Jump to content

anders1975

Medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

anders1975 last won the day on February 21 2016

anders1975 had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Västra Götaland
 • Interests
  Golf,skogspromenader och Ninjafilmer.

anders1975's Achievements

(2/7)

65

Reputation

 1. Tacksam för svar jag fått av er alla.Jodå nog är det bäst att gardera sej och jag ska börja redan på måndag med min nya blodtrycksmedecin. Hur det går kan jag iofs berätta om nån vecka eller två. För en vecka sen så låg trycket på 130/96.Så att det var så högt idag vet jag ej.Jag var inte stressad eller ont i huvudet. Däremot hade jag promenerat från jobbet som är ca 3 km till vårdcentralen,om det kan betyda nå? Nåväl jag fortsätter med lchf och fuskar dessväre med sånt som inte är bra.1 gång varje/varannan vecka.
 2. Ja alltså jag hade bra värde för ca 1-2 månader sen ang blodtrycket.Men nu har det skenat iväg.Kan bara anklaga mej själv med öleriet.Men vikten har då inte gått upp och sockret är stabilt.Så att sluta med öl tror jag hjälper bra.Sen så heter medecinen Amlodipin och det var då inga trevliga biverkningar där. Viktökning.Impotens.Ökade svettningar.Svimmningar.Svårt att urinera.Bara några av allt annat.Iofs behöver inte jag få dom men jag har sån otur så det drabbar nog mej.
 3. Idag var mitt blodtryck på 150/110.Har hållit på med lchf sen februari. Jag har ju iofs fått i mej rätt många öl från början av denna månad så det kan ju självklart vara det också. Ska få utskrivet en tablett som jag inte minns namnet på.Började på am----- nånting.
 4. Ifall detta har upptagits så ber jag om ursäkt. Men har nån hört talas om Pofralla?Det ska tydligen vara ett bröd som man bakar själv(vet inte hur då jag är rödhårig) Och det ska vara helt ok med lchf. Ni som vet berätta gärna Tack.
 5. Hej jag vet inte hur din ekonomiska situation är förutsatt att du skriver existensminimum så utgår jag från att du har det knapert. _Jag har det inte själv såååå bra ekonomiskt men kan då inte klaga.För mej så blev det hela Billigare när jag började med lchf. Och ändå köper jag bacon som är liiiite dyrare än "vanlig"bacon.JAg köper högrevsburgare,laxkotletter,grillad kyckling,såser,grönsaker smör och ägg. Samt lite annat tillbehör som jag glömt.Ändå har jag mera råd till annat än innan lchf.Faktum är att jag äter ju bara en gång om dagen så det är väl det som avgör det hela. Inget småätande som förr.En portion om dagen.Inget godis eller snacks.Inget fikabröd.(kan erkänna att jag felat en del ggr men det är bara fortsätta dagen efter och se till att man inte gör om det på typ 2-3 månader.) Du kan ju alltid pröva en månad eller halv månad och se hur det går med alltihopa.Jag hoppas allt går bra för dej.
 6. Den ska jag läsa.Tack för rekomedationen.
 7. Alltså sen jag börjjade med lchf i februari så har jag i mars-april känt ångestattacker,milda men ändå jobbiga.OCh då drack jag inge alkohol. Jag åt då ssri som nu.Men jag tror ssri och lchf inte går ihop.För innan lchf hade jag inga som helst ångest eller panikångest. JAg säger inte att lchf är dåligt,tvärtom.Det är inte bara vikten som går nedåt utan andra saker också.TEx har alltid behövt nässpray 6-7 ggr dagligen. Idag är det på 2-3 ggr dagligen.Jag sover bättre och är mer utvilad på morgonen.Men just ångest som kommer och går är jobbigt. Jag undrar om det är någon annan här som känner igen sej angående ssri med lchf. Tacksam Biff med ägg
 8. Hej.Jag lchfar sen februari och har sen nån månad sen börjat dricka igen.Det har vart fredag-lördag.Och då med Norrlands Guld-ca 3-4 liter åt gången. Det som hänt är att jag tappat matlusten helt dagen efter.Sockret är fortfarande stabilt och vikten går nedåt ialla fall.Från att ha vägt 135 så är jag nu i 116. Om det går åt andra hållet ja då lägger jag ölen på hyllan.Det negativa är att jag får ångestattcker när alkoholen ska lämna kroppen.Och det är ju jobbigt. Men annars är det inget annat dåligt som händer.Jag kan däremot INTE tipsa andra lchfare att dricka öl eller alkohol.Pga att vi är alla olika så det kan ju bli sämre för nån annan.
 9. Hej.Jag har en fundering ang lchf och SSRI. Tex när jag började med lchf februari 2016 så var allt i sin ordning förutom att jag felade nån gång och mådde lite illa i övergången från kolhydrater till lchf men det gick över. På senare tid så har jag däremot märkt av ångestattacker som jag hade väldigt mycket av på 90talets slut inpå 2000talet. SSRI prep tillades och jag blev fri från dom.Men andra biverkningar fick ta över vardagsproblemen istället.Såsom rejäla svettningar,viktökning(rejält)lite zombiestuk över en.Att man till vardagen var som att jobba-äta-se tv-sova sen om igen. Klåda kom till på köpet fick äta Atarax som dessutom gör en riktigt trött.Man somnar omgåendes när man lägger sej. Det jag då efter lchf märkte var att svettningarna minskade klådan likaså.Vikten har minskat 15 kilo enl Dibatessköterskan. Diabetesen stod på 42 i Långsocker.Så det är ju posetivt.Det negativa är att ångestattackerna har börjat komma som brev på posten.Inte varje dag men åtminstone 1-3 ggr i veckan.Jag ska till min läkare imorn och prata om detta.Hon har förövrigt sagt att Lchf är nånting hon rekomenderar när jag pratade med henne om det. Men jag börjar misstänka att jag kanske inte behöver SSRI-Prep när jag håller på med Lchf.Alkoholen har tappat sitt intresse för mej eller tvärtom så det behöver jag inte tänka på. Kruxet är att jag misstänker att SSRI ger mej ångest.....!? Eller? När jag såg filmen Sugermovie via DOX på svt så sa ju bla en läkare att för mycket socker vi får i oss ger oss panikångestattacker. Någon som känner igen sej här eller ska jag fortsätta med SSRI? Tack.
 10. Ja då var jag här igen med funderingar som kanske en del tar sej för på pannan och suckar,men när det gäller färdiga såser/dressingar så har jag köpt tex Lallerstedts Peppar sås och på kolh så är det 1,5 per 1 dl.Alltså inte så mycket men då innehåller den socker och även glukossirap. Självklart ska man ju hålla koll på vad som är socker/glukos/fruktos osv när man lchfar men då blir jag lite snurrig när det går bra att tex äta majonäs som också har socker och viss sockerarter eller att nån rekomderar egen sås/dressing/röra med att blanda i senap i.I senap är det ju en aning socker. Jag har ätit av Lallerstetds sås/dressing några gånger under tiden och ändå gått ner 6 kilo sen start.Iofs med avbrottet så gick jag ju upp otroligt snabbt. Men sen i torsdags 11 mars då jag började om så har jag tappat 1 kilo. Så då är frågan ska man,när man köper sås/dressing kolla enbart kolh eller också om det är socker/glukos/limejuice också? Kan ju säga att jag hellre vill köpa färdigt än att tillaga eget när det gäller ovanstående.
 11. Igår nar jag började om med lchf gjorde en annan otänkt grej när jag handlade.Köpte en dressing,Max Sourcreme & Pepper och Lallerstetds Curry Lime sås. Båda supergoda men då innehöll max dressing fruktos sirap socker o annat som inte var bra.Curry Lime såsen var det äpplejuice i. Att använda det i maten är väl inte rekomenderat?
 12. Vet inte exakt vad det är.Dricker endast vatten och kaffe.
 13. Jo jag inser att jag tog för mycket smör till maten jag lagade så det är nog därför.Sen så åt jag lchf från 3 februari i år tills 26,avbrott där i melllan och tillbaks sen igår,10 mars.När det gäller lcfhmaten så är det alltid grönt till som växer ovan jord.
 14. Jag tvärslutade oktober 2015 och det gick an fram tills nåra veckor sen då jag beslutade mej att börja om med Fluoxetin. Mår på det mentala planet bättre.Fysisika inte så bra. Vet ju att lchf gjorde så andra problem började försvinna.Nästäppan som jag alltid i flera års tid använt mej av Otrivin dagligen 6-7 ggr,blev istället nån gång per dag. Ögondroppar mot rinnande kliande ögon blev också förbättring.OCh givetvis vikten som på 3 veckor minskade med 6 kilo.Som är på väg tillbaka. Så det positiva effekterna är ju så klart bättre. Kruxet var att jag mådde så dåligt sista veckan att jag höll på spy bara av att se ett smörpaket eller en ost.Sen också svajjig och yrslig. Jag kan ju erkänna att jag gav upp för fort.Men har starkt tänkt att dra igång igen.
×
×
 • Create New...