Mithera

Medlem
  • Innehållsantal

    59
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

35 Bra

Om Mithera

  • Rank

  • Födelsedag 1970-10-17

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ekerö
  1. Det här är favoriten för tillfället: http://tidningenhembakat.se/recept/lindas-froknacke/ . Jag byter ut rapsoljan mot kokosolja och struntar i flingsaltet. Försvinnande gott
  2. Nötbrödet från paleobloggen Under vårt tak är det i särklass bästa brödet jag ätit sedan jag slutade äta "riktigt" bröd för över tre år sedan. Tycker att många lchf-bröd påminner för mycket om kaka, men nötbrödet är som att äta en riktigt grov smörgås. Brödet går att skiva tunt och funkar toppen att frysa. http://undervarttak.blogspot.se/2013/10/notbrod-paleo-recept-enkelt.html
  3. Den funkar inte för mig . Någon som vet vad det är för fel?
  4. Den här är god och enkel att göra: http://www.smaskens.nu/2010/12/en-inspirerad-kycklingleverpastej.html. Jag skippade spriten och det funkade det med
  5. Inte så mycket nu längre. Folk i vår närhet har vant sig vid att vi äter så här . Jag får mest kommentarer som rör dem själva - "jag skulle aldrig kunna vara utan bröd/pasta/fika/o.s.v.". Då brukar jag svara att det trodde inte jag heller att jag skulle kunna, men det kunde jag! Och det har gått bra i snart tre år .
  6. Har inga tips att ge egenligen då jag själv inte varit/är sockerberoende, men jag vill också rekommendera My´s blogg. Hon är så fantastiskt peppande till både sig själv och andra och hon har några fina verktyg som man kan använda för att jobba med sig själv. Vänta inte tills imorgon med att tillåta dig att göra något bra för dig själv, börja nu. Kram och lycka till!
  7. Tack för dina ord - men jag ser nu att jag måste omformulera min text! Så fel det blev... Jag har inga småbarn, den yngsta är 12,5 år. Det är 43 jag blivit nyss . Din omtanke värmer dock otroligt och jag ber om ursäkt för missförståndet .
  8. 43-årig trebarnsmorsa som började äta LCHF i slutet av januari 2011. Då hade jag inte vägt mig på länge, men gissar att jag låg på 69-70 kg till mina 165 cm - ingen dramatisk övervikt alltså. Nu pendlar vikten mellan 63-65 kg och jag skulle gärna minska lite till. Eller rättare sagt jag vill att min putmage ska försvinna, vad det står på vågen är inte så intressant. "Problemet" är att jag inte ids tricksa med maten för att nå dit. Jag vill inte räkna, väga, kontrollera - det räcker med att behöva ha koll på innehållet i maten. Jag väljer någon gång ibland att äta potatis i form av pommes frites eller chips, men kan då oftast begränsa mig till små mängder. Jag dricker vin. Mjölmat äter jag aldrig, det klarar inte min mage. Rotfrukter äter jag ibland, men då inga mängder. Jag håller mig allt som oftast till "ren" mat, eller sådant som innehåller max 5g kh/100g, en ok måttstock och lätt att hålla sig till. Sötningsmedel avskyr jag, i min mun smakar det bara illa. Jag är osäker på om jag äter "tillräckligt" med fett. Broccoli och gröna blad är stapelvara här hemma. Provade 5:2 under sommaren och gick ner i vikt, såklart, men det är inte hållbart i längden för mig. Gick över till 16:8, men det passar inte mig att tänka på när jag får äta och inte. Jag äter när jag är hungrig, typ. Nu äter jag frukost ibland, ibland inte. Lunch och middag äter jag på vardagarna, på helgen blir det frukost och middag. Jag tränar gruppträning (bodycombat, bodybalance, cxworks) 1-3 gånger per vecka, men det har inget med viktminskning att göra. Jag tränar för att orka mer i vardagen och för att det är roligt (därför styrketränar jag nästan aldrig, det är för trist). Mycket text för att säga att jag på snart tre år gått ner ca 5 kg - och den mesta tiden har jag stått helt still
  9. Maken snarkar definitivt mindre när han håller strikt LCHF, den senaste tiden har han blivit mer liberal och snarkningarna är tillbaka :/ Tyvärr lider han inte själv av att han snarkar...
  10. Jag gillar inte heller fiberhusken, men har märkt att den går rätt bra att kamouflera med brödkryddor . Det här är ett bröd som jag tycker är gott: http://www.frokennilssonskok.com/2013/04/en-kaka-brod.html, det kommer ursprungligen från bloggen Under vårt tak.
  11. Kanske ostkuber, oliver, ägghalvor, ölkorv, fröknäcke och färskost.
  12. Jag har provat, men det är ju fullkomligt vidrigt att halka omkring olja i munnen . Man kanske vänjer sig...
  13. Ha kokta ägg färdiga i kylen om du skulle vara hungrig på morgonen, eller stek ett par ägg. Tror faktiskt att det går fortare att steka ägg än att fixa en macka, plus att det är mycket lättare att borsta tänderna efteråt . Och det där med varma kvällar och rosévin, så väl jag känner igen det... Grattis till minsking i alla fall, både vikt och mått!
  14. Kokt ägg. Portionsförpackat och enkelt att ha färdigt i kylen eller väskan