Gå till innehåll

Klara

Medlem
 • Innehållsantal

  24
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

33 Bra

Om Klara

 • Rank

Senaste besökare till profilen

703 profilvisningar
 1. Klara

  Vitamin b12

  Jag har Sjögren syndrom och förmodligen är inte upptaget det bästa. Jag har ätit medicin sedan i november för det. Från början låg värdet på 248. Det har gått upp, men hoppar lite upp och ner.
 2. Klara

  Vitamin b12

  Jag fick reda på av min läkare att jag hade ett b12 värde på 333. Det hade gått ner från 428. Jag äter vitamin b12. Är det någon som vet vad normalvärdet bör vara?
 3. För en dryg månad sedan tog jag ett d-vitamintest och låg på 76, vilket räknas som optimalt. Då tyckte min läkare att jag skulle sluta med vitaminer. Trots att jag varit på solsemester i 2 veckor och även vistats mycket i solen varje dag hemma, hade värdet sjunkit till 58, när jag tog om testet igår. Hur stor dos D-vitaminer vågar jag ta under sommaren, med tanke på att jag vistas i solen, när det finns sol. Jag har sjögren syndrom, vilket kanske gör att jag inte tar upp det i blodet som jag ska.
 4. Ni som äter d-vitamintillskott, hur länge äter ni dem? Jag menar: äter ni dem även under sommaren? Jag äter 2000IE och hade nu fått upp mitt värde till 67. Det går sakta uppåt iaf.
 5. Trombocyterna kollades i december. Jag tog upp det med min reumatolog, när jag var hos honom i veckan. Han sade att det låg bra.
 6. Den sortens d-vitamin är upplösta i olivolja och har även en skvätt E-vitamin, så inte oljan härsknar.
 7. Jag tar inga andra mediciner, endast d-vitamin.
 8. Jag äter 2000 IE Holistic d-droppar. Min fråga är: Kan fettsyrorna i preparatet ge en blodförtunnande effekt. De sista gångerna, som jag har tagit blodprov har jag blött igenom förbandet, t.o.m, så att sköterskan undrade om jag tar blodförtunnande, vilket jag inte gör. Jag äter bara d-vitamintillskott.
 9. Jag brukar ta en matsked olivolja och skölja ner med.
 10. Jag har ätit Holistic d-vitamindroppar sedan i november, med uppehåll när jag var på en veckas solsemester. När jag kom hem från semestern låg mitt värde på 72 och nu är jag nere på 62. Jag äter 2000 IE. Jag äter även fet fisk och ägg. Varför får jag inte upp värdet?
 11. Jag tar Holistic d-droppar. Bör man även ta magnesiumtillskott. Jag känner mig väldigt spänd i kroppen. Därför undrar jag.
 12. Eftersom jag inte ligger på mer än 61 i d-vitaminvärde, undrar jag, om jag kan ta en låg dos d-vitamin, när jag åker på solsemester i januari.
 13. Tack för all information.
 14. Jag tar nu 37,5 mcg Holistic d-vitamindroppar och värdet hade stigit från 57 till 61 på knappt 3 veckor. Behöver jag även ta k2 till denna dos d-vitamin?
×
×
 • Skapa nytt...