Gå till innehåll

Modesty

Medlem
 • Innehållsantal

  640
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

591 Enastående

Om Modesty

 • Rank
  Gammal i gården

Contact Methods

 • Website URL
  http://lowcarbhealthyfat.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  UK
 • Interests
  Science especially biology, literature & human beings
  Coconut oil lover and very suspicious about statins
 1. En annan enkel lösning är att ta magnesiumoxid eller annan magnesiumsort med dålig biotillgänglighet.
 2. Double cream ska egentligen ha minst 48% fett vissa märken har 50% och har man sen turen att kunna köpa Jersey grädde dvs från Jersey kor så är den ännu fetare (dessutom ett annat kasein) om jag flyttar tror jag grädden är det jag kommer sakna mest. I gengäld är det svårt att hitta riktigt fet yoghurt och smetana.
 3. Här är lite om vitamin K etc (lånade från Wikepedia, om du vill läsa mer http://sv.wikipedia.org/wiki/Blodkoagulering) Vissa av koagulationfaktorerna (II, VII, IX och X) är beroende av aktiverat vitamin K för att de ska fungera. Genom att hämma aktiveringen av detta vitamin kan man hämma dessa faktorer och därmed hela den humorala koagulationen. Detta är precis vad som görs med läkemedlet warfarin (Waran). Läkemedel med acetylsalicylsyra, den verksamma substansen i de klassiskavärktabletterna Treo och Magnecyl men även i Trombyl, hämmar blodplättarnas bindning till varandra och gör därmed den primära hemostasen långsammare.
 4. Attans attans, vädergudarna har igen bestämt sig att vagga in ön i ett härligt lågtryck så regnskurarna är frekventa = inga promenader, kanske ett tecken att dra i gång med mitt "slow lifting" program.
 5. Min avsikt var inte att kritisera någons träningsupplägg eller pekpinna vad man måste göra, bara att om man har ont om tid välja det som det bra utdelning och gärna är kul. Pass kan vara jättekul men en ett slöseri med tid om man vill bygga styrk och muskler. Min egen skospromenader är inte optimal träning per se men oerhört mentalt givande.
 6. Som fd seriös gymmare, tja 5-6 dagar i veckan med kombinationen av fria vikter och maskiner, så hävdar jag att en egen plan (för vad du vill uppnå) framtagen med personlig tränare baserad på maskiner och fria vikter vilket passar en bäst är det som ger bäst resultat muskelmässigt, även om besök på pass är trevligt.
 7. Var inte avis stoscha, jag behöver ta tag i lite viktlyftning men smiter i väg på skogspromenader i stället, kommer nog en tid när de inte hinns med så just nu passar jag på.
 8. Skulle definitivt smita från trädgårdsarbete om någon lockade med en golfrunda, å andra sidan är det ingen som fixar till det. Gräsklippnningen har jag försökt förhandla bort med en granne som gillar sina maskiner och vill ha extra träning, men vet inte hur det blir år, ser aningens vilt ut, just nu men igelkottar och småfåglar trivs. Lärde mig en ordentlig läxa nu till första grillningen att aldrig aldrig ställa undan grillen utan rengöring, nä ska inte beskriva hur gallret såg ut efter en blötvinter i skjul.
 9. Njöt av ljuvligheten i skogen häromdagen (fler och fler blommar), men annars har det mest blivit trädgårdsarbete och lite annat. Härligt väder för grillning har det varit och är det, grillat kött (gräsbetes) med hemgjord beasås (näpp bra färdig beasås saknas i detta land).
 10. Har aldrig känt någon doft, har även några i trädgården, kanske en annan variant vi har en äkta "native" engelsk och sen finns det en spansk som är invasiv, skillnad den engelska har klockorna åt ett håll den spanska åt båda hållen.
 11. Vädrets makter på min sida och suget efter riktigt frisk luft stort så i dag blev det 2 timmar. Nu har fler "bluebells" slagit ut, makren liksom skimmrar i blå-grönt (blommorna och bladen) nästan lite magiskt, fortfarande småblött i skogen och stigarna ganska leriga (göriga) så det blev lite rejälare kängor funkade bäst. Lånat en bild från nätet så ni ska förstå hur ljuvligt det ser ut. I morgon väntar trädgårds arbete, där rabarbern, allium och liljor växt till sig, vad gäller den först nämnda blir det första skörd före påsk, får nog skörda lite gräslök också.
 12. Japp fina trappor till övervåningen så de utnyttjas regelbundet både med och utan last. Det som motiverar mest just nu är att få lite snyggare armar och axlar (kanske som för 15 år sedan när jag lyfte 5-6 dagar i veckan) inför sommar säsongen.
 13. Väder, lätt snuva och latmasken har bitit sig fast,men tar nya tag med promenader i nästa vecka. Kanske kan lura den inbitne masken och göra lite hemgym övningar de närmaste dagarna.
 14. Dä ä te å vare stönig värmländska i förskirring
 15. Efter tät morgondimma letade solen sig fram och det blev en 2 timmars promenad, förutom ovanligt många ekorrar, de vanliga tackorna med lamm och ett antal irrande fasaner var dagens överraskning att bluebells (en sorts vild hyacinth, blåklocka kallas i regel harebell) börjat blomma och inom ett par veckor kommer skogen ha en blå matta, underbart. Redan nu blommar vitsippor (wood anemones) men bara i sk gammal skog.
×
×
 • Skapa nytt...