Jump to content

Modesty

Medlem
 • Posts

  640
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://lowcarbhealthyfat.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  UK
 • Interests
  Science especially biology, literature & human beings
  Coconut oil lover and very suspicious about statins

Modesty's Achievements

Gammal i gården

Gammal i gården (4/7)

591

Reputation

 1. Intressant läsning http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150317122458.htmoch http://www.sciencedaily.com/releases/2015/04/150430134852.htm
 2. Instämmer angående tarmhälsa. Det finns forslning som visar på att en bra tarmflora förbättra flera sk "mentala" sjukdomar. Läs gärna Brain Maker av Dr Perlmutter. Ett bra steg är att inta probiotika av bra kvalitet.
 3. För hormonbalans (inte bara för stressen) vilja tipsa om Louise Edlund eller någon annan specialist inom detta. Det finns ett kanon bra FB forum där många får tips och räd från flera kunniga Louise Edlunds hormonforum. Sjukvårdens kunskap inom detta är inte hög. Obalans i hormonerna varesig det är kortisol (stress) eller progesteron/östrogen kan ställa till en del. Uppöever själv att det går, men det går långsamt och man får testa och pröva sig fram. Små bitar kan göra att det hela faller på plats samtidigt som man upplever att det funkar bra för en själv. Det kan även vara bra att lägga in allt intag i www.kostbevakningen.se, ett par dagar för att få fram vilka makron (fett, protein och kolhydrater) man hamnar på och andra sin kost för att få optimalt utfall.
 4. Snarare borde du diskutera valet av blodförtunnande, främst för att Waranet tycks vara svårtinställt, fråga om det finns alternativ till vitamin K-antagonister. Probiotika tror jag knappast din läkare har särskillt stor kunskap om, kolla hellre tips på interrnet eller detta forum, kunskap inom detta område samt många andra är mycket hög.
 5. Ett par saker som kan rekommenderas eller funderas över; 1 Antikoagulantian, det finns i dag nyare (o dyrare) medel som inte är sk vitamin K-antagonister (dvs att vit K motverkar effekten), både Xa-hämmare och trombinhämmare. Tror att i båda grupperna finns bra medel vid TIA och stroke. Detta gör då att tillskott av vitamin K2 (obs inte K1) kan enkelt tas, vilket jag även skulle rekommendera. Svårinställd på Waran talar också starkt för att överväga alternativ. 2 Tarmfloran. Efter ett par antibiotika kurer, kan man nog räkna med att mycket (om inte den största delen) av den goda floran dvs de bakterier vi mår bra av ha i tarmen är utslagna och svåra att få tillbaka utan bra probiotika och prebiotika. Bra probiotika är inte det tramset som säljs i livsmedlesbutikerna, utan bör köpas på en seriös hälsobutik alternativt online. Den bör innehålla minst 10 olika stammar och gärna minst 10 miljarder bakterier. Eftersom jag inte bor Sverige så kan jag inte tipsa om något märke, men många här på forumet kan säkert tipsa. Apopå vitaminer så innehåller grönsaker i regel mer vitaminer än frukt.
 6. Ditt rapande kan tyda på dålig matsmältning, googla bikarbonat test och kolla om du kanske behöver extra saltsyra och matsmältningsenzymer.
 7. Skulle snarare ta probiotika efter en pencillin eller annan antibiotika kur eftersom den "avdödande" effekten pågår under tiden man tar antibiotikan. Bättre att avsluta avdödningskuren (antibiotika) och sen fylla på med en bra probiotika (10 stammar osv)
 8. Värt att tänka på innan man börjar konsumera bikarbonat är att ganska många har en underproduktion av saltsyra som kan ge bl a halsbränna. Googla gärna bikarbonattest för enkelt hemmatest. Om mer saltsyra behövs är det betaine hcl man ska köpa oftast finns detta tillsamman med andra matsmältningsenzymer.
 9. Intressant att man vid ketogen kost just sett att stimuli för kakexi minskar. Tror inte forskning i Sverige på ketogen kost inom cancer kommer gå framåt snarare är det nog USA och Tyskland som kommer ta detta framåt. Redan i dag rekommenderas det vid behandling; http://www.uni-wuerzburg.de/sonstiges/meldungen/single/artikel/wenig-kohl/ http://www.keto-bei-krebs.de/
 10. Kanske lite cellbiologi och biokemi förutom cellfysiologi om du orkar med, ganska lite av detta på läkarlinjen men mer på typ biologutbildningar.
 11. Mycket intressant artikel och kul att det skrivs mer om neurodegenrativa sjukdoma roch ketogen kost. Flera artiklar i tidningen mycket intressanta.
 12. Här i UK heter det antingen psyllium husks eller whole psyllium husks. Kan vara svårt att hitta detta både vanliga affärer och även hälsokost, i de senare oftast kapslar mot förstoppning. Själv köper jag mitt fiber husk online. Hoppas du hittar det du behöver. Tror att det kan vara lättare att hitta i Tyskland.
 13. 400 gram kött eller 10 ägg blir ca 74 gram protein
 14. Det här trodde jag aldrig att jag skulle få se i en brittisk tidning. Nu är Daily Mail ungefär som aftonbladet o expressen men ändå. Yess det finns hopp för Europas fetaste land. http://www.dailymail.co.uk/health/article-2911642/My-diet-82-FAT-ve-never-healthier-dietitian-claims-research-shows-s-carbs-fuelling-obesity-diabetes-epidemic.html
 15. Vitamin D man mätas antingen i ng/ml eller nmol/L, 75-250 nmol/L motsvarar 30-110 ng/ml, vet inte vad Werlab anger i.
×
×
 • Create New...