Jump to content

Ravenous

Medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About Ravenous

 • Birthday 12/05/1995

Profile Information

 • Gender
  Male

Ravenous's Achievements

(2/7)

18

Reputation

 1. Jag är lite osäker i mig själv ännu, det är en av anledningarna varför jag så gärna vill göra detta. Bli starkare fysiskt och hoppas bli starkare mentalt. Tack för att du försöker lugna ner min nervösa mage. Du har såklart rätt.
 2. Tack så mycket för en detaljerad genomgång/tips! Att man får hjälp med sin form verkar viktigt. Dags för mig att bege mig till närmaste Friskis och Svettis, där det troligtvis finns vänliga personer som kan instruera. Inte köra för många dagar i början utan börja med två dagar tills jag ser resultat. Och jag ska försöka fokusera på mitt mål, inte osäkerheten som kryper in i början. Lets do this
 3. Hej alla träningsmedvetna! Jag har ätit LCHF i 1.5 år nu och jag ligger i mitten av normalvikt enligt BMI. Men nu vill jag pusha mig till att bli starkare och mer tonad, byta ut fett mot muskler. Jag har på senaste tid kört på periodisk fasta och vill hålla mig i ketos så mycket som möjligt. Jag vet ingenting om träning. Hur ska jag göra för att komma igång? Jag är en 21 årig kvinna och skulle säga att jag är relativt otränad/svag. Jag är lite obekväm med att gå till ett gym, känner mig som en marshmallow bland folk som faktiskt är vältränade. Någon som har lite råd? Tack på förhand.
 4. Jag vill definitivt kunna äta ost, oliver och ägg bland annat bland mina vänner. Men då jag har gjort det så brukar jag alltid blir "retad" eller ifrågasatt. Och när jag försöker förklara för alla dessa sockerberoende 20-åringar så blir det aldrig bra stämning. Inget stöd från vänner, dem brukar istället öppet försöka fresta mig till att sluta. Tack för alla tipsen, jag har inte ätit ute sedan jag började till skillnad från LCHF burgaren som finns på Max. Jag antar att jag får bita ihop och köra med min mer sofistikerade fetaost och oliv bricka. Jag har nyligen blivit 20 år och har inte druckit alkohol nästan något alls, det vin jag har smakat har varit väldigt beskt men det finns säkert fina vin man kan njuta av även där. Krogen är alltid knepigt har jag märkt, man vet inte vad man har i drinken alltid.
 5. Socker är definitivt en drog, och vissa (många) människor faller hårt för den och fastnar i ett beroende. Och som med många beroenden så skapar själva akten en form av välbehag och lugn. Även när man "avgiftat" kroppen från själva drogen så kommer man fortfarande att vilja genomföra akten för man minns den där känslan av välbehag. Samma som med folk som har slutat röka, vissa vill bara hålla något mellan fingrarna. Även efter att kroppen inte kräver det längre. Tanken på drogen och hur den fick en att känna i stunden är så stark. Det gav oss tröst. Men man glömmer ofta hur det kändes efter att trösten avtagit. Hur kände man sig efter att man proppat i sig den där godispåsen? Oftast inte bara att man skäms och blir nedstämd men kroppen mår faktiskt skit. Jag fick ofta huvudvärk efteråt/ont i magen.. aldrig kul att besöka toaletten då. Inte bara vikten men insidan av kroppen och ens mentala hälsa lider, i många fall sociala livet också. Man måste helt "enkelt" bryta tankemönstret. Det är inte enkelt. Men nästa gång man tänker på eller ser godis så ska man istället för att tänka på trygghet och välmående tänka på det som kommer precis efter. Försöka ge drogen en annan känsla. Den riktiga känslan som är negativ och den som faktiskt håller längre, ibland resten av ens liv. Jag såg en tavla i affären där det stod "Don't give up what you want the most because of what you want right now." Det var så sant. Jag köpte den och hängde den på väggen. För allt jag ville var att må bra, ha en bekväm kroppsvikt och kunna leva mitt liv fri från alla konstanta sockersugs anfall. Men för att jag ville ha en kaka nu så förstördes det jag egentligen vill i längden. Det är inte värt det.
 6. Detta är en bra fråga! Då jag åt skolmat samtidigt som jag åt LCHF så körde jag på att tömma deras salladsbord + äta proteinkällorna som kött. Det fanns bregott som jag lade till. De dagar då det absolut inte fanns något annat än kolhydrater som på pannkaksdagen så tog jag bara sallad och ärligt talat så kunde jag hålla ut tills middagen eftersom på LCHF så brukar man inte få samma blodsocker dippar. Jag vet att sallad inte alltid är det godaste, men lunchen på skolan har aldrig varit ljuset av dagen i min erfarenhet redan innan jag började med LCHF. Om ni har en lunch sedel och du vet vad som kommer att finnas på skolan dagen innan så förbered dig med att ha med något eget ätbart som faktiskt är bra för dig. Eftersom du är ung och växer så behöver du inte vara lika strikt som oss äldre och du behöver alla vitaminer för att växa och må bra. Angående dina föräldrar så tycker jag verkligen att du borde visa dem kostdoktorns hemsida, låt dem se vad det hela är baserat på och be dem åtminstone prova med dig, LCHF i 3 veckor om inte 4. Ju längre desto bättre effekter. Om ni arbetar tillsammans så kommer nog hela familjen att uppleva bättre hälsa. Samhället kommer långsamt att förstå vad riktig mat är och jag tror att dem kommer uppskatta det ifall ni tillsammans förstår det redan nu än senare längs vägen.
 7. Jag har öppnat upp ögonen för LCHF efter en all-time-high vikt och ett all-time-low humör. Det har gått bra, 16 kilo lättare och piggare på alla sätt. Men ett problem är att kunna umgås med vänner i min egna ålder och att kunna "festa". Vad kan man dricka i form av alkohol då? Det bästa skulle väl vara whiskey eller vodka on the rocks men det är lite för starkt för mig. Några drink förslag? Såklart kommer inte detta att ske varje helg eller ens varannan helg men då det sker så känner jag mig lite osäker. Om jag är på ett LAN till exempel, eller bara umgås med mina vänner så äter alla chips, pizza, godis och dricker läsk. Vad kan man komma med för LCHF snacks då som inte ser helt knäppa ut? Kokta ägg brukar inte kunna smälta in i den miljön. Jag vill inte behöva argumentera om kosten hela tiden med folk som inte förstår och det skulle underlätta om det inte lyste som en stjärna att man kör på LCHF.
 8. Tydligen så är lagrat kroppsfett östrogen drivande, och då man minskar sin kroppsfetts procent som man, så borde man få en "ökning" eller en större dominans av det manliga könshormonet testosteron. Utöver det så är det vanligt att när man har ökad energi / bättre fysisk hälsa, med mindre stress så medföljer libidon.
×
×
 • Create New...