kommer att försämra mitt liv. Att inte äta godis som tröst, som belöning, när man är uttråkad och i stället vara - hjälp vad läskigt. Men jag förstår ju att godis är skit så det bara måste jag. Men alla goda middagar på restauranger, på resor, med vänner etc? Ska jag verkligen göra avkall på det som jag tidigare ansett vara livskvalitet? Alldeles nyss tänkte jag ju att vara smärtfri och kunna träna och röra på sig är livskvalitet och ändå kommer dessa tankar nu. Ser goda indiska maträtter flyga förbi, italienska desserter, nybakat bröd.... Ägnar dagarna åt att läsa på dessa forum, bloggar etc för att hålla inspirationen uppe men känner mig redan som en idiot som vill sluta innan jag har börjat. Någon som vill peppa mig? Skälla på mig? eller dela med sig av egen historia? Behöver hjälp....
×
×
 • Skapa nytt...