Gå till innehåll

Modesty

Medlem
 • Innehållsantal

  640
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Modesty

 1. En annan enkel lösning är att ta magnesiumoxid eller annan magnesiumsort med dålig biotillgänglighet.
 2. Double cream ska egentligen ha minst 48% fett vissa märken har 50% och har man sen turen att kunna köpa Jersey grädde dvs från Jersey kor så är den ännu fetare (dessutom ett annat kasein) om jag flyttar tror jag grädden är det jag kommer sakna mest. I gengäld är det svårt att hitta riktigt fet yoghurt och smetana.
 3. Här är lite om vitamin K etc (lånade från Wikepedia, om du vill läsa mer http://sv.wikipedia.org/wiki/Blodkoagulering) Vissa av koagulationfaktorerna (II, VII, IX och X) är beroende av aktiverat vitamin K för att de ska fungera. Genom att hämma aktiveringen av detta vitamin kan man hämma dessa faktorer och därmed hela den humorala koagulationen. Detta är precis vad som görs med läkemedlet warfarin (Waran). Läkemedel med acetylsalicylsyra, den verksamma substansen i de klassiskavärktabletterna Treo och Magnecyl men även i Trombyl, hämmar blodplättarnas bindning till varandra och gör därmed den primära hemostasen långsammare.
 4. Attans attans, vädergudarna har igen bestämt sig att vagga in ön i ett härligt lågtryck så regnskurarna är frekventa = inga promenader, kanske ett tecken att dra i gång med mitt "slow lifting" program.
 5. Min avsikt var inte att kritisera någons träningsupplägg eller pekpinna vad man måste göra, bara att om man har ont om tid välja det som det bra utdelning och gärna är kul. Pass kan vara jättekul men en ett slöseri med tid om man vill bygga styrk och muskler. Min egen skospromenader är inte optimal träning per se men oerhört mentalt givande.
 6. Som fd seriös gymmare, tja 5-6 dagar i veckan med kombinationen av fria vikter och maskiner, så hävdar jag att en egen plan (för vad du vill uppnå) framtagen med personlig tränare baserad på maskiner och fria vikter vilket passar en bäst är det som ger bäst resultat muskelmässigt, även om besök på pass är trevligt.
 7. Var inte avis stoscha, jag behöver ta tag i lite viktlyftning men smiter i väg på skogspromenader i stället, kommer nog en tid när de inte hinns med så just nu passar jag på.
 8. Skulle definitivt smita från trädgårdsarbete om någon lockade med en golfrunda, å andra sidan är det ingen som fixar till det. Gräsklippnningen har jag försökt förhandla bort med en granne som gillar sina maskiner och vill ha extra träning, men vet inte hur det blir år, ser aningens vilt ut, just nu men igelkottar och småfåglar trivs. Lärde mig en ordentlig läxa nu till första grillningen att aldrig aldrig ställa undan grillen utan rengöring, nä ska inte beskriva hur gallret såg ut efter en blötvinter i skjul.
 9. Njöt av ljuvligheten i skogen häromdagen (fler och fler blommar), men annars har det mest blivit trädgårdsarbete och lite annat. Härligt väder för grillning har det varit och är det, grillat kött (gräsbetes) med hemgjord beasås (näpp bra färdig beasås saknas i detta land).
 10. Har aldrig känt någon doft, har även några i trädgården, kanske en annan variant vi har en äkta "native" engelsk och sen finns det en spansk som är invasiv, skillnad den engelska har klockorna åt ett håll den spanska åt båda hållen.
 11. Vädrets makter på min sida och suget efter riktigt frisk luft stort så i dag blev det 2 timmar. Nu har fler "bluebells" slagit ut, makren liksom skimmrar i blå-grönt (blommorna och bladen) nästan lite magiskt, fortfarande småblött i skogen och stigarna ganska leriga (göriga) så det blev lite rejälare kängor funkade bäst. Lånat en bild från nätet så ni ska förstå hur ljuvligt det ser ut. I morgon väntar trädgårds arbete, där rabarbern, allium och liljor växt till sig, vad gäller den först nämnda blir det första skörd före påsk, får nog skörda lite gräslök också.
 12. Japp fina trappor till övervåningen så de utnyttjas regelbundet både med och utan last. Det som motiverar mest just nu är att få lite snyggare armar och axlar (kanske som för 15 år sedan när jag lyfte 5-6 dagar i veckan) inför sommar säsongen.
 13. Väder, lätt snuva och latmasken har bitit sig fast,men tar nya tag med promenader i nästa vecka. Kanske kan lura den inbitne masken och göra lite hemgym övningar de närmaste dagarna.
 14. Dä ä te å vare stönig värmländska i förskirring
 15. Efter tät morgondimma letade solen sig fram och det blev en 2 timmars promenad, förutom ovanligt många ekorrar, de vanliga tackorna med lamm och ett antal irrande fasaner var dagens överraskning att bluebells (en sorts vild hyacinth, blåklocka kallas i regel harebell) börjat blomma och inom ett par veckor kommer skogen ha en blå matta, underbart. Redan nu blommar vitsippor (wood anemones) men bara i sk gammal skog.
 16. Fantastiskt väder även om sängen var himla skön i morse. Kom i väg till slut och har nu även trampat runt i den större skogen, trodde jag skulle fler människor men var nog ute när de flesta äter sen lunch. Ja den där ruinen var det värre med, såg en rejäl glänta and thats all, kollade upp det när jag kom hem och mycket riktigt ingenting återstår men det var lite kul att ha som mål. Mycket frisk luft och sol, 2,5 tim + ett par vattenpauser.
 17. Instämmer å de starkaste angående den lilla vita bollen, även om det nu för tiden blir klent med den varan (men känner att det måste bli ändring på torpet), brukade gilla att köra bärbag så får man lite extra träning.
 18. Blev en drygt två timmars promenad i dag, hann hem innan regnet. Några dagars varierande väder och regnskurar har geggat till det så inte helt lätt, även om det var ganska ok inne skogen. Ska se om det blir en lång en till, redan inplanerat ett par kortare in till stan, varav den på söndag till Farmers Market. Knäet känns ok men kände av det lite i slutet på förra veckan. När tummen läkt ordentligt så ska jag nog ta upp min styrketräning, idkade förra året slow-lifting enligt ett beprövat hem-program, blivit lite sugen av att läsa andras kamp.
 19. Ligger lite lågt med promenader och annat, så tumskadan ska få läka ihop bättre, men dessutom har vi bedrövligt väder, kallare (vilket egentligen mindre betydelse) och regnigare (ingen väder masochist, kände det tydligt i fredags och nej jag köper inte "det finns inga dåliga väder, bara....). Haft lite annat att syssla med, men det ser ut att bli uppehåll i morrn, vi får se.
 20. I går blev det en tur ner på stan för införskaffande av lite hushållsgrejer, lyckades fånga en rejäl skur och såg mer ut som en dränkt katt när steg in på en mataffär på vägen hem, nå väl hittade en stor rot pepparrot (vanligen mycket svårt att hitta i detta land, ska även skära av en bit o se om man kan få den att växa i mitt skräp fält i trädgården) och specialpris på avocado. Nå väl halvtorr och aningens trött skulle lite prylar diskas etc, men lyckades skära mig i tummen av ren klantighet, så nu har jag ett egenhändigt tryck förband, attans får ta det lugnt ett par dar. Ska försöka få till lite pannkakor och rotfruktschips i dag ändå.
 21. Eftersom sämre väder med regn är på gång kunde jag inte motstå att ta mig vidare i skogsvandringarna i dag, det finns mer skog än jag tänkt mig, nu har jag nått fram till kanten på den större skogen och hade varit ute ganska länge, med regnet i luften vände jag tillbaka. Under skogsbesöket träffade jag på ett gäng entusiatiska frivlliga som röjde en del mark, i sällskapet fanns en mycket charmig bordercollier, ja bl.a. hon satte sig tätt intill mig och lutade huvudet mot mig med bedjande ögon tror hon var lite uttråkad och tydligen var hennes labbekompisar inte på plats. Siktar på att ta mig an den större skogen nästa vecka om vädret tillåter och jag orkar (man ska ju orka gå hem också). Kanske ska ta med vattenflaska i en lätt rygga och göra besöket till ruinerna av den romerska villan till en halvdags grej, vi får se.
 22. Upptäcker nya och det blir hela tiden bättre och bättre, nu verkar vi även ha skriväder på gång så det blir nog bara en promenad till denna vecka i morrn om inte kroppen protesterar. Håller tummarna att snövädret går över och våren får fart igen.
 23. Dagens äventyr avklarat, ja gårdagen blev en kortare tur till affären. I dag blev det 2,5 tim ute inte jättetempo hela tiden, men hoppsan vad tiden gick fort när man trampar runt på okända skogsstigar, en gick förbi ett fält med tackor och deras unga lamm, mycket bäandet kan jag lova, Hann bara knata runt den mindre av skogarna men det var fullt tillräckligt, blir det bra väder får vi se om jag tacklar den större skogen och kanske kan leta mig fram till lite romerska ruiner som lär finnas i den östra delen. På vägen hem konstaterade jag att det är revir-inmutningsdags för fasaner den tid på året då tupparna springer runt och skränar på varandra, såg tre tuppar fara omkring (i bland kan man uppleva detta även på golfbanor dvs det kommer farande ett par tuppar efter varandra rakt över fairway under ett visst skränande).
 24. Mitt knä mår utmärkt tror det är bra att skippa så mycket asfalt som möjligt och öka på naturlig ojämn mark aka skogsvägar/stigar
 25. Samma tur som förra veckan men nu har jag spanat in ett mindre och ett större skogsområde som verkar ha lite olika gångvägar, så kanske jag slipper trafik/asfalt delen helt, risken är väl att jag går vilse. Letat fram en karta på nätet så utskriften får nog följa med i fickan under morgondagen.
×
×
 • Skapa nytt...