Jump to content

Modesty

Medlem
 • Posts

  640
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Modesty

 1. Intressant läsning http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150317122458.htmoch http://www.sciencedaily.com/releases/2015/04/150430134852.htm
 2. Instämmer angående tarmhälsa. Det finns forslning som visar på att en bra tarmflora förbättra flera sk "mentala" sjukdomar. Läs gärna Brain Maker av Dr Perlmutter. Ett bra steg är att inta probiotika av bra kvalitet.
 3. För hormonbalans (inte bara för stressen) vilja tipsa om Louise Edlund eller någon annan specialist inom detta. Det finns ett kanon bra FB forum där många får tips och räd från flera kunniga Louise Edlunds hormonforum. Sjukvårdens kunskap inom detta är inte hög. Obalans i hormonerna varesig det är kortisol (stress) eller progesteron/östrogen kan ställa till en del. Uppöever själv att det går, men det går långsamt och man får testa och pröva sig fram. Små bitar kan göra att det hela faller på plats samtidigt som man upplever att det funkar bra för en själv. Det kan även vara bra att lägga in allt intag i www.kostbevakningen.se, ett par dagar för att få fram vilka makron (fett, protein och kolhydrater) man hamnar på och andra sin kost för att få optimalt utfall.
 4. Snarare borde du diskutera valet av blodförtunnande, främst för att Waranet tycks vara svårtinställt, fråga om det finns alternativ till vitamin K-antagonister. Probiotika tror jag knappast din läkare har särskillt stor kunskap om, kolla hellre tips på interrnet eller detta forum, kunskap inom detta område samt många andra är mycket hög.
 5. Ett par saker som kan rekommenderas eller funderas över; 1 Antikoagulantian, det finns i dag nyare (o dyrare) medel som inte är sk vitamin K-antagonister (dvs att vit K motverkar effekten), både Xa-hämmare och trombinhämmare. Tror att i båda grupperna finns bra medel vid TIA och stroke. Detta gör då att tillskott av vitamin K2 (obs inte K1) kan enkelt tas, vilket jag även skulle rekommendera. Svårinställd på Waran talar också starkt för att överväga alternativ. 2 Tarmfloran. Efter ett par antibiotika kurer, kan man nog räkna med att mycket (om inte den största delen) av den goda floran dvs de bakterier vi mår bra av ha i tarmen är utslagna och svåra att få tillbaka utan bra probiotika och prebiotika. Bra probiotika är inte det tramset som säljs i livsmedlesbutikerna, utan bör köpas på en seriös hälsobutik alternativt online. Den bör innehålla minst 10 olika stammar och gärna minst 10 miljarder bakterier. Eftersom jag inte bor Sverige så kan jag inte tipsa om något märke, men många här på forumet kan säkert tipsa. Apopå vitaminer så innehåller grönsaker i regel mer vitaminer än frukt.
 6. Ditt rapande kan tyda på dålig matsmältning, googla bikarbonat test och kolla om du kanske behöver extra saltsyra och matsmältningsenzymer.
 7. Skulle snarare ta probiotika efter en pencillin eller annan antibiotika kur eftersom den "avdödande" effekten pågår under tiden man tar antibiotikan. Bättre att avsluta avdödningskuren (antibiotika) och sen fylla på med en bra probiotika (10 stammar osv)
 8. Värt att tänka på innan man börjar konsumera bikarbonat är att ganska många har en underproduktion av saltsyra som kan ge bl a halsbränna. Googla gärna bikarbonattest för enkelt hemmatest. Om mer saltsyra behövs är det betaine hcl man ska köpa oftast finns detta tillsamman med andra matsmältningsenzymer.
 9. Intressant att man vid ketogen kost just sett att stimuli för kakexi minskar. Tror inte forskning i Sverige på ketogen kost inom cancer kommer gå framåt snarare är det nog USA och Tyskland som kommer ta detta framåt. Redan i dag rekommenderas det vid behandling; http://www.uni-wuerzburg.de/sonstiges/meldungen/single/artikel/wenig-kohl/ http://www.keto-bei-krebs.de/
 10. Kanske lite cellbiologi och biokemi förutom cellfysiologi om du orkar med, ganska lite av detta på läkarlinjen men mer på typ biologutbildningar.
 11. Mycket intressant artikel och kul att det skrivs mer om neurodegenrativa sjukdoma roch ketogen kost. Flera artiklar i tidningen mycket intressanta.
 12. Här i UK heter det antingen psyllium husks eller whole psyllium husks. Kan vara svårt att hitta detta både vanliga affärer och även hälsokost, i de senare oftast kapslar mot förstoppning. Själv köper jag mitt fiber husk online. Hoppas du hittar det du behöver. Tror att det kan vara lättare att hitta i Tyskland.
 13. 400 gram kött eller 10 ägg blir ca 74 gram protein
 14. Det här trodde jag aldrig att jag skulle få se i en brittisk tidning. Nu är Daily Mail ungefär som aftonbladet o expressen men ändå. Yess det finns hopp för Europas fetaste land. http://www.dailymail.co.uk/health/article-2911642/My-diet-82-FAT-ve-never-healthier-dietitian-claims-research-shows-s-carbs-fuelling-obesity-diabetes-epidemic.html
 15. Vitamin D man mätas antingen i ng/ml eller nmol/L, 75-250 nmol/L motsvarar 30-110 ng/ml, vet inte vad Werlab anger i.
 16. Finns det någon i teamet som är bra på tyska, franska och spanska, tänkte kunde vara bra att bli lite mer internationella. Annars finns det säkert medlemmar som är tvåspråkiga som kanske kan tipsa.
 17. Gillade Henrik Ennarts perspektiv på kostråden http://www.svd.se/nyheter/inrikes/livsmedelsverket-tar-inte-chansen-om-socker-och-fett_4138387.svd
 18. Kanske en kur med bra probiotika, kan ju vara så att din tarmflora förändrats och behöver lite stöttning för att bli bättre.
 19. Ja intressant att man börjar ta till sig möjligheten med ketogen kost inom cancer vård. Har läst Seyfrieds bok "Cancer as a metabolic disease", även om man inte håller med om teorin, så är det positivt att man på fler håll prövar dieten och att kunskapen växer, även kul när media skriver och dessutom beskriver det på ett mer korrekt sätt - många bäckar små...
 20. Nu verkar vissa här på ön upptäckt att ketogen diet har både positiv effekt på tumörutlösta kramper och även troligen hjärncancer. Det går sakta åt rätt håll. Visserligen gammal kunskap av Prof Warburg som upptäckte cancercellers annorlunda metabolism den sk Warburgeffekten redan på 20-eller 30-talet (obs det var inte detta han fick Nobelpris för tyvärr) http://www.dailymail.co.uk/health/article-2838298/Diet-Never-mind-healthy-vegetables-diet-FAT-combat-cancer.html
 21. Om du bildar kalciumsten, den vanligaste sorten (ca 80% av all njursten) borde din läkare överväga att förskriva kaliumcitrat och troligen rekommenderat ökat vätskeintag (vatten) Lite bra läsning för din doktor -http://www.uroweb.org/gls/pdf/21_Urolithiasis_LR.pdf
 22. Nej håller med att en genetisk sjukdom "koagulationsrubbning" som leder till ökad risk för att bilda trombos som APC-resistens inte kan behandlas, i ovanstående fall menade jag behandlingen med Xarelto, även om den var kortsiktig. Så det jag skrev som svar på din fråga var korrekt eller hur. Notera även att en koagualtionsrubbning även det omvända dvs ökad risk för blödning. Och ja jag vet vad Faktor V Leiden-mutation innebär. Minska övervikt är ju en bra prevention.
 23. En välbalanserad och varierad LCHF med ökat intag av omega 3 borde fungera bra, du kommer ju inte uteslutande äta vitamin K rika grönsaker och kanske inte mer än tidigare.
 24. Genom att minska risken för blodpropp (trombos), värdera risksituationer och tillstånd, ge profylax när risken ökar tex vid operation eventuellt vid graviditet.
 25. Att vitamin K behövs för vissa koagulations faktorer är fakta, men frågan är om den mängd man får i sig genom ett "LCHF normalt" intag skulle öka risken för propp bildning är tveksamt, även om man har en behandlad APC-resistens. frågan dyker upp i samband med behandling med Waran, som är en vitamin K-antagonist där man bör få en dos kalibrering om man ökar sitt intag av vitamin K.
×
×
 • Create New...